7. kolo
24.09.2019 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Monako díky Golovinovi ovládlo derby o Azurové pobřeží

Bitvu o Azurové pobřeží zvládlo lépe Monaco a do tabulky si připisuje první výhru. Knížata byla pod palbou kritiky, ale zejména kouč Leonardo Jardim si byl jist, že jeho svěřenci proti rivalovi z Nice uspějí. Dvěma góly a jednou asistencí se blýskl Alexander Golovin. Ruský ofenzivní talent byl největší hvězdou zápasu.

Pro domácí tým to nemuselo tak dobře dopadnout, kdyby Nice proměnilo první velkou příležitost utkání. Lecomte totiž musel zasahovat už ve druhé minutě zápasu a díky pozornému brankáři domácí celek udržel čistý štít. Knížata pak postupně získávala převahu a po ráně Díase zachránila hosty tyčka. To už se psala 26. minuta a o chvíli později domácí skutečně poprvé udeřili. Alexander Golovin si ve vápně udělal prostor ke střele a pak nechytatelnou dělovkou pod břevno rozjásal publikum. Vyrovnaný duel v prvním poločase žádnou další branku nenabídl a spokojenější odcházela do šaten Knížata.

Leonardo Jardim sáhl hned po přestávce trochu překvapivě k prvnímu střídání a jak se ukázalo, nebyl to šťastný moment. Nice v 54. minutě rozehrálo rohový kop nakrátko a následný centr dopravil za Lecomteho záda Patrick Burner - vyrovnáno. Po hodině hry se pak Les Aiglons dožadovali pokutového kopu po zákroku na Ounase, ale marně, sudí jejich prosby i po shlédnutí videa nevyslyšel.

Utkání se mohlo převážit na kteroukoliv stranu a nakonec mělo více štěstí Monako. V 74. minutě dokázal uvnitř vápna Nice podržet balón Slimani, počkal, si až mu z druhé vlny naběhne Alexander Golovin a ruský talent druhým gólem v zápase strhl opětovné vedení na stranu Knížat. První vítězství se přiblížilo mílovými kroky a domácím to dodalo na síle i sebevědomí. Slimani o chvíli později spálil další tutovku a devět minut před koncem bylo rozhodnuto. Golovin zachytil chybnou rozehrávku a přihrávkou našel neomylného Wissama Ben Yeddera. Výhru ještě mohl v nastavení vyšperkovat Bakayoko, ale minul branku. Monako každopádně poprvé v sezoně vyhrálo, v derby o Azurové pobřeží porazilo OGC Nice 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz 2 na Monako ??!! ... Vždyt jsou totalně jaloví. V zaloze Kokorin a už totalně nepoužitelny Fabregas.... A největší pecička, že možná nenastoupí Slimani s Ben Yederem... Naopak Nice mlady, dravý tým, který sahá po evropských poharech.. Tady se booky trošku přestřelil ... Je to pouze o tom nalákat sazkaře.. Tip 02

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip 102

Reagovat
Pharrell

Škoda Nice mělo mít 2pencle VAR opět “správně” zasahoval ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele