8. kolo
25.09.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Neymar a Julian Draxler (© AFP)

PSG je v Ligue 1 stále stoprocentní, na osmý pokus skolilo také Montpellier

Fotbalisté PSG uzmuli svou osmou ligovou výhru v řadě. Opět se nejednalo o nikterak vysoké vítězství, výsledkově však domácí dokráčeli přesně k tomu, co potřebovali. Byť se v sestavě neobjevil již podruhé za sebou zraněný Lionel Messi, jenž sledoval utkání pouze z tribuny, a neskórovali ani obvyklí pařížští ostrostřelci, dokázali je proti Montpellieru zastoupit jiní.

Před důležitým měřením sil v Lize mistrů s Manchesterem City tak výběr kouče Mauricia Pochettina žádnou ztrátu nezaznamenal a splnil si své povinnosti na domácí scéně očekávaně. Dlouho si každopádně nemohl připsat rozhodující gól, který by MHSC definitivně zlomil. Až Julian Draxler minutu před samým koncem navázal na přesný zásah Idrissy Gueyeho z úvodu.

Svěřenci trenéra Oliviera Dall'Oglia na druhou stranu nepředvedli takový výkon, jakým by si případný úspěch zasloužili. V útoku nepůsobili příliš nebezpečným dojmem, a ačkoli celkem desetkrát vypálili na bránu, brankář Navas udržel čisté konto. Les Parisiens tak mimochodem po třech zápasech, včetně toho z milionářské soutěže, během devadesáti minut neinkasovali.

Do první větší příležitosti se propracoval ve 4. minutě Neymar, dostal se ovšem možná až do přílišné blízkosti hostujícího gólmana Omlina, a tak jeho pokus pouze skončil v zámezí. Jen o chvilku později se pokoušel změnit bezbrankový stav Mbappé, ovšem Omlin zasáhnout stačil. Poprvé se PSG nakonec zdárně prosadilo ve 14. minutě, a to zásluhou netradičního šutéra.

Di María se v šestnáctce neukvapil, všiml si, že za sebou má volného Gueyeho, ten si balón narovnal na svou levačku a nasměroval ho tvrdě pod břevno. Do přestávky ještě mohl náskok navýšit ze začátku sezóny v dobrém rozpoložení hrající Ander Herrera, jenž napřáhl ze střední vzdálenosti, avšak jeho zakončení z halfvoleje, smolně pro něj, skončilo pouze na břevně.

I ve druhém dějství PSG vykazovalo o něco lepší výkonnost. V 67. minutě se v dobré pozici zjevil Mbappé, svoje mířidla však neseřídil ideálním způsobem, v 72. minutě si za soupeřovu obranu seběhl Neymar, poslal ale míč jen mimo bránu. V 89. minutě pak již přece rozvlnil síť Draxler, z pravé strany propálil Omlina pouze těsně po svém střídání po přihrávce Neymara.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele