7. kolo
18.10.2020 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

St. Étienne padlo potřetí v řadě, nedařilo se mu doma ani na oblíbené Nice

St. Étienne doma v předchozích třech případech nad Nice vždy zvítězilo, na čtvrtý pokus se ale radoval ze tříbodového výsledku jeho soupeř. Ten tak navázal na výhru proti Nantes, uhranou před reprezentační pauzou, a vyhoupl se na čtvrté místo tabulky. Domácí naopak po dobrém startu do sezóny i nadále strádají, již potřetí v řadě své bodové konto nijak nerozšířili.

Trenér Claude Puel se na svůj bývalý klub, kde jako šéf lavičky působil mezi léty 2012 až 2016, nevytáhl. Potýkal se hned s několika absencemi, a protože Nice daleko lépe zvládlo první poločas, během něhož se střelecky dvakrát prosadilo, bylo pro jeho svěřence složitější zápas jakkoli zachraňovat. Po přestávce pak oba týmy zaznamenaly ještě dva přesné zásahy.

Mužstvo z jihu Francie vstoupilo do tohoto klání parádně a už po osmi minutách hry se ujali vedení. Gouiri rozehrál rohový kop centrem na hranici brankového území, kde si naskakoval jeho spoluhráč Dante, brankář Moulin před ním stačil míč odvrátit, nicméně pouze k nohám Leese Meloua, který následně svou levačkou dopravil balón z voleje na přesné místo určení.

Druhou branku Les Verts inkasovali po vlastní obrovské hrubici ve 30. minutě. Lotomba svou přihrávkou hledal ve vápně Gouiriho, jenž by se za normálních okolností k meruně zřejmě nepropracoval, protože si však Moulin zásadně neporozuměl se spoluhráčem Sowem, mohl muž s jedenáctkou na zádech nakonec skórovat bez problémů do zcela odkryté brány.

St. Étienne se dokázalo vrátit do utkání v 57. minutě. Tentokráte naopak výrazně zachyboval hostující gólman Benítez, jenž míč neodkopl do bezpečí, zmocnil se ho tak Hamouma, jenž pár vteřin na to vybídl Aouchicheho, a ten z vyložené pozice zamířil ke vzdálenější tyčce. V 69. minutě hodlal vyrovnat sám Hamouma, Benítez si ale s jeho střelou z přímáku poradil.

Jinak však družstvo kouče Patricka Vieiry svůj těsný náskok bez obtíží hlídalo. V 85. minutě možná jaksi zahrozil snad jen Bouanga, jeho pokus však zlikvidoval Benítez. OGC definitivně zlomilo odpor svého soka v první minutě nastavení, to když střídající Maolida pohotově doklepl balón do sítě po tečovaném zakončení jiného náhradníka Ndoyeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele