7. kolo
18.10.2020 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonathan Bamba (© AFP)

Lille je po drtivé výhře nad RC Lens nový lídrem

Fotbalisté Lille jsou novým lídrem francouzské nejvyšší soutěže. Rozhodl o tom večerní duel s nováčkem RC Lens, který skončil jednoznačným vítězstvím domácího celku 4:0. Dogy se tak ideálně naladily na čtvrteční utkání Evropské ligy proti pražské Spartě. K dobrému výsledku také pomohlo dvojí vyloučení na straně soupeře.

Lille tak naplnilo roli favorita, byť Lens rozhodně nebyl bez šance. Nováček soutěže patří na začátku sezony do popředí tabulky a na severu Francie to chtěl dokázat.

Od začátku však byli aktivnější domácí. V 6. minutě cpal nebezpečný balón do šestnáctky Araújo, ale nenašel se nikdo, kdo by ho usměrnil do sítě. O pět minut později už se domácí radovali ze vstřeleného gólu. Po centru ze standardní situace došlo k prodloužení balónu na zadní tyč, kde Burak Yilmaz hlavou překonal Lecu. Po půlhodině hry přišly další gólovky Dog a byl to znovu Yilmaz, který střelecky prověřil Lecu. Gólu se domácí nedočkali ani v závěru poločasu, přestože k tomu měli dobré možnosti. Nejprve Jonathan David netrefil pobídku Celika před prázdnou brankou a po něm si podobně vedl i Sanches.

Aktivní Lille se dočkalo druhého gólu po změně stran. Nenápadný balón prošel až na malé vápno, kde osamocený Jonathan Bamba neměl problém skórovat. Lille vedlo 2:0 a mělo zápas pevně pod svojí kontrolou. V 58. minutě navíc uviděl druhou žlutou kartu Gradit a Lens už byl v hodně těžké pozici. Dogy využily početní převahu hned dvakrát. Nejprve dobře střílel o tyč Jonathan Ikoné a po něm i Yusuf Yazici. Čtvrtý gól přišel v době, kdy už na hrací ploše nebyl ani další vyloučený Clément Michelin. Ten uviděl rovnou červenou kartu za ostrý skluz na Bambu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Docela zvláštní, že Lille vyhrálo doma zápas s nejvyžším kurzem taky zároven nejvyžším brankovým rozdílem. KDO A ODKUD CENTRÁLNĚ ŘÍDÍ TENTO PROHNILÝ BORDEL????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele