7. kolo
25.09.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

PSG selhalo s Remeší, padlo s outsiderem o dva góly

Pařížané si tenhle výsledek za rámeček určitě nedají. Už v předchozích dvou ligových kláních proti Štrasburku a Lyonu musel tým zachraňovat až v závěrech obou zápasů navrátilec do sestavy Neymar, jenže ten se tentokráte střelecky, stejně jako jeho spoluhráči, neprosadil. Remeš naopak v Parku princů hned dvakrát skórovala a nečekaně zvítězila.

Po výhře v Lize mistrů nad Realem Madrid a následném skalpu Lyonu se zdálo, že PSG bude zase šlapat jako dobře seřízené hodinky. Tahle porážka však může jeho sebevědomí srazit rapidně dolů. Hosté předvedli především kompaktní, urputný výkon v defenzivě a dokráčeli pro tři body. O jejich branky se postarali Hassane Kamara a Boulaye Dia.

Svěřenci kouče Thomase Tuchela před vlastními fanoušky neprohráli v lize dvaadvacetkrát v řadě. Naposledy vyšli bodově naprázdno v květnu roku 2018 a od té doby uhráli vždy alespoň remízu. Ve skutečnosti, tedy až na pár čestných výjimek, to byla pro PSG první významnější ztráta od listopadu roku 2012, kdy nestačilo na St. Étienne a Rennes.

Domácí měli k dispozici několik možností, jak tohle utkání jakožto jednoznačný favorit zvládnout. V 9. minutě se k odvrácenému míči po rohovém kopu dostal Paredes, který na nic nečekal a z dálky ho vyslal z halfvoleje na bránu, nicméně o kousek kýžený a chtěný prostor netrefil. Ve 27. minutě vypálil z přímého kopu Neymar, ale taktéž nemířil přesně.

Mužstvo trenéra Davida Guiona naopak proměnilo ve vedoucí přesný zásah hned svojí prvotní větší šanci. Velkou zásluhu na něm měl Munetsi, jenž od pravé lajny poslal dlouhý přesný pas do šestnáctky, kde si mladý obránce Mbe Soh, jenž dosud nezasáhl do jediného utkání, počínal dosti nedůrazně, a tak urostlý Kamara mohl hlavou zacílit do sítě.

Vyrovnat se snažil následně Di María, jenže jeho technický pokus vyrazil brankář Rajković do zámezí. Remeš těsně před obrátkou mohla svůj náskok dokonce pojistit, a to zásluhou kapitána Abdelhamida, avšak svou hlavičku z dobré pozice usměrnil jen vedle brány. Ve druhém poločase hledali Les Parisiens odpověď na pro ně nepříznivý stav, ale marně.

V 55. minutě střílel slabě Di María, Rajković tak balón v pohodě zkrotil, stejně dopadl tenhle souboj i v 86. minutě, byť tento zákrok byl pro Rajkoviče určitě těžší. Les rouges et blancs jinak hráli i nadále perfektně. Už v 77. minutě trefil tyčku Oudin, nemusel však smutnit, neboť v nastavení zužitkoval Foketův centr zprava nůžkami náhradník Dia.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

This is my very first time in your blog. I got such huge quantities of stuff in this blog, especially its debates. A wonderful blog dependably thinks of fresh and stimulating post. I feel that this blog is truly having every quality that an ideal blog must have. ( https://mightyessays.com/ ) I just couldn't run off your blog without saying it to you that I really enjoyed the best quality post you give to your guests. I will be back again much of the time to read new good posts.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele