8. kolo
26.09.2021 15:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Hugo Ekitike (© AFP)

Nantes po dvou přesvědčivých výhrách přenechalo všechny body Remeši

Svěřenci Antoinea Kombouarého vsítili v předchozích dvou duelech sedm branek. Jenže tentokrát se dokázal prosadit pouze jedenkrát Moses Simon. A to bylo na tři soupeřovy trefy málo. Les Rouges et Blancs se tak na "Kanárky" bodově dotáhli.

Skoro celá úvodní půl hodina se nesla spíše ve znamení osobních soubojů. První ostřejší zákrok si musel Alban Lafont připsat až v jejím závěru. A že by zbývající minuty prvního poločasu přinesly o poznání více vzruchu, to se rozhodně tvrdit nedá. Různě mohl dopadnout snad akorát Rajkovićův výlet daleko mimo vápno. Srbský gólman ovšem všechno zvládl ve stylu Manuela Neuera.

Nic naplat, obecenstvo na Stade Auguste-Delaune muselo věřit, že druhé dějství přinese více, než jenom jednu střelu mezi tři tyče. Ledacos naznačil už ve 48. minutě Philippe Koffi, proti jehož ráně musel zasahovat Lafont. Ve dvaadvaceti letech už velice zkušený rodák z Burkiny Faso poprvé kapituloval až v 51. minutě.

Alexis Flips posadil centr od rohového praporku přesně na hlavu Thomase Foketa, jehož razantní zakončení k levé tyči z úrovně penaltového puntíku bylo pro muže v rukavicích nechytatelné - 1:0. Jenže za deset minut bylo vyrovnáno. Moses Simon převzal na levém křídle balon od Pedra Chirivelly. Následně se přes dva obránce dostal do šestnáctky, kde sice podklouzl, ale přesto našel místečko u levé tyče - 1:1.

V 69. minutě to byl právě střelec branky, kdo centroval na Willema Geubbelse, jenž v dobré pozici minul. Díky tomu mohl za 180 sekund Hugo Ekitike vrátit vedení domácímu celku. Alban Lafont nedosáhl na balon, který tak proletěl až na pravou stranu k Flipsovi, jehož následná přihrávka na bližší tyč se ukázala býti pro hráče s dvaadvacítkou na dresu, jenž byl v té době na hrací ploše pouhé dvě minutky, naprosto ideální - 2:1.

A než se Les Canaris stačili rozkoukat, přispěchal ten samý fotbalista se třetím hřebíčkem. Jeho pokus z bezmála pětatřiceti metrů nešikovně tečoval Nicolas Pallois tak, že zapadl přesně k levé tyči - 3:1. Do čtvrté nastavené minuty stihli hosté už jenom nepřesnou hlavičku. Tohle vystoupení se jim tedy, na rozdíl od těch předchozích dvou, dosti nevydařilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele