Vlčí mlha

08.12.2015, 10:40
Názory a komentáře
Utkání Wolfsburg - Dortmund bylo jedním ze dvou hlavních taháků patnáctého kola Bundesligy. Vypadalo ale trochu jinak, než si leckterý fanda na začátku představoval. Příčinou byl mimořádně slabý výkon domácího týmu v prvním poločase utkání.

Jestli chce být Wolfsburg tam, kde se vidí (a na co má zřejmě peníze), měl před sebou ideálně připraveného soupeře. Borussia Dortmund přijela v oslabené sestavě bez několika nemocných opor - improvizovat musel Thomas Tuchel hlavně ve středu obrany, kde vedle sebe nastoupili Sven Bender a Neven Subotič, jemuž mnoho fanoušků vyčítá nespolehlivost a kolísavé výkony. Navíc je poslední dobou často zraněný.

Kromě toho se zápas příliš nepovedl Castrovi, a vidět nebyl tentokrát ani gólový fantom Aubameyang. Ten odehrál dost možná nejméně povedený duel podzimu. Už v průběhu první půle postihly zdravotní trable Gündogana, a ve středu hřiště tak bylo Vlkům najednou mnohem volněji. Přesto domácí hráči předvedli v první půli neuvěřitelnou holomajznu bez nejmenší stopy invence a elementární radosti ze hry.

Samozřejmě, utkání mělo bláznivý závěr a dopadnout mohlo všelijak, ale Wolfsburg si prostě za odfláknutý první poločas zasloužil prohrát. Řada domácích hráčů v souboji s konkurenčním kandidátem na stříbrnou příčku ligy totálně vyhořela. Guilavogui je sice nesmírně zajímavý hráčský typ, ale to, co předvedl před úvodní brankou utkání, opravdu nebylo inteligentní. Dieter Hecking neměl jinou volbu, než vynervovaného Francouze stáhnout.

Dobré nebylo ani to, co předváděl v první půli Julian Draxler. Od hráče, který se pustí do akce po dvouzápasové distanci, bych očekával víc energie a touhy se ukázat v nejlepším světle. Do druhého poločasu přitom vlétl jako dravec, asi došlo na pohovor s někým z trenérského štábu. Jestli on nebude Draxler z rodu hráčů, kteří mají trochu citlivější duši. Nemyslím to jako urážku, ale když na odchodu ze Schalke hovořil o tlaku, který se nedal unést, kam si proboha myslel, že jde? Copak nechápal, že jeho výkony bude každý porovnávat s kosmickými statistikami Kevina de Bruyneho? A vůbec, neleží tlak na hráčích, jejichž dres zdobí desítka, odjakživa?

A když už srovnáváme, mělo by dojít konečně i na Andrého Schürrleho. Mám pro něj jistou slabost od dob, kdy si to jako mladíci pěkně dávali v Mohuči s Lewisem Holtbym, ale ten drajv se někam vytratil - nebo ho vidíme jen někdy. I na kraji zálohy zatím chybí opravdu ostrý hráč, jímž uměl být při dobrém rozmaru Ivan Perišič.

Wolfsburg teď patrně potřebuje ještě trochu času. Realita je taková, že Dieter Hecking má aktuálně k dispozici slabší tým, než jaký dovedl na jaře k bundesligovému stříbru. Berme to ale jako vědomý důsledek strategického rozhodnutí z léta - osobně považuji prodej de Bruyneho za obchod, na kterém Wolfsburg mohutně vydělal, a před Klausem Allofsem smekám.

Jsem zvědavý nejenom na to, jak Wolfsburg zahraje v Lize mistrů proti Manchesteru, ale i na to, jaké kroky podnikne v nejbližších měsících na přestupovém trhu.

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vlčí mha?

Reagovat
VojtovaChelsea

de Bruyne tam chybí

Reagovat
celeb

NALDO!

Reagovat
smazaný uživatel

toto je dobrý příklad nadpisu, který nezaujme

Reagovat
Dufan

Bohužel po odchodu DB je to trošku bída. Schürrle hroznej, Draxler aspoň trošku něco, Kru se má zájem, ale Dost je bídnej. Hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich odchod z nadpisu mě taky sebral.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele