8. kolo
26.09.2021 20:45 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Wesley Said (© AFP)

Lens v rámci 8. kola Ligue 1 vyloupilo Stade Vélodrome v Marseille

Oba kluby začaly letošní sezonu velmi dobře a hráči Racingu dobře věděli, že jestli na jihu Francie uspějí, posunou se za PSG na druhou příčku tabulky. To se také stalo, takže OM poprvé prohrál. Na druhou stranu má pořád nedohraný duel s Nice k dobru.

O tom, že zápas nebude žádnou procházkou růžovou zahradou, se přesvědčili domácí ještě během úvodní desetiminutovky. Pau López měl nejprve při střele Seka Fofany štěstí. Jenže následně byl rozhodčí Mikael Lesage upozorněn na to, že Pape Alassane Gueye zřejmě zahrál ve vlastním vápně rukou. Po přezkoumání celé situace ukázal arbitr na penaltový puntík. Exekuce se ujal Florian Sotoca. A podařilo se mu bezpečně proměnit, přestože jej oslňoval laser z tribuny - 0:1.

Pojistku mohl záhy přidat Kalimuendo, jenže si v zakončení nepočínal dostatečně chladnokrevně. Následně po Payetově centru hlavičkoval o kousíček nad Williama Saliba. Tým Francka Haiseho hru v dalších minutách kontroloval a za svou nebojácnost byl oceněn druhou brankou.

Psala se sedmadvacátá minuta, když Lecův výkop prodloužil za sebe Sotoca. Przemyslaw Frankowski pak z pravé strany vběhnul do vápna a parádní křižnou střelou zacílil přesně ke vzdálenější tyči - 0:2.

Dvougólové vedení si hosté nechali vzít už za šest minut. Dimitri Payet rozehrál z nějakých osmnácti metrů přímý kop tak, že přehodil zeď a snížil - 1:2.

Za 180 sekund se před brankářem Lens ocitl Gerson a jenom díky skvělému reflexivnímu zákroku se domácí nedočkali druhé branky. Potom opět v koncovce selhal William Saliba. A ani Payetovo zakončení tentokrát nebylo z nejpřesnějších. V nastaveném čase úvodního poločasu zajel Christopher Wooh do nohy Cheikha Bamby Dienga a na světě byla další "pětka", kterou potvrdil videorozhodčí.

Dimitri Payet byl při chuti a cílil po své levé ruce, zatímco Jean-Louis Leca skákal na opačnou stranu svojí svatyně - 2:2. Do druhé půle tedy vstupovaly oba celky za nerozhodného stavu.

Ten se mohl změnit v 57. minutě, kdyby ovšem Cengiz Ünder nenapálil břevno. Po něm hlavičkoval Bamba Dieng a Leca se znovu musel činit. Při dalším pokusu z kopačky Pola Liroly měl i trochu štěstí, že balon skončil těsně vedle levé tyče. V této fázi utkání měli svěřenci Jorgeho Sampaoliho jasnou převahu. Až po hodině hry se zase osmělil Florian Sotoca. Bohužel pro příznivce a příznivkyně Racingu trefil jenom boční síť. V 68. minutě se za obranou soupeře ocitnul Wesley Saïd, jehož chvíle měla přijít až za tři minutky.

Tehdy si totiž naběhnul na přední tyč, kam mu servíroval centr Sotoca. Následný koníček pak zapadnul přesně k levé tyči - 2:3.

O bleskové vyrovnání se pokusil Cengiz Ünder, ale jeho tečovaná střela nakonec skončila na horní síti. Poté se připomněl Frankowski, nicméně další výstavní trefu nepřidal. V závěrečné desetiminutovce se prezentoval výborným sólem Florian Sotoca. Třicetiletý forvard obešel jak Guendouziho, tak Balerdiho. Jenže v závěru své akce to měl trochu na dlouhou nohu, čímž Lópezovi usnadnil práci. Hostům nakonec nevadila ani skutečnost, že tečovaný pokus Seka Fofany dopadnul rovněž pouze na horní síť.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lens rupl se Štrasburgem, snad se nechystá vyhrát v Marseil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele