Co zastaví Bayern? Snad jen jeho vlastní oslavy

28.03.2014, 15:51
Názory a komentáře
Jistotu Bayern získal nebývale brzy, už na konci března. V top pěti evropských ligách se to ještě nikomu tahle brzy - na samém počátku kalendářního jara - nepovedlo. Někteří hráči Bayernu si pro pohár šli ještě s rukavicemi. Za 27. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Leverkusen si připsal 500. vítězství v Bundelize, derby Dortmundu se Schalke nepřineslo žádný gól, zato ho hlídal rekordní počet 3 000 policistů. Tradiční účastníci Bundesligy Hamburk a Stuttgart se plácají v sestupovém bahně, ale přece jen se sluší v tuto chvíli věnovat hlavně Bayernu, který o titul nemůže přijít už ani teoreticky...

Dortmundská dvouletá, pro Bayern nepřijatelná až potupná nadvláda, obra prostě neskutečně probrala. Natolik, že Heynckesova už tak spanilá loňská cesta k triumfům je ještě dolešťována k naprosté dokonalosti. To vše samozřejmě za pomoci masivních investic. Do posil, systému práce a trenéra. Ať už se říkalo a psalo cokoli, nebylo zase až tak jednoduché pro Uliho Hoenesse přivábit exbarcelonského Pepa Guardiolu, který dnes už bývalému prezidentovi symbolicky věnoval čerstvý triumf.

Je nicméně jasné, že ani ty největší investice ve fotbale ještě nemusejí znamenat úspěch. Guardiola ovšem báječně vplul do německé reality. Už má na kontě triumf v Superpoháru, při MS klubů i v Bundeslize a z loňského trojnásobného Heynckesova úspěchu mu chybí dosáhnout na triumf v domácím poháru a v Lize mistrů. A není to nereálný cíl. Z Bayernu ale Guardiola neudělal novou Barcelonu, ač se to mnohým může zdát. Spíše jej nad ni povýšil. Hráči jsou permanentně v pohybu, dokážou měnit styl. Ano, zprvu si každý povšiml krátkých přihrávek, tolik typických pro Guardiolův barcelonský rukopis, ale nejen Oliver Kahn ve svém blogu připomíná, že je v tom i patřičná dynamika. "Ve správnou chvíli hraje tým rychle a přímočaře dopředu," vidí Kahn.

Další výrazné momenty ve hře Bayernu? I obří sebevědomí doprovází herní schopnosti. Nikdo se na hřišti neskrývá, při téhle konkurenci v kádru by to byla fotbalová sebevražda. I proto má tým na kontě v tuto chvíli 19 bundesligových výher v řadě, 52x za sebou je neporažen. "Ve hře všech opravdu velkých týmů vždy dominují jedna nebo dvě velmi výjimečné osobnosti. To jsou Messi nebo Ronaldo v Barceloně a v Madridu. Bayern má v současné době Robbena a Ribéryho, hned dva hráče, kteří dokážou udělat malý, ale klíčový rozdíl," píše též Kahn. Jen pro připomenutí: v posledních 28 zápasech, v nichž Robben v BL nastoupil v základu, Bayern vždy vyhrál... Opravdu rozdílový hráč.

Slova kritiků, třeba Franze Beckenbauera, který mručel nad herním stylem Bayernu, nyní zapadají do močálu bezvýznamnosti. A před Bayernem se podle všeho rýsuje šance překonat ještě požehnanou porci rekordů. A co by v Německu mohlo Bayern přibrzdit? S nadsázkou řečeno snad jeho vlastní oslavy. Guardiola v Berlíně juchal podle bulvárních médií do čtvrt na pět, někteří hráči v berlínském baru po výhře nad Herthou vydrželi až do šesti a se zásobami pití v podniku dost zacvičili. Jestli je ani tohle nezlomí, tak už asi žádný soupeř. Nebo snad sami uberou plyn poté, co mají titul jistý? Uvidíme v sobotu v bitvě dvou nejlépe střílejících týmů soutěže, Bayernu a Hoffenheimu, který do Allianz Areny dorazí i se svým klenotem - Robertem Firminem.

Co ještě mohou být zajímavé mety pro Bayern v tomto ročníku Bundesligy?

Sezona bez prohry - to se ještě nikomu nepovedlo, v té minulé Bayern prohrál jednou jedinkrát, a to s Leverkusenem, obdobně pro něj skončila i sezona 1986/87.

Nejvíce bodů - předešlou sezonu končil se ziskem rekordních 91 bodů, mnozí říkali, že to hned tak nebude překonáno, teď je k tomu Bayern poměrně blízko, teoreticky může dosáhnout až na 98 bodů, zatím jich má 77.

Sedmnáct domácích vítězství v jedné sezoně - Schalke (1971/72), Bayern (1972/73) a Wolfsburg (2008/09) jich dokázaly v minulosti nasbírat jen 16.

Nejvíce výher - hranice 29 vítězství z minulého ročníku je překonatelná, teď jich má Bayern 25, zbývá sedm zápasů.

Nejméně inkasovaných gólů - v minulé sezoně jich dostal 18, v tomhle zatím 13.

Autor: Václav Procházka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (132)

Přidat komentář
smazaný uživatel

United

Reagovat
Fenix

jen další obět

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Zdechlina

Jo jo, vy a parta žížal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
OVi.77

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Oni tu LM obhájí.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče Ligy mistrů, může je zastavit Real Madrid při výkonu na hranici svých možností a vyvarování se chyb v obraně, popřípadě Chelsea a Atlético Madrid. Chelsea a Atlético se sice s Bayernem nemohou měřit kvalitou kádru a hlavně šířkou té kvality, ale Bayern mívá občas problémy s hrou do plných a bývá zranitelný v obraně při protiútocích. A právě Chelsea s Atléticem hrají stylem, který je pro tu jejich hru nejméně vyhovující. Dobrý obranný blok, rychlé protiútoky, obrovské nasazení, v případě Chelsea faktor Mourinho, který už dokázal několikrát s relativně podceňovaným týmem vyřadit největšího favorita soutěže. Bayern je největším favoritem Ligy mistrů, to bez debat, ale rozhodně je podle mě zranitelnější, než si mnozí myslí a jsou týmy, které by mu mohly způsobit spustu problémů. Nechci v žádném případě snižovat jeho výkony v Bundeslize, ale přece jenom, třeba třetí tým Bundesligy Schalke v soubojích s Realem Madrid utrpěl debakl 1:6, 1:3 a to ještě ve druhém zápase nastoupila za Real téměř celá lavička. To prostě není měřítko. Teprve teď se ukáže, jestli je současný Bayern stejně dobrý jako ten loňský, nebo ne. Mají jednu nevýhodu, lepší než loni už být nemůžou, když vyhráli všechno.

Reagovat
Fenix

s tím Realem bych brzdil protože dvě porážky který ted utrpely muzou se sebevedomim kadru udelat divy

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasné, ale zároveň jsou varující a pomohou se vrátit zpátky na zem a uvědomit si chyby. Podle mě by bylo do určité míry o dost nebezpečnější jít do potenciálního zápasu s Bayernem s nějakou sérií bez porážky s nosem nahoru, jako se to přihodilo loni Barceloně. Bayern by byl proti nám bez debat favoritem, ale nebyli bychom bez šance. Hlavně, pokud by se nám podařilo postoupit až do finále, v jednom zápase by se ty šance ještě zvýšily.

Pak je tady ještě faktor, že Liga mistrů je úplně jiná soutěž než La Liga nebo jakákoliv liga obecně. Třeba předloni Chelsea vyhrála Ligu mistrů a v Premier League byla až šestá, takových příkladů by se dala najít celá řada. Real Madrid má letos v Lize mistrů zatím nejlepší bilanci - 8 zápasů, 7 výher, 1 remíza, nejvíce vstřelených gólů a nejlepší skóre. To ale nic nemusí znamenat a trošku teď předbíhám, musíme hlavně porazit doma Dortmund a udělat si dobrou výchozí pozici do odvety čtvrtfinále. Co se týče Bayernu, čtvrtfinále se současným Manchesterem United bez van Persieho beru z jeho strany jako formalitu.

Reagovat
Fenix

souhlasim fotbal nema logiku a v turnajovem systemu obzvlast vítězem může byt kdokoliv ikdyž treba postup do semifinale pres MU je hodne pravdepodobny jinak ale muze vyhrat treba PSG ne Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Já vzhledem k současné formě a celkové situaci v klubu vylučuju z boje o vítězství akorát Manchester United, byť bych mu to po Realu přál asi nejvíc. Ale jinak tam má šanci na vítězství prakticky každý, Bayern je o stupínek nad ostatními, ale vyhrát může dá se říct kdokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea sa nemoze rovnat Bayernu kvalitou kadru ? na to si ako prisiel ? po prichode Matica a Williana ma chelsea minimalne tak kvalitny kader ako Bayern.

to ze hraje obranne a nedava vela golov je vec ina...

Reagovat
DieFohlenBMG

Bayern má lepší hráče na všech ofenzivních postech Mandžukič>Etoo, Ribery,Robben>Hazard,Willian, Kroos,Gotze>Oscar, Ramires. (Neuer>Čech) navíc má širší kádr.

Reagovat
db18

Neuer = Čech ...tam by šlo jen o to, jestli jeden z nich vstane špatnou nohou

Reagovat
DieFohlenBMG

u Čecha je ale ta pravděpodobnost větší

Reagovat
smazaný uživatel

tady jde jednoznačně o absenci informací o Petru Čechovi, který vstává vždy a neměnně LEVOU RUKOU až poté se dotkne PRAVOU NOHOU podlahy...

Reagovat
smazaný uživatel

+ oba dva krajní beky má Bayern taky lepší

Reagovat
DieFohlenBMG

Alaba je určitě lepší než Cole i Azpi, ale neřekl bych, že Ivanovič je horší než Lahm.

Reagovat
smazaný uživatel

tak vzhledem k tomu, že v mých očích je Lahm nejlepším krajním bekem vůbec, tak bych řekl, že je

Reagovat
smazaný uživatel

tak momentálně je možná lepší Azpilicueta než Alaba, ale ne dlouhodobě. Srovnávat Ivanoviče a Lahma je celkem vtip. Lahm naprosto jasně!

Reagovat
DieFohlenBMG

Ivanovič líp brání než Lahm, ten je zas lepší dopředu, fotbalovější

Reagovat
Bayern +

To si podľa čoho zmeral, že bráni lepšie? Že má o 40 cm a 30 kg viac?

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Reagovat
Svatej

Tak to zas brzdi...

Reagovat
DieFohlenBMG

V současnosti Schweinsteiger>Matic

Reagovat
Svatej

I pradlenu máte předpokládám lepší

Reagovat
DieFohlenBMG

(oblíbené kluby)

Reagovat
El-Pistolero-68

Tak to se prober, chlapče.

Reagovat
smazaný uživatel

filda take bludy ako tu pises a ako podcenujes chelsea som este necital.

chelsea po roku 2004 az na kratucke obdobie kedy neposilovala moc mala vzdy jeden z najkvalitnejsich kadrov sveta. uz ich rozpocet na platy je mozno vacsi ako rozpocet Bayernu alebo Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Rozpočty zápasy nevyhrávají a tým současného Bayernu má dle mého větší kvalitu než tým Chelsea a než kterýkoliv jiný tým. Mají na každý post dva hráče evropské i světové třídy, loni vyhráli všechno a letos mají všude nakročeno k obhajobě. Jediné, co jim letos uteklo, byl Německý superpohár. To nejsou bludy, ale fakta.

Reagovat
smazaný uživatel

to je sice pravda, ale pozri sa na kader chelsea takmer kazdy post maju zvojeny, v utoku mas Eto a co je stalica golov, Hazarda co je superhviezda uz dnes ako Suarez ci ronaldo, zaluhu mas tiez perfektnu mix skusenosti a mladosti, sily. neviem porovnat takto uplne kadre ale ked by som mal vymenovat najvkvalitnejsie kadre sveta podla skutocnej kvality tak poviem 3 muzstva a to su Real Bayern a prave Chelsea. dalsie dve co sa na nich chytaju su Barcelona a PSG ale tie maju svoje kvalitativne medzenri, barcelona v obrane jednoznacne a PSG niesu este dostatocne prevereny a potrebuju tiez doplnit kader.

celkovo ma chelsea najkvalitnejsi kader aj v PL ani city sa na nich nechyta, to ze city ziskavaju tolko bodov je tym ze Pelle vniesol do timu nove takticke veci ale kvalitou kadru sa chelsea rovnat memozu. v utoku su mozno slabsi chelsea ale v obrane a brankarovi jasne vede chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

nedaj sa zmiasť tim ze chelsea striela menej golov a hraje viac obranne co ich aj dost casto stoji body. ked branit jednogolove vitazstvo je velmi riskantne ale to je vec trenera a taktiky. ale co sa tyka kvality hracov je chelsea uplne na spici. uz len co im chyba je skutocne hviezdy utocnik a ked ho ziskaju dovolim si povedat ze budu mat najkvalitsi kader sveta.

brankara uz maj najlepsieho. cecha aj ked je ceskej narodnosti a tento narod nemam moc v laske, musim priznat ako nezavisly pozorovatel ze je najlepsi golman sveta dnes, to bez pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím. Eto'o už je dost za zenitem a doby, kdy před pěti lety patřil mezi absolutně nejlepší hroťáky světa jsou pryč. Hazard je mladý kluk s obrovským potenciálem, ale na Suáreze a hlavně Cristiana Ronalda momentálně ještě nemá. Neříkám, že je Chelsea špatná, to v žádném případě, rozhodně má šanci Ligu mistrů třeba i vyhrát, s Mourinhem na lavičce tuplem, ale Bayern nebo i Real Madrid mají dle mého na papíře kvalitu o něco větší.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, romco si podle mě Chelsea až moc idealizuje. Ten kádr má sice velkou kvalitu, ale pokud by dokázali LM vyhrát, bude to spíše jejich celkovým pojetím hry než čímkoli jiným.

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna urcite nie. hlavne ked si porovnam stoperov realu a chelsea a brankara tak urcite nie. bayern ok. tam by sa to este dalo.

chelsea je podla mna jeden z troch najvacsich favoritov na titul v LM

a co sa tyka ligy tam im city a reds dost konkuruju hlavne preto ze trener chelsea stratil niektore zapasy, ktore mohli skor rozhodnut, pretoze sa zatiahli a brania vitzastvo o gol ako hovorim to je vzdy riziko ale to je vec trenera bavime sa o kadri. ale ok kazdy ma svoj nazor . berem to...

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, máme na to trošku odlišný pohled, uvidíme na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nechápu, jak chce Real zastavovat Bayern, když letos ve velých zápasech nezastavili zatím nikdy nikoho.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se bavíme o La Lize, tak není o čem, 1 bod z 12 možných proti duu Barcelona - Atlético je tristní bilance, ale pokud se podíváš na pohárové soutěže, tak jsme přejeli Atlético v semifinále Copy 3:0, 2:0 a v Lize mistrů jsme s Juventusem doma vyhráli 2:1 a u nich remizovali 2:2. A Juventus naprosto suverénní lídr Serie A v posledních svou sezónách. Ale jak jsem psal, Bayern je ještě o stupínek výš a museli bychom předvést opravdu výkon na hranici možností téměř bez chyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti proti vám nastoupili v kombinované sestavě (což je u nich problém) plus si Atleti museli dát kus sami a další dva jste přidali ze zajímavých penalt, takže tohle vyřazení bych nebral zase úplně vážně.

A s Juve to bylo o fous s tím, že vám zase musel pomoct sudí. Navíc Juve nestačilo ve skupině nejen na vás, ale ani na Gala, takže ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tedy dobře rozumím z tvého komentáře, tyto dva zapásy, respektive čtyři, nám vyhrál rozhodčí?

Reagovat
smazaný uživatel

to rozumíš špatně. Zkus si to přečíst znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Stačí mi tvoje odpověď, děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Atléticu jsme byli o dost lepší v obou zápasech a ty jejich dva vlastní góly na Bernabéu byly akorát logickým vyústěním souvislého tlaku a bylo jasné, že tam nějaký gól prostě padne. Penalty byl možná zajímavé, ale hlavně správně nařízené. Proti Juve udělal rozhodčí chybu, když dal rovnou červenou kartu Chiellinimu, protože za ten úder do obličeje měla přijít dle mého jen žlutá. Nicméně jsme v tu dobu vedli a kontrolovali hru. A ten Galatasaray, na který Juve nestačilo, jsme vypráskali 4:1, 6:1, takže to je spíš pozitivum. Zbytečně hledáš způsoby, jak shodit naše dílčí úspěchy v Copě a Lize mistrů, přitom jsou naprosto zasloužené vzhledem k tomu, co jsme tam zatím předvedli.

Reagovat
Bayern +

Zastavili len sami seba, ako obvykle.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že byste měli proti Bayernu větší šance než Barcelona.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Filda.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud budeme hrát tak, jak jsme hráli drtivou většinu z 31 zápasů před El Clásicem, popřípadě naprostou většinu zápasů letošní Ligy mistrů a Copa del Rey, pak si myslím, že ano. Je to ale otázka názoru, vnímám to teď spíš jako fanoušek Madridu, který věří svému klubu, to je jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, já jen říkám, že pro to nevidím moc objektivních důvodů.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Ono při těchto odhadech je prakticky nemožné nezajít do subjektivních názorů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hafna

Barcelona je pošle domů v semifinále LM

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dost možný. Každopádně loňský dvojzápas se opakovat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern zastaví to, co zastavilo před dvěma lety Barcu - nehorázná smůla. Obhájce LM nevyhrává a nestane se to ani letos.

Reagovat
Fenix

no ja myslim ze kazde prokleti jednou konci ačkoliv kdyz to nedokazala Barcelona v dobe nejvetsi dominance tak na tom neco muze byt

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je pravda, že to jednou prostě přijít musí a někdo fakt obhájí, ale jak jsem psal - letos to nebude. Docela by mě nepřekvapilo, kdyby to letos dala nějakou velkou klikou Chelsea. Třeba ve finále na penalty.

Reagovat
Fenix

jak řikam ja bych tam chtel nejakou vyraznejsí změnu PSG Atletico Borussia

Reagovat
smazaný uživatel

S PSG bych neměl problém. Atleti na to nejspíš nemají, protože 5 těžkých mačů je 5 těžkých mačů. Není to o koncentraci na jeden (dvoj)zápas. BVB by byla naprostá bomba.

Reagovat
Fenix

no ja jsem takovej senzacechtivec

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě fandi MU

Reagovat
Fenix

zase az takovej blazen nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Neskutečný válec, ale moc rád bych se s nima otkal ve finále

Reagovat
smazaný uživatel

Měl je před letošní sezonou zastavit Pep. Nevím, kde se stala chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern může být zastaven jedině Barcelonou... jakýkoliv jiný klub nemá proti Bayernu absolutně žádnou šnaci

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ako mozes naraz fandit BVB aj Bayernu .. Barcelone aj Atleticu ...

Reagovat
Fenix

treba na ně jen sazí

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tiez fandim Barcelone ale Atletom prajem ako nikomu Simeone a to nasadenie v zapasoch hrozne dobre sa na to pozerá

Reagovat
smazaný uživatel

strašne vela vas fandi Barcelone a všetci ste nesympaticky (FCB with approximately 260 million fans) no proste 260milionove stado oviec v pruhovanych cirkusantskych dresoch

Reagovat
smazaný uživatel

Víš jak poznáš hloupého člověka? Používá termín ,,ovce'', když se někdo chová jinak nebo uznává jiné věci než on.

Reagovat
smazaný uživatel

si hrdy že patriš do 260m stada? ... OK si vynimočny chlapik

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, jsem hrdý na to, že fandím celý svůj život Barceloně, stejně jako můj otec a děda.

Jsi ty hrdý na to, že jsi úplně hloupý? Nejspíše jsi nechtěl být další ovce a tak jsi jako správný borec kašlal na školu, co? Nesnaž se to popírat, jde to jasně vidět.

Reagovat
El-Pistolero-68

Celkem blbost, dávat v dnešní době hloupost do jedné roviny s kašláním na školu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, ani ne.

Reagovat
El-Pistolero-68

Když myslíš. Ale škola a inteligence jsou dvě věci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zanedbáváním školy se inteligence nerozšiřuje a po čase začne klesat. Navíc on je hloupý tak jako tak + ještě škole moc nedal. Hrozná kombinace.

Reagovat
El-Pistolero-68

To, že zanedbáváš školu, ještě neznamená, že si nemůžeš inteligenci rozšiřovat sebevzděláváním např. v oblasti, která Tě zajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona je moja srdcovka keď som videl prvý zápas hrala ho Barca a vtedy som si ju obľúbil... To však neznamená, že fandím iba im. Mám rád futbal a pozerám na veľa tímov a každú ligu čo to ide... tak som si obľúbil viacero tímov. Ty máš nejaký komplex a radíš všetkých do jedného vreca, ale pritom ma vôbec nepoznáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M0rb1D4S

Jo a loni jim Barcelona měla porážku 4:0 vrátit domácí výhrou 5:0. Ale hle, kde nic, tu nic.

Reagovat
Spasitel

Nj faktor Barcelona a rozhodcovia

Reagovat
Darren Fletcher

kurva to je uz zle ked sa o nas hovori ako o nejakom podpriemernom provincnom time ale asi zasluzene za tento rocnik. aj tak verim vo vyradenie bayernu, pride to

Reagovat
smazaný uživatel

osobne si myslim, ze jedinej kdo muze Bayern zastavit je Chelsea nebo Atletico..

Barcelona je marna, obrana priserna, dostala by tak desitku, o United nema smysl vubec mluvit, Real, kdyby hral takticky, tak by mohl, ale to co predvadi, to nema s ftbalem nic spolecnyho, si tam delaj na hristi co chteji, vsichni mimo pozicne, to Bayern ztresta, PSG nevim jak na tom moc je, Atletico hraje hodne neprijemnej fotbal, Costa je zvire a mohlo by minimalne v jednom zapase uspet a Chelsea tam je to faktor Mourinha, kterej by tym dokonale takticky pripravil a Bayern by se pakoval.

Reagovat
smazaný uživatel

No ... Mou nesčetněkrát dostal od Pepka takticky na prdel, takže v trenérech by případné vyřazení nejspíš nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mou dostal od Pepka na prdel v okamziku, kdy svuj tym jeste nenaucil takticky hrat, v dalsich sezonach uz Pepka pokazde prejel, demagogu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vytáhni si Mourinhovo péro z huby. Nebaví to a je to spíše nechutné.

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

No Mou od Pepeho dostával na prdel, to je pravda. Ale jen chvilku a pak byl konkurence schopný. Navíc když se vrátil, tak hned v prvním těžkém zápase proti Bayernu celekm obstál.

Reagovat
smazaný uživatel

Za celou historii samostatné Ligy mistrů tu nebyl takto silnej tým. A když se obhajoba nepovede letos, může se jim to klidně povést za dva roky. Oni jsou schopní postavit dvě jedenáctky, který můžou Ligu mistrů vyhrát. Takovej tým tu dlouho nebyl, možná v celé historii...

Reagovat
Al Capone

Zase nepřeháněj

Reagovat
Bayernista18

Teď přeháníš, hráči z lavičky by LM asi nevyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme jak dlouho se takto vysoko udrží. Ne že bych Bayernu přál něco zlého, ale já moc nemusím tyhle dominance, mám radši, když se to mezi tou špičkou občas pomlátí, abychom my, menší draci(BVB, Atleti, Arsenal a další), mohli občas vystoupat na vrchol nebo aspoň k vrcholu

Reagovat
smazaný uživatel

Stabiler Deutscher

Reagovat
smazaný uživatel

Fler

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
DieFohlenBMG

Když je zastaví jenom oslavy, tak co potom zastaví ty oslavy?

Reagovat
smazaný uživatel

Polití Riberyho pivem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak blbej for, az jsem se zasmal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern zastaví jedine Bayern. Môžeme o tom diskutovať, môžeme o tom polemizovať no to je to jediné čo s tým môžeme spraviť.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý jak to plánuje Bayern do budoucna, přiznejme si, že dvojka Robben-Ribéry už za 3 roky současnou výkonnost mít nebude, starší už budou Lahm i Bastian či Dante a především u prvních dvou si nejsem jistý, jestli půjdou nahradit. Tak kvalitní mladí ofenzivní záložníci, které by se dalo přivést tu zatím neběhají...

Reagovat
Bayernista18

Tak aspoň si víc zahrajou mladší hráči z lavičky, jak řikáš, většina pozic se nahradit dá, až na Robbena a Ribéryho, ty jsou jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zajímavé, Götze (za předpokladu, že bude hrát na křídle) a Shaqiri (za předpokladu, že v týmu zůtane) potenciál mají, stejně tak Thiago by mohl časem nahradit Bastiho, problém ale nastane v případě odchodu Kroose.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je může potrápit asi nejvíc,pak Atlético,Real,PSG.

United nemá šanci,spíš aby to neskončilo debaklem.

Reagovat
Bayernista18

Když už by nás měl někdo vyřadit, tak radši dřív než v prohranym finále, to už bych asi nepřežil. A když už by nás měl někdo vyřadit, tak ať je soupeř aspoň lepší než my, ne že dáme několik tyčí a břeven a soupeř z 1 střely gól jako Chelsea v Allianz Areně.

Reagovat
El-Pistolero-68

Šílená rozmlsanost.

Reagovat
Bayernista18

Já nejsem rozmlsanej, spíš se bojim případnýho vyřazení od někoho, kdo nebude hrát "fotbal".

Reagovat
Neuro

Chelsea může.. betonovat celý zápas a z jednoho rohu dát gól

Reagovat
smazaný uživatel

To nebylo minulou sezonu, jak je porazil Gladbach ?

Reagovat
smazaný uživatel

Až tam naběhne Cris s Balem a hlavně ADM, tak bude mít Bayern možná i po srandě...Ronaldo je snad jedinej v kombinaci s Di Mariou, kdo může tu zálohu trošku donutit bránit. Messi to nedokázal, dozadu on prostě nepůjde, to by ho musel někdo hodně vyhecovat. To Ronaldo, ten je nahecovanej už z principu dokázat, že je nej. I když je pravda, že Alaba si ho už kolikrát voloupal no. Ale za mě teda jednoznačně Real a v Bundeslize Hoffe, tam je škoda, že se kolikrát zapomíná bránit

Reagovat
Bayernista18

Spíš Lahm než Alaba.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si pamatuju jednoznačne Alabu, ho bránit, a Lahm byl až za ním. Ale i tak, vědí jak na něj no, i když na CRko to nemusí stačit

Reagovat
smazaný uživatel

zastaví ho čas,i ten nejlepší bude dřív nebo později poražen.

Reagovat
Tuxedo

To je jasné JA

Reagovat
valloire

Real

Reagovat
smazaný uživatel

Když sem si čet titulek tak mě hnedka napadla Robbenova oslava gólu při který si zranil koleno...ale pravdou je že kdyby se takhle všichni hráči zranili při hromadné oslavě tak by je to taky zastavilo

Reagovat
OVi.77

No nejvíce se mi jeví asi Real, i když kdo ví, po posledních zápasech co to udělá se sebevědomím, každopádně, přál bych si takové finále LM. Určitě by se to zařadilo mezi jeden z nej zápasů, a tam už by rozhodovaly maličkosti a chyby.

Reagovat
technecium

Věřil bych Barceloně. Ač mají směšnou obranu, tak Tata předvedl, že to na silná mužstva umí. Viz 2 výhry proti Realu, 2 proti shitům... A plus samozřejmě faktor Messi

Reagovat
Bayern +

Nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Klid, Oktoberfest ja až za půl roku. Do té doby stihne Bayern vyhrát ještě DFB Pokal a Champions League a možná i Mistrovství světa.

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvenej bayern! jedině dortmund!

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Barca je znectí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele