8. kolo
26.09.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Méty po třech porážkách konečně vyhrály, nejtěsnějším možným rozdílem přehrály Brest

Domácí tak jsou spolu s ASSE posledním týmem, který v nové sezoně ještě nevyhrál. Nepřekvapivě tedy zůstávají na předposlední příčce, zatímco Méty po prvním vítězství poskočily alespoň na barážovou pozici a věří v další lepší výsledky.

Frédéric Antonetti v minulém ročníku klub ze severu Francie vytáhl až na celkovou desátou příčku. A stejně jako v lednu, také teď v září odjíždí ze Stade Francis Le-Blé s plným bodovým ziskem. Ale kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Romain Del Castillo už v 11. minutě uklidil hlavou centr z pravé strany do brány. Také další pokus patřil "Pirátům".

Franck Honorat se prosmýkl na pravé straně kolem Niakatého, jenže svoji akci zakončil jenom střelou do boční sítě. V minutě šestadvacáté pobídl na pravé straně se nacházející Mamadou Gueye kolegu Nicolase De Prévilleho, jehož volej skončil přesně tam, kde skončit měl. Marco Bizot stačil akorát tečovat - 0:1.

Odpovědět se ihned pokusil Steve Mounié. Bohužel pro výběr Michela Der Zakariana nastřelil jenom vlastního spoluhráče. Poločas zakončil Franck Honorat, jenže na Oukidju nevyzrál. Ve druhém dějství se čekalo na první výživnější moment celých dvacet minut. De Préville centroval, načež míč prošel až k Vincentu Pajotovi, který trefil Bizota.

Třicetiletý gólman rychle rozehrál a v závěru protiútoku povalil Habib Maïga ve vlastní šestnáctce Honorata, což Willy Delajod posoudil jako penaltový zákrok. Romain Faivre mířil do pravého dolního rohu brány, což Alexandre Oukidja sice přečetl, nicméně míč před brankovou čárou zastavit nedokázal - 1:1.

Naděje na bodový zisk však trvala pouhých šest minut. Pak z hranice vápna pálil Fabien Centonze a střídající Jean-Kevin Duverne smolně tečoval přesně do levé šibenice - 1:2. V nastaveném čase mohl třetí branku přidat Ibrahima Niane, leč Marco Bizot s pomocí svých spoluhráčů celou situaci zvládl. Les Merlus přesto mohli slavit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět budu věřit bokmakerovi. Komu by se chtělo rozdávat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele