7. kolo
17.10.2020 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Florian Thauvin (© AFP)

Marseille se doma vzpamatovala a Bordeaux porazila 3:1

Olympique Marseille konečně zvládl zápas v domácím prostředí a poprvé v sezoně na vlastním stadionu zvítězil. Zároveň ukončil čtyř zápasové čekání na tříbodový přísun a zkrátka na blížící se Ligu mistrů se optimálně naladil. Výhru OM řídil Florian Thauvin, autor jedné branky a asistence, ale také jedné neproměněné penalty. Čestný úspěch Girodins měl na svědomí Josh Maja.

Marseille v předchozích domácích zápasech nedokázala vyhrát a před blížícím se zápasem Ligy mistrů to chtěla napravit. Výhodu domácího prostředí ještě podporovala lepší vzájemná bilance.

Domácímu výběru chyběl potrestaný Dmitri Payet a tak hlavním ofenzivním esem Boasovy družiny zůstal Florian Thauvin. Tomu stačilo pouhých pět minut, aby se zdálky podíval na branku a naprosto fantastickou střelou poslal Marseille do vedení. Thauvin mohl zanedlouho přidat další gól, protože po zákroku Sabaly na Amaviho sudí odpískal pokutový kop. V tomto momentě se ale Thauvin zmýlil, Costil naprosto přesně vystihl směr a penaltu zlikvidoval. Marseille však měla utkání pod kontrolou a hostujícímu Bordeaux nedovolila za poločas vůbec nic. Na straně domácích také nastoupil z Bayernu Mnichov příchozí Cuisance a za hosty zase světoběžník Hatem Ben Arfa.

Oba celky zůstaly po přestávce beze změn a bylo nanejvýš jasné, že Bordeaux muselo na lepší výsledek výrazně přidat. Marseille však byla na prázdném Vélodromu takřka bezchybná a dál udávala tempo.

V 54. minutě se Olympique výrazně přiblížil třem bodům. Thauvin odcentroval na bližší tyč, kam si seběhl Amavi a jakousi prodlouženou hlavičkou překonal zaskočeného brankáře Costila. Za dalších deset minut už Boasovi svěřenci vedli o tři góly. Uvnitř šestnáctky zakončoval Jordan Amavi a Pablova teč špičkou kopačky znamenala definitivní rozhodnutí. V oficiálním zápisu byl gól napsán jako vlastní. Je paradoxní, že Bordeaux v této době vévodilo statistice držení balónu, ovšem bez jakékoliv potřebné efektivity.

Bordeaux celé utkání marně hledalo možnosti, jak hru domácího celku eliminovat a jak si vytvořit vlastní šance, přesto se nakonec dočkalo alespoň čestného úspěchu. Sedm minut před koncem se rozhodl vzít situaci do vlastních rukou Josh Maja a přesně mířenou střelou upravil výsledek do konečné podoby. Marseille porazila Bordeaux 3:1 a před utkáním Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus se optimálně naladila. Bordeaux zatím zůstává v neúplné tabulce na desáté místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele