8. kolo
25.09.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Karl Toko Ekambi (© AFP)

Oslabený Lyon ztratil další body

Pouze remízu 1:1 dokázal vyválčit Olympique Lyon. Před zápasem s Lorientem jistě cílil na tři body, ale brzké vyloučení Emersona všechno zhatilo. Když pak po dvaceti minutách vstřelil vedoucí gól Lauriente, vypadalo to dokonce na porážku. Naštěstí pro "les gones" zaúřadoval ve druhém poločase Ekambi.

Lyon byl před zápasem jasným favoritem, ale tuhle úlohu si zkomplikoval po patnácti minutách. Emerson marně naháněl Le Féeho, načež ho zezadu lehce brnknul a protože byl hostující hráč poslední a řítil se do vyložené šance, následovala červená karta. Trenér Peter Bosz pak sáhl k dvojímu střídání a hned vzápětí přišla další pohroma. Armand Lauriente předvedl parádní kopací techniku a z přímáku nedal Lopesovi žádnou šanci.

I přes všechna negativa zůstávalo držení balónu na straně Lyonu a před koncem poločas mohl vyrovnat Lucas Paquetá, který se prodral až před Nardiho, avšak nepřekonal ho. Chvíle Lyonu přišla až pět minut po přestávce. Karl Toko Ekambi využil narážečky od Slimáního i vlastního důrazu a před Nardim uklidil balón do sítě. Lorient měl na rozhodnutí ještě spoustu času, ale nutno podotknout, že nebyl lepším týmem.

Až před koncem zápasu musel tasit dva těžké zákroky Lopes. Rozhodnout mohli i domácí prostřednictvím Paquety, jehož střela ve vápně minula branku. Brazilský záložnk Paquetá šel do akce ještě jednou a v páté minutě nastavení dokonce vstřelil gól, který ale nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele