8. kolo
25.09.2021 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

Lille dvěma góly Davida získalo ve Štrasburku druhou výhru v řadě

Možná že se v Lille přece začíná blýskat na lepší časy. Poté, co ve vloženém kole skolil úřadující šampión francouzské nejvyšší soutěže Remeš, si poradil taktéž na půdě Štrasburku, který vstupoval do tohoto střetnutí povzbuzený o dvě vítězství v řadě. Hosté se tak, alespoň dočasně, posunuli v tabulce do horní poloviny a zároveň předskočili právě nynějšího soupeře.

Start do této sezóny nezastihl Dogy v úplně nejlepším rozmaru, ještě do středy měly na svém kontě hubený, jediný tříbodový výsledek. Rázem jich ovšem posbírali tři. Klíčovou postavou pro finální úspěch LOSC se stal především dvougólový Jonathan David, který v první půli skóroval ze hry a po obrátce proměnil penaltu. Domácí pak jen snížili Ibrahimou Sissokem.

David byl při chuti od úvodních pasáží tohoto klání, v 7. minutě se ocitl v pokutovém území ve vyložené pozici, nicméně perfektní zákrok vytasil brankář Sels, jenž svou nohou vyrážel do bezpečí. Na opačné straně se pokoušel změnit bezgólový stav Gameiro, ve 22. minutě vypálil technicky přes bránícího Andrého ke vzdálenější tyčce, bohužel pro něj ale nepřesně.

Štrasburk si poté ve 23. minutě znovu nedobře hlídal stále těžko udržitelného Davida, tomu jenom stačilo doklepnout míč do sítě po výtečné práci důrazného Weaha, jenž obral o merunu lehkovážnějšího Djikua. Ve 46. minutě David opětovně nevyzrál na Selse, avšak v 57. minutě již kanadský forvard navýšil náskok Les Dogues jakožto úspěšný exekutor pokutového kopu.

Ten byl nařízen za faul Djikua, jemuž se klání opravdu hrubě nevydařilo, na Weaha ve vápně. Les Coureurs se každopádně nevzdali, v 75. minutě zacílil Sissoko, jakmile mu balón sklepl hlavou Ajorque po centru z rohového čtvrtkruhu od Liénarda, avšak naděje na urvání byť jen remízy vlastně utnulo vyloučení Thomassona, který nešetrně šlápl na nohu Tiagovi Djalóvi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele