8. kolo
26.09.2021 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Gaetan Laborde (© AFP)

Les Girondins zachraňovali remízu s Rennes až na poslední chvíli

Díky tomu protáhli sérii neporazitelnosti na tři zápasy, nicméně v jejich situaci to je pořád málo. Les Rouges et Noirs naopak tak docela nenavázali na duel předchozího kola, ve kterém deklasovali Clermont 6:0. Nadále tedy rovněž setrvávají v sestupovém pásmu.

V 8. minutě trefoval neposedný balon Jonas Martin. Podařilo se mu najít prostor mezi třemi tyčemi, leč Benoît Costil byl pozorný. Následně zkusil štěstí Benjamin Bourigeaud, ale jeho rána proletěla nad břevnem. V minutě dvacáté našel Flavien Tait přibližně na penaltovém puntíku Gaëtana Labordeho, jehož opět vychytal muž v rukavicích.

Jasnou převahu hostujícího celku mohl korunovat Martin Terrier, kdyby ovšem Costil znovu nestál tam, kde stát měl. Minisouboj obou borců se opakoval těsně před vypršením úvodní půlhodiny. A také v tomto případě z něj vyšel vítězně brankář Bordeaux. V závěru poločasu ještě zahrozili Hamari Traoré a Laborde, jehož akrobatická dorážka z hranice malého čtverce letěla vysoko nad.

Po změně stran měl před sebou odkrytou svatyni Tait, jenže si v zakončení nepočínal podle svých představ. Teprve potom se osmělili domácí. Jmenovitě to byl Timothée Pembélé, kdo prověřil připravenost Alfreda Gomise. V 56. minutě si zaběhnul s míčem do vápna Traoré a z pravé strany servíroval po zemi pro Gaëtana Labordeho, jenž se štěstím dopravil kulatý předmět na místo určení, jelikož před ním ve skluzu lehce tečoval Mexer.

Po hodině hry o sobě dal vědět talentovaný Kamaldeen Sulemana, když pěknou kličkou vyškolil Enocka Kwatenga, aby následně servíroval pro Birgera Melinga, který si vylámal zuby na Costilovi. V 74. minutě si to hnal s balonem k bráně Bourigeaud a jeho střela zpoza šestnáctky se stala kořistí gólmana ve službách Les Girondins, jenž včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel.

Hwang Ui-jo byl tentokráte v podstatě neviditelný. Tedy až do 88. minuty, kdy Gassetův tým zahrával rohový kop a korejský reprezentant posunul míč se shluku těl Mexerovi, jehož dvakrát tečovaný pokus skončil mimo Gomisův dosah - 1:1. Krátce po rozehrávce mohl přeci jen posunout misky vah zpět na stranu Rennes aktivní Flavien Tait. Bohužel pro bretaňský celek však o kousek minul pravou tyč.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele