7. kolo
25.09.2019 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Zápas mezi Lyonem a Brestem vítěze nepoznal

Domácí dokázali dvakrát srovnat krok a připisují třetí remízu v řadě. Dvě branky přitom vsítil Yoann Court, jehož fotbalově vychovala proslulá lyonská akademie. V prvním týmu se ovšem nikdy neprosadil.

Většinu kariéry tak strávil v Ligue 2. Na středu 25. září 2019 však určitě jen tak nezapomene. Od začátku byl nesmírně aktivní, což Anthony Lopes pocítil už v 8 minutě. V minutě dvaadvacáté zkoušel svým centrem najít Gaëtana Charbonniera, který na něj snad o polovinu kopačky nedosáhnul. Následně se paradoxně podařilo kousnout do té doby neškodnému výběru kouče Sylvinha.

Ibrahima Diallo ve vlastní šestnáctce nezvládnul situaci zcela podle představ, z čehož vytěžil maximum Moussa Dembélé a zblízka zařídil vedení pro Les Gones - 0:1. Jenže tohle vedení mělo pouze jepičí život. Bezprostředně po rozehrávce se Court dostal na roh pokutového území, odkud zamýšlel centr na Charbonniera. Skákavý balon ale k překvapení všech, zvláště pak gólmana Lopese, skončil v síti - 1:1.

Gaëtan Charbonnier na jedné straně a po něm Bertrand Traoré na té druhé se ve zbytku úvodního dějství prezentovali nebezpečnými hlavičkami, přičemž každá z nich minula zařízení jen o několik centimetrů. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, který měl po změně stran trvat ještě necelých pětadvacet minut.

Ještě předtím okradl Samuel Grandsir na levém křídle o balon Kennyho Teteho a poslal centr pro Charbonniera. Vypadalo to, že jeden z hostujících obránců si pomohl rukou, nicméně sudí Amaury Delerue nechal pokračovat ve hře. Následně napadlo trenéra Sylvinha, že posílí ofenzivu a pošle na trávník Memphise.

Holandský fotbalista se uvedl nebezpečnou střelou, která nakonec mezi tři tyče nezamířila. Stalo se tak krátce poté, co Lucas Tousart pořádně vyprášil Larsonneurovy rukavice. Maxwel Cornet pak využil zaváhání defenzivy Brestu, ve vápně zaseknul míč a se štěstím - neboť gólman střelu málem tečoval mimo - se mu podařilo skórovat - 1:2.

Olympique tentokrát náskok držel celých patnáct minut. Během této doby jej dokonce mohl navýšit, kdyby famózní Memphisovy nůžky mířily mezi tři tyče. Takhle si vzal poslední slovo Court. Julien Faussuriel mu elegantně patičkou posunul kulatý předmět. Devětadvacetiletý útočník pak z hranice malého čtverce levačkou bleskurychle našel mezeru u bližší tyčky - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele