7. kolo
18.10.2020 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes si po dobrém výkonu poradilo s Brestem

Les Canaris zatím v této sezoně pokračují v nevyrovnaných výkonech. Tentokrát ale v domácím prostředí nezaváhali a připisují druhé vítězství. Naopak pro hosty se jedná už o čtvrtou porážku, díky které zůstávají v tabulce na devíti bodech.

Na první branku se čekalo do 16. minuty. Marcus Coco si při náběhu pohlídal ofsajdovou hranu, načež si v šestnáctce obhodil Ludovica Baala a nastřelil vzdálenější (pravou) tyč. K radosti příznivců Nantes se od ní balon odrazil k Randalu Kolovi, který si počkal na ten správný moment, aby mohl z bezprostřední blízkosti rozvlnit síť - 1:0.

V jednadvacáté minutě skóroval sám Marcus Coco, nicméně tahle trefa nemohla platit kvůli ofsajdu. Za Brest to ve 26. minutě zkusil Hugo Magnetti. Alban Lafont zasahovat nemusel. Ve 30. minutě převzal Ludovic Blas ve středovém kruhu míč, načež využil nedůrazu obránců soupeře a doběhnul s ním až do pokutového území, kde svou individuální akci zakončil tvrdou přízemní střelou levačkou na vzdálenější (pravou) tyčku - 2:0.

FC Nantes mohlo před odchodem do šaten vést o tři branky, kdyby Fábio v poslední minutě řádné hrací doby úvodního dějství o kousíček neminul zařízení. Po změně stran to hosté zkoušeli za pomocí centrů do velkého vápna, které však spolehlivě sbíral do svých rukavic Alban Lafont. Po hodině hry obešel protihráče Randal Kolo, nicméně Gautier Larsonneur jeho střelu vykopnul na rohový kop. V 68. minutě se k přímému kopu postavil Romain Faivre a nějakých dvaceti metrů vymetl šibenici, čímž v podstatě potvrdil dobrou formu z posledních týdnů - 2:1. Rázem to bylo pouze o gól. Jenže jakékoli snahy na bodový zisk utnul deset minut po tomto snížení Abdoul Kader Bamba, když ve vzdálenosti nějakých dvanácti metrů od branky převzal přihrávku od Mosese Simona, aby následně bleskově vystřelil pravačkou k tyči - 3:1.

Do konce zápasu musel domácí brankář zasahovat už pouze jednou, zatímco jeho protějšek měl i štěstí, když ho v první nastavené minutě zachránila tyč. Svěřenci Christiana Gourcuffa věří, že se na tuhle výhru podaří navázat za týden, kdy zajíždějí do Lens k duelu s tamním Racingem. Naopak les Pirates se pokusí v domácím prostředí přehrát Štrasburk.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele