7. kolo
18.10.2020 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monaco bere ze zápasu s Montpellierem bod

I přes sedmdesát minut trvající početní výhodu pomohla domácím nakonec až nařízená penalta, kterou Wissam Ben Yedder proměnil, díky čemuž zaznamenal svoji čtvrtou branku v sezoně. Oba celky tak mají po sedmi kolech na kontě jedenáct bodů.

Svěřenci Nika Kovaće začali utkání aktivněji. V úvodních minutách byl hodně vidět především Gelson Martins. Ve 12. minutě ztratil Ben Yedder při individuální akci balon, čehož málem využil Gaëtan Laborde, kdyby ovšem zvolil razantnější zakončení. V 19. minutě se odehrál první důležitý moment tohoto mače.

Odborníky vychvalovaný Téji Savanier si hleděl pouze toho, aby zpracoval míč, takže si nevšimnul přibíhajícího Florentina Luíse, který má možná ještě teď na hrudníku otisk kopačky montpellierského protihráče. Rozhodčí Hakin Ben El Hadj neváhal a udělil červenou kartu. Převahu jednoho hráče navíc mohli monačtí využít už za šest minut, jenže Ben Yedderova dorážka nemohla platit, protože stál v ofsajdu.

Der Zakarianova družina pak spíše vyčkávala a ve 35. minutě se málem po rohovém kopu dostal k hlavičce Andy Delort, kdyby míč včas neodpálil do bezpečí jeho bývalý spoluhráč a nyní jednička Monaka, tedy Benjamin Lecomte. Poločas zakončil Wissam Ben Yedder svou střelou z přímého kopu, která však nepřeletěla dobře postavenou zeď.

Hned po změně stran o sobě dal konečně vědět Sofiane Diop. Jeho dobrý volej z hranice šestnáctky však Jonas Omlin zneškodnil. Díky tomu se mohl v jednapadesáté minutě radovat z vedení. Stephy Mavididi se na středovém kruhu zmocnil míče, načež mohl běžet sám na brankáře. Před pokutovým územím už byl sice lehce tísněn protihráčem, který se stihnul vrátit, nicméně přízemní střela dvaadvacetiletého anglického útočníka skončila až v síti - 0:1.

Po dobrém začátku se ze hřiště téměř vytratil Gelson Martins. V 70. minutě se však vydal neohroženě do vápna, kde jej nešikovně fauloval Arnaud Souquet. Nařízené penalty se ujal Wissam Ben Yedder. Gólman Omlin si na jeho ránu sice sáhl, ale zastavit ji nedokázal - 1:1. Úspěšný exekutor mohl další zásah přidat v 78. minutě, jenže jeho hlavička postrádala větší razanci.

V nastaveném čase se ještě do výborné pozice dostal střídající Keagan Dolly. Z ostrého úhlu však Lecomteho nepřekonal. Monaco se tedy čtvrté výhry nedočkalo a musí doufat, že se zadaří příští týden proti Lyonu. MHSC přivítá na Stade de la Mosson Remeš, které má rozhodně co oplácet, neboť prohrálo všechny z posledních tří vzájemných duelů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele