Ligue 1 - souhrn 7. kola

24.09.2019, 20:58, aktualizováno 25.09.2019, 22:57
Komentáře a souhrny
Angers pokračuje ve snovém úvodu a po výhře v Toulouse se dokonce dotáhlo na PSG, mistr totiž doma nezvládl duel proti Remeši. Lyon v Brestu hned dvakrát ztratil vedení a prodloužil čekání na soutěžní výhru, v krizi se nadále zmítá Saint-Étienne. První triumf zaznamenalo AS Monaco...

Paris Saint-Germain - Stade Reims 0:2

25.09.2019 21:00

Góly: 29. Hassane Kamara, 90+4. Boulaye Dia

Pařížané si tenhle výsledek za rámeček určitě nedají. Už v předchozích dvou ligových kláních proti Štrasburku a Lyonu musel tým zachraňovat až v závěrech obou zápasů navrátilec do sestavy Neymar, jenže ten se tentokráte střelecky, stejně jako jeho spoluhráči, neprosadil. Remeš naopak v Parku princů hned dvakrát skórovala a nečekaně zvítězila.

Po výhře v Lize mistrů nad Realem Madrid a následném skalpu Lyonu se zdálo, že PSG bude zase šlapat jako dobře seřízené hodinky. Tahle porážka však může jeho sebevědomí srazit rapidně dolů. Hosté předvedli především kompaktní, urputný výkon v defenzivě a dokráčeli pro tři body. O jejich branky se postarali Hassane Kamara a Boulaye Dia.

Svěřenci kouče Thomase Tuchela před vlastními fanoušky neprohráli v lize dvaadvacetkrát v řadě. Naposledy vyšli bodově naprázdno v květnu roku 2018 a od té doby uhráli vždy alespoň remízu. Ve skutečnosti, tedy až na pár čestných výjimek, to byla pro PSG první významnější ztráta od listopadu roku 2012, kdy nestačilo na St. Étienne a Rennes.

Domácí měli k dispozici několik možností, jak tohle utkání jakožto jednoznačný favorit zvládnout. V 9. minutě se k odvrácenému míči po rohovém kopu dostal Paredes, který na nic nečekal a z dálky ho vyslal z halfvoleje na bránu, nicméně o kousek kýžený a chtěný prostor netrefil. Ve 27. minutě vypálil z přímého kopu Neymar, ale taktéž nemířil přesně.

Mužstvo trenéra Davida Guiona naopak proměnilo ve vedoucí přesný zásah hned svojí prvotní větší šanci. Velkou zásluhu na něm měl Munetsi, jenž od pravé lajny poslal dlouhý přesný pas do šestnáctky, kde si mladý obránce Mbe Soh, jenž dosud nezasáhl do jediného utkání, počínal dosti nedůrazně, a tak urostlý Kamara mohl hlavou zacílit do sítě.

Vyrovnat se snažil následně Di María, jenže jeho technický pokus vyrazil brankář Rajković do zámezí. Remeš těsně před obrátkou mohla svůj náskok dokonce pojistit, a to zásluhou kapitána Abdelhamida, avšak svou hlavičku z dobré pozice usměrnil jen vedle brány. Ve druhém poločase hledali Les Parisiens odpověď na pro ně nepříznivý stav, ale marně.

V 55. minutě střílel slabě Di María, Rajković tak balón v pohodě zkrotil, stejně dopadl tenhle souboj i v 86. minutě, byť tento zákrok byl pro Rajkoviče určitě těžší. Les rouges et blancs jinak hráli i nadále perfektně. Už v 77. minutě trefil tyčku Oudin, nemusel však smutnit, neboť v nastavení zužitkoval Foketův centr zprava nůžkami náhradník Dia.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Olympique Lyon 2:2

25.09.2019 19:00

Góly: 29. Yoann Court, 85. Yoann Court - 28. Moussa Dembélé, 69. Maxwel Cornet

Domácí dokázali dvakrát srovnat krok a připisují třetí remízu v řadě. Dvě branky přitom vsítil Yoann Court, jehož fotbalově vychovala proslulá lyonská akademie. V prvním týmu se ovšem nikdy neprosadil.

Většinu kariéry tak strávil v Ligue 2. Na středu 25. září 2019 však určitě jen tak nezapomene. Od začátku byl nesmírně aktivní, což Anthony Lopes pocítil už v 8 minutě. V minutě dvaadvacáté zkoušel svým centrem najít Gaëtana Charbonniera, který na něj snad o polovinu kopačky nedosáhnul. Následně se paradoxně podařilo kousnout do té doby neškodnému výběru kouče Sylvinha.

Ibrahima Diallo ve vlastní šestnáctce nezvládnul situaci zcela podle představ, z čehož vytěžil maximum Moussa Dembélé a zblízka zařídil vedení pro Les Gones - 0:1. Jenže tohle vedení mělo pouze jepičí život. Bezprostředně po rozehrávce se Court dostal na roh pokutového území, odkud zamýšlel centr na Charbonniera. Skákavý balon ale k překvapení všech, zvláště pak gólmana Lopese, skončil v síti - 1:1.

Gaëtan Charbonnier na jedné straně a po něm Bertrand Traoré na té druhé se ve zbytku úvodního dějství prezentovali nebezpečnými hlavičkami, přičemž každá z nich minula zařízení jen o několik centimetrů. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, který měl po změně stran trvat ještě necelých pětadvacet minut.

Ještě předtím okradl Samuel Grandsir na levém křídle o balon Kennyho Teteho a poslal centr pro Charbonniera. Vypadalo to, že jeden z hostujících obránců si pomohl rukou, nicméně sudí Amaury Delerue nechal pokračovat ve hře. Následně napadlo trenéra Sylvinha, že posílí ofenzivu a pošle na trávník Memphise.

Holandský fotbalista se uvedl nebezpečnou střelou, která nakonec mezi tři tyče nezamířila. Stalo se tak krátce poté, co Lucas Tousart pořádně vyprášil Larsonneurovy rukavice. Maxwel Cornet pak využil zaváhání defenzivy Brestu, ve vápně zaseknul míč a se štěstím - neboť gólman střelu málem tečoval mimo - se mu podařilo skórovat - 1:2.

Olympique tentokrát náskok držel celých patnáct minut. Během této doby jej dokonce mohl navýšit, kdyby famózní Memphisovy nůžky mířily mezi tři tyče. Takhle si vzal poslední slovo Court. Julien Faussuriel mu elegantně patičkou posunul kulatý předmět. Devětadvacetiletý útočník pak z hranice malého čtverce levačkou bleskurychle našel mezeru u bližší tyčky - 2:2.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Rennes 1:0

25.09.2019 19:00

Góly: 76. Abdoulaye Touré (pen.)

Jedinou branku viděli diváci i v Nantes a naštěstí pro Canarini v hostující síti. Bojovné utkání, které nebylo příliš bohaté na šance, rozhodl penaltový okamžik ze závěrečné čtvrthodiny. Z jedenácti metrů se pak prosadil Abdoulaye Touré. Bretaňské derby vyhrálo Nantes po dlouhých šesti letech i proto, že Rennes v prvním poločase jednu penaltu zahodilo!

Nantes se z výhry v bretaňském derby naposledy radovalo v roce 2013, z domácího vítězství pak dokonce v roce 2005. To už byla opravdu dlouhá doba na to, to změnit a konečně se povedlo.

Nutno ale podotknout, že Canarini měli velké štěstí. Ne že by byli v utkání vyloženě horším týmem, ale Rennes mělo navrch a v prvním poločase zazdilo možnost největší - pokutový kop. Až do 32. minuty se na trávníku nic moc neudálo, než přišel faul brankáře Lafonta na unikajícího Hunoua a tím pádem pokutový kop. Tíhu okamžiku ale vůbec nezvládl Mbaye Niang, mizerně kopnutou penaltu doprostřed Lafont chytil a udržel v derby nerozhodný výsledek.

Až na penaltový okamžik to příliš záživné utkání nebylo a bohužel druhý poločas byl jako přes kopírák. Zápasu by možná slušela více remíza, ale Nantes mělo štěstí a to co se nepovedlo Niangovi se na druhé straně podařilo Abdoulaye Tourému. Čtvrthodinu před koncem odpískal sudí Gautier v pokutovém území Rennes ruku a Canarini na rozdíl do soupeře svůj pokutový kop proměnili.

Příliš času na vyrovnání hosté neměli, přesto se nějaké pokusy o zakončení uskutečnily, ale bez většího úspěchu. Nantes nejtěsnější vedení uhájilo a po letech si připsalo vítězství v bretaňském derby.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Metz 0:1

25.09.2019 19:00

Góly: 18. Habib Diallo

Pod Ghislainem Printantem se povážlivě začala kývat trenérská židle, Saint-Étienne totiž opět prohrálo a prohloubilo svoji herní a výsledkovou krizi. V tabulce po porážce s Métami 0:1 kleslo už na předposlední místo. Výhru hostům zařídil po osmnácti minutách Diallo.

Loni obsadilo Saint-Étienne ve francouzské lize páté místo, ale po odchodu trenéra Jeana-Louise Gasseta a některých opor se mu přestalo dařit a to natolik, že od začátku nové sezony vyhrálo jediný zápas.

ASSE se snažilo vstoupit do utkání aktivně, ale od počátku naráželo na dobře zkonsolidovanou obranu Mét nebo brankáře Úkídžžú. Ten si ve 14. minutě poradil se střelou Cabayeho, což byla první výraznější šance zápasu. A nakonec to netrvalo dlouho a diváci se prvního gólu dočkali po 18 minutách a to v domácí síti. Rohový kop zahraný Adamou Traorém se snesl přesně na hlavu Habiba Dialla a ten poslal Méty do jednobrankového vedení. V tu chvíli ještě nikdo nečekal, že je to první a zároveň poslední gól duelu. Saint-Étienne se pak sice snažilo o vyrovnání, ale v zakončení si vedlo buď ukvapeně nebo příliš zdlouhavě. V nastavení prvního poločasu mohl zvýšit vedení Delaine, ale jeho ránu zpacifikoval Bajić.

Kýžený gól nepřinesla ani druhá půle, která opět přinesla jen pár zajímavých okamžiků a to na obou stranách. Tu největší měl až šest minut před koncem Bouanga, který se po skrumáži dostal k odraženému balónu, ale Úkídžžá jeho pokus vyrazil. Domácí v závěru riskovali, nechávali dost otevřenou obranu, ale závěrečný tlak si nevypracovali a doma nakonec nejtěsnějším rozdílem prohráli.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Nîmes Olympique 1:0

25.09.2019 19:00

Góly: 31. Arnaud Souquet

Z těsného, leč důležitého vítězství v regionálním derby se radují v Montpellieru. Domácí HSC dokázalo udolat své rivala Nimes Olympique, čímž zároveň ukončilo jeho čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti. O jediný gól zápasu se po půlhodině hracího času postaral Arnaud Souquet.

Montpellier proti Nimes, to je ve Francii poměrně velká rivalita a dnešní derby na stadionu de la Mosson to opět potvrdila. Hrálo se vyrovnané utkání, ani jeden z týmů neměl vyloženě navrch a také první poločas přinesl jen dva závažné momenty, z toho jeden byl gólový. Po půlhodině hry sehráli domácí povedenou akci, avšak zdálo se, že uvnitř šestnáctky nikdo nezakončí, než k balónu přilétl Arnaud Souquet a nekompromisní dělovkou do šibenice překonal brankáře Bernardoniho. Hosté ve zbytku poločasu vložili síly do vyrovnání, ale Bernardoniho protějšek Rulli neměl žádnou výraznější práci.

Druhý poločas byl v tomto směru ještě horší, na hrací ploše se přitvrdilo a přitvrdili i někteří příznivci v hledišti, kteří pyrotechnikou začali zasypávat hřiště. Derby muselo být právě kvůli těmto okolnostem na chvíli přerušeno, než se zase začalo pokračovat.

Oba celky mezitím vypadly z tempa, Nimes to několikrát zkoušelo z dálky, ale neúspěšně. Montpellier je ale nutno pochválit, protože hostující Crocodiles vlastně k ničemu nepustil a s balónem si vedl velmi dobře. Derby de l'Hérault tak patří Montpellieru, který Nimes zaslouženě porazil 1:0.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Angers SCO 0:2

25.09.2019 19:00

Góly: 88. Rachid Alioui, 90+5. Rachid Alioui

Opravdu dlouho to vypadalo, že se Toulouse s Angers rozejdou smírně. Jenže v závěrečných minutách nakonec celek z Bretaňského poloostrova přetavil vítězství na svou stranu, a to zásluhou dvou branek Rachida Aliouiho. Vůbec poprvé se tak hostům podařilo bodovat venku, zatímco domácí přišli před vlastními fanoušky o stoprocentní bilanci.

Nutno podotknout, že si Les Scoïstes vytvořili větší počet gólových příležitostí a konečný úspěch si asi více zasloužili než jejich soupeř. V podstatě jen potvrdili, že jsou aktuálně ve velmi dobrém rozpoložení. A i po tomto vloženém kole můžou hájit senzační druhou příčku v tabulce, přičemž na třetí Lille a čtvrté Nantes disponují dvoubodovým náskokem.

Angers přitom nemělo se svým protivníkem vůbec dobrou bilanci, v posledních osmi případech ho porazilo jen jednou. O minulém víkendu však získalo doma svou čtvrtou výhru proti St. Étienne, kterému nasázelo hned čtyři branky, a evidentně získalo sebevědomí. V prvním dějství bylo vedení blízko, dočkalo se ho ale nakonec až po přestávce.

Ve 26. minutě hosté zahrozili poprvé, a to zásluhou Mathiase Lageho, avšak jeho pokus skončil pouze vedle, ve 45. minutě napřáhl ke slušné střele Bahoken, ovšem gólman Reynet předvedl povedený zákrok. V 58. minutě mohl zacílit po rohovém kopu hlavou Pavlovič, jenže nenašel správnou mušku, Bobichon o pár chvil později nevyzrál na Reyneta.

Čtvrthodinu před koncem se ještě dvakrát osmělil Ninga, autor nedávného hattricku proti ASSE, ovšem napoprvé nepřekonal Reyneta a následně mířil jen nad branku. Rozhodnout musel až v 88. minutě Alioui, který skóroval z přímého kopu parádně pod břevno, v nastavení se trefil ještě jednou, to když po rychlém brejku snadno zužitkoval přihrávku Ningy.

TFC naposledy na půdě Nimes nezaznamenalo vstřelený gól, v ofenzívě přitom nijak nezazářilo ani v nynějším střetnutí. Možná že zacílit mohl jedenáct minut před koncem druhé půle Leya, jenže brankář Butelle byl v prostoru mezi třemi tyčemi připravený. Aby domácí prolomili své třízápasové čekání na vítězství, budou muset zkrátka v útoku zabrat.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Racing Strasbourg 2:0

25.09.2019 19:00

Góly: 43. Victor Osimhen, 64. Loïc Rémy

Fotbalisté Lille přehráli v domácím prostředí Štrasburk 2:0. Severofrancouzský klub si v této sezoně už neodpustil menší zaváhání. Avšak proti Racingu předvedl zodpovědný výkon, jak se na úřadujícího vicemistra sluší a patří.

Trenér domácích Galtier udělal oproti remízovému klání proti Rennes hned šest změn v sestavě. Jeho protějšek Thierry Laurey zase experimentoval především v defenzivní linii. V 9. minutě se ke střele dostal Victor Osimhen a Matz Sels měl co dělat, aby jeho pokus zneškodnil. Následujících pětatřicet minut se pak proměnilo hlavně v dobývání obranného valu.

Až dvě minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství centroval do vápna Yusuf Yazici. Kapitán Štrasburku Stefan Mitrović totálně neodhadl situaci a vlastně dokonale namazal Osimhenovi. Pro mladého Nigerijce pak nebyl problém prostřelit muže v rukavicích - 1:0.

Také dvě další příležitosti patřily čipernému Afričanovi. V nastaveném čase úvodního poločasu si dovolil vystřihnout parádní nůžky. Hned po startu druhé půle pak hlavičkoval těsně mimo.

Až pak se probudili hosté, nicméně rychlý kontr nezakončil Benjamin Corgnet podle svých představ. Racing tedy nadále čekal na první střelu mezi tři tyče. Místo toho podruhé inkasoval. Loïc Rémy si narazil s Osimhenem a přízemní střelou z vnitřku pokutového území překonal vyběhnuvšího Selse.

Jeho protějšek Mike Maignan nakonec za celých devadesát minut nemusel zasahovat. LOSC tak potvrdilo domácí dominanci, neboť na Stade Pierre-Mauroy zvítězilo poosmé v řadě, přičemž hráči dokázali skórovat pětadvacetkrát!

Samozřejmě v tomto výčtu jsou nasčítány také góly Nicolase Pépého, který po minulém ročníku, ve kterém nastřádal dvaadvacet zásahů, zamířil do Arsenalu. Victor Osimhen jej zatím zdárně nahrazuje, neboť se zatím prosadil šestkrát, díky čemuž vede spolu s Moussou Dembélém tabulku kanonýrů. Další trefy může přidat proti Nice. Štrasburk se pokusí vylepšit postavení v duelu s lepšícím se Montpellierem.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Girondins Bordeaux 1:3

25.09.2019 19:00

Góly: 2. Stiven Mendoza - 8. Yacine Adli, 45+1. Yacine Adli, 73. Samuel Kalu

Bordeaux pokračuje ve vydařeném vstupu do sezony. Pod výhru 3:1 nad Amiens se dvěma zásahy podepsal Yacine Adli, kterému bylo 25. září 2019 devatenáct roků a osmapadesát dnů k tomu. V dresu Les Girondins nikdy nikdo mladší dvě branky v jednom duelu nezaznamenal.

Na úvodní trefu se nečekalo ani tři minutky. Domácí Sehrou Guirassy našel Juana Otera, který poslal přihrávku podél brankové čáry na zadní tyč, kde si počíhal jeho kolumbijský krajan John Mendoza a z bezprostřední blízkosti pro něj pochopitelně nebyl problém doklepnout do prázdné brány - 1:0.

Tým Paula Sousy dokázal vyrovnat ještě během zahajovací desetiminutovky. Régis Gurtner nerozehrál balon nejlepším možným způsobem, takže Otávio mohl pobídnout svého mladičkého spoluhráče. A Adli? Ten se prezentoval parádním technickým obstřelem z necelých dvaceti metrů - 1:1. Ve zbývajících minutách prvního poločasu byli střelci v podstatě neviditelní. Teprve až nastavení přineslo další radost hostům.

Yacine Adli se postavil k přímému kopu ve stejné vzdálenosti, z jaké vsítil první gól. Jeho pravačka poslala balon na levou tyč, od které se odrazil na místo určení. Parádní zásah přinesl Les Girondins vedení - 1:2.

Historie se už nebude ptát na to, jestli bylo zasloužené. V každém případě pojistka přišla na pořad večera ve třiasedmdesáté minutě. Jimmy Briand pobídl Samuela Kalua, jehož střela zpoza šestnáctky těsně před brankářem poskočila - 1:3.

Sám veterán Jimmy Briand pak nechal Gurtnera těsně před koncem pořádně vyniknout. Vítězství určitě dodá bývalému klubu Jaroslava Plašila před duelem s PSG potřebné sebevědomí. Tím spíše, že úřadující mistr v tomto kole nestačil na Remeš. Amiens se pokusí o víkendu přibrzdit Angers SCO.

Více informací k zápasu

AS Monaco - OGC Nice 3:1

24.09.2019 21:00

Góly: 29. Aleksandr Golovin, 74. Aleksandr Golovin, 80. Wissam Ben Yedder - 54. Patrick Burner

Bitvu o Azurové pobřeží zvládlo lépe Monaco a do tabulky si připisuje první výhru. Knížata byla pod palbou kritiky, ale zejména kouč Leonardo Jardim si byl jist, že jeho svěřenci proti rivalovi z Nice uspějí. Dvěma góly a jednou asistencí se blýskl Alexander Golovin. Ruský ofenzivní talent byl největší hvězdou zápasu.

Pro domácí tým to nemuselo tak dobře dopadnout, kdyby Nice proměnilo první velkou příležitost utkání. Lecomte totiž musel zasahovat už ve druhé minutě zápasu a díky pozornému brankáři domácí celek udržel čistý štít. Knížata pak postupně získávala převahu a po ráně Díase zachránila hosty tyčka. To už se psala 26. minuta a o chvíli později domácí skutečně poprvé udeřili. Alexander Golovin si ve vápně udělal prostor ke střele a pak nechytatelnou dělovkou pod břevno rozjásal publikum. Vyrovnaný duel v prvním poločase žádnou další branku nenabídl a spokojenější odcházela do šaten Knížata.

Leonardo Jardim sáhl hned po přestávce trochu překvapivě k prvnímu střídání a jak se ukázalo, nebyl to šťastný moment. Nice v 54. minutě rozehrálo rohový kop nakrátko a následný centr dopravil za Lecomteho záda Patrick Burner - vyrovnáno. Po hodině hry se pak Les Aiglons dožadovali pokutového kopu po zákroku na Ounase, ale marně, sudí jejich prosby i po shlédnutí videa nevyslyšel.

Utkání se mohlo převážit na kteroukoliv stranu a nakonec mělo více štěstí Monako. V 74. minutě dokázal uvnitř vápna Nice podržet balón Slimani, počkal, si až mu z druhé vlny naběhne Alexander Golovin a ruský talent druhým gólem v zápase strhl opětovné vedení na stranu Knížat. První vítězství se přiblížilo mílovými kroky a domácím to dodalo na síle i sebevědomí. Slimani o chvíli později spálil další tutovku a devět minut před koncem bylo rozhodnuto. Golovin zachytil chybnou rozehrávku a přihrávkou našel neomylného Wissama Ben Yeddera. Výhru ještě mohl v nastavení vyšperkovat Bakayoko, ale minul branku. Monako každopádně poprvé v sezoně vyhrálo, v derby o Azurové pobřeží porazilo OGC Nice 3:1.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Olympique Marseille 0:0

24.09.2019 19:00

Góly: -

Marseille sice v Dijonu prodloužila svojí neporazitelnost, ale konečná remíza 0:0 je pro jihofrancouzský celek málo. Zápas na stadionu Gastona Gérarda nakonec žádnou branku nepřinesl a dokonce i brankových příležitostí bylo poskrovnu.

Olympique Marseille porazil Dijon ve čtyřech zápasech v řadě a i tentokrát byl favoritem. Dijonu se v úvodu Ligue 1 vůbec nedaří a ze všech účastníků je na tom nejhůře.

I proto bylo mírným překvapením, když domácí zahájili utkání lépe a jako první si vytvořili nebezpečnou příležitost. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Traoré, ale naštěstí pro Marseille trefil jen Mandandovu náruč. Hosté vyrovnali hru až po půlhodině do té doby nezáživného duelu a tou dobou si vytvořili velkou gólovku. Sarr šikovně prostrčil balón na Benedetta, který z malého vápna poslal balón hodně nad branku. Po hříchu to byla opravdu jedna z mála šancí.

A druhý poločas na nudné podívané prakticky nic nezměnil. V 54. minutě byl sice Dijon blízko vedoucímu gólu, ale Mandandu tentokrát po standardní situaci zachránila tyčka! Další menší příležitosti přišly až čtvrthodinu před koncem, a to na obou stranách. Nejprve vychytal Mandanda Mavididiho a na druhém konci hřiště si Radonjić neporadil s Gomisem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain750212:415
2.Angers SCO750215:1015
3.Lille OSC741210:613
4.FC Nantes74127:513
5.Girondins Bordeaux733112:812
6.Olympique Marseille73318:712
7.OGC Nice740311:1112
8.Stade Reims73226:211
9.Stade Rennes73227:511
10.Montpellier HSC73226:511
11.Olympique Lyon723214:79
12.Nîmes Olympique72237:88
13.Stade Brestois71517:98
14.Toulouse FC72236:108
15.Amiens SC72148:127
16.FC Metz72146:107
17.Racing Strasbourg71335:96
18.AS Monaco713310:156
19.AS Saint-Étienne71246:135
20.Dijon FCO70252:92

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Gedofrey

Perrin záloha opět bezzubá, bez nápadu. Remíza zasloužená, jinak pěkný zápas

Reagovat
Gedofrey

Na Sansona už jsem asi vážně vysazený, ale jeho první dotyk je snad horší než Lukakua

Reagovat
smazaný uživatel

Já tomu rozumím někdy působí neohrabaně ale podle mě, a novinářů v marseille to byl jeho nejlepší zápas od začátku sezony

Reagovat
Israha

To museli vypnout v poločase

Reagovat
Gedofrey

Tak on jeho nejlepší zápas sezóny není zrovna měřítko

Reagovat
smazaný uživatel

Šílený, ukazuje to že bez Thauvina a Payeta je te tým ve vytváření golovek podprůměrný. Jsem zvědav jak zvládneme případně další 2 hry bez Payeta. Radonjic je podle mě nejhorší přestup po Abdennourovi. (A to ma konkurenci fakt velikou) i Njie by toho nabídl mnohem víc. Ten kluk nemá ani na průměrný tým v české lize a to stál 12m eur. Zubizaretta opět válel. Jediné co umí je docela rychle běhat.

Reagovat
Israha

Abdennour byl zadarmo na hostování jako hráč do širšího kádru, to zdaleka nebyl takový provar. Tadyten atlet s fotbalovostí hrabáče kapského měl být hráč do základu. Absolutní průser.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hrál za 2 roky 3 hry a plat neměl malý. Jinak máš fajn přirovnání. Ale prostě ještě bych to zkousl kdyby to byl jakože srbský talent, mladej kluk co se přivedl za třeba 2 mega. Ale 12?? za to bychom měli i nadprůměrný křídla z jiných týmů v rámci ligy. Khazri do Asse přestupoval za 8, pokud se nemýlím.

Reagovat
smazaný uživatel

A přijde mi že on je typ co je mu to u prdele. Jakože jeho nonšalantnost usměvy, apod. Pusobi jak zmrdecek.

Reagovat
Israha

Tak prachy asi nebude mít úplně marné, když přišel s takovou pompou, a to mu evidentně stačí. Šíleně špatný hráč, i mentalitou. Jak vidím Ocampose, který se tam trápí ve španělské pseudo tiki-tace pod Lopeteguiem, vře to ve mně jak v papiňáku. Jsem věděl, že přesně on bude nakonec tou největší ztrátou letošního léta.

Reagovat
El Fáňos

On ma hlavne hroznou hlavu, vzdy prijde a resi vse uplne spatne, takze nakonec snad vsechny mice ztrati... ze za ty penize nestal je jasny, ale mozna, kdyby se naucil hrat trosku jednoduseji, na dva doteky a nabizet se na sprinty, protoze rychlej je, pak mi mozna prisli i goly a byl tymu k necemu, ale takhle to spis vola pro vetsi prostor pro Lihadjiho a Akeho

Reagovat
Israha

Potěšili mladíci, ti vypadali nad očekávání solidně, a i Germain s Benedettem, kterým to spolu ladí a i přes nefunkční spojení mezi zálohou a útokem se snažili něco se zápasem udělat, i když pak dost často lítali někde mezi středem zálohy a AMkem. Záloha strašná, Strootman dopředu nic a ani nijak nebyl vidět žádný důraz v obranné hře, jen stínování; Lopez posouvač a Sanson se sice snažil, ale on evidentně tu roli hlavního tvůrce hry v hlavě není schopen ustát. Ćaleta-Car si řekl o návrat na lávku. Šílené, jak je ten kádr zase úzký a chybí kvalitní náhradníci. Nebýt to zoufalý Dijon, jedem dneska domů s rychtou.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je ten klub šíleně špatně vedenej. Ta liga ukazuje jak je slabá a AVB je na ligu a konkurenci nadprůměrný trenér. S Monacem v sestupovým pasmu by to stejně melo být pro tým statutu OM na uhrání 3. místa. Ale Zubizareta a Eyraud jsou šilený amarátéři kde beci jsou na úrovni ligue 2, a do útoku ani na lavici není nikdo na střídání Payeta s Thauvinem. Že tam i v mizerné konkurenci to klidně může skončit někde na místě 5.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Israha

A pak koupí sice kvalitního Rongiera, ale kterého AVB evidentně nechtěl a nestaví ho . Nicméně, nebyl bych tak přísný na Sakaie se Sarrem. Dneska byl Hiroki bídný, evidentně nedoléčený úplně...ale celkově mi přijde, že se na tom pravém béku oba jakžtakž chytli a horší než takový Dja Djedjé svého času nejsou. Však tam pořádný hráč byl naposledy v podobě Fanniho při jeho první OM štaci.

Reagovat
juninho8

Toto mohol byt v pohode rok kedy by niekto PSG poriadne potrapil, dokonca mozno aj zobral titul ale ocividne ho nikto iny nechce Tak mozno o rok

Reagovat
Seydou Doumbia

OM, OL, ASM, Nice, Lille, Rennes? Asi nikdo z nich na to nemá.

Reagovat
juninho8

Myslel som to skôr tak že PSG je tento rok mierne rozhádané, do toho hneď zranenia, celkovo tá atmosféra okolo nich nie je bohvieaká tak som čakal že minimálne OL sa hecne a skúsi niečo ale očividne som sa totálne mýlil Pomaly sa už nedá ani hovoriť o TOP 5 európskych ligách ale len o TOP 4 Bohužiaľ

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak jím mohu fandit to moc nechápu.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Kucka

Konečně Monako Golovin 2+1

Reagovat
El Fáňos

Sarr šikovně prostrčil balón na Benedetta... nebyl to Benedetto, ale stoper Perrin

Reagovat
Han střelil první

Bretaňské derby hrozná nuda.

Reagovat
Godwinson

Jako Lyon nemá snadnou pozici. Mají skvělý tým, mladý trenérský štáb, sám Aulas zraje jako víno, to vypadá. Jenže problém je, že ten tým je prostě příliš silný. S ním musí prohánět PSG a ne dvě sezóny zkoušet, co z toho bude. Takhle silný tým zase delší dobu mít nemusí

Reagovat
REPLIKATOR

PSG

Reagovat
juninho8

No včera som pozeral len prvý polčas a žiadna sláva....ten tím sa zdá byť silný a na Brest mala stačiť aj zostava ktorá nastúpila ale taký Terrier a Cornet z krídel boli takmer neviditeľní. V strede som viac čakal od Mendesa a Sylvinho by sa mohol vrátiť k stopérskej dvojici Denayer - Marcelo. Andersen nie je zlý dozadu ale tá rozohrávka je žalostná. Koné tiež nie je Mendy (aspoň zatiaľ). Škoda ďalších 2 bodov

Reagovat
Seydou Doumbia

Už jsme měli vést ligu o tři body...

Reagovat
juninho8

Odhliadnuc od bodov - aj tá hra je celkom biedna. Mne tam dosť chýba Ndombele. A chýba určite aj kreativita Fékira. Z Depaya sa už skôr stal útočník. Sylvinho by mal proste viac hrať na Aouara ako podhrot si myslím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chybí ten rozdílový hráč, mozek týmu. Tuhle úlohu by měl plnit právě Aouar. A teda motivace a chut v každém zápase jako s Angers. Paradoxně po tom výprasku se dostali na vítěznou vlnu a skoro drtí ligu.

Reagovat
juninho8

Ten zápas mal trošku opačný efekt na oba tímy ako sa čakalo

Reagovat
smazaný uživatel

Icardi

Reagovat
Langi

Ok, Sylvinho ven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele