7. kolo
25.09.2019 19:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Bordeaux si poradilo s Amiens a nadále zůstává v kontaktu s čelem tabulky

Bordeaux pokračuje ve vydařeném vstupu do sezony. Pod výhru 3:1 nad Amiens se dvěma zásahy podepsal Yacine Adli, kterému bylo 25. září 2019 devatenáct roků a osmapadesát dnů k tomu. V dresu Les Girondins nikdy nikdo mladší dvě branky v jednom duelu nezaznamenal.

Na úvodní trefu se nečekalo ani tři minutky. Domácí Sehrou Guirassy našel Juana Otera, který poslal přihrávku podél brankové čáry na zadní tyč, kde si počíhal jeho kolumbijský krajan John Mendoza a z bezprostřední blízkosti pro něj pochopitelně nebyl problém doklepnout do prázdné brány - 1:0.

Tým Paula Sousy dokázal vyrovnat ještě během zahajovací desetiminutovky. Régis Gurtner nerozehrál balon nejlepším možným způsobem, takže Otávio mohl pobídnout svého mladičkého spoluhráče. A Adli? Ten se prezentoval parádním technickým obstřelem z necelých dvaceti metrů - 1:1. Ve zbývajících minutách prvního poločasu byli střelci v podstatě neviditelní. Teprve až nastavení přineslo další radost hostům.

Yacine Adli se postavil k přímému kopu ve stejné vzdálenosti, z jaké vsítil první gól. Jeho pravačka poslala balon na levou tyč, od které se odrazil na místo určení. Parádní zásah přinesl Les Girondins vedení - 1:2.

Historie se už nebude ptát na to, jestli bylo zasloužené. V každém případě pojistka přišla na pořad večera ve třiasedmdesáté minutě. Jimmy Briand pobídl Samuela Kalua, jehož střela zpoza šestnáctky těsně před brankářem poskočila - 1:3.

Sám veterán Jimmy Briand pak nechal Gurtnera těsně před koncem pořádně vyniknout. Vítězství určitě dodá bývalému klubu Jaroslava Plašila před duelem s PSG potřebné sebevědomí. Tím spíše, že úřadující mistr v tomto kole nestačil na Remeš. Amiens se pokusí o víkendu přibrzdit Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele