Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost

11.06.2016, 12:41
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Francie do svého třetího domácího evropského šampionátu vstoupila dosti rozviklaně, nervózně. Spolehnout se zatím nemohla v podstatě na žádnou z očekávaných hvězd v čele s Griezmannem, Evrou, ale ani Pogbou, i tak nicméně díky Payetově krásné ráně zpoza vápna vstoupila do turnaje vítězně...

Úvodem mi dovolte krátce vysvětlit podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1. Francie je skvělá, ale hraje příliš vertikálně. Deschampsův tým nastoupil do turnaje přemotivovaně. O tom nemůže být pochyb. Prvních zhruba deset minut zastihlo Francii v možná trochu předpokládaném stavu: Pogba a spol. běhali po hřišti jako šílenci, čehož mnohem lépe koncentrovaní Rumuni dokázali využít k vyvinutí úvodního tlaku. Ve zbytku zápasu už Francouzi ukazovali, že jsou zkrátka kvalitativně úplně někde jinde, přesto však přetrvává jedna důležitá otázka - dokáže Deschampsovo 4-3-3 hrát na údržbu? Toto byl zápas, který měla Francie ovládnout. Měla držet míč, diktovat tempo hry, hledat způsoby, jakými prolomit soupeřovu defenzivu. Místo toho jsme se dočkali anarchistické přehlídky geniálních přihrávek na 30-50 metrů, zbytečných ztrát míče a napjatých nervů. Možná, kdyby místo N'Gola Kantého nastoupil Yohan Cabaye, působila by Francie trochu zkonsolidovanějším dojmem.

To samozřejmě není kritika Kantého; on sám podal výborný výkon, ostatně jsme ho po právu označili za hráče zápasu. Jenže v okamžiku, kdy je francouzská záloha složena ze tří dynamických běžců, vytrácí se ze hry Les Bleus jeden důležitý prvek: schopnost kontrolovat obraz hry. V dnešním zápase jsme viděli nespočet výtečných akcí na jeden dotek, skvělých přihrávek za obranu, rychlých postupů směrem dopředu... ale zároveň naprosté minimum přenesení hry z jedné lajny na druhou. Francie zkrátka hrála výhradně po vertikální přímce, a to by se jí mohlo v turnaji vymstít. Zní to jako kacířská myšlenka, ale přijdou zápasy, kdy bude potřeba vyměnit Kantého za klidného deep-lying playmakera. Otázka je, jestli na to bude mít Deschamps odvahu.

2. Rumuni mají jedinou opravdu silnou stránku: skvělý pressing ve středu hřiště. S předchozím bodem souvisí jedna důležitá věc: rumunský double-pivot dnes odvedl vynikající práci v tom, že se mu dařilo vytlačovat oba francouzské krajní středopolaře (Pogbu s Matuidim) do nepřirozených pozic k lajně. Jestliže Francouzi zaujali parádním využíváním vertikálních přechodů do útočné třetiny, Rumuni naopak dokázali zabodovat tím, že dokonale zkazili favoritovy snahy o kontrolu středu hracího pole.

Hoban i Pantilii nebyli na první pohled příliš vidět, ale jejich černá práce nesla úspěch: ani jeden z francouzských noháčů na kraji zálohy Deschampsova 4-3-3 neodehrál dobrý zápas. Rumuni měli vlastně pouze dvě opravdové šance; první přišla hned v divokém úvodu utkání, druhou vyrobil břídil Evra naprosto zbytečnou penaltou. Jinak se Iordanescův tým omezil na destrukci, avšak ne destrukci v hlubokém bloku - naopak ničil francouzský klid velmi aktivním napadáním kolem středového kruhu. Nakonec se to málem vyplatilo. Stále platí, že Rumuni zkrátka nemají dostatečně dobrý tým na to, aby na turnaji dokázali uspět; Iordanescu ale dokázal úspěšně identifikovat jejich největší zbraň, díky níž se mu málem povedlo zaskočit nejspíš největšího favorita ze všech. A to je samo o sobě hodno uznání.

3. Francouzské hvězdy jsou nervóznější, než by bylo zdrávo. Komu vlastně Les Bleus vděčí za dnešní úspěch? Jsou to hráči, kteří byli před turnajem často kritizováni - Olivier Giroud, Adil Rami, N'Golo Kanté (jemuž se předhazovala nezkušenost na mezinárodní scéně). Naopak předpokládaní tahouni selhali. Platí to jak o Pogbovi, Griezmannovi či Matuidim, tak především o Evrovi (porovnejte jeho působení na hřišti se Sagnou!). Horší výkon od profesionálního fotbalisty než ten od legionáře z Juventusu jsem naposledy viděl v Auxerre, kdy Stéphane Grichting během třiceti minut zavinil penaltu, neuhlídal hráče při rohu u tyče a nechal se vyloučit. Ale Grichting byl aspoň sympaťák.

Každopádně skutečnost, že zatím hvězdy tohoto výběru nebyly schopny zabrat, je důležitým poznatkem zejména z psychologického hlediska. Deschampsova Francie bude nesmírně zábavná na sledování - neumí hrát "házenou" po vzoru Del Bosqueho Španělska, má viditelné problémy s bráněním standardek (!!), celkově spoléhá spíše na obrovskou kvalitu než na detailně vytříbený herní plán - ale pokud má skutečně dokráčet pro zlato, bude potřebovat pevné vedení. Kapitán Hugo Lloris jej neposkytne, protože zkrátka není typem nekompromisního vůdce. Zbývají hráči, kteří si dnes hlasitě řekli o lavičku. Tragéd Evra, extrémně talentovaný, ale stále labilní Pogba, neviditelný Griezmann. Francie sice zvítězila, ale má před sebou ještě hodně dlouhou cestu.



Preview prvního dnešního zápasu Švýcarsko - Albánie (od 45:30):

Autor: Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24

Komentáře (825)

Přidat komentář
kylo ren

Payet to pěkně včera trefil

Reagovat
Pinturicchio

To hodnocení Evry

Reagovat
smazaný uživatel

jak vystrizena z blogu zaujateho decka, profesionalita nadevse

Reagovat
Pinturicchio

Bylo potřeba najít viníka za ten celkově zku.děný výkon Francie. Ale takovou pičovi.u, jako je ta poslední věta Evrova hodnocení, bych od Zezuly nečekal.

Reagovat
10

asi to v sobě chudák nosil hodně dlouho, teď ze sebe ty sračky konečně mohl pustit...

Reagovat
Pinturicchio

Dobře pro něj, aspoň ho neroztrhne.

Reagovat
Pipo123

Dom Evru nenávidí, takže nič prekvapujúce, stačilo čítať čo písal na svojom FB v priebehu zápasu

Reagovat
Pinturicchio

Tak ať si je narve do prdele, nebo nechá na FB.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

To je docela trapas ale, když se redaktor nechá diskuzí strhnout k tak absurdnímu honu na čarodějnice...

Reagovat
Furia Ceca

"Tragéd Evra..." Jako sorry, v diskuzi to beru, ale takhle silný výrazy v článku?!

Já jsem x let dělal editora a kdyby mi redaktor poslal takovej článek, tak bych takový výrazy mírnil, protože tohle už je docela za čarou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vycházej z toho, že je to tady v první řadě blogísek. V novinách nebo na zpravodajským (klidně specializovaným fotbalovým) webu by se takovej text v životě nemohl objevit.

Reagovat
joshua

Ale mohl, glosy, ktery vydava treba Sport nejsou casto o nic mirnejsi. A treba v Anglii by se nad tim nikdo ani nepozastavil

Reagovat
Furia Ceca

Tak bulvár v Anglii patří k nejhorším na světě...

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
vodka

Reagovat
livefan

Matuidi odehrál ještě horší zápas no.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rssa

Trochu přehnané, ale víceméně pravdivé. Zahrál špatně.

Reagovat
vodka

přehnané je teda pořádně...

Reagovat
smazaný uživatel

Víš jak to je. Nejde o to co jsi řekl, ale jak jsi to řekl.

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Postavit celý článek urážení Evry (přitom jinak článek kvalitní informace má) je trapné.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Zase vtipne jako fanoušci Juve a Manu to těžce nesou

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, vole, kde mám káru, nekategorizuj. Jmenuje konkrétní borce. Uráží mě, když soudíš skupinu podle jednotlivců. Vypisuj konkrétní jména.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu.. Tak jen někteří

Reagovat
10

kdyby hrál Evra za Dortmund, tak zrovna ty skáčeš metr do vzduchu

jinak jedna věc je kritika, v tomhle případě zasloužená, druhá věc jsou laciný urážky...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co tě vede k tomu... "zrovna ty"? Myslím, že není/nemáš důvod si něco takového myslet

Reagovat
10

protože jsem byl sám účastníkem takových diskusí, kde si hráče Dortmundu obhajoval do zblbnutí...a to vůbec není nějakej útok, já to chápu

Reagovat
smazaný uživatel

tak na tvém místě bych teď řekl to stejné.. samozřejmě je jasné, že mi z hlavy nevyjmenuješ konkrétní situace, ale takhle se mi to teda těžko vybavuje. Považuji se za člověka, co "své" hráče dokáže i bez problému zkritizovat - ale co už... teď už to asi nezjistíme, a stejně je to jedno. Mě jen zaujalo, že snad dobrých 90% lidí, kteří se Evry zastávají jsou bud fanoušci juve nebo manu

Reagovat
10

nikdo z nich ale nepíše, že Evra odehrál super zápas...kritika je na místě, ale musí to mít nějakou formu, pokud se to zvrhne do žlučovitých výblitku silně ovlivněných osobníma sympatiema, tak je celkem normální podobná reakce

Reagovat
smazaný uživatel

tak ta poslední věta je samozřejmě zbytečná a zřejmě myšlena jako vtípek a to ostatní mi hrozné teda nepřijde

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom vtipne? Je to velmi prehnane a rovnako by väcsina reagovala, aj keby takto prehanali pri inom hracovi.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kluivert9

Stačilo si přečíst nadpis a bylo hned jasný, že Juventusáci tady zas budou skákat jak čertíci z krabičky...

Reagovat
Furia Ceca

V diskuzi je mi to jedno... Ale napsat do článku že "Evra je tragéd?" To už je trochu přestřel, aby redaktor svůj osobní názor napsal stylem, jako že se jedná o holý fakt, ne? Nehledě na to, že se jedná o manipulaci, která mě v aktuálních českých médiích tak sere...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jde o "názor a komentář," tak o co jde?

Reagovat
Furia Ceca

I tak... Jestli jde o komentář, i tak to má mít nějakou úroveň. Ale to je asi něco, co pan redaktor nezná.

Reagovat
Kaze

No a ne kazdy nazor a komentar je vhodny k publikaci.

Reagovat
fenixLFC

omg, ked niekto v tom zapase bol traged tak nech sa to tak napise. Este raz-pise tam o tomto zapase- nepise ze je to traged stale (aj ked si to pokojne moze mysliet), rovnako ako to neznamena ze ked bol griezmann neviditelny tak je taky stale to nie je ziadna manipulacia

Reagovat
Mariano13

je to fakt, však Evra nemal asi nič pozitívne za celý zápas a ten penaltový faul ? Za ten by aj žiak niekde na dedine dostal dohovorené .. otrasný výkon včera

Reagovat
Furia Ceca

Tak znova: Nikdo se tady nehádá, že hrál Evra blbě... Jde spíš o tu formu, jak je to prezentovaný. Jestli je tady někdo tragéd, tak Zezula, protože jak jsem znova jen tak do článku nakouknul - ten idiot ani neví, že se nová věta začíná velkým písmenem.

Reagovat
Mariano13

neviem ako ostatní ale ja tu neriešim akou formou sú písané články, len nech sa mi to dobre číta. Ale chcem tu najmä nejaké novinky a postrehyzo sveta futbalu, nejaký iný pohľad

Reagovat
raduinho

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mada

další co nezvládá

Reagovat
Eric_The_King

Nadsázka nic?

Reagovat
tomasinho

Já bych mu klidně ještě přidal

Reagovat
Kovi81

Reagovat
raduinho

je to čůrák

Reagovat
13

Dejte mu co se do něj vejde zmrdovi.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rarášek

Reagovat
SunFells

Reagovat
Usty

Vždyť byl naprosto úděsnej

Reagovat
Feind

ta trojka

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, označovat Evru za rezatého dinosaura to je zase místní uchýlka, jak na sebe upozornit. Zápas mu hrubě nevyšel, ale žádný dinosaurus to není

Reagovat
livefan

Tak na krajního obránce má už dost pokročilý věk. Aspoň takhle jsem to pochopil já.

Reagovat
Mariano13

to je pravda, pokazil včera všetko, ale nemyslím si že by už bolo starého železa (ako napr. Demichelis) .. na druhej strane vrstovník Rat podľa mňa celkom stíhal s akýmkoľvek francúzom, čo sa mu tam hýbal

Reagovat
veikko

Francie přece jenom zaslouženě, ale ten giroudův gól mě teda pěkně naštval + ještě ty kecy komentátorů, že tam má jít brankář důrazněji. A jak asi, proti lokti. Jinak nejlepší Rumun asi Săpunaru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
livefan

S tím Cabayem a Kantém naprostý souhlas.

Reagovat
vodka

cabaye spíš místo matuidiho

Reagovat
livefan

Souhlas, ale počítám s tím, že Matuidiho neposadí.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

LOL, tak toto je jedna velka picovina co vy dvaja spustate aj s fantomas, sorry, ale toto je totalne smiesne.

Reagovat
smazaný uživatel

voci Evrovi samozrejme

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
vodka

Reagovat
Mada

Reagovat
Carrick

já dokážu uznat a souhlasím s tím, že Pat byl včera podprůměrný, ale tento článek je vyloženě srandovní, naprostý amatérismus

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, vsak tu ani nikto neobhajuje Evrov vykon.

Reagovat
Carrick

Když se ten Zezula nedokáže oprostit od svých osobních antipatií, neměl by zde vůbec psát. Na nějakém svém blogísku nebo fbíčku, ať si píše, co chce, ale na veřejných stránkách je to k smíchu. Nezvládl.

Reagovat
tomasinho

Asi jste ale nepostřehli, že tohle je prostě hodnotící článek a jako takový se tak i tvářit má. Já tam žádný problém nevidím teda.

Reagovat
Carrick

Hele, dělejte si to, jak chcete. Když vám to takto vyhovuje...

Reagovat
tomasinho

Proč to říkáš mně? Já tady nic nedělám

Reagovat
Carrick

Ok, nevím proč, ale měl jsem pocit, že jsi taky členem redakce.

Reagovat
fantomas

Uvědomuješ si, že reaguješ na jinýho čtenáře, nikoliv redaktora, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
Pinturicchio

Ale kolegové redaktoři ho poplácají po rameni, všechno ok, a nakonec jsou to čtenáři, kteří nezvládají, protože se proti téhle sračce ohradí.

Reagovat
fantomas

Nn, nezvládá tu jen pár jedinců v čele s tebou. Jinak se kritika v potaz bere...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

tak si tu diskusi přečti ještě jednou

Reagovat
Mada

Reagovat
10

ty nemáš klávesnici, nebo proč furt reaguješ jen smajlíkama? lehce to zavání demencí...

Reagovat
Mada

Jen směji se jedincům co totálně nezvládají, což je méně trapné než se tady v diskuzi ohánět diskuzí z FB.

Reagovat
fantomas

Tak víc jedinců? Ty se třeba mezi nezvládající nepočítáš stejně jako několik dalších.

Reagovat
Furia Ceca

Jasně... Když člověk zareaguje a úplně v klidu řekně, že článek je přestřelenej, tak hned "nezvládá"... No hlavně že tvůj kolega tenhle článek "zvládl" na výbornou.

Reagovat
fantomas

Omfg, tak ještě jednou... tohle je cílený na určitý jedince, ne na VŠECHNY, co reagujou. Přijde ti, že Pintu reaguje v klidu například? Mně teda fakt ne. I Palike zrovna tady reaguje celkem hystericky.

Ale co už, dominga prostě zkrotíme pro příště, a bude to.

Reagovat
Furia Ceca

Ok, takhle to beru.

Reagovat
Rssa

Palike je hystericky i pri snidani, to neni berna mince...

Reagovat
smazaný uživatel

Cakaj ale Tomas, ja na teba konkrétne nereagujem nijak zle ani nic, to by som nerobil predsa nikdy.

Reagovat
fantomas

Ale však já vim Pali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Mada

Reagovat
Pipo123

To akože vážne ? Tých pár jedincov tu ponúklo rozumné argumenty a dôvody kvôli ktorým Evra mal problémy v obrane, naopak vy ste to zhrnuli do podoby "Evra je tragéd a najhorší hráč na ihrisku". Pritom nejaké odôvodnenie prečo tomu tak bolo ste neuviedli ani jeden. Fakt mám pocit že práve 90% ľudí vidí len ako Evra mal problémy v obrane, ale kvôli čomu tie problémy mal to už nikto nevidí a ani nedokáže pochopiť. Zaujatejší článok voči nejakému hráčovi som dlho nečítal...

Reagovat
fantomas

No tak těch pár jedinců se asi nepočítá mezi ty nezvládající ne?

Píšu o smajlíkáři Pintuovi a jeho nohsledech.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Ty důvody, proč měl Evra v obraně problémy, jsou jen takové zástupné, aby někteří (shodou velkých náhod většinou fanoušci klubu, kde Evra působí) nějak vysvětlilo, proč hrál jak hrál, ale rozhodně to jeho výkon lepším nedělá. Třeba za ten stupidní faul nemůže Matuidi nebo postavení Merkuru vůči Venuši, ale pouze sám, a dle některých včera dokonalý a chudáček, Evra...

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
TopinB

Já bych jenom zevšeobecnil: Všichni co nezvládají jsou fanoušci buď Man Utd nebo Juventusu

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sm0ker

Mufani nezvládaj ale nebojte, dneska hraje Anglie a nějakej hráč z Live něco posere, tak si spravíte náladu

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

"Porovnejte Evrovo působení na hřišti se Sagnou" - No, je z toho jasně čitelné, že Evra se evidentně ještě "nepřeprogramoval" z klubových povinností na ty reprezentační. Tohle je v Juve přesně jeho pozice, kde operuje. Jenomže v klubu za sebou má stopera.

Snad se Patrice s dalšími zápasy bude jen zlepšovat.

Reagovat
smazaný uživatel

snad už si ten zmrd nezahraje

Reagovat
fantomas

Nejlíp ta nevyváženost vynikne i při zapojení stoperů no, sám Koscielny byl moc vysoko ve hřišti.

https://pbs.twimg.com/media/CkoHegbWUAEdR_q.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

To je neuvěřitelný, jak hráli vysoko. To se pak není čemu divit, že to při únicích po Evrově kraji hoří. Ale že je obrana jejich největší slabinou bylo jasné už před výkopem. Tři body mají, to se počítá. Teď ty tatkické chyby trošku vyladit.

Reagovat
fantomas

Reagovat
10

koukni se na trio Koscielny-Evra-Matuidi, už jen z tý heatmapy poznáš, že ta spolupráce vůbec nefungovala a vinu na tom mají všichni tři podobnou...včera Francii spolupráce nefungovala v žádný formě

Reagovat
fantomas

Když Evra fakt hořel i v situacích 1 na 1, při vyhodnocování situací - ve věcech, kde by měl uplatnit svou zkušenost zdaleka nejlíp.

Reagovat
10

ale ty nebereš do souvislosti to, v jakých situacích se protihráč do toho 1:1 dostával, kde a jak to vznikalo...to pak je strašně jednoduchý tady z někoho dělat sněhuláka

Reagovat
13

Furt ale v těch situacích dostával na zadek jako žáček, ne jako 35letej chlap.

Reagovat
Pipo123

Kde bol v tých situáciach Matuidi a Kosc ? Absolútne mu ani jeden nešiel pomôcť, neprišiel zdvojiť súpera. Na druhej strane toto robil Rami.

Reagovat
10

na to, jaký to jsou "vědátoři", tak si pak z toho zápasu nedají dohromady ani 1+1

Reagovat
Mada

Reagovat
livefan

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Kde si, prosim te, sestavil tu mapu? Dik za info

Reagovat
fantomas

WhoScored.com

Reagovat
Rssa

Spíš by mě zajímalo, jestli Francie nemá opravdu lepší levé beky než je Evra. Co Kurzawa nebo Tremoulinas ze Sevilly, ti hráli fajn.

Evra v repre mi přišel vždy jako horší odvar než Evra v klubu, nehledě na jeho problemovost.

Reagovat
10

Tremoulinas je zraněnej, Kurzawa nehrál v PSG přes Maxwella...Digne je na lavičce

Reagovat
oddy

Souhlas s tím, že musí hrát Cabaye. Mít na hrišti Matuidiho, když už tam mám Kanteho, je zbytečnost. Matuidi té hře nedává absolutně nic navíc. Dál mi taky přišlo, že Francie to hrála hrozně středem. Payet se tam logicky stahoval a Griezmann hrál v podstatě druhýho útočníka, což díky skoro nulové podpoře krajních beků (vzpomínám si snad na dva trošku slušnější výlety Evry, jinak od Sagny nula) způsobilo, že se Rumunsko mohlo v klidu soustředit na bránění středu. Moc mě ten včerejší výkon Francie nepřesvědčil o tom, že by měli být jedním z největších favoritů a nesváděl bych to ani na nervozitu.

Reagovat
Zark

(vzpomínám si snad na dva trošku slušnější výlety Evry, jinak od Sagny nula) to je přesně ono, alibistický Sagna, přitom je tu chválen

Reagovat
gocii

toto je totiž klasickej sagna, už v arsenalu takhle hrával, dozadu docela jistota, dopředu ale nic navíc

Reagovat
10

a tady jsou někteří schopní to svést na Pogbu, protože mu zavřel lajnu a chudák Sagna se neměl kam rozběhnout

Reagovat
jackinho10

Ty vole by jste se asi fakt vsichni, kteri tady obhajujete Evru a hanite Sagnu divali na jiny zapas... Od Sagni nula? Kdo centroval Griezmanovi do sestnactky, jak trefil tycku? V druhem polocase byl Sagna taky daleko vice aktivni nez Evra

Reagovat
technecium

Jojo, mít Francouzi Busquetse, jsou nejlepší tým na turnaji. Ale to by byl vlastně kde kdo...

Reagovat
Rssa

Mají Kanteho, což postačí. Problém je jinde.

Reagovat
Rssa

Vyměnit Cabayeho za Matuidiho a ta záloha má vše. Svaly, organizací a mozek.

Reagovat
vodka

Reagovat
10

a Pogba za něj na jeho LCM

Reagovat
smazaný uživatel

Vcem vyniká Cabaye?

Reagovat
Rssa

Pro mě to je (vždy byl) hlavně mozek. Matuidi mi připadá hodně podobný typ jako Pogba (ne stejný).

Reagovat
10

minimálně dokáže měnit tempo hry, dokázal by podle mě dostat víc do hry Pogbu a další hráče...

Reagovat
livefan

No dodal by to, co Francii včera chybělo - určovat tempo hry a přenášet jí do správného těžiště.

Reagovat
fantomas

Dalekonosný příhry z hloubi, obecně by tam nejlíp podržel balon no.

Reagovat
smazaný uživatel

dík všem..toho moc nasledovaného nemám. Mautuidi mě popravdě včera dost zklamal, tak by změna možná nebyla na škodu

Reagovat
Swarley

zase bych Matuidiho úplně neodepisoval...někteří se nechali strhnout atmosférou a celá ta záloha nepůsobila prostě kompaktně, ale to se může vyladit...v tom včerejším složení mi to stejně přijde jako nejsilnější střed, dal bych tomu minimálně ještě jeden zápas...

Reagovat
Miguel19

Ale včera jim tam hrozně chyběla kreativita a Matuidi působil hodně dřevěně.

Co neudělal Payet, to neměli..

Reagovat
Swarley

v té kreativitě byl hlavní problém spíš v Pogbovi, tomu ten zápas taky moc nevyšel...ale měl tam ten lahůdkovej pas do křídla na Sagnu, to byl luxus...

Reagovat
icemike

Kdykoliv dostal Pogba míč, stali kolem něj 3 Rumuni. Proto pořád ukazoval na stopery, at jdou blíž k pulce, aby s nimi kombinoval. Rumunsko skvělá poziční hra, v tom to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
livefan

Ten střed určitě není v ideálním složení. Ne pro tým jako je Francie, která bude minimálně v tý skupině útočit do plných.

Reagovat
Swarley

proti těm slabším to může být určitým způsobem problém, ale přece jen bych se snažil tenhle střed sehrát, protože pokud se ti to podaří, tak to právě v těch těžkých zápasech může rozhodovat a vyhrát turnaj...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych Blaise uplne nezahrhoval. Frantici hraji nejakej hybrid s DM a box2box zaloznikem najednou...Tam se bude rozhodovat mezi nim a Kantem...Ja bych nechal Matuidiho, precijen je zkusenejsi a jeste furt lepsi...A kdyz ma fazonu tak je nejlepsi na svete v tom co hraje v PSG...Ale dovedl bych si to teda predstavit i bez nej a s Kantem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Proč má ten první bod nadpis "Francie je skvělá"? To nekoresponduje ani s tím včerejším zápasem, ani s tím následným textem...

Reagovat
smazaný uživatel

tzv. nabízet jinačí alternativu

Reagovat
fabec1222

"rezatý dinosaurus", haló Pavle, jste to vy? Takového zkušeného matadora od ČT bych tu nečekal

Reagovat
Carrick

Ok, tak jsem se aspoň definitivně utvrdil, že číst reporty a hodnocení z EURA na těchto stránkách, bude ztráta času. Ono vlastně bohatě stačí si vyhledat vitasrpovy komentáře, popř. jeho odkazy na své články a jinak sledovat zahraniční fóra. Jak nebe a dudy.

Reagovat
vitasrp

Já tu taky budu občas psát ale

Reagovat
Counter

Reagovat
Nikikrew

Mohol by si aj castejsie, nakolko tento clanok je napisany fakt amatersky a to som docela prekvapeny ze take nieco sa stalo na EF.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Miguel19

Deník Sport dává články i sem tvl? Nebo začal Eurofotbalu dělat titulky?

Reagovat
fantomas

Reagovat
livefan

Jakoby se to nedělalo na všech serverech. Je to naprosto běžná věc.

Reagovat
Miguel19

Tak já si vzpomínám, jak se tady v minulosti takovým titulkům hodně smálo. Dokonce i někdo z místní redakce..

Reagovat
livefan

Já v tom vidím slovní hříčku, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, ten nadpis zkrátka evokuje k rozkliknutí, což evokuje ke shlédnutí diskuse, reakcím, atd. Sečteno a podtrženo, kliků bude habaděj a o to jde v první řadě. Kontroverze je v mediálním světě cesta k úspěšným hodnotám a Evra a spol. jsou vynikajícím tématem. Proč z toho nevymačkat maximum?

Reagovat
smazaný uživatel

Bulvár a autor si pohoní ego. Ale jasně, pokud se takhle EF chce prezentovat, je to jeho volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Peníze na internetu vyděláš jedině z kliků. A namlouvejme si co chceme, ale většinu lidí zkrátka tyhle nadpisy, články, atd. stejně přitáhnou, kliknou, něco v nich vyvolá nutkavou potřebu zareagovat na nějakou z "urážek" atd., pak se vrátí, přibudou další kliky. Je to jednoduchá matematika. Sebeprezentace z pohledu webu v tomhle nehraje roli. Jde o to zaujmout a pobídnout čtenáře, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, máš pravdu. Tímhle stylem si pana autora všimne někdo z idnesu a bude velkej pisálek s křišťalovou lupou

Reagovat
livefan

Co je na tom bulvárního?

Reagovat
Mada

Reagovat
fantomas

Bulvární? Však je to doprdele jen nevinná slovní hříčka to, že to máte spojený s Deníkem Sport, fakt neni naše chyba, já třeba na jejich stránku zavítal asi třikrát v životě, a je mi docela fajn takhle.

Reagovat
r.mrazik

Je to trapna slovni hricka jak z deniku sport

Reagovat
fantomas

Ok

Reagovat
Counter

Britský tabloidový tisk si hraje s nadpisy neustále. Jak tam, tak tady se mi to líbí, protože to je do jisté míry kreativní a originální. K takovémuhle článku se to hodí.

Reagovat
r.mrazik

Tak me to prijde jako neskutecne trapny...at uz v ceskych nebo anglickych textech...

Kreativita a originalita jak Zdenku mas ho venku

Reagovat
Counter

Proti gustu žádný dišputát

Reagovat
r.mrazik

Tak...rika se to...ale je to jen takove heslo

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvládaš.

Reagovat
smazaný uživatel

A co? Mně se to naopak zamlouvá. Provozovat web podobného formátu, dělám to stejně. To je zkrátka prostředek k pěnězům.

Reagovat
smazaný uživatel

Bulvar.

Reagovat
Pipo123

To že nenávidíš Evru viem, ale to článku by si to nemal písať, navyše porovnanie Sagnu a Evru ? Koľko x sa stalo že na Evru išiel sám hráč a nikde nebol tragéd Matuidi ? Na druhej strane Sagbu pred takýmito vecami chránil Kante. Najslabší hráč bol jednoznačne práve Matuidi, behal tam jak magor, ale nepomohol poriadne ani obrane, často chýbal na svojej pozícii a v útoku mu každá lopta odskočila niekam do do prdele.

Reagovat
10

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.sportsjoe.ie/football/watch-moussa-sissoko-badly-caught-cameras-warming-france/82054

no jo, kdyby to bral kazdy francouz v plne vaznosti jako tady moussa..

Reagovat
M11

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Ale sympaťák

Reagovat
10

no, když jsem ho viděl párkrát za Newcastle tuhle sezonu, tak to docela sedí

Reagovat
Rssa

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Azazelo RD

Ve skutečnosti byl Evra včera ještě třikrát horší, než se v článku uvádí.

Reagovat
bakasa

Reagovat
fantomas

Reagovat
Zark

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
fantomas

Ty fakt brutálně neunášíš

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fantomas

(Fór)

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
13

Reagovat
tomasinho

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Harakan

Byl šílenej. To obhajování tady je vyloženě trapný. Odehrál špatně jeden zápas, nic víc.

Reagovat
minoLFC

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Nihilister

Reagovat
andrew96

Reagovat
mul

Reagovat
Usty

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

to pocas celeho turnaja bude fungovat tak ze po kazdom zapase vyberete hraca co zle zahral ho tu uplne zdiskreditujete jak teraz Evru?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem, ako môže hrať Torje v podpriemernom tureckom klube, mne sa včera veľmi páčil. Ak by nastúpil skôr, keď ho mal ešte kto dopĺňať do útoku, vážne mohli urvať nejaké body.

Reagovat
smazaný uživatel

musím se smát všichni před zápasem: "nejlepší záloha ve vesmíru! Matuidi, Kanté, Pogba!" všichni po zápase: "njn, Matuidi je tam k ničemu, lepší by to bylo s Cabayem..."

Reagovat
Counter

Tak na takové soudy leckdy stačí i jediný poločas, potažmo jeden samostatný moment

Reagovat
Atlético de Madrid

Jako dostat po jednom nepovedenym výkonu štempl břídil a tragéd je docela silný Neviděl jsem, nehodnotím, ale doufám, že to byl alespoň stejně kvalitní výkon, jako od Marcela před dvěma lety v semifinále.

Reagovat
hefy

Evra odpadlík po právu, to byl šílenej výkon, ale Matuidi o nic horší a prakticky bez zmínky. :(

Reagovat
smazaný uživatel

evra hlavne dopadl jak dopadl i proto, ze mu prave matuidi nijak nepomohl, no

Reagovat
Pipo123

Len ono na oko vyzerá Evra ako tragéd, ale pritom fakt nemal žiadnu podporu hráčov. Na druhej strane Rami a Kante bránili celú pravú stranu obrany, keď išiel hráč na Sagnu tak hned ho zdvojili. To Koscielny sa držal vysoko ako keby hral DM a Matuidi behal jak idiot, ale nikdy nebol tam kde mal byť.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vcera nevidel, to byl vazne Matuidi tak spatnej?

Reagovat
hefy

Za mě jo.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Dinosauři nereznou, dinosauři hnijí.

Reagovat
andrew96

Pěkný rozbor. Příště si můžete odpustit slovíčka jako tragéd, ale jinak za mě dobrý.

Reagovat
Maresma

Matuidi není špatný, ale jak už jsem psal před zápasem, střed Pogba-Kante-Matuidi je šíleně nekreativní, zvlášť proti slabším soupeřům. Líbilo by se mi poslat tam Martiala místo Matuidiho a Payeta posunout víc do středu pole.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Kang & Kodos

A ten Evra hrál jak teda?

Reagovat
veikko

Myslím, že nejlepší odpovědí je to, že si ho včera dvakrát krásně povodil Săpunaru, což je 32letý, asi 190 cm vysoký krajní bek, který hrával stopera a momentálně hraje za Pandurii Târgu Jiu.

Reagovat
Pipo123

Ale prečo kurva išiel Sapanura na neho 10x sám ? Prečo ? Koľko x sa stalo že ho Evra odstavil od lopty a nepustil do ničoho ?! Sapanura tam mal hrozne veľa priestoru.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, ale přece se nemůže Evra nechat takhle vodit proti nějakýmu průměrákovi z Rumunska.

Reagovat
Svatej

chudáček Evra

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mimalu

Reagovat
livefan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
db18

Reagovat
tomasinho

Reagovat
stas87

Pandurii ale posledne sezony patri k tomu lepsiemu, co rumunska liga ponuka. Takze zasa taky traged to nebude.

Reagovat
veikko

To rozhodně není, mi se včera z Rumunů líbil asi nejvíce. Ale spíše mě mile překvapil, od něj jsem to zrovna nečekal, i když má za sebou třeba Porto nebo Zaragozu.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
13

Reagovat
TopinB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Pipo123

Myslím že takto nejak mal vyzerať nadpis článku, ale Dom to asi na poslednú chvílu zmenil

http://postimg.org/image/3rz74lqcb/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Nadpisy prý edituje Fantomas, ale dle upoutávky dominga měl ten nadpis vypadal podobně...

Reagovat
smazaný uživatel

"Zitra rano cti na Eurofotbal.cz moji taktickou analyzu dnesniho zapasu. Klicovy body: Evra je picus, ale Francie to zvladla i presto, ze je to fakt brutalni picus. Nejvetsim problemem Francie z taktickyho hlediska je prilisnej duraz na vertikalni hru. Rumuni maji jenom jeden herni model, se kterym na turnaji nemuzou uspet (ackoliv je propracovanej velmi solidne). Dimitri Payet je buh. Na rozdil od Evry, coz je picus."

Reagovat
Mada

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
ZB 07

Reagovat
oddy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Mada

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
icemike

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Furia Ceca

Ten Zezula, to bude asi pěknej inteligent.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Hovadisko ten Dom, ale mam ho rad celkom, aj ked je plny zloby.

Reagovat
Counter

Supr titulek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

btw. kope Rodriguez penalty i v repre?

Reagovat
db18

Switzerland (Matt Howarth, @UEFAcomMattH)

Penalty taker: Ricardo Rodriguez

Set-piece takers: Ricardo Rodriguez, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri

Asi jo, docela mne to ale překvapuje, jinak se ke všemu cpe Shaq

Reagovat
smazaný uživatel

V reálu ovšem s výjimkou srandamače se San Marinem, kdy kopali tři penalty a kopali je Djourou, Inler a Embolo, kopali penaltu naposled v září 2012..a tehdy ji kopal Inler

Reagovat
smazaný uživatel

dík.. přemýšlím, jestli mám pásku hodit jemu nebo Allimu

Reagovat
db18

Pogba zklamal? Mne přišlo, že na své mezinárodní poměry hrál ještě dobře...

Reagovat
monty25

Zas tak ho nesleduju (v Juventusu ani repre), ale přišlo mi, že po jeho vystřídání vůbec nevěděli, jak mají hrát. Naštěstí měli Payeta a ten to vzal na sebe...

Reagovat
SunFells

Moc dobře nevěděli ani s ním. A šel dolů Pogba a né třeba Matuidi právě proto, aby byla hra soustředěna víc na Payeta.

Reagovat
SunFells

Nehrál špatně, jen je netáhl. A dvakrát se mu málem podařilo poslat Rumunsko do brejku.

Reagovat
Pettirosso

Přehnané, až urážlivé. Zahrál hovno, na tom se shodnou všichni, ale tady se z něho dělá jak kdyby hrál hovno už 2 roky. Je rozdíl na to nemít a je rozdíl vybrat si špatný zápas.

Reagovat
Ángel di María 22

Sorry, ale to, co momentálně předvádíte, je fakt trapárna.

Reagovat
fantomas

Momentálně?

Reagovat
Ángel di María 22

Jasně. Jinak se hlavně ty články od dominga daj číst dost dobře. Tohle moc ne, no.

Reagovat
fantomas

Jako co znamená momentálně? Jeden článek?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden článek a to jak ho na sílu obhajujete a nejste schopni ani přiznat potencialitu chyby.

Reagovat
fantomas

Cože? Vždyt sem jasně napsal, že domingův jazyk neschvaluju, respektive bych sám volil jiný slova. Jediný co, tak obhajuju samotnou kritiku Evry, protože... proč ne vlastně? Každej na to holt máme jinej pohled a podle mě hrál dost špatně. Jo a pak taky nesouhlasim s tim, že je nadpis bulvární no, z mý strany to byla jen nevinně myšlená slovní hříčka, a hříčka, kterou mimochodem můžete očekávat po většinu turnaje, takže se doporučuju pro jistotu obrnit.

Reagovat
smazaný uživatel

No, pokud se nemýlím (a klidně mě vyveď z omylu, jelikož to upřímně nesleduju nijak podrobně), tak si napsal pouze, že ses zaraziil u toho použití kreténa. Nevim, jeslti je to dostatečně jasné odmítnutí používání jazyka v nějaké obecnější rovině, ale je to v podstatě drobnost.

Jinak to, že byl Evra nejhorší hráč na hřišti, je prostě věc nezpochybnitelná. Ale forma jakou se to dá vyjádřit by měla být pro EF jedním z primu nějakého "kodexu", na kterým bude EF trvat. Jasně, jsou to názory a komentáře, ale je to hlavní článek na hlavní stránce a pochybuju, že to lidé, kteří tady netráví tolik času, dokážou rozlišovat.

Jak si napsal, lidi si tenhle nadpis spojujou s bleskovsým sportem. Pokud si pak dál přečtou i ten článek, dá se s jistotou říct, že vás (a tedy i všechny ostatní redaktory tebe nevyjímaje, kteří sem píšete také pravidelněji a na vysoké úrovni jazykově i obsahově) zařadí právě třeba po bok Blesku nebo jakýhokoliv bulváru, jen protože to tak prostě na venek působí? Je ptořeba si uvědomit, že každý nový čtenář nebo jen velmi příležitostný čtenář bude hodnotit práci celýho reaktorskýho týmu na základě toho článku co si přečte, nebude tenhle článek dávat do "personálního kontextu (dominga)" a do kontextu jiných článků, které zde pravidelně tvoříte.

Na zakládě výše popsaného - není tohle třeba trošku škoda, respektive nedá se s tím něco dělat, aby se EF na tuhle úroveň v očích mnoha čtenářů nezařazoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc je mi teda hrozně protistrasti to labelování, že se mi to nelíbí kvůli tomu, že jsem "mufan". Já se vyjadřoval k tomuhle negativně už v minulosti a dovolím si tvrdit, že to tak může být u více lidí, že tím spouštějícím mechanismem negativního hodnocení není Evra.

Reagovat
fantomas

Ok, beru. Jako hlavní editor zápisníku to beru na sebe a asi připouštim, že sem moh "tragédy" apod. zmírnit. Opakovat se to nebude, koneckonců domingo bude i až čtvrtej nejčastější přispěvovatel do zápisníků - tady je holt nešťastný, že je to první zápisník, a vynikne to. Teď už je pozdě bycha honit.

Co se ale nadpisu týče, tak i vzhledem k pár pozitivnim ohlasum prostě tuhle tradici dodržíme. Pokud si nás někdo spojí s Bleskem a už sem nepáchne, bude to od něho neuvěřitelně povrchní, a když to řeknu drsně, o takový čtenáře snad ani nestojíme. O:-) My se kdysi s domingem inspirovali u SandalsForGoalposts, což je blog o africkym fotbale, v podstatě uplná antiteze mainstreamovýho Sportu, takže je to imo pouze o tom si zvyknou a možná i změnit pořádky celýho českýho internetu (haha). Ve světě to sice dělá i The Sun třeba, ale to sou přece jen jinačí hitparády, než když sme si tu dovolili při MS zahrát stylem "Mít Robbena není Fer". Na tom z principu jednoduše neni nic bulvárního, max. možná někdo neocení hravost a přijde mu to trapný, ale to je "riziko povolání". Teď je teda fakt, že ta slovní hříčka je zároven spojená i s tim ultrakontroverznim bodem, co se tu tolik řeší, takže to bude lidi pálit o to víc, ale opět - je to první díl, kontext turnaje bude určitě vyznívat jináč.

Reagovat
smazaný uživatel

Heleť já proti tou nadpisu individuálně nic nemám, jen jsem možná nastínil jaký to může mít dopad ve spojení s formou toho článku. Přeci jenom je EF především obchodní závod pod záštitou podnikatelskýho subjektu a tohle není nic jinýho než výběr, jakým směrem se bude ten brand tvořit.

Každopádně vám přeju přes ME hodně štěstí, je to hromada práce, tak ať se vám to dál daří alespoň tak, jak se vám to dařilo doposud.

Reagovat
fantomas

Dík

Reagovat
vodka

nadpis je naopak podařený

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Mada

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
livefan

Reagovat
C-M@ster

Glorifikace Girouda a dehonestace Evry?

Reagovat
vitasrp

Co se týče kritiky Evry - v životě by mě nenapadlo se vymlouvat na to, že mu chybělo nějaký zajištění či zdvojování, protože on měl problémy v momentech, kdy to vůbec nebylo potřeba a byla pouze odpovědnost beka, aby danou situaci správně zvládl. Například v úvodních 20 minutách měl svýho křídelníka dvakrát u postranní čáry zmáčklýho zády do hry, přesto se ale ofenzivní hráč zvládl otočit a přes Evru projít, což je samozřejmě individuální chyba hráče, za kterou nikdo jiný nemůže. Dál tam pak měl úžasnej moment, kterej vyvrcholil tím Koscielnyho neodpískaným faulem - kdy chtěl u své branky odkopnout balón, jenže trefil protihráče a div z toho nebyla šance soupeře. Penalta pak představovala takovou třešničku na dortu.

Jak je ta kritika pojatá tady, to hodnotit nebudu, akorát řeknu, že osobně bych to pojal trošku jinak.

Dál třeba argument s heat mapou - samotný problém nebyl v tom, že by byl Evra příliš vysoko. A ani to nesouvisí s tím, že by se nedokázal přeprogramovat z hry Juventusu na hru Francie. Víceméně v těch momentech, kdy se vytáhl, neudělal vůbec nic špatně. V tomhle případě teda chápu, že to člověk po prvním pohledu hodnotí jinak, poněvadž je mnohem lehčí zápas sledovat v momentě, kdy je možno si obraz zastavit, přetočit zpět atp. Nicméně zásadní rozdíl ve hře pravý a levý strany tkvěl v tom, že Matuidi si často sbíhal až před obrannej blok Rumunů právě do pozice mezi stopera a beka - to pak teda v důsledku umožňuje levýmu obránci, aby se vytáhnul do vyšší pozice a podporoval ofenzivu. Pokud dojde ke ztrátě míče, neměl by vzniknout průser, jelikož daná místa stále zajišťuje střední záložník. Na pravé straně si naopak Pogba ze středu neodskakoval, do stran nechodil, tudíž se Sagna nikterak výrazně vytáhnout nemohl.

Reagovat
veikko

Jenom malá poznámka k tomu Sagnovu výkonu. Je rozdíl hrát proti rumunské levé a pravé straně. Raţ nalevo místy silně nestíhal a Stancu, což je, mám pocit, spíše hrotový útočník, prostě brání špatně. Naopak na druhé straně to Rumunům pravidelně docela funguje, ať už nastoupí na křídle Popa nebo Torje (u něho je to zápas od zápasu jiné, no).

Reagovat
fantomas

Ten začátek: přes-ně. Nezvládal uplný základy.

Reagovat
Mada

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Ty výmluvy na nějaký nepomáhání je dost vtipný no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Averze na Evru je teda patrná opravdu až příliš Nevadili by mi ani tak ty ostřejší slova, kdyby byla zachována objektivnost. Vynášet do nebes Sagnu mi přijde opravdu hodně mimo, taky přes něho měli Rumuni x šancí, navíc jak bylo řečeno, nesmírně mu pomáhal Kante. A do útoku nepředvedl Sagna prakticky nic.

Reagovat
klvana

Neviditelný Griezmann? Asi jsem sledoval jiné utkání...

Reagovat
fantomas

Až na ty dvě šance, kdy teda tu první celkem zkonil (resp. míč by hráč jeho kvalit měl trefovat už při tom centru - ideálně pravačkou), tak neviditelnej byl, do mezihry se v podstatě nezapojoval.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

On se rozjede, byl to prvni zapas doma pri velkym ocekavani..Ted to z neho spadne a pujde mu to (potazmo cely Francii)

Reagovat
fantomas

Však jo, nikdo neřiká, že ne. Podle mě na něm ještě ležela deka z finále LM / únava / fakt, že přijel do kempu pozdě.

Reagovat
Mada

Reagovat
Nihilister

Za druhej poločas sem si ho všiml až když střídal

Reagovat
FORZAMILAN

Škoda, že to Rumuni neudrželi, ten Payetův gól byl ale dobrej.

Reagovat
veikko

Reagovat
kylo ren

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bayern987

Reagovat
homeles8

se z toho třeba poserte

Reagovat
db18

Domingo ve stylu Pavla Novotného pěkně rozohnil cílovou skupinku...

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si ten vlezprdelka, ktory je nad vecou, co

Reagovat
db18

Ne... ale jako nezaujatý fanoušek, kterému se včera Evra taky moc nelíbil se tu bavím.

Reagovat
smazaný uživatel

Evra sa ale nelibil nikomu, proti tomu tu nikto neprotestuje.

Reagovat
TopinB

Pintu možná jo, nevíme, jelikož ještě nenapsal snad pořádnou větu a jenom smajlíkuje

Reagovat
smazaný uživatel

Však ale tohle není diskuze o tom, jeslti byl nebo nebyl Evra dobrej....

Reagovat
smazaný uživatel

a ty evidentně nejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Francie očima odborníka Zezuly

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Spasitel

Nie som odborník na fauly ale ten Giroudov gól nebol náhodou útočný faul ?

Reagovat
Pipo123

Bol

Reagovat
db18

Byl. Ale bylo to na první pohled docela špatně vidět - v německém studiu si toho poprvé všiml jen Kahn, který ale ještě okamžitě "sjel" gólmana, za to, že do toho nešel sevřenou pěstí...

Reagovat
hefy

Ten brankář ho měl normálně sestřelit a ne tak jít takhle ležérně.

Reagovat
Kucka

Reagovat
db18

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
livefan

Reagovat
Spasitel

Kahn je borec

Reagovat
Dominator

Reagovat
db18

...a penaltovému zákroku Evry předcházel na hranici vápna ještě útočný faul Rumuna, když už jsme u toho...

Reagovat
smazaný uživatel

podobne clanky jako tyto, kde pisi "redaktori" typu pubertaci z fan blogu lecici si sve konplexy srazeji eurofotbal na dno

Reagovat
Kang & Kodos

Tady je breku zase Jako jo, to hodnocení Evry je přehnaný a do seriozního textu se to úplně nehodí, ale aby se tady hromadně rozbrečela půlka fanoušků Juve a ManU, tak ty vole...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ty vlastně říkáš totéž, co oni, akorát od nich je to brečení, protože fandí klubům, co maj s Evrou co do činění.

Reagovat
10

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Kang & Kodos

Já říkám, že by to šlo napsat trochu jinak. Ale neříkám, jak jde kvůli těmhle článkům EF ke dnu, jaká je to trapárna, amatérismus apod. Nejsem nasranej nebo něco, jenom mě překvapilo, jakou dostal Evra sodu.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
fantomas

Takže nejsem jedinej, kdo si tý klubový příslušnosti všímá...

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt prevkapujuce no. Ale ze to ides zrovna riesit ty, co stale bojujes za svojich oblubencov od Bentekeho, az po neviem koho, nechapem fakt..

Reagovat
fantomas

Bojuju za ně v obecný rovině, to ale neznamená, že ho nezkritizuju za špatnej výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, tu sa ale nechapeme teda, ked tu vsetci napisali, ze Evra vcera ukazal velmi spatny vykon, kritizuje sa to prehananie z Vasej strany.

Reagovat
fantomas

"velmi špatný" výkon si nikdy nepřiznal, jak u tebe, tak u 10 to je kritika s výraznym ALE a výmlvuy na špatnou podporu, přitom Evra fakt chyboval i v základech, kdy to bylo čistě o něm. Rozumim výtkám ohledně domingova zvolenýho jazyka, ale to neni celý.

Reagovat
Carrick

Reagovat
Pinturicchio

(Sem vlastně taky)

Daníček pokrytec.

Reagovat
smazaný uživatel

nejsi

Reagovat
Mastný Chobot

tí asi už na fantomasove a domingove reporty zanEvräli

Reagovat
fantomas

Reagovat
livefan

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
tomasinho

Reagovat
andrew96

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
TopinB

Reagovat
db18

Reagovat
Mada

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

To vyplakavanie mufanov a talianov k nezaplateniu. Este ste boli mierni k tomu tragedovi.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

Všetci by sme sa mali upokojiť, sadnúť si spolu, uznať, že Evra je, bol a bude megapičus a užívať si genialitu Payeta.

Reagovat
Mada

Reagovat
nani92

Reagovat
Counter

Na to přistoupí jen nezaujatí diváci a fandové Liverpoolu

Reagovat
tomasinho

Pěkně pasané Domino.

Reagovat
minoLFC

Reagovat
Nihilister

To je samozřejmě blbost v MU byl úžasnej v Juve nesleduju ale včera byl hroznej

Reagovat
Mastný Chobot

však môžeš byť úžasnej a pritom megapičus, pozri na Ibru, Mourinha, Rooneyho, Giggsa alebo v podstate každého, kto bol kedy úžasnej a mal pritom niečo s MU

Reagovat
kylo ren

zapomněl si na sebe

Reagovat
Mastný Chobot

ja som nikdy nebol úžasnej... dobrej, to jo, ale ne úžasnej

Reagovat
fenixLFC

mal si nieco s United?

Reagovat
Nihilister

Tyhle žabomyší války jsou fakt úžasný

Reagovat
Mastný Chobot

však si robím srandu, čo to beriete tak vážne

Reagovat
Nihilister

Já to vážně neberu ale někteří jedinci jsou na tom hůř než owny když skončili za AFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

ešte aj rozháda ľudí na EF, turbokokot fakt...

Reagovat
Mastný Chobot

kto jako teraz? na koho si ty papulu otváraš?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Rarášek

přesně

Reagovat
nani92

pri písaní tohto článku šli určite aj tie trenky dole..

Reagovat
Mastný Chobot

akože si požmolili pižmoňa pri písaní? tak si to myslel, ty beťár?

Reagovat
nani92

to si povedal ty

Reagovat
stas87

No, tak aspon nie je ta obhajoba Evru tak komicka, co tu po zapase v CL predvadzal kiwwi. To bolo neskutocne trapne.

Reagovat
Pipo123

Odpísal som ti na správe, prečo so sa pýtal ? Werder má záujem ?

Reagovat
stas87

Nn, kvoli Polsku..

Reagovat
Counter

Pod reportem se o to taky docela snaží :-)

Reagovat
kiwwi

Ty traged

Reagovat
Counter

Píšeš tam, že to byla soft penalta, že podle některých byl Kosc horší, že to vůbec nebyl nejhorší výkon na hřišti. Nebo snad ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A co, aj keby to pisal, vsak to je jeho subjektivny nazor a ty si zastanca kazdej subjektivnej picoviny ne aj od redaktorov, tak co ti to vadi

Reagovat
Counter

Co je zas na tom k výsměchu? Však ať si to píše.

Stas píše, že kiwwi trapně obhajoval Evru po zápase Juve s Bayernem, já na to, že teď se o to taky snaží, a vypisuju, v čem konkrétně. Když se pod ten report podíváš, tak se tam o tom s ním normálně bavím. Nenadávám a nevysmívám se mu jak ty pokaždé v komunikaci se mnou nebo kýmkoli dalším, kdo nemá stejný pohled na svět jako ty.

Tomu závěru vůbec nerozumím, ale ty jsi prostě svůj.

Reagovat
stas87

Nerozumiem aka soft penalta.. a ze by ju iny rozhodca an nepiskal. Evra do toho ide ako naprosty idiot, to je predne potreba napisat. V jeho veku a urobi taku kokotinu... to iste s Bayernom, piseme o hraci, co ma nepreberne mnozstvo skusenosti a on spravi dva take faily ako prasa a este sa ho tu idu zastavat ludia namiesto toho, aby napisali ze spravil dve picoviny. Tak ako kiwwi vola nad tym, aby sa hraci v repre nemali posudzovat podla klubovej prislusnosti, tak to iste by mal spravit aj on sam a napisat ako chlap, ze to Evra pojebal.

Reagovat
kiwwi

to som urobil niekolko krat, ohradzujem sa proti naprosto prehnanej kritike a snazim sa povedat, ze to nie je ziaden fakt a cez to nejde vlak...existuju aj ine nazory na vykony hracov, len si treba vybrat hlavu z riti

Reagovat
stas87

Sak ano, ja ho kritizujem za tu hlupost s penaltou, videl som len zostrihy a dalej ho kritizovat nebudem. Kritika v tomto clanku je prehnana, o tom nemusime pochybovat. Len si nemyslim, ze to bola soft penalta ale skratka penalta. Naprosto v pohode si ju rozhodca obhaji.

Reagovat
kiwwi

o tom ze si ju rozhodna v pohode neobhaji som nenapisal ani slovo, ani ho za to nekritizujem, dokonca ani nepisem, ze byt nemala...to ze napisem ze to bola soft penalta neznamena ze si myslim, ze byt nemala

Reagovat
13

Obdivuji tvojí trpělivost.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Lol , tak ty kokot budes tu písať také veci, no to už je sila

Reagovat
Counter

Reagovat
13

Máš úroveň chlapče.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak ty nerozumieš, kokotik

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

to nema zmysel s nim...ja len lutujem ze si ma uz konecne nepridal do ignore listu

Reagovat
C-M@ster

Je tu vlastně vůbec někdo, kdo nefandí Arsenalu, a přesto si myslí, že Giroud nehrál totální hovno?

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to nechápeš, taková je jeho úloha v repre. Hraje totální piču, tim na sebe naváže dva obránce, kteří zůstanou stát a čumí, jak může bejt někdo tak marnej, a Griezmann dá góla

Reagovat
Mada

Nechceš zase zmizet, Masopuste?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bláho, ultimátní argument, nazvat někoho Masopustem. Vysoká škola frajerství na internetovejch diskusích

Reagovat
Mada

už to fakt vzdej

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemám co vzdávat. Narozdíl od tebe a od dalších šašků tu diskutuju o fotbale, zajdi si občas do Bundesligový sekce, jestli tam trefíš. To, že si občas zajdu trochu zatrollit jinam, protože to podobný pepíky jako ty vytočí do nepříčetna, už je jenom bonus.

Reagovat
Mada

Jasně, Masopuste.

Reagovat
TopinB

Masopust pls

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mastný Chobot

už to pochop, že sa tu so svojím správaním časom vždy prezradíš

Reagovat
Mastný Chobot

mspst pls

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mada

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Sagna 2x 3/10, to musel psát domingo, takže se to nepočítá...

Reagovat
db18

aha, to je to samé... nicméně ta původní myšlenka platí.

Reagovat
Counter

*Evra?

Reagovat
db18

Reagovat
C-M@ster

Lepší známku než Payet?

To už ale byl až moc viditelnej trolling.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Ne, přečti si to ještě jednou.

Payet byl jediný, kdo dostal lepší známku než Giroud.

Reagovat
C-M@ster

Jo takhle. Takže takový to klasický „zápas jsem neviděl, dám to podle kanadských bodů”?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Jestli umíš francouzsky, nebo používat google překladač, tak se můžeš mrknout, čím to L'Equipe zdůvodňuje. Jestli umíš anglicky, tak si přečti Gibsonův článek z Guardianu. A jestli se ti nechce ani do jednoho, tak koukni na tu sérii komentářů níže od lidí, kteří Arsenalu nefandí.

Reagovat
C-M@ster

Mně stačilo vidět zápas.

Rozdíl mezi Giroudem a Griezmannem jsem viděl akorát v tom, že jeden dal gól, druhej nedal, ale byl o chlup lepší. Tím pádem ve finále šul nul.

Reagovat
SunFells

Takové to klasické "Zápas jsem viděl, ale o Giroudově výkonu jsem se rozhodl už před utkáním" v tvém podání.

Reagovat
C-M@ster

... a přesně proto jsem ho měl ve fantasy týmu na Sport.cz

Reagovat
SunFells

Vidíš, jak jsi hloupý

Reagovat
Mada

Reagovat
SunFells

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako snažil se, není to žádný tahoun týmu, to je všem jasné, ale on už lepší nebude. Svůj gól si dal, rozhodčí mu sice pustil faul, ale to není jeho chyba. S kritikou si počkám, až předvede horší výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Hrál hodně dobře. Takový ten spolehlivý týmový výkon.

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase Že si na špatně napsanej článek stěžují fandové Juve a United ? Je snad logický že to budou dělat hlavně fandové tohoto hráče. Mimo to nikdo tu snad nemá problém se samotnou kritikou Evry (která je oprávněná), ale s tím, že si do toho autor zatahuje svoje osobní sympatie k tomu hráči a vypadá to pak jako článek z nějaké fan stránky a ne z webu, kde už člověk přece jen očekává trošku objektivity a nadhledu. A pokud se někdo naváží osobně do mého oblíbeného hráče místo aby hodnotil jeho (ne)výkon v zápase, tak se snad ozvu ne ? Takže stejně jako je faktem to, že Evra byl naprosto tragickej tak je faktem i to, že článek vyznívá jako kdyby Evra autorovi brousil starou a on z toho má teď mindráky.

Reagovat
Counter

Však na takovém webu se přece můžou objevit jak objektivní reportáže, tak zaujaté názorové kousky, to se nevylučuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně ale od série článků s názvem Eurozápisník bych očekával objektivní hodnocení zápasů a turnaje. A pokud to tak není, tak se to může radši jmenovat třeba Domingův koutek sympatií k hráčům a všichni by byli spokojení.

Reagovat
Counter

Může být. Já si teda už nevybavuju, jak vypadaly eurozápisníky z předchozích šampionátů a nakolik se jim tohle vymyká, stejně tak nevím, jestli budou v podobném duchu psané i ty další. Od slova zápisník bych tak nějak očekával osobní názory a postřehy, ať už věcné, pozitivní nebo negativní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Mne osobne je to jedno, nech skritizuju Evru, v pohode, vsak hral biedne. Avsak znie to az prilis amatersky a ublizene, priam to taha k bulvaru, ktorym normalny a rozumny clovek musi pohrdat, pretoze to je odpad a vysmech novinarciny. Clanok postaveny na osobnych presvedceniach a pocitoch, ktore musel autor nejakym sposobom ventilovat. Evru neobhajujem, ale kritizujem styl autora v konkretnom clanku, vobec mi to pride dehonestujuce pre eurofotbal znizovat sa k hnusnemu bulvaru.

Reagovat
kiwwi

Ma vôbec význam vyjadrovať sa k tomu?

Neskutočná traperina od redaktorov

Reagovat
Mada

Reagovat
Counter

Tak hlavně že ses vyjádřil

Reagovat
mul

Reagovat
tomasinho

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

+1

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Zark

řečnická otázka nic?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harakan

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
Euphael

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Kiwwi zase v lese.

Reagovat
kiwwi

noa?

Reagovat
Svatej

Reagovat
Rssa

Pojedeš celé ME ve stejném duchu, kdy budeš popírat špatné výkony a evidentní penalty? Co až se redaktoři pustí do Slovenska po špatném výkonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Já obvykle nemám problémy s pochopením psanýho textu, ale můžeš mi ukázat kde popírá Evrův špatnej výkon i tu penaltu co zavinil ?

Reagovat
Counter

Pod reportem. Popírá je trochu silné slovo, ale má tam tak deset komentů, kde Evru hájí.

Reagovat
smazaný uživatel

jo takhle já bral jen tuhle diskuzi.

Reagovat
Rssa

Psal, ze to byla soft penalta, kterou někteří by ani nepiskali, či ze Evra nebyl na hřišti nejhorší...

Jako taky nesouhlasím s tim, jak to bylo napsano nebo prezentováno redaktory, ale to je jen otázka pojetí textu. Naproti nesouhlasím s tim, ze se kvuli tomu jak to bylo podáno, tak se bude popírat něco, co je evidentní.

Reagovat
13

To si snad ani nemůžou dovolit, doufam, že reporty z jejich zápasů bude psát nějaký Slovák stejně jako prewko před turnajem.

Reagovat
kiwwi

ukludni sa, ja s kritikou nemam problem

problem je v kritike tychto pseudoredaktorov

Reagovat
icemike

Jeden špatný vykon Evry, jeden špatný výkon Dominika. 1:1 :-)

Reagovat
andkoo

cital som po evru a dalej to asi ani nema vyznam..to pisal nejaky fanda liverpoolu?

Reagovat
smazaný uživatel

To si odhalil bez toho aby si vôbec dočítal prvý odstavec?

Reagovat
smazaný uživatel

Písal, zrovna nedávno jsem při přehrabování časáků doma objevil Pro Football z roku asi 2002, kde nějaký Dominik Zezula napsal oslavnou báseň na tehdejší jedenáctku LFC..schválně, jestli se k tomu přihlásí

Reagovat
andkoo

Reagovat
Steve Stifler

Dneska už může dělat novináře/redaktora každá nula, ani mě tohle nepřekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
eder

Zmrd už dávno v repre nemá co dělat.

Reagovat
Free_player

To mufánkům hned zvedne náladu

Reagovat
smazaný uživatel

Evra bol včera najhorší na ihrisku, hral veľmi zle, ale to hodnotenie v článku je fakt nevhodné.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

Reagovat
livefan

Reagovat
Dr. Admess

Wow, co předváděj (někteří) mufani a Juventini

Reagovat
kylo ren

400. pro payeta

Reagovat
smazaný uživatel

Může prosím někdo poradit, kde se lognu do své vytvořené fanty ? Asi jsenm slepý, ale nikde to nemůžu najít ...

http://eurofantasy.uefa.com/en/fantasy16

Reagovat
10

ctrl + f → login

Reagovat
Counter

Vpravo nahoře v té černé liště. Jinak další dotazy na fantu se snaž směřovat především do článku k tomu určenému :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá děkuji .

Reagovat
Furia Ceca

Tak toho Evru na hranici upalte zaživa, když je to takovej tragéd... V článku i diskuzi to je zase samej hrdina, co nikdy nic v životě nepokazil a proto háže kamenem jako první... Evra včera sice nezahrál dobře, ale zase z něj nedělejte úplnýho vola.

Ale nesodnoust některých uživatelů EF je stejná i na druhou stranu, viz včerejší reakce na Payeta: "Nejlepší hráč všech dob," "Zlatej míč 2016," "Absolutně dokonalý hráč..." Jako zahrál dobře, o tom, žádná, ale po jednom zápase hned tak silný slova?

Reagovat
Mada

Tak silný slova jsou totiž myšleny naprosto vážně.

Reagovat
Kovi81

Do Evry se dobre kope, protoze je to fakt cunt a mimo kluby, kde hral je silene neoblibeny. Ja kdybych mel vybrat jednoho hrace United od doby, co sleduju fotbal a ktereho fakt nesnasim, tak je to on jednoznacne.

Reagovat
Counter

Payet předvádí výborný fotbal celou sezonu, to není o jednom zápase. A ta replika o zlatém míči byla nadsázka, Yung tam psal, že už mu došla pochvalná adjektiva ještě před gólem, tak to musel něčím vystupňovat.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Willy Wonka

Eurofotbal čtu denně a zkrátka super web. Ale takovýhle žumpa článek jsem tady snad za ty roky ještě neviděl. Články představující účastníky EURO byly fakt špička, ale tohle společně s těmi podcasty je podle mě bída veliká. A když si tak pročítám diskuzi, tak podobný názor nemám jen já.

PS: Evra hrál včera špatně, o tom se tady snad nikdo nepře, ale způsob, jakým na to autor článku upozorňuje je strašný. A když jsem si přečetl, že je pod tím podepsaný zrovna Domingo, který jinak pro francouzskou ligu odvádí špičkovou práci, tak to nechápu dvojnásob.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to síla tohle. Ten podcast sem ani nedoposlouchal.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

pekne zhrnute, rozumny nazor. Proste toto prestrelili si myslim, na bulvar a podobne blbosti sluzia ine stranky.

Reagovat
smazaný uživatel

Článek je v sekci Názory a komentáře. To je v pořádku a na obhájení to stačí, obecně jsem za takové názorové články rád, i když s nimi ne vždy souhlasím. Trochu změna od nudných a častých článků ČTK o tom, jak dobře se Petr Čech s Tomášem Rosickým ráno vysrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
Willy Wonka

Já určitě nemám nic proti názorovým článkům, ale myslím, že by to mohlo mít trošku kulturu a tak. A jak říkáš, rozhodně lepší, jak ranní report od ČTK o stavu Čechovi a Rosovi stolice. Jen mi prostě přijde, že tento článek svou formou na EF úplně nepatří. Nebo možná na to jen nejsem zvyklej.

Reagovat
13

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
livefan

Reagovat
smazaný uživatel

Domingo v podstatě jen navázal na svoje působení v podcastech (kde taky používal slova, který by tam prostě být neměly). Jinak byl za mě i ten podcast v pohodě, články k Euru jinak super. Tohle je prostě nevhodný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*podcastu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu, tento nazor nemas jen ty, jeste ho ma cast fandu MU a Juve(jinak DOSLOVA nikdo, nebo aspon nikoho jineho jsem nezaregistroval, kdyz tak me opravte), nechapu proc zrovna oni.. Zahada

Reagovat
10

selektivní slepota? hlavně že se k tomu nahoře podobně vyjádřil fanoušek Realu, Chelsea, Arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No... Domingo de facto rozepsal hodnoceni l'Equipu a skoro vsichni to vzali jako bernou minci. Doplnenou o vcerejsi komentar Bosaka s Hyskym. Nikdo nevidel, jak byl treba Kante na zacatku zapasu nervozni a kolik rozehravek pokazil...? Bosak ho nesmyslne chvalil, mozna ze zvyku. Ale ten hrac se desne trapil. Pak se zlepsil, videl jsem to. Ale treba podle me nebyl o mnoho lelsi nez Matuidi. Ano, Pogba zahral treba v porovnani se trema poslednima pratelakama dost slabe. A Domingo, co je na trojici Pogba, Matuidi, Kante dynamicke...?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vitasrp

Kante byl v průběhu zápasu skvělej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jděte do prdele tady, jestli chcete mít z řečí o fotbale jen uhlazenou snůšku bezvýznamných keců bez osobního názoru. Domingo Evru nemá rád, tak ho prostě sepsul.. Sepsujte dominga, jestli chcete, ale útoky na to, že si dovolil být přisprostlej, jsou jen sračky lidí, kteří by z fotbalu asi chtěli mít jen tovární nudu plnou objektivních příčin, uhlazených slov a diplomatickýho jednání.

Reagovat
Mada

Reagovat
madridcan

Inymi slovami- Fandit Wengerovi!

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak, články jako z továrny tu nechceme

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ono jde najít střední cestu víš a ne takovouhle eskapádu.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

A proč tu střední cestu hledat, abys nenasral lidi, kteří ho mají rádi? Jak už tu psal někdo nade mnou, je to v názorech a komentářích.. Nevydává se to za objektivní pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby si to udrželo nějakou úroveň třeba. I když i z tvýho dlouhodobýho vyjádřování tady je zřejmý, že ti to nic neříká.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, neříká.. Pro mě si budou takový články držet úroveň, pokud přinesou zajímavé informace, popřípadě hlubokou analýzu zápasu v taktické rovině, ne články ČTK.

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle jsou článek spadající do který kategorie? Zajímavé informace nebo hluboká analýza zápasu v taktické rovině?

Reagovat
smazaný uživatel

To sis docela naběhl, ne? Právě že je to v názorech a komentářích..

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tenhle článek úroveň nemá nebo co? Vždyť píšeš, že pro tebe má článek úroveň pokud... Tak se ptám do jaký podskupiny "pokud" patří.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle článek nijak nehodnotím. Je v názorech a komentářích. To nejspíš pro tebe má úroveň článek, jen pokud dodrží diplomatickou rovinu a neurazilo to děti.

Reagovat
smazaný uživatel

No nemusí samozřejmě. Může to říct jak to udělal, ale pak tu prostě logicky na to bude v diskuzi reakce. Jak tady pořád někdo podotýká že jsou to názory a komentáře tak tohle je diskuze a když se ten názor nebude líbit a pude pod úroveň tak si to tu taky můžu říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, to já taky.. a takhle můžeme pokračovat dokola.

Mně jde o to, že reakcí na diskuzi taky může být to, že si domingo příště radši rozmyslí, než aby řekl něco narovinu, co si myslí, popřípadě někdo s podobným nápadem se taky bude ostýchat říkat věci tak jak si myslí.. a jestli to tak tedy bude, tak platí první 4 slova prvního příspěvku.

Reagovat
smazaný uživatel

No podle těch podcastů (i z ME 21) mi přijde že si to autor asi nerozmyslí. Navíc koukni jakej to má ohlas. 500 příspěvků atd. Asi nebude mít ani důvod to měnit. Ale mě se tohle prostě nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Však se ti to ani líbit nemusí.. Holt prostě možná nejsi cílová skupina, ale to přece neznamená, že tady na webu nemáš na výběr. Článků od ČTK je tady většina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Rssa

Tak mi se taky nelíbí, ze se vyjádří ze je to megapicus, i když s tim třeba souhlasim. To je až moc hipsterske. Stačí napsat, ze je to starý ocas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o formu, ale i obsah.

Reagovat
fantomas

Obsah je přesně naprosto v pořádku. Domingovi se prostě výkon Evry vůbec nelíbil. Tobě se třeba jen nelíbil. Dva názory holt. Oba legitimní.

Reagovat
smazaný uživatel

1) kdy je francouzská záloha složena ze tří dynamických běžců

2) Rumuni mají jedinou opravdu silnou stránku: skvělý pressing ve středu hřiště

3) Jinak se Iordanescův tým omezil na destrukci, avšak ne destrukci v hlubokém bloku - naopak ničil francouzský klid velmi aktivním napadáním kolem středového kruhu

4) Stále platí, že Rumuni zkrátka nemají dostatečně dobrý tým na to, aby na turnaji dokázali uspět

5) Zbývají hráči, kteří si dnes hlasitě řekli o lavičku. Tragéd Evra, extrémně talentovaný, ale stále labilní Pogba, neviditelný Griezmann.

Reagovat
10

Reagovat
fantomas

A co s tim jako?

Normální subjektivní analýza zápasu, se kterou se beztak několik lidí včetně mě z velký části ztotožní.

Reagovat
smazaný uživatel

1) vzhledem k Pogbovi

2-3) na to, že mají jedinou silnou a to ještě destruktivní stránku hráli vyrovnanou partii, kdy bylo dlouhou dobu držení míče circa vyrovnané

4) A co znamená pro Rumunsko na turnaji uspět? Jistě ho celé vyhrát.

5) Tahle část je totální sračka. Jdou tu proti sobě obecný rys konkrétního hráče a subjektivní dojem na něj. Tragéd Evra může poté, co si přečte čtenář charakteristiku Pogby znít jako obecná charakteristika. Ironií a ostudou je, že to tak dost možná i bylo myšleno. Co mají co dočinění sympatie s Evrovým profilem, který je výborný fotbalista a prokazuje i v těchto letech v Juventusu. I hodnocení Pogby je tak nudné, stereotypní. Pogba se od té doby dost posunul. Neviditelný Griezmann měl dvě tutovky a asi pět skluzů. Ale ok, nenacházely ho tolik míče, tak napíšeme, že byl neviditelný. Trochu silné, nemyslíš?

Celkově tahle silná tvrzení jsou něco, z čeho se lze poučit. Pokud budeš ale zastávat tuhle arogantní pozici - " se kterou se beztak několik lidí včetně mě"...

Reagovat
10

Domingo v preview k Francii přiznal, že Pogbu vlastně pořádně ani nezná, ale přesto se pouští do takových nesmyslů a pokračuje ve vykreslování toho, že to je nějakej pomatenej nekreativní běžec. Tenhle "stále labilní Pogba" má ve 23 letech bilanci 29 gólů a 43 asistencí za poslední 3 sezony z pozice LCM, rozhodně ne nějaký volný role pod útočníkem...

Včera byl jediným z tý trojky záložníků, co dokázal přihrát dopředu, mj. třeba tou skvělou kolmicí na Sagnu, po který Griez trefil tyč.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale někteří to tady pořád budou obhajovat, že je to cool progresivní žurnalistika.

Reagovat
fantomas

Wtfff to tady zaprvý kurva nikdo nikde neřek (rozhodně ne nikdo z redakce),, žurnalistika to ostatně neni ani z 50 procent, a zadruhý proč by někdo neobhajoval názor, s kterym třeba aspoň z části souhlasí?

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, jak jsou silné výrazy scestné. Nechal jsem se unést a vyjádřil jsem svůj dojem z celé diskuze. Asi jako domingo. Když budu zase přehánět, tak budeš obhajovat vraha, který zabije mladíka, který jel příliš rychle, nezvládl řízení, naboural do stromu a zabil své kamarády? Jen protože s vrahem částečně souhlasíš?

Reagovat
fantomas

Co to je za debilní paralelu?

Reagovat
smazaný uživatel

Záměrně přehnaná, aby sis uvědomil. Ale co, na to už musíš přijít sám.

Reagovat
fantomas

Spíš kompletně nevhodná.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, možná sis konečně uvědomil úskalí pisálkovského expresionismu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamický záložník ale Pogba je (to je taktická role, pod níž jsou všichni box to box záložníci, side to side záložníci apod.). Vždyť je to v podstatě jeho úloha, to že je kreativní a technický s míčem z něj akorát dělá lepšího hráče. Spíš bych řekl, že je problém, že nad ním není AM, ale jsou vedle něj další dva podobné typy záložníků (jo, oba defenzivnější, oba o dost horší s míčem a bez takového vidění, ale to akorát dělá z Pogby lepšího hráče, ne zcela odlišného v jeho taktické roli)..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že je dynamický, ale spojení dynamický běžec je vzhledem k němu mystifikace.

Reagovat
smazaný uživatel

To je podle mě dost slovíčkaření..

Reagovat
smazaný uživatel

No to fakt není.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aby to tak nevypadalo dodám důkaz. V kontextu to vyznívá tak, že záloha Francie je nevyvážená, díky tomu, že je sestavena ze tří typologicky stejných hráčů. Což vůbec není pravda. Vzhledem k tomu, že Pogba v žádném případě není běžec, nýbrž myslitel typu Zidaneho.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je přesně to, co si nemyslím.. Pogba sice může být geniální, ale není to vyloženě AM (což Zidane byl absolutní ikona téhle pozice). A i když na té pozici hrává, tak je dle mě nejlepší jako box to box.

Reagovat
10

Pogba AM nehrává

Reagovat
smazaný uživatel

Gró jeho příspěvku není ale v tom, ne? Možná jsem to špatně pochopil. Pochopil jsem to tak, že marty vidí Pogbovy dispozice spíš ve fyzické hře.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vidím v Pogbovi právě naprosto vyrovnanou technickou, kreativní, dynamickou i silovou hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Francii.. Zrovna i teď proti Rumunsku byl nejvýš z celé trojice záložníků.. a u formace 4-3-3 (nebo hybridní 4-2-3-1) je nevytaženější středový záložník buď AM, nebo central winger (což Pogba není ani omylem :) )

Reagovat
10

mě právě přišlo, že to na tuhle pozici AM stahoval spíš Payet (otevírání prostoru pro Evru a náběhy Matuidiho) s Griezem a Pogba hrál spíš to RM...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to je cirkulace hráčů v sestavě, Payet a Griez se stahovali do středu a jeden ze záložníků je podporuje ze stran. Jenže to už máš při rozjetý akci do plných..

Reagovat
10

To mám řešit, kde stojí při vhazování? Polpo měl míč bohužel většinu času na pravý lajně, z toho se do hry moc nedostane. V Juve hraje na druhý straně, kde má možnost se dostat do hřiště a využít svoje přednosti. Na týhle pozici byl za poločas asi 2x, z toho jednou poslal tu kolmici na Sagnu. Já doufám, že to Didi co nejdřív zkusí s Cabayem uprostřed a Pogbou na LCM.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, spíš je potřeba koukat, kde jsou při přechodu do útoku, jakmile se formujou atd.a stejně se to někdy nepozná Ono ale kdyby hrál Coman, tak bude napravo za Payeta chodit právě on a Pogba by měl střed hřiště pro sebe, Cabaye je právě další hráč, kterej hraje dost nízko a dost ortodoxně ze středu, zas by na Pogbu zbyla ta role vyplňovače strany/AM..

Reagovat
10

jako že by teď Didi s Comanem začal hrát "4-2-4"?

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-3 prostě jen o trochu ofenzivněji, než to pojal Didi..

Reagovat
smazaný uživatel

Se mi líbilo, když tu někdo psal, že mu stačí půl minuty, aby zjistil jaký má tým rozestavení aniž by znal hráče apod..

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, dobřes to vysvětlil. Ovšem stále si myslím, že původní domingovo tvrzení je scestné.

Reagovat
10

Deschamps ho do týhle omezený škatulky tlačí, ale to pro mě není primární role Polpa, pod pojmem dynamický záložník, nebo ještě hůř dynamický běžec, si představuju jiný hráče. Přijde mi, že v repre u Pogby platí Zlatanovo "pořídíte si Ferrari a pak s ním jezdíte jako s Fiatem"

Reagovat
smazaný uživatel

Já si zas myslím, že Pogba má potenciál být jako dynamický záložník (box to box) kandidát na Zlatý míč. V jiných taktických pozicích mu tolik nevěřim. Věřim, že pokud by byl ve středu hřiště s Comanem, tak si vyhoví celá trojka daleko víc.

Možná jen prostě špatně chápeš to "dynamický záložník"... To byl třeba Gerrard, Nedvěd když hrál ze středu atd. Yaya Touré, Essien... Hráči, kteří z té pozice dokázali řídit hru mužstva a dodávat jí "drajf".

Reagovat
10

spíš jsem se špatně vyjádřil, Pogbova dynamika s míčem je samozřejmě top, ale díky jeho komplexnosti bych tuhle roli nedal jako jeho primární, protože jí beru jako trošku limitující a neberoucí v potaz jeho kreativní schopnosti...a výpis těch tvých hráčů mi to docela potvrzuje

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono box to box je právě tak komplexní pozice, že chvilku jsi AM, chvilku DM (ale to vždy závisí na tom, kdo je právě na dané pozici, prostě si přehazuje místa dle potřeby) a nejčastěji jsi u vytváření prostoru při přechodu do útoku. Jeho kreativní schopnosti mu ta pozice nijak nelimituje (to by mohly jedině konkrétní pokyny od kouče). Pro mě osobně je to nejspíš nejdůležitější pozice v moderním fotbale.

Reagovat
10

k tomu, co popisuješ, se ale dostane v Juve...ve Francii ho Deschamps zabijí, včera hrál spíš RM

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál spíš RCM (3 středoví záložníci) a stejně byl z těch 3 nejvytaženější. Proto Sagna zůstával vzadu. Taky že jo, to je kritika Deschampse.. Já bych tu zálohu viděl spíš Matuidi/Kanté-Pogba-Coman

Reagovat
smazaný uživatel

A rovnou napíšu, že Pogba je techničtější a kreativnější, než tito hráči.. ale to mu jen dává navíc na kvalitě.

Reagovat
fantomas

No, tak si tam přimysli "v repre labilní"... protože tim, že ho tam Deschamps tlačí, z něho zároveň činí i hodně nevyrovnanýho tvůrce hry, kterej jednou působí sebevědomě, jednou zase nervózně, ukvapeně - což se dá vyjádřit i tim pojmem labilní.

Reagovat
10

já ale mluvím o roli, kterou mu Deschamps v repre určil...v týhle roli ani žádnýho vyrovnanýho tvůrce hry předvést nemůže

Reagovat
fantomas

No... a když si vezmeš, že ta analýza se vztahuje k Francii a Pogbově (nikoliv prvnímu takovýmu) výkonu za Francii, musíš nutně rozdávat rozumy o Juventusu, aniž by ses snažil pochopit jinačí perspektivu?

Reagovat
10

to je logika jako kráva...máte očekávání Pogby z Juventusu, ale když tady napíšu, že ho Deschamps limituje v úplně jiný roli, tak mám přestat "rozdávat rozumy" a snažit se pochopit "jinačí perspektivu"

Reagovat
oddy

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslim že výrok "Pogba se Zidanem nemají nic společného" mluví úplně za vše.

Reagovat
db18

A ta bilance určuje, že není labilní?

Reagovat
fantomas

To sem taky moc nepochopil.

Reagovat
fantomas

Proč já? Moje analýza to neni. A hlavně - tys tady teď polemizoval s analytickym, SUBJEKTIVNIM textem. Gratuluju, to je v podstatě ten typ komentáře, kterej se tyhle zápisníky snažej vyvolávat. Abys ale hned obsah řadil nad formu a naznačoval tak, že to sem snad nepatří či co, to je teprve přes čáru a arogantní. Však vesměs to, cos tady ted předved, neni o nic míň "já vim všechno nejlíp" příspěvek než ten domingův.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je asi rozdíl v tom, jaký máme názor na to jak by měl vypadat analytický text. Ano, jsem rád, že jsem se zapojil, postřehy které jsem napsal, tu zatím takovým způsobem nebyly. Navíc jsem se od ostatních diskutérů lecčemu přiučil.

Tak vyjádřil jsem s čím nesouhlasím. Je jasné, že to vyjadřuju za sebe. Nikde nenaznačuju, že to sem nepatří. Pouze, že jsou to kraviny.

Souhlasím. Sám cítím, že jsem působil arogantně a povýšeně.

Reagovat
13

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

teraz sa to snazis vysvetlit tak ze su len dva extremy a teraz si treba vybrat medzi totalnou nudou alebo primitivnou srackou. Na tomto webe bolo kopec clankou plnych objektivnych pricin, uhladenych slov a diplomacie a boli skvele. Co je na tom dobre ked clanok co by sa mal zamerat na uzasny vykon Payeta je cely o diskreditovani jedneho hraca. To chces v kazdom suhrne citat toto co mas tu s Evrom?

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teda ze kulturni zeme jako je France da tolik prostoru na zahajeni takovymu fake hovnu jako je Guetta, to se neda oznacit jinak nez fucking disgrace

Reagovat
10

já si chvíli myslel, že dávají nějaký opakování Her bez hranic, což byla taky francouzská show...možná to dělal stejnej režisér

Reagovat
smazaný uživatel

Hry bez hranic byly naprostej válec, na ty nešahat https://www.youtube.com/watch?v=B0TzyuDhfNI

Reagovat
10

já to taky miloval, akorát jsem takový deja vu po cca 30 letech nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak v pohode. Ty kreace se hodily. Iluzorni na styl dila Pena dni. Unasejici myslenky k zklidneni. Nenasilne, romanticke. Mixle samozrejme mainstreamem. Logicky, to ze to popluje par death metalistu neznamena, ze cileni na vetsinu je spatne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ja se tanecni hudbe aktivne venuju, ale tohle fakt nejde. Guetta ma pustenej prednahranej set a predstira ze pouziva 4 playery To co tam hralo je dalsi kapitola Mohli tam dat treba Daft Punk, to je aspojn mainstream na urovni, kterej delaj lidi co maj znalosti i schopnosti, Guetta je jen panak.

Reagovat
Nihilister

Každej kdo aspoň trochu trošku rozumí tomu co bageta předvádí ví , že je to absolutní šašek . Víc se nemá cenu tím zaobírat kor když jeho album ani neskládá on

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to je jedno, jestli to je pouhý představitel. Ta hudba se zkrátka poslouchá.

Reagovat
Nihilister

Jak to může bejt jedno? Fakt dnešní nároky na hudbu a filmy jsou fakt prach bídné a pak takovej neumětel jako geta vydelava miliony ...

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, že jsi nihilister si docela zapálený. Dak dej nějaký film, který si myslíš, že splňuje nároky. Jsem zvědavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Deschamp je vůl, úplně zabil Pogbu, ten sice není tak top jak je vyhypovaný, ale zrovna jemu více vyhovuje to vysunutější CM, co měl hrát Matuidi a pak by neměl takové problémy s míčem jaké měl. V těch těžších zápasech (celá LM) je vidět, že tempo diktovat neumí a dokáže lehce ztratit míč. Měl by svoje parametry a střelu využít spíše výše na hřišti, kde prostě umí. A Grieze by měl dát dolů, Martial i Coman za tu chvíli se dotkli míče víckrát a předvedli více.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to jsou zvasty. To bych necekal.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

OT: https://www.super.cz/433948-talentovana-zpevacka-z-televizni-show-byla-po-skonceni-sveho-koncertu-zastrelena.html

Moje oblíbená zpěvačka, sledoval jsem jí už od doby, kdy ještě nebyl známá a postovala svoje hudební videa na youtube. A dnes ráno vstanu, kouknu na net a takovýhle šok

Reagovat
monty25

Neznal jsem ji, ale je to hodně smutný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt strašné, čoho sú ľudia schopní.

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Tento svet je riadny bordel. 22 rokov, to mala este hodne pred sebou nebyt toho blazna.

Reagovat
Ángel di María 22

OMG. Christina byla dobrá. Jaká motivace toho kreténa vedla k tomu, aby střílel právě po ní?

Reagovat
smazaný uživatel

Zpivala hrozne, ted jeste zastrelit ostatni takovyhle popovy hvezdy a budu stastnej clovek.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
fantomas

Její Wrecking Ball při audition byl lepší než originál.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Svatej

Reagovat
king23

Ten hejt tady nechápu. Viděl jsem jenom první poločas, ale Evra byl skutečně absolutně nejhorší na hřišti. V podstatě pokaždé přes něho rumunskej hráč přešel a pokud šel Evra dopředu, tak byl dobrý pouze pokud hned nacentroval nebo jinak přihrál (což mi šlo), ale pokud se snažil o nějakou kličku nebo udržení míče celkově, tak ho soupeř lehce obehrál. Pokud k tomu ještě nakonec zavinil penaltu, tak si myslím, že ten "odpadlík zápasu" je zasloužený.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hejt tu ale není na oprávněnou kritiku Evrova hrozného výkonu, ale na autorovo navážení se do Evry proto, že ho nemá rád (což se ani nebojí v článku napsat).

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nechce eurofotbal udělat něco jako blog.eurofotbal.cz, kde by si každý vrabejka mohl psát svoje názory a články o fotbale, něco jako blog na idnesu? Pokud by byly některé články dobré, tak by se třeba mohly dostat na hlavní stránku. Podle mě to není špatný nápad.

Reagovat
madridcan

Hej...a vytvori sa stranka a tam bude velkym DONATE. Pozname...

Reagovat
Counter

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, po tom už se volalo několikrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, ale to jsi nepochopil, co jsem myslel,, kde je tam tlačítko, kde můžu publikovat svůj článek IHNED?

Reagovat
smazaný uživatel

Když vidím, co tu občas jsou za exoty, tak si nedokážu ty některé články představit, pokud by nebyly nijak kontrolovatelné. Pro Eurofotbal by to mohlo třeba i nějaký špatný dopad, jelikož každý si to právě spojí s webem a ne s člověkem, kdo to napsal, jelikož ne každý zná komunitu Eurofotbalu. Ale na druhou stranu nápad je to dobrý, jen by se musel vypilovat. Ale stejně lidi jsou tak líní, že by těch článků moc nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, že by to muselo být nějak kontrolované

Reagovat
smazaný uživatel

Já tě pochopil s tím IHNED, že napíšeš článek, edituješ a publikuješ. Pak by zase mohl být problém s tím, kdo by ty články kontroloval a co by se bralo jako únosné/publikovatelné a naopak, jelikož každý to může vidět jinak. Stačí když občas redaktoři změnili název u videií a ten člověk, co to nahrál, tak měl plnou hubu řečí, jak si to mohli dovolit. Není to žádná sranda tohle vymyslet, aby to fungovalo ke spokojenosti všech.

Reagovat
monty25

Vidím, že se to tady docela rozjelo, tak se k tomu taky vyjádřím. Je třeba si uvědomit, že redaktoři EF (jako všichni ostatní) jsou zaujatí, mají své oblíbence a neoblíbence. Tenhle článek patří do rubriky Názory a komentáře, takže se nejedná o informativní článek jako třeba to představování účastníků Eura, ale o názor Dominika Zezuly alias dominga. To je všechno v pořádku. Přesto by si autor některé výrazy mohl odpustit, protože EF je obecně považovaný za nejkvalitnější česky psaný web o fotbale (a určitě i web s nejlepšími diskusemi :)). Právě kvůli podobnému stylu psaní, který je použit v tomhle blogu, lidi nemají rádi třeba deník Sport, Mádla z aktuálně.cz a další.

Jinak ale co se týče kritiky Evrova výkonu, tak ta je samozřejmě oprávněná. Já se na fotbal nedívám tak detailně jako většina tady a zajímá mě hlavně to, co ten zápas rozhodlo. Že tam Evra hořel a často přes něj Rumuni procházeli, to je sice pravda, ale nic z toho nebylo. Ten jeho hloupý penaltový faul ale mohl pro Francii znamenat ztrátu dvou bodů, která by byla na úvod turnaje dost nepříjemná. Evra může být opravdu rád, že to Payet trefil, protože jinak by asi hlavně od francouzských médií a fanoušků dostal daleko větší čočku.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
kattos

Až na Evru

Reagovat
Harakan

Dneska se zase ukázalo jak se skoro nikdo nedokáže přenést přes klubovou příslušnost. Evra byl otřesnej a hotovo. Rozjet tu takovej hejt na redakci je prostě ubohý. Tak to kurva přestaňte číst. Hérečky.

Reagovat
nani92
Reagovat
Harakan

Reagovat
smazaný uživatel

vernej ... 11.06.2016 12:37

neunasis evru ty kokote kosickej? bude hur debile

Treba povedať, ze hned prvy den Eura som necakal takuto kauzu, ktora takto rozdeli EF

Reagovat
smazaný uživatel

ako pekne, skromne ti to poslal do správy

Reagovat
Kily

jo, to je ten, který když se baví s ostatními uživateli, tak má už asi 40 zabanovaných účtů, ale když píše mně, tak jenom dva nebo tři

Reagovat
smazaný uživatel

moc tu Francii hrotíte...snad vypadnou vo smifinále a bude svatý pokoj se všema Pogbama, Matuidima, Kantéma a...Evrama

Reagovat
Free_player

a hlavně Girwoodama to už je mega otravný

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
Spasitel

Reagovat
Counter

Mi se to třeba líbí, výborná hrátka se slovy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nový podcast je to dobře ukrytý.

Reagovat
smazaný uživatel

*tu

Reagovat
fantomas

Holt by pro něho nebylo na webu místo, kdyby měl vlastní článek.

Reagovat
nani92

wow, on tu fakt je, ja som si ho vôbec nevšimol

Reagovat
nani92

zavolať hosťa z sport7.sk

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně kontroverze, ať už ve formě či obsahu, je přínosná. Má edukativní charakter. Koneckonců rozjela se tu krásná skoro až etická pře. To ale nemění nic na tom, že mi může být u prdele, že někdo nemá rád Evru. Stejně tak mi může být u prdele, že ho někdo rád má. Ten článek je sice v sekci názory a komentáře, ale pořád pod záštitou Eurofotbalu jako média. Přesto je jako od třináctileté holky, která hystericky piští nad svlečeným tričkem Cristiana Ronalda. To pak nemůžete, obránci dominga, čekat nic jiného než kritiku. Myslím, že domingo je takový prevít, že nám to tu najebal záměrně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jakou má přesně PJ představu o tom, jak by měl článek pod záštitou EF vypadat, ale možná právě kvůli takovým sem dal tuhle sekci. Aby prostě přispěl za zkvalitněním český sportovní žurnalistiky, která nemusí být jenom ta sterilní, objektivní.. ale dává prostor pro osobní přístup, subjektivitu.. která v kolektivním sportu prostě je a bude. Nemusí se to líbit většině, přece nemusí být jen články/filmy/obrazy, který se mají masově líbit všem, přesto to může mít svojí hodnotu.. a často i právě tím.

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlasím a kvituju. Ale pak tu nemusíš zastávat roli domingova obránce, protože stejně hodnotná a přirozená je kritika jeho článku.

Reagovat
Ángel di María 22

Přeeesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to není pravda. Pokud bych to neměl obhajovat, tak kde bude pře? Právě ta pře by měla být přínosná, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

.. je to jakoby na ČSFD měli dělat hodnocení a komenty jen ti, kterým se to nelíbilo.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to se ale potom pohybujeme v kruhu.

Reagovat
smazaný uživatel

My odsoudili dominga, tys odsoudil nás. Už zbývá jenom aby domingo odsoudil tebe, což bych při jeho erudici a nezávislém postoji očekával.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že jsme v kruhu. Pokud bychom nebyli kruhu, tak by jeden z nás musel mít moc k tomu nějak zasáhnout do problému. Každá diskuze, kde není člověk, který může hýbat problémem, je v kruhu. Diskuze na EF tak jsou všechny.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale nemyslíš, že problém je v tom, že se tu ostentativně vyzdvihuje revolucionářská kvalita článku oproti mainstreamu? Z tohohle jsem už doufám vyrostl, myslet si, že dělám něco víc a líp než dělají ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že se jen brání forma. Ne kvalita, k níž jsem se já vůbec nevyjádřil..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi si jistý?

"Aby prostě přispěl za zkvalitněním český sportovní žurnalistiky, která nemusí být jenom ta sterilní, objektivní"

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si jistý, to nebylo hodnocení konkrétního článku, to bylo mé zamyšlení nad tím, proč možná PJ udělal podobnou sekci, kde se nedělá jen objektivní žurnalistika.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale bylo to tvoje zamyšlení, tudíž ses s tím asi nějakým způsobem ztotožnil. Viz. tvůj komentář výše.

"Jděte do prdele tady, jestli chcete mít z řečí o fotbale jen uhlazenou snůšku bezvýznamných keců bez osobního názoru. Domingo Evru nemá rád, tak ho prostě sepsul.. Sepsujte dominga, jestli chcete, ale útoky na to, že si dovolil být přisprostlej, jsou jen sračky lidí, kteří by z fotbalu asi chtěli mít jen tovární nudu plnou objektivních příčin, uhlazených slov a diplomatickýho jednání."

Reagovat
smazaný uživatel

Já pořád nikde nevidím, že bych někde nějak hodnotil kvalitu tohodle článku. Já jen bráním formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávné trapné pochlebování se ustyho nad servisem k EURU od deníku Sport budiž důkazem. Ona to totiž nebyla nezávislá kritika, ale přihřívání si vlastní polívčičky. Samozřejmě, že to v různých konkrétních situacích děláme všichni, ale to nemění nic na tom, že to je s odstupem směšné. Tento arogantní postoj EF brzdí. Já jsem velký fanoušek EF. Dělají kurevsky dobrou práci. No mohli by dělat ještě lepší.

Reagovat
fantomas

Cože s tim pochlebovánim?

Reagovat
smazaný uživatel

No hledat ti to nebudu. On se k tomu usty v tom komentáři ještě dokonce sám přiznal. Tys to pak zmírnil postřehem, že asi nemají čas.

Reagovat
Usty

To cooo je?

Já jsem pouze upozornil na jejich nepochopitelný minely v ideálních sestavách - ten úvod s plivanim na konkurenci byl snad tak bizarní, že musela nadsázka dojít úplně každému

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, označíme to jako nadsázku. Není nic jednoduššího.

Reagovat
Usty

Proč taky vymýšlet něco složitějšího, když je to pravda?

"V touze poplivat konkurenci jsem nahlédl do EURO přílohy Sportu. A vskutku, mé zatrpklosti bylo učiněno zadost při pohledu na ideální sestavy." ...jako promiň, ale jestli jsi tohle nepochopil, tak jsi prostě mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je vcelku jedno, že to je v taktním hávu. Kdybys byl tak taktní jak působíš v těch formulacích, tak nemáš potřebu tu svou myšlenku vůbec zveřejnit, ale pouze budeš hrdý na to, že děláš lepší práci.

Reagovat
Mada

Reagovat
Talker

Sterilní články jsou zlo.

Reagovat
13

Evra Nemá v reprezentaci už co dělat a jestli Francie šla cestou morálního očištění, tak tam Evra nemá být tuplem. To co tam předváděl za Domenecha mám v živé paměti a předpokládám, že Domingo jako fanda francouzského fotbalu to má v paměti také.

Reagovat
kiwwi

jo tak ty to mas zive v pamati ale ostatni pri ich repre asi na to zabudli co? to su kokoti

Reagovat
13

Jsou, byl kapitán, měl za to zodpovědnost. Já bych tam takového hráče vzal už asi jen kdyby to bylo top dělo a stála na něm hra.. Když ještě k tomu hraje takhle, tak podle mě není nad čím přemýšlet.

Ale uvidíme jak to bude dál, třeba se Evra zvedne.

Reagovat
kiwwi

vidis to, ze povolanejsi to vidia inac, tak sa nesnaz tvarit, ze tomu rozumies lepsie

Reagovat
13

Tímhle přístupem by člověk nemohl kritizovat nic, protože trenér tomu vždycky bude rozumět lépe, než ty já a kdokoliv kdo o dané věci zrovna nerozhoduje.

Reagovat
kiwwi

hlavne proste nevidis do internych veci o ktorych tu pises

Reagovat
smazaný uživatel

dobre Evra včera podal zlý výkon ale takto na neho nadávať je maximálne pod úroveň

Reagovat
kattos

Ta kritika Evry

A já myslel, že to bude seriozní

Reagovat
Talker

Jen tak dal. Lepší než psát sracky ve stylu sportu a podobně, při jejichž čtení clovek usne... Reporty nemá smysl cist, ale tyhle články dávají smysl.

Par urazenych, ubrecenych mufanu a juventinu na tom nic nemění.

Reagovat
10

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
Usty

Ještě že tě máme :D

Reagovat
Pigeon

chvála ubrečeného článku a navážení se do ubrečených reakcí. Logika stranou

Reagovat
Usty

Asi si pletes ubrecenost a kritiku.

Reagovat
Pigeon

Kritiku beru pouze konstruktivní, pokud je Evra nazýván břídilem a tragédem, tak je to pouze brečení

Reagovat
Usty

To je strašně módní se ohánět konstruktivní kritikou - a domingo ostatně jedinou možnou a vhodnou konstrukci navrhl - posadit Evru na lavičku.

To, že byl prostě objektivně hrůzostrašnej, je prostě fakt a mně ta reakce vážně nepřijde přehnaná.

Reagovat
Pigeon

Ten výkon byl špatný a bylo tedy celkem jednoduché na to poukázat normálně a jako kritik z toho vyjít vítězně. Potom by tento článek obsahoval pouze jediného poraženého, tedy Evru. Avšak autor to nedokázal bez emocí, zbytečně se do Evry naváží, a proto je to pouze brečení pro mě

Reagovat
Usty

Asi je to o úhlu pohledu, v zahraničí je tahle kritika už běžná.

Reagovat
Pigeon

Ono totiž práce Eurofotbalu je neskutečná a líbí se mi právě ta profesionalita z hlediska informací, rychlosti apod. ale takový článek mi k tomu vůbec nesedí, i když je mi jasné, že donutí diskutovat více lidí. Nicméně si myslím, že to nemá EF za potřebu. Jak je napsáno níže. Pokud tato kritika bude stejná na jiné hrůzostrašné výkony na EURU, pak to nějak příjmu, v opačném případě se pouze potvrdí autorovo brečení

Reagovat
Usty

Tak domingo je dost podstatná část tvými slovy profesionální práce - a pokud sis stihl všimnout, nikdy si nebral před pusu roušku. Je to expresivnější vyjádření postojů, já na tom nevidím nic špatnýho... Ale jak říkám.

Reagovat
Pigeon

nejde uplne tak o rousku. Ale jak rikas, je to o uhlu pohledu, tim bych to uzavrel

Reagovat
kiwwi

to si pleties ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přesně. navíc brekot korupčníků je vždycky balzám na duši

Reagovat
r.mrazik

Tak nekomu muze prijit jako sracka zrovna tenhle typ clanku...

Reagovat
Talker

Tak záleží - typ článků nebo slovník? To, že někomu vadí typ článku znamená, že ho nemusí číst. A pokud jde o slovník, tak to musí brát s nadsázkou.

Reagovat
fenixLFC

otazka na adminov- nedalo by sa pls dat jednotlive zapasy toho-ktorého dna na hlavnu stranku nad predstavovanie timov? podobne ako to byva pri rpeview LM alebo EL (ktore je tam ale par dni) bolo by to fakt prehladnejsie

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nikikrew

Pan autor clanku, nedalo sa hodnotenie hraca Evry napisat serioznejsim sposobom?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne vole tohle je progresivní žurnalistika.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

+ evra je kokot

Reagovat
aurelio

Som zvedavý, či bude taká kritika aj na hráčov Albánska, ak dnes náhodou dostanú 5 gólov. Potom sa uvidí, či je to nový novinársky trend alebo vylievanie mindrákov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Tak to jo

Reagovat
Nikikrew

tomu teda hovorim progres, bohuzial ale inou stranou.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíš zajímá ta Albánie. Viděl ji někdo hrát? Umí pravidla?

Reagovat
Godwinson

Já tedy bohužel před koncem prvního poločasu usnul, ale až na tu jednu parádní kolmici mně přišel Rami dost špatnej

Reagovat
smazaný uživatel

Mě naopak teda překvapil docela. Dozadu to zezačátku nebyl žádná sláva ale hrál dobře. Kosc tam měl tu hrubku kterou rozhodčí nepotrestal Sagna si odvedl své a Evra o tom se nemusím zmiňovat, takže mi vychází možná i jako nejlepší hráč obrany Francie.

Reagovat
smazaný uživatel

*ale pak hrál dobře.

Reagovat
xhejl

jsem si dal zásadní challenge, že letos si vyposlechnu všechny podcasty v plném rozsahu, tak uvidíme, ta délka je brutální

ale obrovský palec nahoru ať si to tu kritizuje kdokoli, tak takový postřehy a info se v češtině jinde sehnat nedá

Reagovat
smazaný uživatel

podcast Rusko-Anglie byl super

Reagovat
smazaný uživatel

Evra

Reagovat
r.mrazik

To je teda nadpis...

Kazdopadne clanek nevadi...byly tu silenejsi veci...viz treba defensivni dominance a proc si sudi zasedli na chelsea...

Reagovat
Counter

http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/patrice-evra-launches-defence-olivier-8165718

Hezké prohlášení. Akorát aby teď fans nepřešli plynule na něj

Reagovat
smazaný uživatel

Mal by sa ho hlavne Giroud na oplatku zastat tu na Eurofotbale.

Reagovat
Counter

Reagovat
LAM

Otázka na redakci.

Budou nějaký články i o Copě?

Reagovat
Rssa

V dobe EURA se na EUROfotbalu resi hlavne EURO.

Snad jsem ti pomohl.

Reagovat
Euphael

Reagovat
Kily

zatím sem tam ohlasy na nějaké zajímavější zápasy, od čtvrtfinále previews a komentáře

Reagovat
LAM

Messiho hattrick za 19 minut

Reagovat
smazaný uživatel

mathieu > evra

Reagovat
božský John

Tady se da pouzit snad jen houmiho formule, ze jsou vsichni kreteni

Reagovat
smazaný uživatel

s takovou uz ani Oliver nebude psat"dominik drzici sa futbalu "

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, došlo mi, že když k tomu nebudu přistupovat tak úzkoprse, odprostím se od touhy po ideálech a nebudu vnímat dominga jako autoritu, která by měla představovat sofistikovanou formu, tak je ten článek super. A těším se na další. Jen mi to chvíli trvalo vstřebat. Těším se na další eurozápisník.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

pche,takhle utect z boje

Reagovat
smazaný uživatel

Neberu diskuzi jako boj, jsem rád, když mě někdo dokáže úrovní svého myšlení dotlačit k sebereflexi.

Reagovat
db18

Jinak se těším, až si domingo s fantíkem vymění role a Evru nahradí Limberský.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele