7. kolo
25.09.2019 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bretaňské derby patří Nantes

Jedinou branku viděli diváci i v Nantes a naštěstí pro Canarini v hostující síti. Bojovné utkání, které nebylo příliš bohaté na šance, rozhodl penaltový okamžik ze závěrečné čtvrthodiny. Z jedenácti metrů se pak prosadil Abdoulaye Touré. Bretaňské derby vyhrálo Nantes po dlouhých šesti letech i proto, že Rennes v prvním poločase jednu penaltu zahodilo!

Nantes se z výhry v bretaňském derby naposledy radovalo v roce 2013, z domácího vítězství pak dokonce v roce 2005. To už byla opravdu dlouhá doba na to, to změnit a konečně se povedlo.

Nutno ale podotknout, že Canarini měli velké štěstí. Ne že by byli v utkání vyloženě horším týmem, ale Rennes mělo navrch a v prvním poločase zazdilo možnost největší - pokutový kop. Až do 32. minuty se na trávníku nic moc neudálo, než přišel faul brankáře Lafonta na unikajícího Hunoua a tím pádem pokutový kop. Tíhu okamžiku ale vůbec nezvládl Mbaye Niang, mizerně kopnutou penaltu doprostřed Lafont chytil a udržel v derby nerozhodný výsledek.

Až na penaltový okamžik to příliš záživné utkání nebylo a bohužel druhý poločas byl jako přes kopírák. Zápasu by možná slušela více remíza, ale Nantes mělo štěstí a to co se nepovedlo Niangovi se na druhé straně podařilo Abdoulaye Tourému. Čtvrthodinu před koncem odpískal sudí Gautier v pokutovém území Rennes ruku a Canarini na rozdíl do soupeře svůj pokutový kop proměnili.

Příliš času na vyrovnání hosté neměli, přesto se nějaké pokusy o zakončení uskutečnily, ale bez většího úspěchu. Nantes nejtěsnější vedení uhájilo a po letech si připsalo vítězství v bretaňském derby.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele