8. kolo
26.09.2021 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Clermont debakl z Rennes nenapravil, doma nestačil na Monaco

Ligový nováček měl pouze čtyři dny na to, aby rozdýchal výprask 0:6. Los mu však přisoudil lepšící se Monaco, které třetí výhra posunula do horní poloviny tabulky.

Les Lanciers dokázali soupeře dokonale zaskočit. Už v 6. minutě totiž servíroval z levého křídla před bránu Vital N’Simba a Mohamed Bayo díky spolupráci s břevnem překonal Alexandera Nübela - 1:0. Krátce poté zatoužil po odpovědi Gelson Martins. Bohužel pro něj i pro celý knížecí klub minul. Ve 14. minutě se znovu připomenul Bayo. Jeho pokus byl ovšem sražený a následný Berthomierův pád jako penalta posouzený nebyl.

Poté se Jodel Dossou prezentoval volejem, jaký se ovšem mezi tři tyče nevešel. V minutě šestadvacáté našel Caio Henrique ve vápně Wissama Ben Yeddera, který obešel Arthura Desmase, aby mohl zakončovat do prázdné. První monacká střela na bránu tedy hned přinesla vyrovnání, které s psychikou Gastienovy skvadry evidentně zacloumalo - 1:1.

Ve 48. minutě následovala další rychlá akce. A opět to byl Caio Henrique, kdo oslovil svého spoluhráče před bránou. Tentokrát si vybral Kevina Vollanda, jenž stál v ideálním prostoru zcela osamocený a po zemi překonal jedničku Clermontu - 1:2. Hned v 50. minutě pobídl Sofiane Diop číhajícího Gelsona Martinse, který ovšem selhal.

Pojistku tedy mohl po hodině hry přidat Volland, kdyby jeho razantní střela nakonec nemířila nad břevno. Následně se připomněl Dossou, leč na Nübela nevyzrál. Vedení o jedinou branku bývá vždycky ošemetné, nicméně zkušený monacký tým situaci v tomto případě kontroloval a soupeře nepouštěl do žádných větších akcí.

Díky tomu se v úvodní minutě nastaveného času dočkal pojištění náskoku. Už to vypadalo, že slibný brejk skončí nezdarem. Jenže Diop posunul napravo na Myrona Boadua, jenž svému spoluhráčovi vrátil zpátky před bránu, aby se mohl blýsknout efektním i efektivním zakončením patičkou - 1:3. Clermont tedy inkasovala v posledních dvou zápasech devět gólů. A věří, že proti Lorientu zvládne sehrát vyrovnanější střetnutí. AS přivítá na Stade Louis II nevyzpytatelné Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele