7. kolo
25.09.2019 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Angers vyhrálo v Toulouse a uhájilo v tabulce druhé místo

Opravdu dlouho to vypadalo, že se Toulouse s Angers rozejdou smírně. Jenže v závěrečných minutách nakonec celek z Bretaňského poloostrova přetavil vítězství na svou stranu, a to zásluhou dvou branek Rachida Aliouiho. Vůbec poprvé se tak hostům podařilo bodovat venku, zatímco domácí přišli před vlastními fanoušky o stoprocentní bilanci.

Nutno podotknout, že si Les Scoïstes vytvořili větší počet gólových příležitostí a konečný úspěch si asi více zasloužili než jejich soupeř. V podstatě jen potvrdili, že jsou aktuálně ve velmi dobrém rozpoložení. A i po tomto vloženém kole můžou hájit senzační druhou příčku v tabulce, přičemž na třetí Lille a čtvrté Nantes disponují dvoubodovým náskokem.

Angers přitom nemělo se svým protivníkem vůbec dobrou bilanci, v posledních osmi případech ho porazilo jen jednou. O minulém víkendu však získalo doma svou čtvrtou výhru proti St. Étienne, kterému nasázelo hned čtyři branky, a evidentně získalo sebevědomí. V prvním dějství bylo vedení blízko, dočkalo se ho ale nakonec až po přestávce.

Ve 26. minutě hosté zahrozili poprvé, a to zásluhou Mathiase Lageho, avšak jeho pokus skončil pouze vedle, ve 45. minutě napřáhl ke slušné střele Bahoken, ovšem gólman Reynet předvedl povedený zákrok. V 58. minutě mohl zacílit po rohovém kopu hlavou Pavlovič, jenže nenašel správnou mušku, Bobichon o pár chvil později nevyzrál na Reyneta.

Čtvrthodinu před koncem se ještě dvakrát osmělil Ninga, autor nedávného hattricku proti ASSE, ovšem napoprvé nepřekonal Reyneta a následně mířil jen nad branku. Rozhodnout musel až v 88. minutě Alioui, který skóroval z přímého kopu parádně pod břevno, v nastavení se trefil ještě jednou, to když po rychlém brejku snadno zužitkoval přihrávku Ningy.

TFC naposledy na půdě Nimes nezaznamenalo vstřelený gól, v ofenzívě přitom nijak nezazářilo ani v nynějším střetnutí. Možná že zacílit mohl jedenáct minut před koncem druhé půle Leya, jenže brankář Butelle byl v prostoru mezi třemi tyčemi připravený. Aby domácí prolomili své třízápasové čekání na vítězství, budou muset zkrátka v útoku zabrat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele