7. kolo
18.10.2020 13:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Lyon i díky třem Depayovým asistencím přetlačil venku Štrasburk

Oba celky během úvodních šesti kol skolily pouze na dně tabulky usazený Dijon, oba tak potřebovaly konečně nějakou vzpruhu, a nakonec se více zadařilo Lyonu, který Štrasburk přetlačil díky třem vstřeleným brankám. Racing sice hodlal změnit negativní skóre, zareagoval dvěma přesnými zásahy, ani ty ovšem nestačily na zisk aspoň nějakého bodu.

Nedobrý start do tohoto ročníku prožíval jak Le Racing, tak Olympique. Je ovšem pravda, že hůře na tom byli přece aktuálně domácí, kteří si připsali již svou šestou porážku. Hosté totiž do této chvíle padli jen v Montpellieru, jinak vždy uhrávali aspoň nerozhodné rezultáty. Tentokráte nakročili k vítězství především díky famózní první půli, v níž třikrát skórovali.

Ve 12. minutě se jim podařilo rozvlnit brankovou síť vůbec poprvé. Už tři minuty předtím se snažil zapsat na střeleckou listinu Kadewere, nicméně hlavičku namířil jen do zámezí, pak už ale reprezentant Zimbabwe dokázal překonat gólmana Kamaru, který si na míč sáhl, ale v cestě za brankovou čáru ho nezastavil, a to svou pravačkou z hranice šestnáctky.

Ve 21. minutě mohl vyrovnat Koné, nevedlo se mu ovšem v koncovce, a naopak na druhé straně Lyon podruhé gólově udeřil. Depay, který mimochodem asistoval i u první branky Kadewereho, unikl ve 25. minutě po pravé straně, poslal přihrávku do brankového území, kam si naběhl Toko Ekambi, a ten z blízkosti pohotově zacílil do odkrytého prostoru.

Ve 32. minutě se poprvé činil hostující brankář Anthony Lopes, jenž zlikvidoval šanci Aholoua, přičemž ve 42. minutě Les Gones znovu vyučili svého protivníka z produktivity. Opět zafungovala spolupráce mezi Depayem a Tokem Ekambim. Prvně jmenovaný chvíli kličkoval ve vápně, přistrčil balón svému spoluhráči, jenž pak snadno překonal Kamaru.

Lyon si každopádně situaci notně zkomplikoval ještě před přestávkou. Ve 43. minutě se mu soupeř dostal pod kůži, to když si svou premiérovou branku při svém debutu v novém dresu od příchodu z Mét připsal na své konto Diallo, čerstvá posila za deset miliónů eur, který dopravil merunu za záda Anthonyho Lopese, jenž předtím vyrážel střelu Bellegardeho.

Deset minut po změně stran snížil Štrasburk na rozdíl pouhého jednoho gólu, po Simakanově přihrávce zamířil na bližší tyčku Aholou, další letošní novic, jenž do staronového klubu přestoupil na hostování z Monaca. K vyrovnání se ale již domácí nepropracovali i kvůli tomu, že v 68. minutě se svou hlavičkou neuspěl Simakan, který míč poslal pouze mimo bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele