Ligue 1 - souhrn 7. kola

16.10.2020, 20:55, aktualizováno 18.10.2020, 22:52
Komentáře a souhrny
Lille rozstřílelo Racing Lens a zůstává na čele tabulky o dva body před PSG, které naplnilo úlohu favorita v Nîmes. Stade Rennes ztratilo remízou v Dijonu, naopak Nice vyhrálo na hřišti Saint-Étienne. Marseille si poradila s Bordeaux, zatímco Monaco se rozešlo s Montpellierem po výsledku 1:1. Důležitou výhru zaznamenal Lyon...

Lille OSC - RC Lens 4:0

18.10.2020 21:00

Góly: 11. Burak Yilmaz, 47. Jonathan Bamba, 69. Jonathan Ikoné, 79. Yusuf Yazici

Fotbalisté Lille jsou novým lídrem francouzské nejvyšší soutěže. Rozhodl o tom večerní duel s nováčkem RC Lens, který skončil jednoznačným vítězstvím domácího celku 4:0. Dogy se tak ideálně naladily na čtvrteční utkání Evropské ligy proti pražské Spartě. K dobrému výsledku také pomohlo dvojí vyloučení na straně soupeře.

Lille tak naplnilo roli favorita, byť Lens rozhodně nebyl bez šance. Nováček soutěže patří na začátku sezony do popředí tabulky a na severu Francie to chtěl dokázat.

Od začátku však byli aktivnější domácí. V 6. minutě cpal nebezpečný balón do šestnáctky Araújo, ale nenašel se nikdo, kdo by ho usměrnil do sítě. O pět minut později už se domácí radovali ze vstřeleného gólu. Po centru ze standardní situace došlo k prodloužení balónu na zadní tyč, kde Burak Yilmaz hlavou překonal Lecu. Po půlhodině hry přišly další gólovky Dog a byl to znovu Yilmaz, který střelecky prověřil Lecu. Gólu se domácí nedočkali ani v závěru poločasu, přestože k tomu měli dobré možnosti. Nejprve Jonathan David netrefil pobídku Celika před prázdnou brankou a po něm si podobně vedl i Sanches.

Aktivní Lille se dočkalo druhého gólu po změně stran. Nenápadný balón prošel až na malé vápno, kde osamocený Jonathan Bamba neměl problém skórovat. Lille vedlo 2:0 a mělo zápas pevně pod svojí kontrolou. V 58. minutě navíc uviděl druhou žlutou kartu Gradit a Lens už byl v hodně těžké pozici. Dogy využily početní převahu hned dvakrát. Nejprve dobře střílel o tyč Jonathan Ikoné a po něm i Yusuf Yazici. Čtvrtý gól přišel v době, kdy už na hrací ploše nebyl ani další vyloučený Clément Michelin. Ten uviděl rovnou červenou kartu za ostrý skluz na Bambu.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - OGC Nice 1:3

18.10.2020 17:00

Góly: 57. Adil Aouchiche - 8. Pierre Lees Melou, 30. Amine Gouiri, 90+1. Myziane Maolida

St. Étienne doma v předchozích třech případech nad Nice vždy zvítězilo, na čtvrtý pokus se ale radoval ze tříbodového výsledku jeho soupeř. Ten tak navázal na výhru proti Nantes, uhranou před reprezentační pauzou, a vyhoupl se na čtvrté místo tabulky. Domácí naopak po dobrém startu do sezóny i nadále strádají, již potřetí v řadě své bodové konto nijak nerozšířili.

Trenér Claude Puel se na svůj bývalý klub, kde jako šéf lavičky působil mezi léty 2012 až 2016, nevytáhl. Potýkal se hned s několika absencemi, a protože Nice daleko lépe zvládlo první poločas, během něhož se střelecky dvakrát prosadilo, bylo pro jeho svěřence složitější zápas jakkoli zachraňovat. Po přestávce pak oba týmy zaznamenaly ještě dva přesné zásahy.

Mužstvo z jihu Francie vstoupilo do tohoto klání parádně a už po osmi minutách hry se ujali vedení. Gouiri rozehrál rohový kop centrem na hranici brankového území, kde si naskakoval jeho spoluhráč Dante, brankář Moulin před ním stačil míč odvrátit, nicméně pouze k nohám Leese Meloua, který následně svou levačkou dopravil balón z voleje na přesné místo určení.

Druhou branku Les Verts inkasovali po vlastní obrovské hrubici ve 30. minutě. Lotomba svou přihrávkou hledal ve vápně Gouiriho, jenž by se za normálních okolností k meruně zřejmě nepropracoval, protože si však Moulin zásadně neporozuměl se spoluhráčem Sowem, mohl muž s jedenáctkou na zádech nakonec skórovat bez problémů do zcela odkryté brány.

St. Étienne se dokázalo vrátit do utkání v 57. minutě. Tentokráte naopak výrazně zachyboval hostující gólman Benítez, jenž míč neodkopl do bezpečí, zmocnil se ho tak Hamouma, jenž pár vteřin na to vybídl Aouchicheho, a ten z vyložené pozice zamířil ke vzdálenější tyčce. V 69. minutě hodlal vyrovnat sám Hamouma, Benítez si ale s jeho střelou z přímáku poradil.

Jinak však družstvo kouče Patricka Vieiry svůj těsný náskok bez obtíží hlídalo. V 85. minutě možná jaksi zahrozil snad jen Bouanga, jeho pokus však zlikvidoval Benítez. OGC definitivně zlomilo odpor svého soka v první minutě nastavení, to když střídající Maolida pohotově doklepl balón do sítě po tečovaném zakončení jiného náhradníka Ndoyeho.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Montpellier HSC 1:1

18.10.2020 15:00

Góly: 70. Wissam Ben Yedder (pen.) - 51. Stephy Mavididi

I přes sedmdesát minut trvající početní výhodu pomohla domácím nakonec až nařízená penalta, kterou Wissam Ben Yedder proměnil, díky čemuž zaznamenal svoji čtvrtou branku v sezoně. Oba celky tak mají po sedmi kolech na kontě jedenáct bodů.

Svěřenci Nika Kovaće začali utkání aktivněji. V úvodních minutách byl hodně vidět především Gelson Martins. Ve 12. minutě ztratil Ben Yedder při individuální akci balon, čehož málem využil Gaëtan Laborde, kdyby ovšem zvolil razantnější zakončení. V 19. minutě se odehrál první důležitý moment tohoto mače.

Odborníky vychvalovaný Téji Savanier si hleděl pouze toho, aby zpracoval míč, takže si nevšimnul přibíhajícího Florentina Luíse, který má možná ještě teď na hrudníku otisk kopačky montpellierského protihráče. Rozhodčí Hakin Ben El Hadj neváhal a udělil červenou kartu. Převahu jednoho hráče navíc mohli monačtí využít už za šest minut, jenže Ben Yedderova dorážka nemohla platit, protože stál v ofsajdu.

Der Zakarianova družina pak spíše vyčkávala a ve 35. minutě se málem po rohovém kopu dostal k hlavičce Andy Delort, kdyby míč včas neodpálil do bezpečí jeho bývalý spoluhráč a nyní jednička Monaka, tedy Benjamin Lecomte. Poločas zakončil Wissam Ben Yedder svou střelou z přímého kopu, která však nepřeletěla dobře postavenou zeď.

Hned po změně stran o sobě dal konečně vědět Sofiane Diop. Jeho dobrý volej z hranice šestnáctky však Jonas Omlin zneškodnil. Díky tomu se mohl v jednapadesáté minutě radovat z vedení. Stephy Mavididi se na středovém kruhu zmocnil míče, načež mohl běžet sám na brankáře. Před pokutovým územím už byl sice lehce tísněn protihráčem, který se stihnul vrátit, nicméně přízemní střela dvaadvacetiletého anglického útočníka skončila až v síti - 0:1.

Po dobrém začátku se ze hřiště téměř vytratil Gelson Martins. V 70. minutě se však vydal neohroženě do vápna, kde jej nešikovně fauloval Arnaud Souquet. Nařízené penalty se ujal Wissam Ben Yedder. Gólman Omlin si na jeho ránu sice sáhl, ale zastavit ji nedokázal - 1:1. Úspěšný exekutor mohl další zásah přidat v 78. minutě, jenže jeho hlavička postrádala větší razanci.

V nastaveném čase se ještě do výborné pozice dostal střídající Keagan Dolly. Z ostrého úhlu však Lecomteho nepřekonal. Monaco se tedy čtvrté výhry nedočkalo a musí doufat, že se zadaří příští týden proti Lyonu. MHSC přivítá na Stade de la Mosson Remeš, které má rozhodně co oplácet, neboť prohrálo všechny z posledních tří vzájemných duelů.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Brestois 3:1

18.10.2020 15:00

Góly: 16. Randal Kolo Muani, 30. Ludovic Blas, 79. Abdoul Kader Bamba - 68. Romain Faivre

Les Canaris zatím v této sezoně pokračují v nevyrovnaných výkonech. Tentokrát ale v domácím prostředí nezaváhali a připisují druhé vítězství. Naopak pro hosty se jedná už o čtvrtou porážku, díky které zůstávají v tabulce na devíti bodech.

Na první branku se čekalo do 16. minuty. Marcus Coco si při náběhu pohlídal ofsajdovou hranu, načež si v šestnáctce obhodil Ludovica Baala a nastřelil vzdálenější (pravou) tyč. K radosti příznivců Nantes se od ní balon odrazil k Randalu Kolovi, který si počkal na ten správný moment, aby mohl z bezprostřední blízkosti rozvlnit síť - 1:0.

V jednadvacáté minutě skóroval sám Marcus Coco, nicméně tahle trefa nemohla platit kvůli ofsajdu. Za Brest to ve 26. minutě zkusil Hugo Magnetti. Alban Lafont zasahovat nemusel. Ve 30. minutě převzal Ludovic Blas ve středovém kruhu míč, načež využil nedůrazu obránců soupeře a doběhnul s ním až do pokutového území, kde svou individuální akci zakončil tvrdou přízemní střelou levačkou na vzdálenější (pravou) tyčku - 2:0.

FC Nantes mohlo před odchodem do šaten vést o tři branky, kdyby Fábio v poslední minutě řádné hrací doby úvodního dějství o kousíček neminul zařízení. Po změně stran to hosté zkoušeli za pomocí centrů do velkého vápna, které však spolehlivě sbíral do svých rukavic Alban Lafont. Po hodině hry obešel protihráče Randal Kolo, nicméně Gautier Larsonneur jeho střelu vykopnul na rohový kop. V 68. minutě se k přímému kopu postavil Romain Faivre a nějakých dvaceti metrů vymetl šibenici, čímž v podstatě potvrdil dobrou formu z posledních týdnů - 2:1. Rázem to bylo pouze o gól. Jenže jakékoli snahy na bodový zisk utnul deset minut po tomto snížení Abdoul Kader Bamba, když ve vzdálenosti nějakých dvanácti metrů od branky převzal přihrávku od Mosese Simona, aby následně bleskově vystřelil pravačkou k tyči - 3:1.

Do konce zápasu musel domácí brankář zasahovat už pouze jednou, zatímco jeho protějšek měl i štěstí, když ho v první nastavené minutě zachránila tyč. Svěřenci Christiana Gourcuffa věří, že se na tuhle výhru podaří navázat za týden, kdy zajíždějí do Lens k duelu s tamním Racingem. Naopak les Pirates se pokusí v domácím prostředí přehrát Štrasburk.

Více informací k zápasu

Angers SCO - FC Metz 1:1

18.10.2020 15:00

Góly: 38. Thomas Mangani (pen.) - 39. Opa Nguette

Angers remizovalo doma s Métami nerozhodně 1:1. To nejdůležitější se na Stade Raymond Copa odehrálo v rozmezí necelých 120 sekund. SCO teď mají na kontě deset bodů, Les Grenats zatím po sedmi kolech sesbírali ještě o dva méně.

Jako první se v tomto utkání osmělil Farid Boulaya, když se rozhodl z přímého kopu otestovat pozornost Paula Bernardoniho. Bohužel pro hosty mezi tři tyče nezamířil. Další pokus přišel na pořad odpoledne až v sedmadvacáté minutě. Postaral se o něj hostující Victorien Angban, jenže si také nepotykal s přesností.

Následně to z velké dálky zkoušel Dylan Bronn a není divu, že brankář s touto střelou neměl větší problém. Ve 38. minutě si Mathieu Udol ve snaze odvrátit centr do vlastní šestnáctky nevšimnul, že za ním číhá Sofiane Boufal, jehož potom málem kopnul do obličeje. Sudí Aurélien Petit neváhal a nařídil penaltu, kterou Thomas Mangani proměnil - 1:0.

Jenže Mety přispěchaly ihned po rozehrávce s rychlou akcí, kterou zakončil Mamadou Gueye přihrávkou před bránu, kde Opa Nguette dával kolenem zblízka do prázdné. Nutno podotknout, že jeho spoluhráč mu nenaservíroval nejoptimálnější přihrávku - 1:1.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky už si ani jeden z týmů výraznější příležitost nevypracoval.

Až po změně stran to zkusil Loïs Diony. Bohužel znovu nepřesně. V 67. minutě musel neposedný balon před brankovou čarou krotit Alexandre Oukidja. Stav tedy nadále zůstal nerozhodný, což platilo až do závěrečného hvidu, jelikož posledních čtyřicet minut mnoho fotbalového vzruchu nepřineslo. Angers v příštím kole hrají na stadionu v Rennes, zatímco Mety na Stade Municipal Saint-Symphorien přivítají AS Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Olympique Lyon 2:3

18.10.2020 13:00

Góly: 44. Habib Diallo, 55. Jean-Eudes Aholou - 12. Tino Kadewere, 25. Karl Toko Ekambi, 42. Karl Toko Ekambi

Oba celky během úvodních šesti kol skolily pouze na dně tabulky usazený Dijon, oba tak potřebovaly konečně nějakou vzpruhu, a nakonec se více zadařilo Lyonu, který Štrasburk přetlačil díky třem vstřeleným brankám. Racing sice hodlal změnit negativní skóre, zareagoval dvěma přesnými zásahy, ani ty ovšem nestačily na zisk aspoň nějakého bodu.

Nedobrý start do tohoto ročníku prožíval jak Le Racing, tak Olympique. Je ovšem pravda, že hůře na tom byli přece aktuálně domácí, kteří si připsali již svou šestou porážku. Hosté totiž do této chvíle padli jen v Montpellieru, jinak vždy uhrávali aspoň nerozhodné rezultáty. Tentokráte nakročili k vítězství především díky famózní první půli, v níž třikrát skórovali.

Ve 12. minutě se jim podařilo rozvlnit brankovou síť vůbec poprvé. Už tři minuty předtím se snažil zapsat na střeleckou listinu Kadewere, nicméně hlavičku namířil jen do zámezí, pak už ale reprezentant Zimbabwe dokázal překonat gólmana Kamaru, který si na míč sáhl, ale v cestě za brankovou čáru ho nezastavil, a to svou pravačkou z hranice šestnáctky.

Ve 21. minutě mohl vyrovnat Koné, nevedlo se mu ovšem v koncovce, a naopak na druhé straně Lyon podruhé gólově udeřil. Depay, který mimochodem asistoval i u první branky Kadewereho, unikl ve 25. minutě po pravé straně, poslal přihrávku do brankového území, kam si naběhl Toko Ekambi, a ten z blízkosti pohotově zacílil do odkrytého prostoru.

Ve 32. minutě se poprvé činil hostující brankář Anthony Lopes, jenž zlikvidoval šanci Aholoua, přičemž ve 42. minutě Les Gones znovu vyučili svého protivníka z produktivity. Opět zafungovala spolupráce mezi Depayem a Tokem Ekambim. Prvně jmenovaný chvíli kličkoval ve vápně, přistrčil balón svému spoluhráči, jenž pak snadno překonal Kamaru.

Lyon si každopádně situaci notně zkomplikoval ještě před přestávkou. Ve 43. minutě se mu soupeř dostal pod kůži, to když si svou premiérovou branku při svém debutu v novém dresu od příchodu z Mét připsal na své konto Diallo, čerstvá posila za deset miliónů eur, který dopravil merunu za záda Anthonyho Lopese, jenž předtím vyrážel střelu Bellegardeho.

Deset minut po změně stran snížil Štrasburk na rozdíl pouhého jednoho gólu, po Simakanově přihrávce zamířil na bližší tyčku Aholou, další letošní novic, jenž do staronového klubu přestoupil na hostování z Monaca. K vyrovnání se ale již domácí nepropracovali i kvůli tomu, že v 68. minutě se svou hlavičkou neuspěl Simakan, který míč poslal pouze mimo bránu.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux 3:1

17.10.2020 21:00

Góly: 5. Florian Thauvin, 54. Jordan Amavi, 64. Pablo (vl.) - 83. Josh Maja

Olympique Marseille konečně zvládl zápas v domácím prostředí a poprvé v sezoně na vlastním stadionu zvítězil. Zároveň ukončil čtyř zápasové čekání na tříbodový přísun a zkrátka na blížící se Ligu mistrů se optimálně naladil. Výhru OM řídil Florian Thauvin, autor jedné branky a asistence, ale také jedné neproměněné penalty. Čestný úspěch Girodins měl na svědomí Josh Maja.

Marseille v předchozích domácích zápasech nedokázala vyhrát a před blížícím se zápasem Ligy mistrů to chtěla napravit. Výhodu domácího prostředí ještě podporovala lepší vzájemná bilance.

Domácímu výběru chyběl potrestaný Dmitri Payet a tak hlavním ofenzivním esem Boasovy družiny zůstal Florian Thauvin. Tomu stačilo pouhých pět minut, aby se zdálky podíval na branku a naprosto fantastickou střelou poslal Marseille do vedení. Thauvin mohl zanedlouho přidat další gól, protože po zákroku Sabaly na Amaviho sudí odpískal pokutový kop. V tomto momentě se ale Thauvin zmýlil, Costil naprosto přesně vystihl směr a penaltu zlikvidoval. Marseille však měla utkání pod kontrolou a hostujícímu Bordeaux nedovolila za poločas vůbec nic. Na straně domácích také nastoupil z Bayernu Mnichov příchozí Cuisance a za hosty zase světoběžník Hatem Ben Arfa.

Oba celky zůstaly po přestávce beze změn a bylo nanejvýš jasné, že Bordeaux muselo na lepší výsledek výrazně přidat. Marseille však byla na prázdném Vélodromu takřka bezchybná a dál udávala tempo.

V 54. minutě se Olympique výrazně přiblížil třem bodům. Thauvin odcentroval na bližší tyč, kam si seběhl Amavi a jakousi prodlouženou hlavičkou překonal zaskočeného brankáře Costila. Za dalších deset minut už Boasovi svěřenci vedli o tři góly. Uvnitř šestnáctky zakončoval Jordan Amavi a Pablova teč špičkou kopačky znamenala definitivní rozhodnutí. V oficiálním zápisu byl gól napsán jako vlastní. Je paradoxní, že Bordeaux v této době vévodilo statistice držení balónu, ovšem bez jakékoliv potřebné efektivity.

Bordeaux celé utkání marně hledalo možnosti, jak hru domácího celku eliminovat a jak si vytvořit vlastní šance, přesto se nakonec dočkalo alespoň čestného úspěchu. Sedm minut před koncem se rozhodl vzít situaci do vlastních rukou Josh Maja a přesně mířenou střelou upravil výsledek do konečné podoby. Marseille porazila Bordeaux 3:1 a před utkáním Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus se optimálně naladila. Bordeaux zatím zůstává v neúplné tabulce na desáté místě.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Lorient 1:3

17.10.2020 17:00

Góly: 15. Moreto Cassamá - 61. Pierre-Yves Hamel, 65. Yoane Wissa (pen.), 80. Terem Moffi

Fotbalisté Remeše zůstávají nadále u dna ligové tabulky, protože nezvládli další domácí utkání s Lorientem. Domácí ekipa sice po poločase vedla, ale soupeř třemi brankami výsledek otočil. Remeš navíc dohrávala bez dvou vyloučených hráčů - Cassamy a Donise.

Není to pro Remeš růžové období. S Lorientem chtěli "Les rouges et blancs" konečně zabrat, jenomže díky špatnému výkonu ve druhém poločase zůstali opět bez bodu.

Utkání začalo dvěma velkými šancemi na obou stranách. Nejprve hosté na poslední chvíli odvrátili Cassamovu průnikovou přihrávku a vzápětí na opačné straně hřiště musel předvést rychlý výběh Rajković. Po čtvrthodině hry pak přišla první branka zápasu. Matteo Cassama se z dobrých pětadvaceti metrů opřel do balónu a brankář Nardi neměl žádný nárok. Balón trefil přesně horní roh. Remeš měla v prvním poločase ještě jednu dobrou možnost, ale Sierhuis nedokázal zakončit, ani najít volného spoluhráče, který by dílo dokonal. Lorient se přihlásil o slovo až před koncem poločasu, ale díky skvělému obrannému zákroku Faese vyrovnat nedokázal.

Remeš v utkání zaslouženě vedla, ale druhý poločas jí vzal vítr z plachet. Nejprve Laportemu nebyla uznána branka, ale v 61. minutě pohotově dorážel z malého vápna Pierre-Yves Hamel a bylo srovnáno. Za další tři minuty přišla další pohroma pro domácí. Rajković fauloval ve vápně Moffiho a nařízenou penaltu proměnil Yoane Wissa. Lorient během pěti minut otočil výsledek z 0:1 na 2:1.

A to nebylo všechno. Cassamovi ujely v 70. minutě nervy a po ostrém zákroku se musel poroučet do sprch. Deset minut před koncem pak Moffi přidal třetí zásah a s Remeší bylo ámen. Vyloučeného Cassamu ještě doplnil Tasos Donis, ovšem jeho vyloučení už nemělo na výsledek žádný vliv.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Paris Saint-Germain 0:4

16.10.2020 21:00

Góly: 32. Kylian Mbappé, 77. Alessandro Florenzi, 83. Kylian Mbappé, 88. Pablo Sarabia

Nutno podotknout, že pařížskému velkoklubu ledacos usnadnilo brzké vyloučení Loïcka Landreho. V každém případě obhájce titulu zůstane minimálně do neděle na čele tabulky, zatímco Les Crocodiles zůstanou po třetí prohře v sezoně v její spodní polovině.

Domácí se pokusili výběr Thomase Tuchela zaskočit hned v samotném úvodu utkání. Jenže ani Niclas Eliasson, ani Gaëtan Paquiez nemíříli přesně. Ve 12. minutě se odehrál první velmi podstatný moment. Loïck Landre minul míč a jeho kopačka se zastavila až o Rafinhův bok. Zkušený rozhodčí Turpin neměl pro tento styl hry pochopení a osmadvacetiletého obránce poslal bez předchozího žlutého napomenutí do šatny.

Hostům trvalo celých deset minut, než se propracovali k výraznější příležitosti. Mitchel Bakker centroval na hlavu Moise Keana, jenž v podstatě zaskakoval za Neymara, který dostal po návratu z Brazílie pro tenhle zápas volno. V každém případě dvacetiletý útočník, který ve Francii hostuje z Evertonu, mířil mimo.

Stejnou částí těla i se stejnou přesností hlavičkoval dvě minuty poté Kylian Mbappé, když mu kulatý předmět ideálně připravil Alessandro Florenzi. Favorit se ujal vedení až v minutě dvaatřicáté. Rafinha poslal výborný pas za obranu, kam si naběhnul Mbappé. A ten se, věru, těžko dohání. Před gólmanem Reynetem naznačil střelu, ale pak šel do rychlé kličky, aby mohl zakončovat do prázdné - 0:1.

Ve 39. minutě se pokusil odpovědět Andrés Cubas. Mířil však přesně do míst, kde se v ten moment pohyboval Keylor Navas. Krátce poté mladíček Kean potvrdil, že se má ještě hodně co učit. Tváří v tvář Reynetovi selhal. Být u míče Kylian Mbappé, s velkou pravděpodobností by šel Tuchelův tým do šaten s dvoubrankovým vedením.

Do konce úvodního dějství se francouzský mistr světa z Ruska, kde vstřelil gól ve finále, propracoval po Florenziho přihrávce k míči. Jeho pozice nebyla tak výhodná, jako předtím v případě kolegy Keana, takže muž v rukavicích stačil hlavičku zlikvidovat. Krátce předtím se ještě snažil Renaud Ripart zaskočit Navase.

Po změně stran se jako první znovu připomněl nezastavitelný Mbappé. Reynet nad ním ve vzájemném minisouboji opět zvítězil, avšak chvíle jednadvacetiletého forvarda ve službách PSG měla ještě přijít. Záhy po něm pálil Florenzi. Jeho rána sice nepostrádala tvrdost, ale zato jí chyběla větší přesnost.

Po hodině hry centroval Bakker a Pablo Sarabia zakončoval zhruba metr vedle brány. Následující slibný protiútok řešil Mbappé až příliš bohorovnou přihrávkou, takže ze slibné příležitosti nebylo nic. Připomněl se také Idrissa Gueye, byť jeho přízemní pokus nakonec nebyl úspěšný. V 72. minutě centroval Eliasson a čerstvě vystřídavší Karim Aribi zkusil nůžky, které o kousek minuly cíl určení.

Poté Bakker našel Florenziho, jenž hlavou orazítkoval tyčku. Mrzet to hráče PSG mohlo pouze dvě minuty. Pak totiž uklízel Pablo Sarabia hlavou dlouhý centr do protipohybu brankáře Reyneta. Těsně před brankovou čarou ale dorážel několikrát zmiňovaný Alessandro Florenzi, který hostuje z AS Řím do konce letošní sezony - 0:2.

Ve třiaosmdesáté minutě přišla další chvíle Kyliana Mbappého. Tentokráte to byl Sarabia, kdo mu adresoval další přihrávku za obranu, aby následně s přehledem pravačkou obstřelil vyběhnuvšího gólmana - 0:3. Další šance patřila Keanovi, který po další Bakkerově přesné pobídce zacílil do břevna branky Nîmes.

Přesto se PSG dočkalo ještě jedné trefy. V 88. minutě našel Colin Dagba ve vápně osamoceného Pabla Sarabiu, jenž Reynetovi zahrál na housle - 0:4. Rozhodčí neměl potřebu za tohoto stavu cokoli nastavovat. Pařížský klub se tak může těšit na oblíbeného soupeře z Dijonu. Ještě předtím se však v rámci Ligy mistrů utká s Manchesterem United. Krokodýli příští víkend zajíždí na stadion Matmut Atlantique v Bordeaux.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Stade Rennes 1:1

16.10.2020 19:00

Góly: 53. Mama Baldé - 24. Martin Terrier

Stejně jako v minulých sezonách, i tentokrát hráči oblékající dres Rennes ztratili body v zápase, do kterého vstupovali v roli jasného favorita. Dijon naopak opět bodoval v duelu, ve kterém se mu příliš šancí nedávalo. Není však pochyb o tom, že tahle remíze je zasloužená.

Ve 3. minutě se k rozehrávce přímého kopu dostal Clément Grenier. Allagbého branku ale netrefil. V 10. minutě pobídnul Flavien Tait kolegu Benjamina Bourigeauda, jenž to zkusil z hranice velkého čtverce. Před ním stojící Fouad Chafik balon nepříjemně tečoval, nicméně radost v podání hostujícího týmu se nekonala, protože muž v rukavicích dokázal skokem k levé tyči nebezpečí zažehnat.

Svěřenci Stéphana Jobarda se poprvé osmělili v 19. minutě. Jmenovitě to byl Mama Baldé, kdo se pokusil o zakončení. Bohužel bylo nepřesné. Ve 24. minutě se míče na pravém křídle ujal kapitán Hamari Traoré. Využil nedůrazu v podání Anibala Chaláho a nasměroval si to do vápna, kde předložil ideální přihrávku neobsazenému Martinu Terrierovi, jenž se prosadil přízemní střelou pravačkou ke vzdálenější tyči - 0:1.

Nedlouho po rozehrávce mohlo být srovnáno. Eric Dina Edimbe však zblízka Romaina Salina nepřelstil. V šestatřicáté minutě to zkusil Bourigeaud. Jeho pokus mohl nadělat Allagbému další vrásky na čele, kdyby nebyl zblokován hned prvním obráncem. V závěru poločasu se udály ještě dvě zajímavé věci.

Lépe řečeno jedna, protože dalekonosná střela Romaina Del Castilla nebyla z nejpřesnějších. Na druhé straně se pak vydal Salin řešit situaci tím, že vyběhnul z brány. Frédéric Sammaritano se dostal k balonu, jenže jeho lob nakonec skončil na horní síti. Do konce první pětačtyřicetiminutovky v tu dobu zbývala jediná minuta a během ní se ani jeden z týmů k ničemu nepropracoval.

Po změně stran domácí udeřili hned z první šance. Psala se čtyřiapadesátá minuta, když Mounir Chouiar vyslal z vlastní poloviny přízemní přihrávku. Převzal si ji Mama Baldé a sám bez podpory spoluhráčů neohroženě prošel mezi dvěma obránci, aby nekompromisně prostřelil soustředěného Romaina Salina, který se stal v Rennes nástupcem Edouarda Mendyho - 1:1.

V 59. minutě z hranice šestnáctky tvrdě pálil Chouiar a nové jedničce ve službách Les Rouges et Noirs pořádně vyprášil rukavice. K následné dorážce se Baldé o krok nedostal. Potom o sobě dal vědět Wesley Lautoa. Třebaže stál dobrých pětatřicet metrů od Salinovy svatyně, odhodlal se ke střele, která skončila těsně vedle levé tyče.

Pak o sobě dal dvakrát vědět Benjamin Bourigeuad. Nejprve trefil z přímého kopu zeď, a poté se k němu na zadní tyč po další standardní situaci odrazil míč. Z relativně dobré pozice však nakonec nevzniklo nic zaznamenáníhodného. Převahu Rennes mohl v této fázi zápasu korunovat gólem při svém debutu Daniele Rugani. Jeho hlavičce ve finále scházela o malinko větší přesnost.

V 78. minutě přišla znovu řada na aktivního Bourigeauda, jehož dorážka byla však zbrklá a tudíž nepřesná. V 84. minutě se k balonu ve vápně propracoval Flaviet Tait. Jeho nezamýšlený koníček nakonec orazítkoval břevno. V poslední nastavené minutě se k hlavičce ještě jednou dostal šestadvacetiletý italský stoper Rugani. Ani z tohoto mráčku však nezapršelo, přičemž na tom měl lví podíl gólman Saturnin Allagbé.

Skvadra Juliena Stéphana tak prohospodařila možnost připsat si páté vítězství v sezoně. Usilovat o něj tak bude za týden, kdy do Roazhon Parku přijede Angers SCO. Dijon si po statečném výkonu připisuje na konto druhý bod v sezoně. Ovšem v příštím kole zajíždí do Parku princů, přičemž utkání s tamním PSG končí pro DFCO v posledních letech pravidelným debaklem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC752013:217
2.Paris Saint-Germain750216:315
3.Stade Rennes743015:815
4.OGC Nice741210:913
5.RC Lens741210:1013
6.Olympique Marseille733110:812
7.Montpellier HSC732213:911
8.AS Monaco732210:911
9.Olympique Lyon724110:710
10.AS Saint-Étienne73139:1010
11.Angers SCO73138:1510
12.Girondins Bordeaux72327:59
13.Stade Brestois730411:159
14.FC Metz72237:78
15.FC Nantes72239:108
16.Nîmes Olympique72239:118
17.FC Lorient721412:147
18.Racing Strasbourg71066:163
19.Stade Reims70256:132
20.Dijon FCO70254:142

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Israha

Docela pohodový výkon, ta reprepauza evidentně prospěla a AVB to dokázal poměrně dobře zkonsolidovat, dnes tam až na trápícího se Benedetta nebyl vyloženě slabý výkon. Cuisance s Henriquem solidní debuty, ti by tu potřebnou variabilitu do ofenzivy přinést mohli. A Thauvin je prostě boží, ten mi bude fakt chybět, pokud to po sezoně doopravdy zabalí a odejde jako volný hráč. To bude stejně těžké loučení jako s Ayewem nebo Valbuenou, aktuálně je to podobná duše týmu, jako byli ti dva.

Reagovat
Kongo

Ten Savanier je největší slabina Montpellieru.

Reagovat
Seydou Doumbia

Však to je jejich mozek týmu nebo sleduješ Montpellier nějak dlouhodobě?

Reagovat
Kongo

Docela je sleduji a já nevím, mně spíš přijde jako nějaký buldog, takový nefotbalovy, hodně lidí ho tu opevuje, ale mně se jeho hra nelíbí.

Reagovat
Godwinson

Měl teď dva slabší zápasy, jinak měl vstup do sezóny jako hrom a dělal body v podstatě sám

Reagovat
Kongo

Jeho jediná výhoda je ta bojovnost, ale kolikrát jsem ho na hřišti viděl jen díky jeho přelivu na hlavě. ale ty dva slabší zápasy měli snad všichni. Laborde a Delort poslední dobou úplně jalovy, nejsou góly, nejspu výhry.

Reagovat
Godwinson

Tak on je spolu s Labordem nejlepší hráč týmu. Laborde hraje výborně pravidelně, jen nemá poslední dobou štěstí v zakončení. Teda štěstí, nejen štěstí samozřejmě. Jinak by dával každou sezónu 30 gólů i v Montpellieru

Reagovat
juninho8

Tak dnes povinné a potrebné 3 body...ale aj tak sme si to proste museli skomplikovať

Reagovat
Seydou Doumbia

Obrana hořela jak hrom a to je to jen Strasbourg...ofenzíva fungovala jeden poločas

Reagovat
juninho8

aj to viac menej fungoval Depay. Kadewere a Ekambi to budú asi rovnakí dreváci aj keď asopň že vedia dorážať do prázdnej. A ten prvý gól ide 95% na vrub gólmanovi.

Reagovat
Kongo

Mně se teda hra Kadewereho docela líbí.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Kadewereho bych ještě neodepisoval. Včera stejně jako Ekambi moc vidět nebyl a zatím toho odehrál přílíš málo, abychom ho soudili. Každopádně ten gol byl bizár, obecně v tomhle kole se defenzívy posrali. Rennes a jejich održený gol byla taky pochoutka, ASSE-Nice podobně.

Reagovat
juninho8

U Kadewereho máte pravdu. Ešte je skoro hodnotiť. Snáď som ho očiernil neprávom...tak hlavne v zápase Štepánov to boli luxusné góly....nejak som nezachytil - čo je z Ruffierom?

Reagovat
juninho8

aha stačilo čítať nižšie

Reagovat
Kongo

Taková minela jako předvedla obrana Etienne se jen tak nevidí

Reagovat
Seydou Doumbia

Být to Kolumbie tak je po něm

Reagovat
Elliasson

To ano. Ale Nice bylo do té doby fotbalovější.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nice začalo aktivně a i díky Moulinovi se dostali brzy do vedení o dvě branky. Barthez si taky neodpustil minuelu, jako jeho kolega. Proč nehrál od počátku Bouanga? S Hamoumou jediný hráč, který tam za něco stál.

Reagovat
Kongo

Výkon Nice se mi teda nelíbil. Gól po obrovské haluzi, který všechno rozhodl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Měli solidních třicet minut, ale je pravda že jím to domácí dost usnadnili.

Reagovat
Pyroman

Moulin nemá čistý svědomí u toho prvního gólu, ale u 0:2 to dosral hlavně Sow, s tím gólman těžko něco udělá, když mu to takhle na poslední chvíli tečne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Viděl jsem ten gól jen jednou a teče jsem si nevšiml, tak máš pravdu. Co ten Bouanga? Kdyby hrál od začátku mohl mít zápas jiný průběh.

Reagovat
Pyroman

Já už u Puela občas nevim, co vymýšlí, dávat šanci mladým je fajn, ale včera to byl fakt extrém, tam snad kromě 3 hráčů bylo všem plus minus 20. Proč Bouanga nebyl v základu netušim, doufám že to bylo kvůli zdraví, protože jestli ho Puel posadil jen tak, je to cvok.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ruffier psychické problémy nebo co se stalo? Moc jsem tu kauzu nezachytil.

Reagovat
Pyroman

Pohádali se už někdy na jaře s Puelem kvůli místu v sestavě a od té doby se to táhne, Ruffier je víceméně mimo kádr.

Reagovat
Israha

Nutno dodat, že Benítez vám ten dáreček pak kolegiálně vrátil . Ne, seriózně...nechápu, jak může někdo jako Moulin dělat jedničku v ASSE. Ruffier má osobní problémy s vedením, beru, ale tady měla přijít náhrada, Moulin má tak na Dijon, a to ještě když se dobře vyspí.

Reagovat
Pyroman

Je pravda, že Benítez hrál fair play. Já bych to s Moulinem zase tak černě neviděl, většinou když dostával šance, chytal dobře, a i letos jako jednička to zatím docela šlo, včera to byla spíš výjimka. Občas udělá kiks, ale reflexy má podle mě slušný. Ruffiera bych tam samozřejmě viděl radši, ale to už se asi nestane.

Reagovat
Israha

Nemyslel jsem to tak, že je nějaký ultrakiksař á la Goicoechea. Spíš má imho dost nízký výkonnostní strop a svými zákroky ten tým moc neposune. Z té horní poloviny tabulky (kterou papírově vidím cca tak, jak je, jen tuším ochabnutí Lens a posun Bordeaux nahoru) nemá žádný tým slabší brankářskou jedničku, řekl bych. A pak jsou tu Lafont, Rajković, Reynet...Moulin v tomhle ohledu je prostě nízká kvalita, myslím si.

Reagovat
Pyroman

Jo, mezi Top 10 gólmanů v lize Moulin určitě nepatří. Do budoucna bude tenhle post potřeba řešit, ale v tuhle chvíli má ten kádr tolik děr, že tam jsou jiné priority.

Reagovat
Israha

Reagovat
Pharrell

Lille jede

Reagovat
Pharrell

Lille jede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele