Ligue 1 - preview 7. kola

24.09.2019, 08:29, aktualizováno 25.09.2019, 08:36
Previews
Osmi zápasy dnes bude dohráno sedmé kolo francouzské nejvyšší soutěže. Paris Saint-Germain je znovu na čele tabulky a ve středu se očekává výhra nad Remeší, Lyon se představí v Brestu, Rennes cestuje do Nantes. Senzací je zatím druhé místo Angers, to bude nyní měřit síly s Toulouse...
Stade Brestois - Olympique Lyon  (středa 19:00)
Les Gones během čtyř kol spadli z první příčky na osmou. Samozřejmě, bodový odstup za druhým Angers zůstává minimální, ale kdo ví, jak by s týmem zamávala případná další ztráta. Naopak v Brestu věří, že se podaří prodloužit neporazitelnost na tři zápasy.

Svěřenci Oliviera Dall’Oglia zatím ze čtyř kol čtyřikrát remizovali, což z nich činí nejúspěšnější tým Ligue 1 v této statistice. Bretaňský celek patřil před začátkem sezony k největším kandidátům za sestup, ale teď se dá s trochou nadsázky napsat, že ve zbývajících dvaatřiceti utkáních stačí uhrát pouhých třiatřicet bodů a příslušnost k francouzské elitě bude zachráněna.

Výběry zmíněného pětapadesátiletého kouče obvykle inkasují hodně branek. Jeho Dijon jich v minulém ročníku obdržel šedesát. Ale třeba v sezoně, která vyvrcholila mistrovstvím světa v Rusku, patřilo DFCO v určité fázi soutěže k nejlépe střílejícím mužstvům, přestože v kádru chyběla hvězdná jména. O víkendu proti Les Girondins se poprvé podařilo vsítit dvě branky. Na tom se určitě dá stavět.

Olympique Lyon oproti tomu příliš neinkasuje. Obě dosavadní porážky byly tím nejtěsnějším možným rozdílem. Po úvodních dvou kolech vedl Lyon tabulku s úžasným skóre 9:0! Trochu tak nechal zavzpomínat na dobu, kdy byl sedmkrát v řadě korunován králem Ligue 1. Tehdy u toho mimo jiných byl také Juninho Pernambucano, který v klubu působí jako sportovní ředitel.

Za brazilského fotbalistu, o jehož výstavních přímých kopech se dodnes ve fotbalovém světě básní, i za současného hlavního kouče Sylvinha, se v týdnu postavil prezident klubu Jean-Michel Aulas. "Musíme být trpěliví. Dlouhodobá stabilita klubu je nejlepší ochranou před rozkolísanými výsledky. Důkazem toho je fakt, že v čele klubu stojím už 33 let. Začali jsme dobře a vyhráli první dva zápasy, v dalších utkáních se pak vyskytly chyby a vypadalo to, jako kdybychom dva duely hráli v deseti lidech," prohlásil.

Samozřejmě bude také nesmírně důležité, jestli se podaří přes RB Lipsko, Zenit Petrohrad a Benfiku Lisabon postoupit v Lize mistrů do osmifinále. Les Gones začali domácí remízou s ruským velkoklubem, po které trenér řekl: "Nezačali jsme dobře, protože jsme evidentně byli trochu nervózní. Není snadné hrát proti takhle bránícímu týmu. Ve druhém poločase jsem se svému týmu snažil dodat sebevědomí a troufám si tvrdit, že bychom si bývali zasloužili vyhrát." Nechá Lyon proti Brestu zapomenout na předchozí zaváhání?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.64 - 3.92 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nantes - Stade Rennes  (středa 19:00)
Tohle bretaňské derby může mít zásadní vliv na to, kdo se udrží s popředím tabulky a kdo ne, pakliže se mezi oběma týmy neurodí remíza. V takovém případě by se Nantes i Rennes, které vstoupily do sezóny velmi slušně, zřejmě ze svých míst příliš kupředu nepohnuly. Především domácím se na svého rivala vůbec nedaří, naposledy ho skolili v roce 2013.

Od onoho vítězství "Kanárků" uplynulo hned dvanáct utkání napříč všemi francouzskými soutěžemi, během nichž SRFC zvítězilo hned sedmkrát, ve zbytku pak uhrálo aspoň plichtu. Tuhle negativní bilanci by chtěl pro své Nantes bezpochyby změnit především jeho kouč Christian Gourcuff, jenž právě v Rennes působil mezi léty 2016 a 2017.

Zhruba hodinku a půl cesty dělí oba kluby, které patří na Bretaňském poloostrově asi k těm největším gigantům. Velmi blízko jsou rovněž Angers i Brest, v Ligue 2 působí ještě Guingamp a Lorient, ani jeden z nich však nedosahuje takové popularity jako právě Nantes a Rennes. A jejich souboj je na severozápadě Francie vždy ostře sledovaný.

Jen o něco lépe na tom bylo po šesti odehraných kolech Rennes, které získalo o jeden bod víc. A na rozdíl od svého protivníka naposledy aspoň remizovalo s Lille, zatímco Nantes přišlo o svou čtyřzápasovou šnůru bez porážky, jelikož venku podlehlo Štrasburku. Tak jako tak by se mělo jednat o vyrovnaný duel. Obě mužstva se zatím nacházejí v horní polovině tabulky.

Gourcuff před startem nového ročníku nahradil Vahida Halilhodžiče a tahle změna Les Canaris určitě neuškodila. Vždyť jeho svěřenci bojují o příčky zaručující evropské poháry, což je přesně ta hra, jakou by si vedení klubu dlouhodobě představovalo. "Čeká nás derby. Víme, co pro fanoušky to utkání znamená," uvědomoval si stratég Nantes.

FCN bude chybět nově zraněný Charles Traoré, který má problémy s kyčlí. Přibyl tak na marodku k Marcusovi Cocoovi. "Těžko jsme trávili poslední prohru ve Štrasburku. Nemyslím na pomstu. Dělám v Nantes vše, co je v mých silách, aby tu vše fungovalo nejlépe. Nemluvím tu o Rennes. Mluvím pouze a jen o nás," zakončoval čtyřiašedesátiletý Gourcuff.

Hosté po reprezentační přestávce sehráli hned tři střetnutí a ve všech uhráli pouze bod. Nejprve remizovali v Brestu, v Evropské lize pak s Celticem, o minulém víkendu taktéž s LOSC. "Hráli jsme proti němu lépe než ve čtvrtek proti Celticu. Vážně jsme dělali, co jsme mohli, ale bylo vidět, že jsme unavení," hodnotil klání kouč Julien Stéphan.

Právě horší fond fyzických sil by mohl pro Les Rouge et Noir představovat určitý problém. Naštěstí Stéphana aspoň netrápí početnější absence, chybět budou pouze zranění Gerzi Nyamsi a Jakob Johansson, otazník pak visí nad startem Damiena Da Silvy. Do základní jedenáctky by se každopádně již měli vrátit Clément Grenier i Jonas Martin.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.17 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - FC Metz  (středa 19:00)
Krize Saint-Étienne se o víkendu zase o něco více prohloubila a další příležitost jak zastavit pád tabulkou budou mít svěřenci Ghislaina Printanta proti Métám. Ty si totiž vedou ještě o něco hůře, čtyřikrát v řadě prohrály a spadly na osmnácté místo.

Saint-Étienne se nadále trápí, pátý tým uplynulého ročníku Ligue 1 prohrál o víkendu s Angers a v lize od začátku srpna nevyhrál. Les Verts díky tomu spadli už na sedmnácté místo, kde se nacházejí s pouhými pěti body. Po zpackaném týdnu, během kterého Saint-Étienne stihlo prohrát i úvodní duel Evropské ligy se začalo spekulovat o změně trenéra Ghislaina Printanta, který se kormidla týmu ujal teprve v létě po konci úspěšného Jeana-Louise Gasseta.

Každopádně Printaint zatím zůstává na trenérské lavičce a svůj tým potřebuje co nejdříve probrat k životu. A Méty jsou ideální příležitost, vždyť v tabulce jsou ještě o jedno patro níže. ASSE loni vzájemný duel zvládlo, doma na stadionu Geoffroye Guicharda zvítězilo 3:1, v Métách ale tvrdě narazilo a odjelo s porážkou 0:3.

Hostující fanoušci si tento výsledek dobře pamatují, neboť šlo o výhru nad tímto soupeřem takřka po osmnáctí letech! Po březnu 2001 Méty v zápase se Saint-Étienne vždy narazily a dočkaly se až letošní rok.

Novou sezonu zahájili Les Grenats nadějnou remízou ve Štrasburku, tu ještě podpořili výhrou nad AS Monako, ale od té doby žádný další bod nepřidali. Postupně přišly porážky s Angers, PSG, Bordeaux a Amiens.

Les Verts decimují zranění a proti Métám je výčet jmen znovu velice obsáhlý. Na trávník podle všeho nevyběhnou Palencia, Moulin, Moukoudi, Monnet-Paquet, Gabriel Silva, Aholou a Diony. Jaký to rozdíl oproti soupeři, který je kompletní.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Kolodziejczak, Perrin, Saliba, Debuchy - M'Vila, Cabaye - Nordin, Boudebouz, Hamouma - Khazri
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Centonze, Sunzu, Boye, Delaine - Cohade, Angban, Maïga - Niane, Diallo, Boulaya
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.72 - 4.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Nîmes Olympique  (středa 19:00)
Montpellier s Nimes byly po šesti odehraných kolech přímými sousedy v tabulce, oba celky totiž získaly shodně osm bodů. Nacházely se ve středu průběžného pořadí a určitě by rády postoupily na hornější pozice, k tomu ale zřejmě budou potřebovat nynější vítězství. Aktuálně nedisponují nijak špatnou formou, hosté třeba neprohráli už čtyřikrát v řadě.

Nicméně ani domácí nevykazovali v posledních čtyřech zápasech vůbec špatné výsledky na to, jak náročný podstoupili los. Porazili Lyon a Nice, plichtili v divokém klání na půdě Marseille o minulém víkendu, body si nedovezli pouze ze hřiště Nantes. "Byli jsme po uhrané remíze s Marseille spokojeni," uvedl montpellierský trenér Michel Der Zakarian.

Jeho tým by teď v následujících týdnech měli čekat papírově přívětivější protivníci, byla by pro něj tedy velká škoda, kdyby na své výkony právě v tomto budoucím období nenavázal. Dobře se zatím MHSC daří v obraně, pouhých pět inkasovaných branek je toho zřetelným důkazem. A velkou zásluhu na tom má také brankář Gerónimo Rulli, nová letní posila.

Ten nezasáhl pouze do prvního střetnutí s Rennes, avšak od té doby, co přestoupil do Francie na hostování ze španělského Realu Sociedad, se stal neodmyslitelnou jedničkou La Paillade. "Měli jsme v Marseille naštěstí skvělého gólmana," vychvaloval ho Der Zakarian. "Předvedl dva světové zákroky a další dvě střely vyrazil nad břevno," vyjmenovával.

Nimes bude pro domácí představovat určitě nepříjemného soka. Krokodýli sice na úvod sezóny hned dvakrát padli, nicméně se slovutnými soupeři z Paříže a Nice, pak už se však dostali do svého tempa. Naposledy skolili těsně Toulouse. "V poslední čtvrthodině jsme však ztratili kontrolu nad utkáním," čertil se přesto hostující stratég Bernard Blaquart.

Obě mužstva nemají nějaké výraznější problémy s nucenými absencemi. Domácí se budou muset vypořádat s faktem, že do hry nezasáhnou vykartovaní Pedro Mendes a Jordan Ferri, zdravotně v pořádku jinak stále není Téji Savanier. Hosté mají na marodce pouze dva hráče, dosud si nepřipsal start v tomto ročníku Clément Depres a zraněný je i Haris Duljevič.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.46 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - Angers SCO  (středa 19:00)
Jestli někdo po šesti odehraných kolech Ligue 1 opravdu příjemně překvapil, jsou to bezpochyby hráči Angers. Ti se totiž díky čtyřem výhrám před vlastními fanoušky usadili na druhém místě tabulky hned za vedoucím PSG a rádi by na svou dobrou formu navázali na půdě Toulouse. Venku ovšem ze dvou utkání dosud nezískali ani jeden bod.

Celek z Bretaňského poloostrova minulou neděli ukázal, že v ofenzivě může patřit dlouhodobě k tomu lepšímu, co francouzská nejvyšší soutěž může nabídnout. St. Étienne, účastníkovi základních skupin Evropské ligy, dokázal nasázet dohromady čtyři góly. Se třinácti vstřelenými brankami Angers disponuje vůbec nejlepším útokem ligy!

V podstatě jediné hodně nepovedené vystoupení předvedli svěřenci trenéra Stéphaneho Moulina v Lyonu, jinak si drží konstantní výkonnost. "Čtyřicet tři let jsme Saint-Étienne v Ligue 1 neporazili. Byl to historický milník a musíme si ho užít," mnul si ruce domácí stratég po skalpu Les Verts. "Ve druhé půli jsme hráli tak, jak jsme chtěli už od startu sezóny."

Hattrickem během tohoto vysokého vítězství se prezentoval Casimir Ninga, jenž ho stihl zaznamenat během jedenácti minut! "Podepsali jsme ho relativně pozdě. Nemohli jsme s ním stoprocentně pracovat," připomínal Moulin. "Ukazuje to i náš pozitivní vývoj v klubu. V minulosti nebylo možné, abychom měli někoho, kdo by si připsal hattrick."

Reprezentant Čadu přitom proti ASSE přišel na plac až jako náhradník, teď se očekává, že by se měl objevit v základní jedenáctce. Vypadá to, že plně fit je i Angelo Fulgini, jenž za Angers poprvé v sezóně konečně nastoupil, zřejmě ale ve středu pole bude operovat Baptiste Santamaría. Otazník visí jen nad startem ne zcela uzdraveného Abdoulayeho Bamby.

Toulouse se pohybuje ve středu tabulky, získalo celkem osm bodů, a dá se říci, že do nového ročníku vstoupilo průměrně. Uplynulá dvě kola mu nevyšla dle vlastních představ, remizovalo v Saint-Étienne, před pár dny v Nîmes padlo nejtěsnějším možným způsobem. Nutno však podotknout, že na rozdíl od svého soupeře hrálo už čtyřikrát na cizích hřištích.

Na Stadium de Toulouse přivítalo Dijon a Amiens a oba soky porazilo, má tedy doma prozatím stoprocentní bilanci. Toulouský stratég Alain Casanova bude postrádat Bafodého Diakitého, který v Nîmes vyfasoval červenou kartu, zraněný je jinak stále Agustín Rogel a hrát asi nebude ani Corentin Jean. Zcela zdravý by naopak měl být již Gen Shoji
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.21 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Lille OSC - Racing Strasbourg  (středa 19:00)
Pro tým Christopha Galtiera začala v minulém týdnu Liga mistrů a rozhodně bude zajímavé sledovat, jak se klub ze severu Francie popasuje s větší zápasovou porcí. To Štrasburk vypadl z Evropské ligy ve 4. předkole, takže se může soustředit na domácí soutěž.

Úřadující vítěz Coupe de la Ligue dokázal v minulém ročníku několikrát pořádně potrápit favority. Porazil Bordeaux a ve dvou duelech neprohrál s Lille ani s PSG, tedy se dvěma celky, které v konečném zúčtování obsadili druhou a první příčku. V aktuální sezoně se Laureyho skvadra zatím hledá.

Vlastně je vzhledem k předváděné hře trochu s podivem, že utrpěla zatím pouze dvě porážky. O víkendu však Racing naplno zabral a zásluhou Dimitriho Liénarda a pozdní penalty obrovitého Ludovica Ajorqueho uhrál výhru nad Nantes, které přitom atakovalo druhou příčku tabulky. "Dnes jsme měli i štěstí," podotkl mimo jiné pětapadesátiletý trenér, jenž v prvního týmu působí už od roku 2016.

To Christophe Galtier oslaví na konci roku dvouleté působení na lavičce Lille předtím úspěšně vedl sedm a půl sezony Nantes. LOSC pod jeho vedením předvádělo v sezoně 2018/2019 i díky životní formě některých Hráčů, zvláště pak Nicolase Pépého, velmi atraktivní fotbal. Na to se zatím navázat nedaří.

Na druhou stranu porážky byly většinou spíše smolné. Možná včetně Champions League, kde byl v prvním kole základních skupin soupeřem Ajax a vyhrál 3:0. "Hráli jsme tak, jak jsme chtěli a dostali jsme se do několika nebezpečných situací. Jenže tenhle zápas byl o efektivitě v obou šestnáctkách. Podle UEFA byl brankář Ajaxu vyhlášen mužem zápasu, což znamená, že jsme v ofenzivě rozhodně nebyli pasivní. Bohužel to ale nestačilo," prohlásil Galtier. Povede se jeho družině po třízápasovém půstu teď nad Štrasburkem zvítězit?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.57 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - Girondins Bordeaux  (středa 19:00)
Les Girondins od úvodního kola nepoznali hořkost porážky. A to se utkali s Montpellierem či Lyonem. Les Licornes naopak věří, že se podaří navázat na předchozí dva vydařené duely.

Svěřenci Luky Elsnera nejprve díky pozdní trefě Mathieu Bodmera remizovali s Lyonem. A o víkendu zásluhou gólů Sehrou Guirassyho a Bakaye Dibassyho přehráli po velice povedeném výkonu Méty. Díky tomu mají rázem na kontě sedm bodů, jen o čtyři méně než čtvrté Stade Rennes. Nicméně prvotním cílem i pro tento ročník zůstává v případě severofrancouzského klubu záchrana.

"S naším výkonem jsem velmi spokojený. Od začátku jsme si šli za vítězstvím a zápas jsme měli pod kontrolou. Po to snížení na 2:1 jsme Méty nepustili do žádné větší příležitosti. Byl to z naší strany dobře organizovaný a zodpověděný výkon. Teď už se musíme soustředit na duel proti Bordeaux, který také nebude jednoduchý," hodnotil kouč Elsner.

Prvoligová bilance mezi oběma celky zůstává vyrovnaná. Jednou se radovali hráči Amiens, jednou ti, kteří oblékají dres Bordeaux. Dvakrát vzájemná partie skončila remízou. Při posledním setkání nepadla za devadesát minut jediná branka a ani tentokrát to na gólové hody nevypadá, byť borci z Matmut Atlantique prozatím dokázali skórovat v každém kole.

"Z tohoto zápasu mám dost rozporuplné pocity. Chtěli jsme začít aktivně a to se nám vyplatilo. Dali jsme brzy gól, ale vedení nám příliš dlouho nevydrželo. Ta branka před poločasovou pauzou byla hodně nepříjemná. Naštěstí jsme se dokázali oklepat a podařilo se nám vyrovnat. Potom jsme ještě měli dvě dobré šance ke skórování, ale bohužel jsme je nevyužili. Remíza tedy nakonec byla asi zasloužená," prohlásil kouč Paulo Souza.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.05 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Reims  (středa 21:00)
Francouzská liga má zpátky svého tradičního lídra, kterým není nikdo jiný, než Paris Saint-Germain. Pařížané dvakrát v řadě urvali vítězství až v samotném závěru, pokaždé se o to zasloužil Neymar a i tentokrát čeká na velkého favorita nevyzpytatelný soupeř. Remeš možná výsledkově neuchvacuje, zato je posledním vítězem tohoto vzájemného duelu.

V minulé sezoně, přesně v jejím posledním kole, zvítězila Remeš nad Paříží 3:1. Jakkoliv výsledek vypadá překvapivě, zas taková senzace to vzhledem k obměněnému kádru čerstvého mistra nebyla. Každá výhra nad PSG se však počítá a pochopitelně Remeš z ní měla velkou radost. Zopakovat něco podobného v Parku princů však bude velice těžké, zvláště když je PSG ve formě.

Svěřenci trenéra Tuchela od 3. kola neprohráli, ba dokonce neztratili ani bod. Skvělé představení sehráli v Lize mistrů proti Realu Madrid (3:0) a dobře si vedli i na půdě Lyonu (1:0). Klíčový zápas s Les Gones rozhodl až v závěru Brazilec Neymar. Kontroverzní útočník stejným způsobem zařídil i výhru proti Štrasburku. Paříž se tak vyhoupla do čela Ligue 1 a sesadit jí z trůnu bude obtížné. V Parku princů se o to může pokusit Remeš. "Remeš hraje klasiku 4-4-2, ale jsou kompaktní a disciplinovaní. Během zápasu nikdy neztrácí svojí tvář. Bylo velmi obtížné si proti nim vytvořit šanci a poslední zápas proti Remeši jsme v minulé sezoně prohráli," prohlásil na tiskové konferenci Thomas Tuchel.

Remeš si o víkendu připsala remízu s Monakem a ráda by zaskočila i dalšího favorita. V letošní sezoně se jí proti velkým klubům daří, vždyť obrala o body Monako, zvítězila v Marseille i doma nad vicemistrem Lille. Osm získaných bodů jí pak řadí na desáté místo.

Paříži bude stále chybět celá plejáda vynikajících hráčů. Zdravotní problémy mají Julian Draxler, Mauro Icardi, Thilo Kehrer, Marco Verratti, Kylian Mbappé, Edinson Cavani nebo Dagba. Mnohem méně starostí má v tomto směru Remeš, které budou scházet Zeneli a Dingome.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Bernat, Thiago Silva, Marquinhos, Meunier - Gueye, Paredes, Herrera - Neymar, Choupo-Moting, Di María
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajković - Foket, Abdelhamid, Disasi, Konan - Romao, Chavalerin - Oudin, Cavaro, Doumbia - Dia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.10 - 16.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - Olympique Marseille  (úterý 19:00)
Už čtyřikrát za sebou Marseille porazila Dijon. A protože o minulém víkendu se jí nepodařilo skolit před vlastními fanoušky Montpellier, potřebovala by body posbírat jinde. Vložené kolo na půdě aktuálního protivníka, který doposud ze šesti odehraných klání uhrál jen bod a je na posledním místě tabulky, by pro ni mohlo být ideální příležitostí ke splnění cíle.

V sobotu OM sice prodloužilo svou sérii neporazitelnosti už na pět utkání v řadě, nemohlo být ale s konečným výsledkem spokojeno. Konečná remíza byla asi spravedlivá, nicméně vypjaté utkání s sebou přineslo hned dvě červené karty, takže disciplinární tresty vyfasovali Boubacar Kamara i Dimitri Payet, bez nichž se bude muset celý tým v Dijonu obejít.

Do toho se navíc hostům zranil obránce Álvaro González, letní posila ze španělského Villarealu, jenž proti MHSC opouštěl hřiště už po pár minutách, a kouč André Villas-Boas se nebude moci spolehnout na jeho služby až šest týdnů. "Hráli jsme dobře. Ale porazit Montpellier je prostě velmi obtížné," hodnotil předchozí klání stratég Marseille.

Olympique každopádně nemá vůbec špatnou formu. A už v sobotním zápase ukázal, že se chce prát o přední příčky v Ligue 1. "Zasloužili jsme si Montpellier porazit, ten ale dobře bránil. Když se nám podařilo vyrovnat, přestali jsme hrát," mrzelo Villase-Boase. "Postrádali jsme finální přihrávku nebo střelu, která by nám zaručila konečné vítězství," dodával.

Z možných osmnácti bodů Les Phocéens získali slušných jedenáct. Pořád se konstantně drží v popředí tabulky, což je pro ně rozhodně fakt líbivý. "I když poslední remíza představuje překážku, musíme pokračovat v naší práci. Byli jsme naštvaní, chtěli jsme tři body za každou cenu, neboť jsme věděli, že bychom se mohli dostat do čela," zakončil Villas-Boas.

Dijon se loni zachránil s vypětím všech sil až po úspěšné baráži, ale zatím to u něj nevypadá na to, že by se těmto bojům chtěl letos vyhnout. Ba co hůře, teď se dokonce nachází na samotném dně průběžného pořadí. Spolu s Monacem je jediným mužstvem, které ještě neurvalo žádné vítězství. Naposledy padl o jedinou branku na půdě Nice.

Svůj jediný bod uhrál v půlce září proti Nîmes. "Potřebujeme už vyhrát, abychom se konečně nastartovali. Doufejme, že to dokážeme proti Marseille," přál by si trenér Stéphane Jobard. "Mohli jsme proti Nice bodovat. Snažili jsme vyvinout dostatek úsilí, i když jsme po technické stránce trochu bojovali. Zase jsme však prohráli. A to hodně bolí."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 3.46 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Monaco - OGC Nice  (úterý 21:00)
Monacký kouč Leonardo Jardim zůstává stále pod velkým tlakem. Jeho tým totiž spolu s posledním Dijonem po šesti odehraných kolech stále nevyhrál, a takové výsledky se bezpochyby neslučují s ambicemi celého klubu. Uspět tak v jihofrancouzském derby proti Nice, které je na tom naopak velmi dobře, je pro něj jednoznačnou prioritou.

Bitva o Azurové pobřeží může mít pro portugalského stratéga zásadní dopad na skutečnost, co se jeho dalšího působení v Monacu týče. V kuloárech se výrazně spekuluje o jeho předčasném odchodu z klubu, nahlas to říkají i skalní fanoušci. Ti zatím, logicky, nemohou být spokojeni. Zatím pod jeho vedením ASM remizovalo pouze s Nîmes, Štrasburkem a Remeší.

Les Monégasques stále disponují vůbec nejhorší obranou v Ligue 1, dobrým příslibem pro jeho defenzivní činnost ale může mít právě minulé utkání v Remeši, kde vůbec poprvé udrželi čisté konto. "Nedostat gól bylo rozhodně pozitivní. Byli jsme dobře organizovaní, což je pro nás nesmírně důležité," hodnotil bezbrankovou plichtu Leonardo Jardim.

Chytnout se jakéhokoli stébla je pro knížecí klub opravdu zásadní. "Musíme přenést všechna pozitiva na hřiště. Tvrdě pracujeme na tom, abychom se z krize dostali," říkal domácí stratég. "Už jsem to jednou říkal. Je pochopitelné, že mě fanoušci nenávidí, když neexistují dobré výsledky. My jim musíme odevzdat všechno, abychom je měli za svými zády."

Monaco trápí i dlouhodobě početná marodka. Je otázkou, jestli už budou moci nastoupit Wissam Ben Yedder a Islam Slimani, dva nejlepší střelci mužstva, kteří duel v Remeši vynechali. I proto nebyla uhraná konečná remíza v Grand Est až zas tak špatným rezultátem. Jistojistě mimochodem nebude hrát proti Nice vykartovaný Ruben Aguilar.

OGC v průběhu sezóny změnilo majitele, do klubu tak tečou peníze z nadnárodní korporace Ineos, a evidentně nová čerstvá atmosféra přináší své ovoce. Po šesti kolech se Les Aiglons nacházeli v tabulce na třetím místě za druhým Angers a vedoucím PSG, a to díky čtyřem vítězstvím. Zatím prohráli jen ve dvou případech. S Marseille a Montpellierem.

Hosté spoléhají dlouhodobě na mladý kádr. V minulém utkání proti Dijonu, v němž mimochodem první trefu v Ligue 1 zaznamenala nová posila Kasper Dolberg, se skládala úvodní jedenáctka z hráčů s průměrným věkem 22,6 roku. "Monaco není na pozici, kde by chtělo být. Víme, že to nebude snadný zápas," upozorňoval trenér Patrick Vieira.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.78 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain650112:215
2.Angers SCO640213:1012
3.OGC Nice640210:812
4.Stade Rennes63217:411
5.Olympique Marseille63218:711
6.Lille OSC63128:610
7.FC Nantes63126:510
8.Girondins Bordeaux62319:79
9.Olympique Lyon622212:58
10.Stade Reims62224:28
11.Nîmes Olympique62227:78
12.Montpellier HSC62225:58
13.Toulouse FC62226:88
14.Amiens SC62137:97
15.Stade Brestois61415:77
16.Racing Strasbourg61325:76
17.AS Saint-Étienne61236:125
18.FC Metz61145:104
19.AS Monaco60337:143
20.Dijon FCO60152:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
VP85

Ligue 2? Máš tam překlep.

Reagovat
Israha

Dneska se na ten fotbal těším. Ta obrana bude hrozný dadaismus, a ofenziva bez Payeta s Thauvinem vlastně taky. To nemůže skončit jinak, než nákopem Dijonu k záchraně

Reagovat
smazaný uživatel

Perrin In!! Ja se těším, na oko nehrajeme hrozně a po letech je to alespoň zajimavy, takovyhle sestavy. Dijon je na hovno skončí to bud krizí 1:1 nebo naši výhrou 2:1 . ( A nebo jakkoliv jinak a Germain hattrick)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Ta naše lavička je naprosto šílená

Reagovat
smazaný uživatel

Strootman je silene nudnej hráč, hlavně jako DMko. Nemá nadstavbu, přišel mi že par inteligentních momentů měl v OM za svoje pusobení akorat v par malo hrách kde hrál v ofenzivnější poloze. Lopez dneska neviditelný posouvač. Chybí Payet nebo jiný schopný kreativní křídlo. Rongier Time. Khaoui místo Sarra a těch jeho nekonečných centrů.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Takhle bidnej uvod sezony od Lyonu nepamatuju...strasny...nicmene pokud se mame koncepcne nekam posunout, je nesmysl sahat k nejakym manazerskym zmenam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele