Ligue 1- souhrn 8. kola: RC Lens veze tři body z Marseille

25.09.2021, 18:53, aktualizováno 26.09.2021, 22:43
Komentáře a souhrny
Radost hráčů RC Lens (© AFP)
RC Lens na závěr nedělního programu vyhrál v Marseille a posunul se na druhou příčku. Monako sice brzy inkasovalo, na půdě Clermontu však nakonec v pohodě otočilo. Angers udrželo venkovní neporazitelnost, naopak Brest dál čeká na první výhru. Lyon hrál téměř celý zápas proti Lorientu o deseti, prohrával, ale nakonec vybojoval bod za remízu. PSG si doma poradilo s Montpellierem, byť rozhodlo až v závěru. Nice vyhrálo na půdě Saint-Étienne...

Olympique Marseille - RC Lens 2:3

26.09.2021 20:45

Góly: 33. Dimitri Payet, 45+2. Dimitri Payet (pen.) - 9. Florian Sotoca (pen.), 27. Przemyslaw Frankowski, 71. Wesley Saïd

Oba kluby začaly letošní sezonu velmi dobře a hráči Racingu dobře věděli, že jestli na jihu Francie uspějí, posunou se za PSG na druhou příčku tabulky. To se také stalo, takže OM poprvé prohrál. Na druhou stranu má pořád nedohraný duel s Nice k dobru.

O tom, že zápas nebude žádnou procházkou růžovou zahradou, se přesvědčili domácí ještě během úvodní desetiminutovky. Pau López měl nejprve při střele Seka Fofany štěstí. Jenže následně byl rozhodčí Mikael Lesage upozorněn na to, že Pape Alassane Gueye zřejmě zahrál ve vlastním vápně rukou. Po přezkoumání celé situace ukázal arbitr na penaltový puntík. Exekuce se ujal Florian Sotoca. A podařilo se mu bezpečně proměnit, přestože jej oslňoval laser z tribuny - 0:1.

Pojistku mohl záhy přidat Kalimuendo, jenže si v zakončení nepočínal dostatečně chladnokrevně. Následně po Payetově centru hlavičkoval o kousíček nad Williama Saliba. Tým Francka Haiseho hru v dalších minutách kontroloval a za svou nebojácnost byl oceněn druhou brankou.

Psala se sedmadvacátá minuta, když Lecův výkop prodloužil za sebe Sotoca. Przemyslaw Frankowski pak z pravé strany vběhnul do vápna a parádní křižnou střelou zacílil přesně ke vzdálenější tyči - 0:2.

Dvougólové vedení si hosté nechali vzít už za šest minut. Dimitri Payet rozehrál z nějakých osmnácti metrů přímý kop tak, že přehodil zeď a snížil - 1:2.

Za 180 sekund se před brankářem Lens ocitl Gerson a jenom díky skvělému reflexivnímu zákroku se domácí nedočkali druhé branky. Potom opět v koncovce selhal William Saliba. A ani Payetovo zakončení tentokrát nebylo z nejpřesnějších. V nastaveném čase úvodního poločasu zajel Christopher Wooh do nohy Cheikha Bamby Dienga a na světě byla další "pětka", kterou potvrdil videorozhodčí.

Dimitri Payet byl při chuti a cílil po své levé ruce, zatímco Jean-Louis Leca skákal na opačnou stranu svojí svatyně - 2:2. Do druhé půle tedy vstupovaly oba celky za nerozhodného stavu.

Ten se mohl změnit v 57. minutě, kdyby ovšem Cengiz Ünder nenapálil břevno. Po něm hlavičkoval Bamba Dieng a Leca se znovu musel činit. Při dalším pokusu z kopačky Pola Liroly měl i trochu štěstí, že balon skončil těsně vedle levé tyče. V této fázi utkání měli svěřenci Jorgeho Sampaoliho jasnou převahu. Až po hodině hry se zase osmělil Florian Sotoca. Bohužel pro příznivce a příznivkyně Racingu trefil jenom boční síť. V 68. minutě se za obranou soupeře ocitnul Wesley Saïd, jehož chvíle měla přijít až za tři minutky.

Tehdy si totiž naběhnul na přední tyč, kam mu servíroval centr Sotoca. Následný koníček pak zapadnul přesně k levé tyči - 2:3.

O bleskové vyrovnání se pokusil Cengiz Ünder, ale jeho tečovaná střela nakonec skončila na horní síti. Poté se připomněl Frankowski, nicméně další výstavní trefu nepřidal. V závěrečné desetiminutovce se prezentoval výborným sólem Florian Sotoca. Třicetiletý forvard obešel jak Guendouziho, tak Balerdiho. Jenže v závěru své akce to měl trochu na dlouhou nohu, čímž Lópezovi usnadnil práci. Hostům nakonec nevadila ani skutečnost, že tečovaný pokus Seka Fofany dopadnul rovněž pouze na horní síť.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - AS Monaco 1:3

26.09.2021 17:00

Góly: 6. Mohamed Bayo - 25. Wissam Ben Yedder, 48. Kevin Volland, 90+1. Sofiane Diop

Ligový nováček měl pouze čtyři dny na to, aby rozdýchal výprask 0:6. Los mu však přisoudil lepšící se Monaco, které třetí výhra posunula do horní poloviny tabulky.

Les Lanciers dokázali soupeře dokonale zaskočit. Už v 6. minutě totiž servíroval z levého křídla před bránu Vital N’Simba a Mohamed Bayo díky spolupráci s břevnem překonal Alexandera Nübela - 1:0. Krátce poté zatoužil po odpovědi Gelson Martins. Bohužel pro něj i pro celý knížecí klub minul. Ve 14. minutě se znovu připomenul Bayo. Jeho pokus byl ovšem sražený a následný Berthomierův pád jako penalta posouzený nebyl.

Poté se Jodel Dossou prezentoval volejem, jaký se ovšem mezi tři tyče nevešel. V minutě šestadvacáté našel Caio Henrique ve vápně Wissama Ben Yeddera, který obešel Arthura Desmase, aby mohl zakončovat do prázdné. První monacká střela na bránu tedy hned přinesla vyrovnání, které s psychikou Gastienovy skvadry evidentně zacloumalo - 1:1.

Ve 48. minutě následovala další rychlá akce. A opět to byl Caio Henrique, kdo oslovil svého spoluhráče před bránou. Tentokrát si vybral Kevina Vollanda, jenž stál v ideálním prostoru zcela osamocený a po zemi překonal jedničku Clermontu - 1:2. Hned v 50. minutě pobídl Sofiane Diop číhajícího Gelsona Martinse, který ovšem selhal.

Pojistku tedy mohl po hodině hry přidat Volland, kdyby jeho razantní střela nakonec nemířila nad břevno. Následně se připomněl Dossou, leč na Nübela nevyzrál. Vedení o jedinou branku bývá vždycky ošemetné, nicméně zkušený monacký tým situaci v tomto případě kontroloval a soupeře nepouštěl do žádných větších akcí.

Díky tomu se v úvodní minutě nastaveného času dočkal pojištění náskoku. Už to vypadalo, že slibný brejk skončí nezdarem. Jenže Diop posunul napravo na Myrona Boadua, jenž svému spoluhráčovi vrátil zpátky před bránu, aby se mohl blýsknout efektním i efektivním zakončením patičkou - 1:3. Clermont tedy inkasovala v posledních dvou zápasech devět gólů. A věří, že proti Lorientu zvládne sehrát vyrovnanější střetnutí. AS přivítá na Stade Louis II nevyzpytatelné Bordeaux.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Metz 1:2

26.09.2021 15:00

Góly: 67. Romain Faivre (pen.) - 26. Nicolas De Préville, 74. Fabien Centonze

Domácí tak jsou spolu s ASSE posledním týmem, který v nové sezoně ještě nevyhrál. Nepřekvapivě tedy zůstávají na předposlední příčce, zatímco Méty po prvním vítězství poskočily alespoň na barážovou pozici a věří v další lepší výsledky.

Frédéric Antonetti v minulém ročníku klub ze severu Francie vytáhl až na celkovou desátou příčku. A stejně jako v lednu, také teď v září odjíždí ze Stade Francis Le-Blé s plným bodovým ziskem. Ale kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Romain Del Castillo už v 11. minutě uklidil hlavou centr z pravé strany do brány. Také další pokus patřil "Pirátům".

Franck Honorat se prosmýkl na pravé straně kolem Niakatého, jenže svoji akci zakončil jenom střelou do boční sítě. V minutě šestadvacáté pobídl na pravé straně se nacházející Mamadou Gueye kolegu Nicolase De Prévilleho, jehož volej skončil přesně tam, kde skončit měl. Marco Bizot stačil akorát tečovat - 0:1.

Odpovědět se ihned pokusil Steve Mounié. Bohužel pro výběr Michela Der Zakariana nastřelil jenom vlastního spoluhráče. Poločas zakončil Franck Honorat, jenže na Oukidju nevyzrál. Ve druhém dějství se čekalo na první výživnější moment celých dvacet minut. De Préville centroval, načež míč prošel až k Vincentu Pajotovi, který trefil Bizota.

Třicetiletý gólman rychle rozehrál a v závěru protiútoku povalil Habib Maïga ve vlastní šestnáctce Honorata, což Willy Delajod posoudil jako penaltový zákrok. Romain Faivre mířil do pravého dolního rohu brány, což Alexandre Oukidja sice přečetl, nicméně míč před brankovou čárou zastavit nedokázal - 1:1.

Naděje na bodový zisk však trvala pouhých šest minut. Pak z hranice vápna pálil Fabien Centonze a střídající Jean-Kevin Duverne smolně tečoval přesně do levé šibenice - 1:2. V nastaveném čase mohl třetí branku přidat Ibrahima Niane, leč Marco Bizot s pomocí svých spoluhráčů celou situaci zvládl. Les Merlus přesto mohli slavit.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Nantes 3:1

26.09.2021 15:00

Góly: 51. Thomas Foket, 72. Hugo Ekitiké, 78. Hugo Ekitiké - 62. Moses Simon

Svěřenci Antoinea Kombouarého vsítili v předchozích dvou duelech sedm branek. Jenže tentokrát se dokázal prosadit pouze jedenkrát Moses Simon. A to bylo na tři soupeřovy trefy málo. Les Rouges et Blancs se tak na "Kanárky" bodově dotáhli.

Skoro celá úvodní půl hodina se nesla spíše ve znamení osobních soubojů. První ostřejší zákrok si musel Alban Lafont připsat až v jejím závěru. A že by zbývající minuty prvního poločasu přinesly o poznání více vzruchu, to se rozhodně tvrdit nedá. Různě mohl dopadnout snad akorát Rajkovićův výlet daleko mimo vápno. Srbský gólman ovšem všechno zvládl ve stylu Manuela Neuera.

Nic naplat, obecenstvo na Stade Auguste-Delaune muselo věřit, že druhé dějství přinese více, než jenom jednu střelu mezi tři tyče. Ledacos naznačil už ve 48. minutě Philippe Koffi, proti jehož ráně musel zasahovat Lafont. Ve dvaadvaceti letech už velice zkušený rodák z Burkiny Faso poprvé kapituloval až v 51. minutě.

Alexis Flips posadil centr od rohového praporku přesně na hlavu Thomase Foketa, jehož razantní zakončení k levé tyči z úrovně penaltového puntíku bylo pro muže v rukavicích nechytatelné - 1:0. Jenže za deset minut bylo vyrovnáno. Moses Simon převzal na levém křídle balon od Pedra Chirivelly. Následně se přes dva obránce dostal do šestnáctky, kde sice podklouzl, ale přesto našel místečko u levé tyče - 1:1.

V 69. minutě to byl právě střelec branky, kdo centroval na Willema Geubbelse, jenž v dobré pozici minul. Díky tomu mohl za 180 sekund Hugo Ekitike vrátit vedení domácímu celku. Alban Lafont nedosáhl na balon, který tak proletěl až na pravou stranu k Flipsovi, jehož následná přihrávka na bližší tyč se ukázala býti pro hráče s dvaadvacítkou na dresu, jenž byl v té době na hrací ploše pouhé dvě minutky, naprosto ideální - 2:1.

A než se Les Canaris stačili rozkoukat, přispěchal ten samý fotbalista se třetím hřebíčkem. Jeho pokus z bezmála pětatřiceti metrů nešikovně tečoval Nicolas Pallois tak, že zapadl přesně k levé tyči - 3:1. Do čtvrté nastavené minuty stihli hosté už jenom nepřesnou hlavičku. Tohle vystoupení se jim tedy, na rozdíl od těch předchozích dvou, dosti nevydařilo.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Angers SCO 1:1

26.09.2021 15:00

Góly: 22. Mama Baldé - 65. Thomas Mangani (pen.)

Svěrenci Géralda Baticleho drželi pět kol neporazitelnost, dokud je nevyškolilo Nantes. Následně si připsali na konto cennou remízu z duelu proti Marseille. A o čtyři dny později opět nevyhráli. Alespoň remízu zachránil proměněnou penaltou Thomas Mangani. Vyloučení Jimmyho Giraudona přišlo až v nastaveném čase.

Po nemastné neslané úvodní dvacetiminutovce se až v jejím závěru osmělil Angelo Fulgini. Pozice to byla dobrá, zakončení nikoli. Následná šance už skončila gólem. Po chybě v rozehrávce mohl jít Mama Baldé sám na gólmana, přičemž tohle svoje sólo vyřešil přízemní střelou pravačkou - 1:0. Estac se potom zatáhl do defenzivy, což dávalo příležitost hostům.

Ti se však dostali vesměs pouze k neškodným střelám z dálky. V nastaveném čase úvodní pětačtyřicetiminutovky našel Gerson Rodrigues kolegu Yoanna Touzghara, který v dobré pozici minul. Druhá půle začala pro Gauthiera Gallona dalším dalekonosným pokusem. V 63. minutě Jimmy Giraudon ostře fauloval protihráče a sudí Leonard po zhlédnutí záznamu ukázal na penaltový puntík.

Thomas Mangani dal střele dostatečnou razanci na to, aby na ni gólman nedosáhl, přestože uhodl směr - 1:1. Zbytek utkání provázely nepřesné nebo příliš slabé střely, se kterými neměli Gallon s Paulem Bernardonim sebemenší problémy. Postupně to čím dál více vypadalo, že aktuální výsledek vyhovuje všem.

V závěru sice Troyes vstřelilo prakticky z ničeho branku, která ale nemohla být kvůli předcházejícímu faulu uznána. Následně si ještě hříšník Giraudon prohlédnul zblízka druhou žlutou kartu. Během šestiminutové početní výhody se ale SCO už k ničemu nedostalo. Za týden se pokusí vyzrát na Méty, zatímco Estac cestuje do Nantes.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 1:1

26.09.2021 13:00

Góly: 88. Mexer - 56. Gaëtan Laborde

Díky tomu protáhli sérii neporazitelnosti na tři zápasy, nicméně v jejich situaci to je pořád málo. Les Rouges et Noirs naopak tak docela nenavázali na duel předchozího kola, ve kterém deklasovali Clermont 6:0. Nadále tedy rovněž setrvávají v sestupovém pásmu.

V 8. minutě trefoval neposedný balon Jonas Martin. Podařilo se mu najít prostor mezi třemi tyčemi, leč Benoît Costil byl pozorný. Následně zkusil štěstí Benjamin Bourigeaud, ale jeho rána proletěla nad břevnem. V minutě dvacáté našel Flavien Tait přibližně na penaltovém puntíku Gaëtana Labordeho, jehož opět vychytal muž v rukavicích.

Jasnou převahu hostujícího celku mohl korunovat Martin Terrier, kdyby ovšem Costil znovu nestál tam, kde stát měl. Minisouboj obou borců se opakoval těsně před vypršením úvodní půlhodiny. A také v tomto případě z něj vyšel vítězně brankář Bordeaux. V závěru poločasu ještě zahrozili Hamari Traoré a Laborde, jehož akrobatická dorážka z hranice malého čtverce letěla vysoko nad.

Po změně stran měl před sebou odkrytou svatyni Tait, jenže si v zakončení nepočínal podle svých představ. Teprve potom se osmělili domácí. Jmenovitě to byl Timothée Pembélé, kdo prověřil připravenost Alfreda Gomise. V 56. minutě si zaběhnul s míčem do vápna Traoré a z pravé strany servíroval po zemi pro Gaëtana Labordeho, jenž se štěstím dopravil kulatý předmět na místo určení, jelikož před ním ve skluzu lehce tečoval Mexer.

Po hodině hry o sobě dal vědět talentovaný Kamaldeen Sulemana, když pěknou kličkou vyškolil Enocka Kwatenga, aby následně servíroval pro Birgera Melinga, který si vylámal zuby na Costilovi. V 74. minutě si to hnal s balonem k bráně Bourigeaud a jeho střela zpoza šestnáctky se stala kořistí gólmana ve službách Les Girondins, jenž včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel.

Hwang Ui-jo byl tentokráte v podstatě neviditelný. Tedy až do 88. minuty, kdy Gassetův tým zahrával rohový kop a korejský reprezentant posunul míč se shluku těl Mexerovi, jehož dvakrát tečovaný pokus skončil mimo Gomisův dosah - 1:1. Krátce po rozehrávce mohl přeci jen posunout misky vah zpět na stranu Rennes aktivní Flavien Tait. Bohužel pro bretaňský celek však o kousek minul pravou tyč.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Lorient 1:1

25.09.2021 21:00

Góly: 51. Karl Toko Ekambi - 20. Armand Laurienté

Pouze remízu 1:1 dokázal vyválčit Olympique Lyon. Před zápasem s Lorientem jistě cílil na tři body, ale brzké vyloučení Emersona všechno zhatilo. Když pak po dvaceti minutách vstřelil vedoucí gól Lauriente, vypadalo to dokonce na porážku. Naštěstí pro "les gones" zaúřadoval ve druhém poločase Ekambi.

Lyon byl před zápasem jasným favoritem, ale tuhle úlohu si zkomplikoval po patnácti minutách. Emerson marně naháněl Le Féeho, načež ho zezadu lehce brnknul a protože byl hostující hráč poslední a řítil se do vyložené šance, následovala červená karta. Trenér Peter Bosz pak sáhl k dvojímu střídání a hned vzápětí přišla další pohroma. Armand Lauriente předvedl parádní kopací techniku a z přímáku nedal Lopesovi žádnou šanci.

I přes všechna negativa zůstávalo držení balónu na straně Lyonu a před koncem poločas mohl vyrovnat Lucas Paquetá, který se prodral až před Nardiho, avšak nepřekonal ho. Chvíle Lyonu přišla až pět minut po přestávce. Karl Toko Ekambi využil narážečky od Slimáního i vlastního důrazu a před Nardim uklidil balón do sítě. Lorient měl na rozhodnutí ještě spoustu času, ale nutno podotknout, že nebyl lepším týmem.

Až před koncem zápasu musel tasit dva těžké zákroky Lopes. Rozhodnout mohli i domácí prostřednictvím Paquety, jehož střela ve vápně minula branku. Brazilský záložnk Paquetá šel do akce ještě jednou a v páté minutě nastavení dokonce vstřelil gól, který ale nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 2:0

25.09.2021 21:00

Góly: 14. Idrissa Gueye, 88. Julian Draxler

Fotbalisté PSG uzmuli svou osmou ligovou výhru v řadě. Opět se nejednalo o nikterak vysoké vítězství, výsledkově však domácí dokráčeli přesně k tomu, co potřebovali. Byť se v sestavě neobjevil již podruhé za sebou zraněný Lionel Messi, jenž sledoval utkání pouze z tribuny, a neskórovali ani obvyklí pařížští ostrostřelci, dokázali je proti Montpellieru zastoupit jiní.

Před důležitým měřením sil v Lize mistrů s Manchesterem City tak výběr kouče Mauricia Pochettina žádnou ztrátu nezaznamenal a splnil si své povinnosti na domácí scéně očekávaně. Dlouho si každopádně nemohl připsat rozhodující gól, který by MHSC definitivně zlomil. Až Julian Draxler minutu před samým koncem navázal na přesný zásah Idrissy Gueyeho z úvodu.

Svěřenci trenéra Oliviera Dall'Oglia na druhou stranu nepředvedli takový výkon, jakým by si případný úspěch zasloužili. V útoku nepůsobili příliš nebezpečným dojmem, a ačkoli celkem desetkrát vypálili na bránu, brankář Navas udržel čisté konto. Les Parisiens tak mimochodem po třech zápasech, včetně toho z milionářské soutěže, během devadesáti minut neinkasovali.

Do první větší příležitosti se propracoval ve 4. minutě Neymar, dostal se ovšem možná až do přílišné blízkosti hostujícího gólmana Omlina, a tak jeho pokus pouze skončil v zámezí. Jen o chvilku později se pokoušel změnit bezbrankový stav Mbappé, ovšem Omlin zasáhnout stačil. Poprvé se PSG nakonec zdárně prosadilo ve 14. minutě, a to zásluhou netradičního šutéra.

Di María se v šestnáctce neukvapil, všiml si, že za sebou má volného Gueyeho, ten si balón narovnal na svou levačku a nasměroval ho tvrdě pod břevno. Do přestávky ještě mohl náskok navýšit ze začátku sezóny v dobrém rozpoložení hrající Ander Herrera, jenž napřáhl ze střední vzdálenosti, avšak jeho zakončení z halfvoleje, smolně pro něj, skončilo pouze na břevně.

I ve druhém dějství PSG vykazovalo o něco lepší výkonnost. V 67. minutě se v dobré pozici zjevil Mbappé, svoje mířidla však neseřídil ideálním způsobem, v 72. minutě si za soupeřovu obranu seběhl Neymar, poslal ale míč jen mimo bránu. V 89. minutě pak již přece rozvlnil síť Draxler, z pravé strany propálil Omlina pouze těsně po svém střídání po přihrávce Neymara.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Lille OSC 1:2

25.09.2021 19:00

Góly: 75. Ibrahima Sissoko - 23. Jonathan David, 57. Jonathan David (pen.)

Možná že se v Lille přece začíná blýskat na lepší časy. Poté, co ve vloženém kole skolil úřadující šampión francouzské nejvyšší soutěže Remeš, si poradil taktéž na půdě Štrasburku, který vstupoval do tohoto střetnutí povzbuzený o dvě vítězství v řadě. Hosté se tak, alespoň dočasně, posunuli v tabulce do horní poloviny a zároveň předskočili právě nynějšího soupeře.

Start do této sezóny nezastihl Dogy v úplně nejlepším rozmaru, ještě do středy měly na svém kontě hubený, jediný tříbodový výsledek. Rázem jich ovšem posbírali tři. Klíčovou postavou pro finální úspěch LOSC se stal především dvougólový Jonathan David, který v první půli skóroval ze hry a po obrátce proměnil penaltu. Domácí pak jen snížili Ibrahimou Sissokem.

David byl při chuti od úvodních pasáží tohoto klání, v 7. minutě se ocitl v pokutovém území ve vyložené pozici, nicméně perfektní zákrok vytasil brankář Sels, jenž svou nohou vyrážel do bezpečí. Na opačné straně se pokoušel změnit bezgólový stav Gameiro, ve 22. minutě vypálil technicky přes bránícího Andrého ke vzdálenější tyčce, bohužel pro něj ale nepřesně.

Štrasburk si poté ve 23. minutě znovu nedobře hlídal stále těžko udržitelného Davida, tomu jenom stačilo doklepnout míč do sítě po výtečné práci důrazného Weaha, jenž obral o merunu lehkovážnějšího Djikua. Ve 46. minutě David opětovně nevyzrál na Selse, avšak v 57. minutě již kanadský forvard navýšil náskok Les Dogues jakožto úspěšný exekutor pokutového kopu.

Ten byl nařízen za faul Djikua, jemuž se klání opravdu hrubě nevydařilo, na Weaha ve vápně. Les Coureurs se každopádně nevzdali, v 75. minutě zacílil Sissoko, jakmile mu balón sklepl hlavou Ajorque po centru z rohového čtvrtkruhu od Liénarda, avšak naděje na urvání byť jen remízy vlastně utnulo vyloučení Thomassona, který nešetrně šlápl na nohu Tiagovi Djalóvi.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - OGC Nice 0:3

25.09.2021 17:00

Góly: 15. Amine Gouiri, 54. Calvin Stengs, 83. Andy Delort

Fotbalisté Nice ukázali, že porážka od Lorientu v minulém kole byla víceméně náhodná a na horké půdě Saint-Étienne zvítězili hladce 3:0. O to se postupně postarali Gouiri, Stengs a Delort. Situace domácích "les verts" zůstává na pováženou. Kdysi úspěšný celek je v tabulce předposlední.

Teprve v minulém kole okusilo Nice svojí první porážku a ztracené body chtělo vybojovat zpět na stadionu Geoffroye Guicharda. Saint-Étienne se vůbec nedaří, takže to byla vítaná příležitost. Nice bylo od začátku velmi aktivní a už v 6. minutě vypálil Delort, načež Bajić výborným zákrokem u tyče balón vyrazil. Vzápětí Bajić lapil i tvrdou ránu Gouiriho a vydatná koleda domácích vedla k první nadílce. Amine Gouiri rozehrál volný přímý kop, Mahdi Camara balón před Bajićem tečoval a ten už nestačil zareagovat. Nice vedlo zaslouženě 1:0.

Na branku domácích se to valilo i nadále a teprve ve 27. minutě přišla i jejich šance. Po Bouangově centru hlavičkoval nepřesně Krasso. Ale navrch stále měli hosté z jihu Francie a Bajić fantasticky zlikvidoval samostatný postup Gouiriho. Na druhé straně zachránil Nice u tyče dobře postavený Bard a v poslední šanci prvního poločasu zasáhl Benítez dobře proti přímáku Trauca.

Hosté vedli a ve druhém poločase utkání definitivně získali ve svůj prospěch. Do rozhozené obrany vpadl na křídle Calvin Stengs a přesně umístěnou ranou zvýšil na 2:0. Saint-Étienne se snažilo vrátit do zápasu, ale zákrok na Khazrího nebyl posouzen jako penaltový.

Poslední slovo měl v 83. minutě Andy Delort, který těžil z výborného náběhu Da Cunhy a po jeho přihrávce už nebyl problém dopravit balón do sítě. Nice zvítězilo na stadionu Saint-Étienne poměrně hladce 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain880022:724
2.RC Lens843114:1015
3.Olympique Marseille742114:814
4.OGC Nice742115:313
5.Angers SCO834111:713
6.FC Lorient83419:813
7.Olympique Lyon833213:1212
8.AS Monaco832311:1111
9.Lille OSC832311:1411
10.FC Nantes831411:1010
11.Stade Reims824210:910
12.Racing Strasbourg831412:1310
13.Stade Rennes823310:99
14.Montpellier HSC823315:159
15.Clermont Foot823311:199
16.Girondins Bordeaux814311:177
17.ES Troyes81348:126
18.FC Metz81349:166
19.Stade Brestois80449:164
20.AS Saint-Étienne80357:173
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Mandanda_30

Peres, Saliba, Balerdi, Guendouzi katastrofální

Reagovat
Israha

Více či méně bídní všichni krom Payeta, Liroly a s přivřením očí Dienga s Ünderem, bohužel.

Reagovat
Israha

Co to má být, to Lens? Si člověk říká, že po náhodné nováčkovské sezoně spadnou zpátky do šedi a ty hovada snad hrajou ještě lépe, než loni. Kde se průměrák Leca naučil takové wondersejvy? Co žere to monstrum Fofana, že tam sám uběhá celou naši zálohu a ještě stíhá tvořit šance? Jaktože věčný kopáč Said najednou tak přesně zakončuje? Odkdy je Sotoca při vedení míče levnější Messi? Nevím proč je fakt nesnáším, asi kvůli pohledu na ksichty jako Medina, Gradit nebo Banza...ale oni jsou prostě fakt dobří a Haise dneska Sampaoliho přejel vlastními zbraněmi. Nebýt Payeta, je to prohra rozdílem třídy....

Reagovat
El Fáňos

Já visel jen naší penaltu a druhou půlku s tím, že na gól Lens se mi seknul net. A přišlo mi, že do toho jejich gólu jsme měli k výhře blíž my, under mohl několikrát rozhodnout, střela Liroli, centr payeta by lepší hrot taky určitě dal. Balerdi mi přišel příšerný a pak jsem nepochopil, proč jsme měli samé křídla a ten fofana je uzasnej, úplně si tam dělal, co chtěl a po tom gólu na 2:3 jsme přestali hrát a ještě to mohlo být víc... Škoda ale Lens hrajou fakt dobře

Reagovat
Israha

Balerdi i Saliba příšerní oba, Peres "pouze" mizerný. A Fofana je to, co má být u nás za těch 20 mega Gerson...realitu jsme viděli sami, jak to je a není. Jinak šance tam okolo poločasové pauzy byly, ale Leca podržel, Gersonovi a Diengovi chytil jisté góly. I tam byla ze strany Lens větší kvalita. Pau bohužel nic navíc nechytil (ten sejv za stavu 2:3, kdy už jsme stejně hráli rezignovaně, v podstatě nehrál roli).

Reagovat
Seydou Doumbia

Haise se zdá být další fotbalový průkopník ve Francii po Bielsovi. A nebo ne?

Lens se loni mělo vést maximálně na klasické nováčkovské eufórii, místo toho překvapili celou ligu netypickým přístupem pro fotbal v zemi. Fyzicky připravení jako Bayern nebo City, přechod do útoku lehkosti jako Atalanta či Lipsko. To jsme na L1 scéně nebyli zvyklí vídat. Když do toho přidáme několik ruzných taktických variant, tak i s poněkud slabší obranou jsou schopní bojovat tak vysoko. Haise včera přechcal Sampaoliho na celé čáře. Já osobně chtěl hrát neprohru hostů, ale bez Clause, Ganaga a Kakuty? To čekal málokdo.

Reagovat
Israha

Ganago je Kalimuendem asi jakžtakž zastupitelný, ale Clauss a Kakuta vypadali, že budou chybět. A nakonec vůbec. Furt nechápu, že kolem hráčů jako Fofana, Medina nebo právě Clauss, a i kolem Haiseho není skoro žádný hype...protože to, co předvádějí, je na poměry klubu jako Lens až nechutně kvalitní.

Reagovat
Seydou Doumbia

O Clausse jsem četl že mělo zájem City nebo Sevilla, ale na čem to padlo, netuším. Loni to mohla být náhoda, ale po letošní sezoně se ten kádr bude horko těžko držet. Na druhou stranu, pokud by se uhráli poháry, tak proč ne. Majitele ukázali, že peníze mají, viz přichod Ganaga, Kakuty a nebo Fofany. U něj jsem byl hodně překvapený, z italské ligy k nováčkovi ve Francii mi přišlo jako nejpřekvapivější přestup lonského léta napříč fotbalem.

Reagovat
Csaplárova past

Trapas liga. Po 8 kolech mít 9 bodů náskok ....

Reagovat
juninho8

Ale to mas ako Fm-ko s cheatami :D Ked si pred startom nahadzes do jedneho timu vsetkych hracov co chces

Reagovat
Csaplárova past

To mě nikdy nenapadlo, ale je fakt, že FMko jsem hrál většinou za ty nejsilnější. Něco budovat mě po pěti prohrách přestalo bavit ...

Reagovat
juninho8

Ja práve naopak. Nikdy som nehral za PSG, Man City, Man Utd, Barcu ani Real môj najväčší úspech bol ešte asi na FM 17 alebo 18 keď som s Arsenalom vyhral asi 5 krat za sebou ligu a medzitým raz aj LM momentálne by sa to ani na tom FM-ku nedalo Z tých novších čo si pamätám tak som Auxerre dostal do LM

Reagovat
Csaplárova past

Já hrál FM nejvíc mezi roky 2010-2014. V začátcích na slabém PC, takže jsem měl jen jednu hrací ligu a zbytek nastavený jen k prohlížení. S Benficou jsem vyhrál tehdy vše, ale tím, že jsem neměl hratelné ligy, tak jsem nemohl nikam přestoupit

Jinak nevím jak teď, ale tehdy i když jsem vše vyhrával, tak jsem měl pořád jen 10 mega na přestupy. To mě hodně sralo

Tehdy byl můj největší tahoun Coutinho z Interu a Ilsinho, ten byl fakt dělo

K tomu ještě Luisao, Coentrao, Cardozo a koupil jsem do brány Akinfeeva

Reagovat
juninho8

Závan histórie V tých časoch som tiež práve prechádzal od FIFA Managera k Football Manageru Krásne to stredoškolské časy

Reagovat
Csaplárova past

Přesně tak. Středoškolské časy, napsaná omluvenka a jenom FMko a CSko

Reagovat
juninho8

My sme to s kamarátom hrávali priamo v škole na NB aj cez hodiny

Reagovat
Csaplárova past

Ty kokos, mit moznost to hrat ve skole, mozna bych ve druhaku nepropadl za absenci

Reagovat
juninho8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele