Názory a komentáře

Souboj dvou hrotů

Zápas mezi Bayerem 04 Leverkusen a Borussií Dortmund (2:2) lákal mimo jiné také na duel dvou ceněných hrotových útočníků. Jak se vedlo Kießlingovi, respektive Lewandowskému, ve 32. kole nejvyšší německé soutěže, hodnotil komentátor české verze Eurosportu Michal Šíma.

O sestup až do konce

Podobně jako loni slibuje boj o záchranu napínavou podívanou také letos. Některé týmy úspěšně pláchly z nejhoršího a posunuly se do klidového režimu. Ty další - a jsou celkem čtyři - se tudíž nacházejí ve velmi nekomfortní situaci. Za děním v Bundeslize se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Honza Homolka.

Jednoznačná, či vyrovnaná liga?

Jednatřicáté kolo německé nejvyšší souteže ukázalo, že i - zdánlivě - soutěž jednoho klubu má svou vyrovnanost. A vlastně to ukázalo i kolo předchozí. Za aktuálním děním v bundeslize se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Jakub Vančura.

Konec bavorské série

Poprvé od podzimu roku 2012 poznal Bayern v bundeslize přemožitele! Neporazitelnost trvala 53 zápasů. Ta zpráva by mohla znít jako velká senzace, ale jen za jedné podmínky: museli bychom si odmyslet souvislosti, za nichž se výsledek zápasu Augsburg - Bayern zrodil. Zkrátka nesměli bychom utkání sledovat na vlastní oči nebo alespoň v televizi.

Co všechno se dá stihnout za jeden zápas

Fotbal je kolektivní hra dvou týmů po jedenácti hráčích. Záchranářská bitva mezi Freiburgem a Norimberkem však měla především dva hlavní aktéry, kterým ostatní spíše pouze sekundovali. Za 28. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Tomáš Petr.

Co zastaví Bayern? Snad jen jeho vlastní oslavy

Jistotu Bayern získal nebývale brzy, už na konci března. V top pěti evropských ligách se to ještě nikomu tahle brzy - na samém počátku kalendářního jara - nepovedlo. Někteří hráči Bayernu si pro pohár šli ještě s rukavicemi. Za 27. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Louis Nicollin a jeho válka proti nudě

Existuje spousta excentrických majitelů fotbalových klubů, ve Francii však má na šílené výroky patent pouze jeden z nich. Seznamte se: Louis Nicollin, šéf Montpellieru, člověk, který si s korektností nikdy hlavu nelámal. Díkybohu.

Případ Anelka: O rasismu a fotbalu ve Francii

Když Nicolas Anelka 28. prosince 2013 oslavil vstřelení branky gestem známým jako "quenelle", možná ani on sám v tu chvíli netušil, jak citlivou záležitost se mu podařilo otevřít. Rasismus a etnická nesnášenlivost jsou v současném fotbale mimořádně ožehavá témata, francouzské prostředí je však v tomto směru natolik specifické, že se vyplatí podívat se na něj v širším kontextu.

Každá trampota má svou mez

Všechno pěkné jednou končí a naštěstí to platí i pro ty věci nehezké. Sobotní duel dvou Borussií v Signal Iduna Parku je toho dobrým příkladem. Za 25. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Tomáš Petr.

Penaltoví odborníci

Rozhodčí natahuje ruku a ukazuje na magický bod. Následují protesty, kroucení hlavou, na druhé straně radost. Penalta patří mezi největší fotbalové tresty, říká se o ní, že se dá jen špatně kopnout. Omyl, penalta se dá i chytit. Za penaltovými králi bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Honza Homolka.

Má se Frankfurt bát, když je jasné, že Veh skončí?

Chtělo by se zvolat, že už to nemůže nikoho bavit. Že tahle dominance znamená nudu. Ale Bundesliga přes dvacetibodový a větší náskok Bayernu před pronásledovateli přináší pozoruhodné momenty. K dění v nejnavštěvovanější fotbalové lize se vrací komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Čo prinesie jarná časť Corgoň ligy?

Dnešným dňom po trojmesačnej prestávke odštartuje jarná časť Corgoň ligy. Čo teda od nej môžeme očakávať?

Penaltové vadí - nevadí

Další bundesligové kolo je za námi. Přineslo překvapení - Hamburk si kupříkladu vyšlápl na Dortmund. Něco zas dopadlo podle plánu - Bayern vyhrál. Ale jedna věc si zaslouží pozornost. Penalty. Jako by byly minulý týden, nejen o víkendu, zakleté. Některá selhání se mohou brát s úsměvem, některá zabolí.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (21)

Druhá řada seriálu o francouzských talentech, která "postupuje" podle jednotlivých postů, má zatím nejtěsnějšího vítěze čtenářské ankety - Rémy Cabella v ní porazil lyonského Clémenta Gréniera o pouhých šestnáct hlasů. Výhra je to ale zasloužená, málokdo totiž letos v Ligue 1 ohromuje tolik jako právě montpellierský playmaker...

Schalke sází na správné koně

Hornický klub s oddanými fanoušky, tým plný nadějných hvězdiček, šutér Huntelaar a týmový výkon plný sebedůvěry. To jsou atributy současného postavení Schalke 04. Celku, který o víkendu v plné parádě ukázal, proč po zimní obrátce ještě neztratil ani bod. Za Bundesligou se ohlíží komentátor Eurosportu Honza Homolka.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele