7. kolo
25.09.2019 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille se po výhře nad Štrasburkem vyhouplo na třetí příčku

Fotbalisté Lille přehráli v domácím prostředí Štrasburk 2:0. Severofrancouzský klub si v této sezoně už neodpustil menší zaváhání. Avšak proti Racingu předvedl zodpovědný výkon, jak se na úřadujícího vicemistra sluší a patří.

Trenér domácích Galtier udělal oproti remízovému klání proti Rennes hned šest změn v sestavě. Jeho protějšek Thierry Laurey zase experimentoval především v defenzivní linii. V 9. minutě se ke střele dostal Victor Osimhen a Matz Sels měl co dělat, aby jeho pokus zneškodnil. Následujících pětatřicet minut se pak proměnilo hlavně v dobývání obranného valu.

Až dvě minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství centroval do vápna Yusuf Yazici. Kapitán Štrasburku Stefan Mitrović totálně neodhadl situaci a vlastně dokonale namazal Osimhenovi. Pro mladého Nigerijce pak nebyl problém prostřelit muže v rukavicích - 1:0.

Také dvě další příležitosti patřily čipernému Afričanovi. V nastaveném čase úvodního poločasu si dovolil vystřihnout parádní nůžky. Hned po startu druhé půle pak hlavičkoval těsně mimo.

Až pak se probudili hosté, nicméně rychlý kontr nezakončil Benjamin Corgnet podle svých představ. Racing tedy nadále čekal na první střelu mezi tři tyče. Místo toho podruhé inkasoval. Loïc Rémy si narazil s Osimhenem a přízemní střelou z vnitřku pokutového území překonal vyběhnuvšího Selse.

Jeho protějšek Mike Maignan nakonec za celých devadesát minut nemusel zasahovat. LOSC tak potvrdilo domácí dominanci, neboť na Stade Pierre-Mauroy zvítězilo poosmé v řadě, přičemž hráči dokázali skórovat pětadvacetkrát!

Samozřejmě v tomto výčtu jsou nasčítány také góly Nicolase Pépého, který po minulém ročníku, ve kterém nastřádal dvaadvacet zásahů, zamířil do Arsenalu. Victor Osimhen jej zatím zdárně nahrazuje, neboť se zatím prosadil šestkrát, díky čemuž vede spolu s Moussou Dembélém tabulku kanonýrů. Další trefy může přidat proti Nice. Štrasburk se pokusí vylepšit postavení v duelu s lepšícím se Montpellierem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele