Penaltové vadí - nevadí

25.02.2014, 18:56
Názory a komentáře
Další bundesligové kolo je za námi. Přineslo překvapení - Hamburk si kupříkladu vyšlápl na Dortmund. Něco zas dopadlo podle plánu - Bayern vyhrál. Ale jedna věc si zaslouží pozornost. Penalty. Jako by byly minulý týden, nejen o víkendu, zakleté. Některá selhání se mohou brát s úsměvem, některá zabolí. Za uplynulým týdnem se ohlíží komentátor Eurosportu Jakub Vančura.

Mesut Özil
Všechno to začal londýnský Mesut Özil. Právě německý reprezentant nectil - nutno napsat, že statisticky nepotvrzené - pravidlo, že faulovaný hráč by neměl jít kopat penaltu, a jeho reprezentační kolega Manuel Neuer jej v zápase Ligy mistrů v Londýně vychytal. Ne, že by Mesut Özil nevěděl, jaké to je v Lize mistrů neskórovat z puntíku. Vždyť na konci listopadu na témž stadionu nedokázal pokořit kapitána Marseille Steva Mandandu. Tehdy to nevadilo, Arsenal vyhrál 2:0 a postoupil. Teď to s největší pravděpodobností bude stát Gunners šanci na postup.
Verdikt: VADÍ

David Alaba
Ten samý zápas, ten samý stav. Ani Rakušan nestačil na golmana v kleci z bílých lajn. Jenže v tu chvíli už byl Arsenal asi tak minutu o deseti a ve druhé půli Toni Kroos a Thomas Müller zařídili příjemný náskok na cestu zpět do Säbener Straße.
Verdikt: NEVADÍ.

Dominic Kumbela
Tak tohle se nepovede často. Hrajete proti 10 protihráčům z týmu taky namočeného do padáku a vedete 1:0. K tomu máte "pentli". Co s tim? Zahodit. Dominic Kumbela sám faulovaný (jako Mesut Özil) vzal motorovku a podříznul už tak dost slabou větev záchrany Eintrachtu Braunschweig. Stačily totiž dvě minuty zkraje druhé půle a Der Club otočil. I tak měl Eintracht ještě jeden lístek na cestu zpátky do zápasu. Ale o tom až v dalším ostavci.
Verdikt: VADÍ, JÓ TO VADÍ.

Ermin Bičakčić
Když už nedá penaltu nejlepší střelec a kapitán týmu a teče vám do bot, měl by další pokutový kop být vysvoboezním a darem z nebes. Jenže bosenský stoper zatnul tipec dolnosaskému klubu. Pokud tohle nebyla fotbalová sebevražda, tak se o eutanazii Eintrachtu postará dozajista zbytek spodní části Bundesligy.
Verdikt: VADÍ.

Hiroši Kiyotake
Stále ten samý špíl. Jen se ke slovu dostal taky druhý manšaft. Norimberk mohl přidat pojistku, ale japonský záložník neporušil tradici osmého týdne letošního roku. Na tohle selhání se však v klidu zapomene. Domácí vyhráli a tým, který celý podzim nevyhrál, je najednou 5 bodů od přímého sestupu.
Verdikt: NEVADÍ.

Ricardo Rodríguez
Tahák posledního kola německé nejvyšší soutěže taky přinesl neproměněnou penaltu. Ale de facto jen statisticky, protože Bernd Leno sice penaltu Rodriguezovi chytil, ale tím jen pojištění výsledku oddálil, neboť sám švýcarský bek dorazil míč do sítě a bylo hotovo.
Verdikt: NEVADÍ.

A kdo je je vítězem víkendu? No, asi Sejad Salihović. Ten jako jediný v duelu Gladbachu s Hoffenheimem dokázal penaltu dát a pomohl tak modrému týmu k moc příjemnému bodu z Borussia Parku.

Autor: Jakub Vančura / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi nejtrapnější článek co jsem tu četl

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi tu asi minul články Luciáše.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, právěže dobrý článek, pobavil sem se..

Reagovat
smazaný uživatel

jj já taky

Reagovat
protiproudu

zalez do díry, članek je to dobry

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi vazne dement...tyhle odlehcene clanecky jsou korenim zdejsi faktografie

Reagovat
smazaný uživatel

Neproměnění penalty vždycky vadí. Nikdy nikdo neví, zda a jak by ten gól ovlivnil zbytek utkání.

Ač je autor majitel literárního jména, tak doprdele opravdu netuším, co chtěl vlastně říci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on přeci píše o již skončených utkáních, a proto logicky k neproměněným penaltám, které týmu ve výsledku nijak neuškodili (protože byl zápas vyhrán), píše, že to nevadí. Akorát Bayernu může ta neproměněná penalta chybět, takže tam je to hodnocení trochu předčasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
protiproudu

Že když nedáš, tak to v kontextu zápasu někdy až tak nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco v sekcii corgonligy nepisete nic o prestupoch ? :D napriklad tento velky juhoamericky talent v senici http://en.wikipedia.org/wiki/Sebasti%C3%A1n_Sosa_%28footballer_born_1994%29 alebo Veľká prestupová bomba, Nitra nečakane ulovila hviezdu! John Mensah

Reagovat
smazaný uživatel

Má to nápad, má to informační hodnotu, má to šmrnc. Díky za to.

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
domingo

Dobrej napad

Reagovat
Bayernista18

Nemám rád penalty, jsem radši, když je nedaj, byl jsem rád, i když jí nedal Alaba, dobrej tým dokáže vyhrát i bez ní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele