8. kolo
25.09.2021 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Nice odčinilo porážku v Lorientu a zvítězilo v Saint-Étienne 3:0

Fotbalisté Nice ukázali, že porážka od Lorientu v minulém kole byla víceméně náhodná a na horké půdě Saint-Étienne zvítězili hladce 3:0. O to se postupně postarali Gouiri, Stengs a Delort. Situace domácích "les verts" zůstává na pováženou. Kdysi úspěšný celek je v tabulce předposlední.

Teprve v minulém kole okusilo Nice svojí první porážku a ztracené body chtělo vybojovat zpět na stadionu Geoffroye Guicharda. Saint-Étienne se vůbec nedaří, takže to byla vítaná příležitost. Nice bylo od začátku velmi aktivní a už v 6. minutě vypálil Delort, načež Bajić výborným zákrokem u tyče balón vyrazil. Vzápětí Bajić lapil i tvrdou ránu Gouiriho a vydatná koleda domácích vedla k první nadílce. Amine Gouiri rozehrál volný přímý kop, Mahdi Camara balón před Bajićem tečoval a ten už nestačil zareagovat. Nice vedlo zaslouženě 1:0.

Na branku domácích se to valilo i nadále a teprve ve 27. minutě přišla i jejich šance. Po Bouangově centru hlavičkoval nepřesně Krasso. Ale navrch stále měli hosté z jihu Francie a Bajić fantasticky zlikvidoval samostatný postup Gouiriho. Na druhé straně zachránil Nice u tyče dobře postavený Bard a v poslední šanci prvního poločasu zasáhl Benítez dobře proti přímáku Trauca.

Hosté vedli a ve druhém poločase utkání definitivně získali ve svůj prospěch. Do rozhozené obrany vpadl na křídle Calvin Stengs a přesně umístěnou ranou zvýšil na 2:0. Saint-Étienne se snažilo vrátit do zápasu, ale zákrok na Khazrího nebyl posouzen jako penaltový.

Poslední slovo měl v 83. minutě Andy Delort, který těžil z výborného náběhu Da Cunhy a po jeho přihrávce už nebyl problém dopravit balón do sítě. Nice zvítězilo na stadionu Saint-Étienne poměrně hladce 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele