Co všechno se dá stihnout za jeden zápas

01.04.2014, 14:30
Názory a komentáře
Fotbal je kolektivní hra dvou týmů po jedenácti hráčích. Záchranářská bitva mezi Freiburgem a Norimberkem však měla především dva hlavní aktéry, kterým ostatní spíše pouze sekundovali. Za 28. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Tomáš Petr.

Norimberk do blízkosti švýcarských a francouzských hranic s Německem cestoval s jasným cílem oplatit Freiburgu podzimní domácí porážku 0:3 a prolomit sérii devíti zápasů bez výhry proti tomuto soupeři. Sedm kol před koncem letošní sezony se jednalo o souboj patnáctého celku tabulky se čtrnáctým, do kterého navíc oba týmy šly s pouhým dvoubodovým náskokem na sestupové příčky. Všeobecně se čekal klasický záchranářský duel ve kterém účel má světit prostředky, ovšem opak byl pravdou. Od prvních minut fanoušci sledovali otevřenou bitvu, jako by si snad ani oba týmy neuvědomovaly vážnost situace.

Do role hlavních aktérů se hned při první gólové situaci pasovali dva třicátníci s dvojkou na zádech, kteří navíc shodně zastávají pozici stopera. Pavel Krmaš neuhlídal Emanuela Pogatetze a Norimberk po šesti minutách vedl 1:0. V tu chvíli asi nikdo netušil jak důležitou roli oba sehrají i v dalším průběhu zápasu. Ve 23. minutě Krmaš poučen předchozím nezdarem napodobil Pogatetze a úplně stejným způsobem se prosadil přes Adama Hlouška. Začínalo se tedy nanovo. V samotném závěru první půle se Pogatetz s Krmašem opět setkali v pokutovém území Freiburgu a znovu to nedopadlo pro českého beka dobře. Krmaš povalil Pogatetze a byla nařízena penalta. Tou nepohrdnul autor skoro poloviny letošních gólů Norimberku Josip Drmič a hosté opět vedli. Pokud prvně Krmaš napodobil Pogatetze, tak tentokráte se role otočily.

V 53. minutě fauloval pro změnu Pogatetz Felixe Klause a penalta se kopala i na opačné straně. Admir Mehmedi nabízenou šanci využil a Freiburg tak jako vůbec poslední tým v této sezoně Bundesligy proměnil pokutový kop. Minisouboj Krmaš - Pogatetz byl tedy znovu vyrovnaný stejně jako skóre zápasu. Remízou nakonec neskončila pomyslná bitva mezi stopery s dvojkou na zádech ani zápas mezi Freiburgem a Norimberkem. Utkání rozhodl nádhernou střelou Felix Klaus a Freiburg tak po výhře 3:2 mohl slavit velmi důležité tři body v boji o záchranu prvoligové příslušnosti i pro další sezónu. Poraženým z dvojice Krmaš - Pogatetz pak byl nejen výsledkově jednatřicetiletý reprezentant Rakouska v barvách Norimberku. V nastaveném čase Pogatetz viděl druhou žlutou kartu, následně červenou a předčasně zamířil do sprch.

Většinu zápasu Krmaš s Pogatetzem prožili v podobném duchu a stihli toho opravdu hodně. Po závěrečném hvizdu se však mohl radovat pouze jeden z nich. Freiburg opět ukázal, že jaro mívá lepší než podzim a udělal další podstatný krok za záchranou. Vyhráno ovšem tým Christiana Streicha ani zdaleka ještě nemá. Norimberk po nadějném jarním vzepětí opět klesá tabulkou dolů. Gertjan Verbeek bude muset rychle Der Club probrat, pokud si nechce po půl roce hledat další angažmá. O titulu je dávno rozhodnuto, ale bitva o záchranu bude letos znovu napínavá až do poslední chvíle.

Autor: Tomáš Petr / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takhle se bojuje o záchranu..jak už jsem přestával věřit, tak poslední výsledky jsou opravdu paráda..Darida, Klaus, Mehmedi..tihle mě letos velmi příjemně překvapili

Reagovat
georgeo

od Daridy se to snad čekalo, že bude Freiburg táhnout...jenom ho začít stavět na jeho pozici

Reagovat
smazaný uživatel

Klaus ani ne, přijde mi takovej nemastnej neslanej, ale pak dá vždycky nějakyho gola

Reagovat
jester Radka Bejbla

pěkný článek Norimberk se zachrání, věřim tomu že Drmič to vystřílí

Reagovat
smazaný uživatel

No jo když se SCF zachrání aji Nurnberg. Tak kdo spadne HSV nebo Stuttgart, to si ani nedovedu predstavit. Hlavne HSV to by bylo poprvé. A Braunsweig taky není uplně mimo. Tak kdo myslíte že spadne?

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že braunschweig, stuttgart.. norimberk aby se zachránil v baráži :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Do baráže půjde Paderborn a to je asi velká neznámá. Nejhorší forma asi Stuttgart.

Reagovat
Arne

Škoda, že jsem to nemohl vidět, to musel bejt super fotbal... Škoda, že nad tím převažují ty vzájemný útoky Verbeeka a Streicha.

Reagovat
stas87

necital som nic v mediach,o co tam vlastne islo?z prenosu si pamätam iba ze streich v kuse behal za stvrtym rozhodcom ale ze by nejak slovne napadol verbeeka si nevybavujem

k zapasu-freiburg isiel za vyhrou podstatne viacej,der club pri stavu 1:0 a 2:1 nevyvijal nejaku velku snahu pridat druhy gol a zlomit odpor domacich,podobny priebeh ako v piatocnej predohravke od nas,s tymto pristupom sa bodi nevozi

Reagovat
Arne

Verbeek osočil Streicha, že ho a jeho tým urážel, že to není kolega a nebude vedle něj sedět na tiskovce. Streich to popřel... Vyšetřován svazem je pak ke všemu sám Verbeek, že měl urazit/slovně zaútočit na sudího... Tolik ve zkratce.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele