7. kolo
16.10.2020 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Dijonu (© AFP)

Souboj prvního s posledním skončil nerozhodně

Stejně jako v minulých sezonách, i tentokrát hráči oblékající dres Rennes ztratili body v zápase, do kterého vstupovali v roli jasného favorita. Dijon naopak opět bodoval v duelu, ve kterém se mu příliš šancí nedávalo. Není však pochyb o tom, že tahle remíze je zasloužená.

Ve 3. minutě se k rozehrávce přímého kopu dostal Clément Grenier. Allagbého branku ale netrefil. V 10. minutě pobídnul Flavien Tait kolegu Benjamina Bourigeauda, jenž to zkusil z hranice velkého čtverce. Před ním stojící Fouad Chafik balon nepříjemně tečoval, nicméně radost v podání hostujícího týmu se nekonala, protože muž v rukavicích dokázal skokem k levé tyči nebezpečí zažehnat.

Svěřenci Stéphana Jobarda se poprvé osmělili v 19. minutě. Jmenovitě to byl Mama Baldé, kdo se pokusil o zakončení. Bohužel bylo nepřesné. Ve 24. minutě se míče na pravém křídle ujal kapitán Hamari Traoré. Využil nedůrazu v podání Anibala Chaláho a nasměroval si to do vápna, kde předložil ideální přihrávku neobsazenému Martinu Terrierovi, jenž se prosadil přízemní střelou pravačkou ke vzdálenější tyči - 0:1.

Nedlouho po rozehrávce mohlo být srovnáno. Eric Dina Edimbe však zblízka Romaina Salina nepřelstil. V šestatřicáté minutě to zkusil Bourigeaud. Jeho pokus mohl nadělat Allagbému další vrásky na čele, kdyby nebyl zblokován hned prvním obráncem. V závěru poločasu se udály ještě dvě zajímavé věci.

Lépe řečeno jedna, protože dalekonosná střela Romaina Del Castilla nebyla z nejpřesnějších. Na druhé straně se pak vydal Salin řešit situaci tím, že vyběhnul z brány. Frédéric Sammaritano se dostal k balonu, jenže jeho lob nakonec skončil na horní síti. Do konce první pětačtyřicetiminutovky v tu dobu zbývala jediná minuta a během ní se ani jeden z týmů k ničemu nepropracoval.

Po změně stran domácí udeřili hned z první šance. Psala se čtyřiapadesátá minuta, když Mounir Chouiar vyslal z vlastní poloviny přízemní přihrávku. Převzal si ji Mama Baldé a sám bez podpory spoluhráčů neohroženě prošel mezi dvěma obránci, aby nekompromisně prostřelil soustředěného Romaina Salina, který se stal v Rennes nástupcem Edouarda Mendyho - 1:1.

V 59. minutě z hranice šestnáctky tvrdě pálil Chouiar a nové jedničce ve službách Les Rouges et Noirs pořádně vyprášil rukavice. K následné dorážce se Baldé o krok nedostal. Potom o sobě dal vědět Wesley Lautoa. Třebaže stál dobrých pětatřicet metrů od Salinovy svatyně, odhodlal se ke střele, která skončila těsně vedle levé tyče.

Pak o sobě dal dvakrát vědět Benjamin Bourigeuad. Nejprve trefil z přímého kopu zeď, a poté se k němu na zadní tyč po další standardní situaci odrazil míč. Z relativně dobré pozice však nakonec nevzniklo nic zaznamenáníhodného. Převahu Rennes mohl v této fázi zápasu korunovat gólem při svém debutu Daniele Rugani. Jeho hlavičce ve finále scházela o malinko větší přesnost.

V 78. minutě přišla znovu řada na aktivního Bourigeauda, jehož dorážka byla však zbrklá a tudíž nepřesná. V 84. minutě se k balonu ve vápně propracoval Flaviet Tait. Jeho nezamýšlený koníček nakonec orazítkoval břevno. V poslední nastavené minutě se k hlavičce ještě jednou dostal šestadvacetiletý italský stoper Rugani. Ani z tohoto mráčku však nezapršelo, přičemž na tom měl lví podíl gólman Saturnin Allagbé.

Skvadra Juliena Stéphana tak prohospodařila možnost připsat si páté vítězství v sezoně. Usilovat o něj tak bude za týden, kdy do Roazhon Parku přijede Angers SCO. Dijon si po statečném výkonu připisuje na konto druhý bod v sezoně. Ovšem v příštím kole zajíždí do Parku princů, přičemž utkání s tamním PSG končí pro DFCO v posledních letech pravidelným debaklem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele