7. kolo
16.10.2020 21:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG s přehledem přehrálo Nîmes

Nutno podotknout, že pařížskému velkoklubu ledacos usnadnilo brzké vyloučení Loïcka Landreho. V každém případě obhájce titulu zůstane minimálně do neděle na čele tabulky, zatímco Les Crocodiles zůstanou po třetí prohře v sezoně v její spodní polovině.

Domácí se pokusili výběr Thomase Tuchela zaskočit hned v samotném úvodu utkání. Jenže ani Niclas Eliasson, ani Gaëtan Paquiez nemíříli přesně. Ve 12. minutě se odehrál první velmi podstatný moment. Loïck Landre minul míč a jeho kopačka se zastavila až o Rafinhův bok. Zkušený rozhodčí Turpin neměl pro tento styl hry pochopení a osmadvacetiletého obránce poslal bez předchozího žlutého napomenutí do šatny.

Hostům trvalo celých deset minut, než se propracovali k výraznější příležitosti. Mitchel Bakker centroval na hlavu Moise Keana, jenž v podstatě zaskakoval za Neymara, který dostal po návratu z Brazílie pro tenhle zápas volno. V každém případě dvacetiletý útočník, který ve Francii hostuje z Evertonu, mířil mimo.

Stejnou částí těla i se stejnou přesností hlavičkoval dvě minuty poté Kylian Mbappé, když mu kulatý předmět ideálně připravil Alessandro Florenzi. Favorit se ujal vedení až v minutě dvaatřicáté. Rafinha poslal výborný pas za obranu, kam si naběhnul Mbappé. A ten se, věru, těžko dohání. Před gólmanem Reynetem naznačil střelu, ale pak šel do rychlé kličky, aby mohl zakončovat do prázdné - 0:1.

Ve 39. minutě se pokusil odpovědět Andrés Cubas. Mířil však přesně do míst, kde se v ten moment pohyboval Keylor Navas. Krátce poté mladíček Kean potvrdil, že se má ještě hodně co učit. Tváří v tvář Reynetovi selhal. Být u míče Kylian Mbappé, s velkou pravděpodobností by šel Tuchelův tým do šaten s dvoubrankovým vedením.

Do konce úvodního dějství se francouzský mistr světa z Ruska, kde vstřelil gól ve finále, propracoval po Florenziho přihrávce k míči. Jeho pozice nebyla tak výhodná, jako předtím v případě kolegy Keana, takže muž v rukavicích stačil hlavičku zlikvidovat. Krátce předtím se ještě snažil Renaud Ripart zaskočit Navase.

Po změně stran se jako první znovu připomněl nezastavitelný Mbappé. Reynet nad ním ve vzájemném minisouboji opět zvítězil, avšak chvíle jednadvacetiletého forvarda ve službách PSG měla ještě přijít. Záhy po něm pálil Florenzi. Jeho rána sice nepostrádala tvrdost, ale zato jí chyběla větší přesnost.

Po hodině hry centroval Bakker a Pablo Sarabia zakončoval zhruba metr vedle brány. Následující slibný protiútok řešil Mbappé až příliš bohorovnou přihrávkou, takže ze slibné příležitosti nebylo nic. Připomněl se také Idrissa Gueye, byť jeho přízemní pokus nakonec nebyl úspěšný. V 72. minutě centroval Eliasson a čerstvě vystřídavší Karim Aribi zkusil nůžky, které o kousek minuly cíl určení.

Poté Bakker našel Florenziho, jenž hlavou orazítkoval tyčku. Mrzet to hráče PSG mohlo pouze dvě minuty. Pak totiž uklízel Pablo Sarabia hlavou dlouhý centr do protipohybu brankáře Reyneta. Těsně před brankovou čarou ale dorážel několikrát zmiňovaný Alessandro Florenzi, který hostuje z AS Řím do konce letošní sezony - 0:2.

Ve třiaosmdesáté minutě přišla další chvíle Kyliana Mbappého. Tentokráte to byl Sarabia, kdo mu adresoval další přihrávku za obranu, aby následně s přehledem pravačkou obstřelil vyběhnuvšího gólmana - 0:3. Další šance patřila Keanovi, který po další Bakkerově přesné pobídce zacílil do břevna branky Nîmes.

Přesto se PSG dočkalo ještě jedné trefy. V 88. minutě našel Colin Dagba ve vápně osamoceného Pabla Sarabiu, jenž Reynetovi zahrál na housle - 0:4. Rozhodčí neměl potřebu za tohoto stavu cokoli nastavovat. Pařížský klub se tak může těšit na oblíbeného soupeře z Dijonu. Ještě předtím se však v rámci Ligy mistrů utká s Manchesterem United. Krokodýli příští víkend zajíždí na stadion Matmut Atlantique v Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele