Ligue 1 - souhrn 27. kola

02.03.2019, 18:58, aktualizováno 03.03.2019, 22:59
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain otočilo zápas s Caen a potvrdilo letošní dominanci. Lille nejtěsnějším možným způsobem porazilo Dijon a upevnilo si průběžnou druhou pozici. Lyon před vlastními fanoušky rozstřílel Toulouse. Monaco vybojovalo bod na hřišti Angers, kde již prohrávalo o dvě branky. Marseille potvrdila zlepšenou formu proti Saint-Étienne...

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 2:0

03.03.2019 21:00

Góly: 12. Mario Balotelli, 21. Florian Thauvin (pen.)

Marseille potvrdila, že je aktuálně ve velmi dobrém rozpoložení, urvala již své čtvrté vítězství z posledních pěti ligových kol a díky skalpu St. Étienne se posunula už na čtvrté místo průběžného pořadí Ligue 1. Rozhodující branku zaznamenal Mario Balotelli, nová zimní akvizice, krátce po něm se na střeleckou listinu zapsal také Florian Thauvin.

Byl to souboj dvou přímých konkurentů, jež spolu soupeří o příčky zajišťující pro příští sezónu evropské poháry. A protože hostům vůbec nevyšel první poločas, spadli na úkor svého protivníka o jedno patro v tabulce níže. Domácí naopak předvedli kompaktní výkon, a to především v defenzivních řadách, a zisk tří bodů si ve finále zasloužili.

Do utkání vstoupil Olympique doslova jako uragán, ujal se brzkého vedení, na nějž Les Verts nenašli ani jednu gólovou odpověď. Už v 6. minutě mohl zaúřadovat Balotelli. Thauvin svou kolmicí uvolnil Lopeze, ten ihned adresoval přihrávku zprava do vápna, kde byl úplně osamocený italský forvard, jenže ten zakončil pouze do brankáře Ruffiera.

Ve 12. minutě již však Balotelli rozvášnil marseillské fanoušky, neboť po rohovém kopu Thauvina akrobaticky usměrnil míč parádně do sítě. Velmi originální přitom byla jeho následná oslava. Zaběhl totiž k reklamním panelům, vzal si svůj telefon a spolu se svými spoluhráči vysílal celou celebraci živě na svém účtu na Instagramu.

O devět minut později Olympique zahrával pokutový kop poté, co Ocampos trefil v šestnáctce ruku Debuchyho, a Thauvin z bílého puntíku usměrnil balón do protipohybu Ruffiera. V závěru dějství prvního se ještě snažil skórovat po Thauvinově standardce Germain, ovšem jeho hlavička neměla potřebnou razanci, a tak jí Ruffier hravě polapil.

ASSE působil vlastně i ve druhé půli docela bezradným dojmem. Střídající Berič sice malinko oživil ofenzivní pojetí, jenže ke kýženému úspěchu ani tahle změna nevedla. Slovinec se ocitl v největší možnosti po Dionyho centru, avšak u míče byl nakonec dříve gólman Mandanda. V 68. minutě mohl snížit rovněž Hamouma, Ocampos ale jeho pokus zablokoval.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Toulouse FC 5:1

03.03.2019 17:00

Góly: 10. Memphis Depay, 30. Bertrand Traoré, 35. Nabil Fekir (pen.), 67. Moussa Dembélé, 71. Moussa Dembélé - 15. Mathieu Dossevi

Porážka od Monaka z minulého týdne je definitivně zapomenuta. Lyon už v týdnu přešel přes Caen do semifinále francouzského poháru a v lize dokonce rozstřílel Toulouse pěti brankami. Les Gones si vypracovali náskok už v prvním poločase a ve druhém přidal další dvě branky muž zápasu Moussa Dembélé.

Lyon se do svého soupeře pořádně zakousl a brankář Reynet měl plné ruce práce se střelou Tousarta, kterou musel vyrážet. V 10.minutě už se Olympique ujal vedení, Memphis Depay si na straně vápna zahrál na kličkovanou a pak technickým obstřelem dokázal překonat Reyneta. Toulouse dokázalo brzy vyrovnat, Mendyho zaváhání využil Mathieu Dossevi, ale vyrovnávací branka byla ze strany Téfécé jediná. Následně už se prosazoval jenom domácí Lyon.

Po půlhodině hry centroval do šestnáctky Bertrand Traoré a i když se zdálo, že Dembélé balón ještě lehce tečoval, ve skutečnosti se ho nedotkl, čímž pravděpodobně zmátl Reyneta, který podruhé inkasoval. O čtyři minuty později podrazil Jullien Nabila Fékira a nařízenou penaltu proměnil sám postižený, takže OL vedl už 3:1.

Les Gones měli do konce poločasu ještě další šance, ale Reynet prozatím žádný další balón nepropustil. Génésiovi svěřenci po přestávce kontrolovali hru, nešťastné Toulouse se do ničeho nedostávalo. V 67.minutě vlétl po individuální akci do šestnáctky Moussa Dembélé a čtvrtou brankou utkání definitivně rozhodl. Moussa Dembélé se prosadil ještě jednou, když mu z levé strany naservíroval přesný pas Fékir.

Frustraci z výsledku předvedl deset minut před koncem Yannick Cahuzac, když za faul ze zadu uviděl červenou kartu. Utkání už tak jako tak bylo rozhodnuté, Olympique Lyon nasázel Téféce pět branek.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - FC Nantes 0:0

03.03.2019 15:00

Góly: -

Bretaňské derby skončilo zřejmě spravedlivou bezgólovou remízou, nutno však podotknout, že Nantes bylo konečnému vítězství opravdu blízko. Jenže v samotném závěru zápasu neproměnilo penaltu. Guingamp byl málem sražen na kolena, nakonec se však jeho hrdinou stal brankář Marc-Auréle Caillard, jenž zachránil svůj tým od porážky.

Oba celky naposledy vyhrály nad svými soupeři nejtěsnějším možným způsobem, chtěly tak rozhodně v tomhle trendu pokračovat i v nynějším klání. V posledních čtyřech vzájemných střetnutích vždy naplno uspěli Kanárci, na podzim dokonce vyhráli vysoko o pět branek, teď už však EAG svou negativní bilanci se svým lokálním sokem zastavil.

První poločas nebyl na nějaké vytvořené gólové příležitosti vůbec bohatý. V té prakticky největší se ocitl až ve 43. minutě Benezet. Neměl ovšem vůbec jednoduchou pozici, proto z blízkosti pouze přestřelil poté, co míč na něj po prudké střele Pedra Rebocha protečoval Roux. Hosté v podstatě v první pětačtyřicetiminutovce nezahrozili vůbec.

Druhé dějství bylo již přece jenom zajímavější. První střelu mezi tři tyče vyslal Blas, ovšem hostující gólman Tatarusanu balón ve 48. minutě dokázal zkrotit, Nantes poprvé ohrozilo prostor mezi třemi tyčemi v 54. minutě, nicméně Traorého zakončení nebylo ani prudké, ani nemělo potřebný směr, a tak Caillard bez větších problémů zasáhl.

Klíčový moment celého utkání přišel na řadu až v šesté minutě nastavení. Rongier podnikl výpad do vápna, zezadu se ho stíhal Eboa Eboa, který zasáhl do míče rukou. Sudí Buquet nařídil po shlédnutí opakovaných záběrů pokutový kop, k němu se postavil sám Rongier, jenže ten z bílého puntíku nasměroval svou střelu jen do rukavic Caillarda.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Dijon FCO 1:0

03.03.2019 15:00

Góly: 72. Wesley Lautoa (vl.)

Lille dokázalo po dvou remízách v řadě zase zvítězit a pojistit si průběžné druhé místo. Dogy to sice neměly v souboji s Dijonem jednoduché, ale nakonec díky vlastní brance Lautoy dokázaly získat tři body. Dijon zůstává po těsné porážce na předposledním místě a nadále musí bojovat.

Domácí celek v minulých týdnech remizoval s Montpellierem a Štrasburkem a doma si chtěl zase připomenout, jak chutná vítězství. Měl k tomu ideálního soupeře, Dijon bojuje o záchranu a i první utkání na vlastním hřišti s Lille prohrál.

Nebylo to zrovna ofenzivně laděné utkání, za celý zápas padly jen tři střely na branku. Lille bylo dle očekávání aktivnější, ale Dijon celkem bez problémů jeho snažení eliminoval. První poločas nenabídl žádnou velkou šanci, pouze náznaky a to výhradně na domácí straně.

Po přestávce už to přeci jenom byla zajímavější podívaná. V 53.minutě byl ve vápně Hořčic faulován Pépé a sudí nařídil ve prospěch Lille pokutový kop, který vzápětí po shlédnutí videa zase odvolal. Po hodině hry pálil těsně vedle Ikoné a Dijon stále držel nadějný nerozhodný stav.

Lille nakonec dokázalo urvat tři body poněkud šťastně, když si v 72.minutě srazil do vlastní sítě Ikoného přihrávku Wesley Lautoa. Celé utkání drželi Hořčice ofenzívu druhého týmu Ligue 1 na uzdě, ale přesto kvůli vlastnímu gólu prohráli a i po tomto kole zůstanou na sestupovém místě.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Racing Strasbourg 1:0

03.03.2019 15:00

Góly: 20. Youcef Atal

Venku Nice prohrálo už třikrát v řadě, přičemž dohromady v těchto tří zápasech inkasovalo osm branek, před vlastními fanoušky ovšem píše úplně jiný příběh. Proti Štrasburku, s nímž mělo před tímto vzájemným kláním shodný počet bodů, urvalo naopak své třetí řadové vítězství doma. O jediný přesný zásah se postaral už ve 20. minutě Youcef Atal.

Jihofrancouzský celek padl naposledy v Angers i na půdě Amiens, potřeboval tedy bezpochyby zažehnat možnou výsledkovou krizi, která by po případném neúspěchu se Štrasburkem mohla započít. Hosté chtěli určitě zanechat lepší dojem v tomhle střetnutí, akorát však prodloužili svou sérii bez ligové výhry na pět utkání za sebou.

OGC byl od úvodních minut aktivnějším mužstvem, už v 5. minutě vyzkoušel své střelecké schopnosti z dálky Saint-Maximin, jeho pokus ovšem nebyl přesný a pouze přeletěl břevno. O čtvrthodiny později již však domácí gólově udeřili. Saint-Maximin na levé straně parádně zapracoval, přetáhl centr na zadní tyč, a odtud Atal pohotově skóroval.

Saint-Maximin byl při chuti i nadále, o pár chvil později zase ohrožoval gólmana Selse, jeho jakýsi počin, patřící mezi střelu či centr, však skončil na soupeřových rukavicích. Ve druhé půli si Les Aiglons svůj náskok poměrně snadno hlídali, Štrasburk směrem dopředu nepředváděl potřebnou kvalitu, aby s negativním výsledkem něco udělal.

Nice naopak mohlo pojistit svoje vedení, další velkou možnost totiž vytvořil stále neúnavný Saint-Maximin, který se elegantně zbavil dvou svých strážců Caciho i Mitroviče, po jeho přihrávce však Danilo Barbosa trestuhodně přestřelil. Hosté zahrozili snad jen jednou, to když z brejku napřáhl Nuno Da Costa, avšak trefil pouze boční síť.

Závěr utkání byl opravdu hodně hektický. Sudí Wattellier neudělil do 89. minuty jedinou žlutou kartu, pak ale musel záhy vytáhnout dvě červené. U střídaček se totiž dostalo do konfliktu hned několik hráčů, mezi nimi byli i domácí záložník Danilo Barbosa a hostující forvard Grandsir, kteří byli za své chování na hrací ploše vyloučeni.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Monaco 2:2

02.03.2019 20:00

Góly: 22. Flavien Tait, 45. Flavien Tait - 49. Falcao, 80. Falcao (pen.)

Monaco znovu neprohrálo i když ze hřiště Angers si veze "jenom" bod za remízu 2:2. Knížata za něj musejí být ráda, neboť po prvním poločase s domácími prohrávala už o dva zásahy. Zápas měl dva střelce, domácího Flaviena Taita a kolumbijského kanonýra Radamela Falcaa.

Hosté pod vedením Leonarda Jardima pokračují ve sbírání bodů a nadále unikají sestupovým příčkám. V utkání na Loiře je čekal složitý soupeř, Angers si před nedávnem připsalo tři výhry v řadě, ale dobrou formu si pokazilo na půdě Guingampu.

Monaco začalo i zápas na stadionu Jeana-Bouina aktivněji, jenomže jako první se prosadili domácí. Flavien Tait zkusil prokličkovat vápnem, což se mu nakonec s přispěním šťastného odrazu od Fábregase podařilo a chladnokrevnou koncovkou poslal balón za Subašiće. Ve 35. minutě mohlo být s Monacem ještě hůře, Stéphane Bahoken se dostal do blízkosti Subašiće, ale ten dobře vyběhl a šanci zlikvidoval. Monaco bylo směrem dopředu bezzubé, jakkoliv častěji drželo balón na svých kopačkách. Těsně před koncem prvního poločasu pak přišla další pohroma, Flavien Tait se po dalším šťastném odrazu, tentokráte od Badiashileho opřel z hranice vápna do balónu a Danijel Subašić inkasoval podruhé.

Začátek druhého poločasu ale vyšel Knížatům parádně, Radamel Falcao dostal balón do náběhu za obranu a přesně mířenou ranou brzy snížil.

I další minuty patřily Monacu a Falcaa ve vyložené pozici tentokrát vychytal brankář Butelle. V 66. minutě se zase opřel do balónu Fábregas a jen těsně minul domácí svatyni. Na druhé straně hlavičkoval jen do připraveného Subašiće N'Doye. Monaco se tlačilo dopředu a jeho snaha nakonec byla oceněna druhým gólem. Traoré přistrčil v šestnáctce unikajícího Carlose a sudí nařídil ve prospěch hostí pokutový kop. Radamel Falcao ho bez problému proměnil a srovnal na 2:2.

Oba celky chtěly tři body a závěr zápasu podle toho také vypadal. Největší příležitost rozhodnout měl ve druhé minutě nastavení domácí Mateo Pavlović, který z hranice vápna ve vyložené šanci přestřelil.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Amiens SC 2:2

02.03.2019 20:00

Góly: 70. Boulaye Dia, 84. Mathieu Cafaro - 39. Moussa Konaté (pen.), 45. Yunis Abdelhamid (vl.)

Amiens bylo blízko blizoučko aby ukončilo remešskou neporazitelnost, na stadionu Auguste-Delaune totiž vedlo po první poločase o dvě branky a ještě deset minut před koncem drželo vedení, jenomže domácí spasil v 84. minutě Mathieu Cafaro. Remeš tak neprohrála už jedenáct ligových zápasů v řadě.

Hosté, kteří bojují o záchranu si na Remeš věřili, první vzájemný zápas totiž skončil jejich vysokou výhrou 4:1. Na druhou stranu nováček soutěže chytil fazónu a už deset kol nenašel přemožitele.

Remeš začala dle předpokladů lépe a Amiens se uchýlilo k ryze defenzivní taktice, což ale nakonec přineslo v prvním poločase své ovoce. Hosté si počkali na nabídnuté příležitosti a ty potom nemilosrdně využili. První takový moment přišel až ve 39. minutě, kdy v pokutovém území zahrál rukou jeden z domácích a sudí nařídil pokutový kop. Moussa Konaté zvolil přízemní střelu k tyči do úplně opačného rohu, než kam skákal Mendy a tím zajistil Amiens vedení. A to nebylo všechno, minutu před koncem první půle odcentroval Cheick Timite a k překvapení brankáře Mendyho balón zaplul do sítě - 2:0 pro Amiens.

Domácí měli před sebou pořádný kus práce, Amiens dobře bránilo i po změně stran a Remeš k ničemu nepouštělo. Drama nastalo až dvacet minut před koncem, kdy po stříleném centru zblízka zakončil Boulaye Dia a snížil z pohledu Remeše na 1:2. Snaha domácích se ještě více zvýšila a šest minut před koncem bylo po střele zpoza šestnáctky v podání Mathieua Cafata srovnáno.

Dokonalý obrat mohl přinést v nastaveném čase Zeneli, kdyby pálil přesněji, protože po jeho nebezpečné ráně se Gurtner jen ohlédl. Utkání nakonec vítěze nepoznalo, Remeš remizovala s Amiens 2:2 a prodloužila svou neporazitelnost už na jedenáct zápasů.

Více informací k zápasu

SM Caen - Paris Saint-Germain 1:2

02.03.2019 17:00

Góly: 56. Casimir Ninga - 59. Kylian Mbappé (pen.), 87. Kylian Mbappé

Šlo to poměrně ztuha. Jasný favorit tohoto klání z Paříže musel bojovat do posledních minut, aby urval všechny body z Caen. Soupeř kladl PSG nečekaně velký odpor a byl blízko velmi cennému bodovému zisku, jenže hosty, kteří nastoupili bez zraněných Neymara a Edinsona Cavaniho, zachránil Kylian Mbappé. Ten dvěma góly odpověděl na prvotní trefu Casimira Ningy.

Generálka před odvetou Ligy mistrů proti Manchesteru United vyšla svěřencům Thomase Tuchela nakonec výsledkově dobře. Znovu se přitom zřejmě bude dost mluvit o Mbappém, stále teprve dvacetiletém Francouzi, jenž už nastřílel v Ligue 1 v jedenadvaceti zápasech čtyřiadvacet gólů. Už poněkolikáté se stal klíčovým mužem utkání.

Opravdu dlouho se Pařížané v Caen nemohli prosadit, v prvním poločase neproměnili několik dobrých příležitostí. Hned třikrát přitom rozezvonili brankovou konstrukci. Nejprve napálil ve 3. minutě břevno z blízkosti Kurzawa, o půlhodiny později měl smůlu v koncovce taktéž Marquinhos, který nasměroval míč do spojnice.

Slušně se v prvním dějství prezentoval rovněž Di María, jenž mimochodem nabral v uplynulých týdnech hodně slušnou formu. Rozvlnit síť se Argentincovi podařilo ve 23. minutě, jenže jeho gól nebyl uznán pro ofsajd, a devět minut před obrátkou napálil míč do tyče, přičemž následnou dorážku mu stačil zablokovat vracející se Gradit.

Caen nepůsobilo na hřišti tak bezradným dojmem, jak by se možná dalo předem očekávat, a dokázalo si v utkání vytvořit několik příležitostí. Už v první půli byl blízko vstřelené brance Crivelli, jenže protečoval balón pouze do břevna. A v 56. minutě se již domácí ujali nečekaného vedení, to když pařížská obrana školácky zaspala.

Fajr rozehrál standardku do volného prostoru na rozběhnutého Ningu, k němuž v podstatě ve vápně nikdo důrazně nepřistoupil, a po zpracování reprezentant Čadu zamířil ke vzdálenější tyči. Jenže celek z Normandie se neradoval z jednobrankového náskoku dlouho. Jen o dvě minuty později totiž zahrál rukou ve vlastním pokutovém území Zahary. K nařízené penaltě se postavil Mbappé a s přehledem ji proměnil.

Francouzský forvard si vzal také poslední slovo v 87. minutě a zajistil PSG očekávané vítězství. Kurzawův centr zleva dopadl k zadní tyči, odkud Meunier vystřelil na bránu, obránci Graditovi se podařilo míč zastavit ještě před brankovou čárou, ovšem Mbappému ve skórování již nezamezil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain26232179:1571
2.Lille OSC27166544:2354
3.Olympique Lyon27147645:3149
4.Olympique Marseille27135943:3544
5.AS Saint-Étienne27127836:3343
6.Stade Reims271012529:2642
7.OGC Nice27117920:2740
8.Montpellier HSC26911634:2838
9.Racing Strasbourg27910841:3137
10.Stade Rennes26107935:3437
11.Nîmes Olympique261061037:3836
12.Angers SCO27810931:3134
13.Girondins Bordeaux26881025:2732
14.FC Nantes27871231:3431
15.Toulouse FC276101126:4228
16.AS Monaco27681328:4326
17.Amiens SC27741622:4225
18.SM Caen273111322:3620
19.Dijon FCO26551620:4020
20.EA Guingamp27471618:5019
Zbývající zápasy
02.03. 00:00Nîmes Olympique - Stade Rennes
05.03. 19:00Girondins Bordeaux - Montpellier HSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

20 zápasů - 20 + 8

Ehmm, ok

Reagovat
Jeňa

Dneska se hned dva týmy chytily do mistrovi pasti

Reagovat
Godwinson

Jsem zvědavej na Mbappého budoucnost, ten kluk je úplně neuvěřitelnej a tohle ho nemůže bavit dlouho.

Reagovat
.13

Neskutocny valec, ten chlapec je zrodeny pre PL. Bojim sa City

Reagovat
Godwinson

Nestraš, to se doufám nestane. Ale klubů, které by si ho mohli dovolit, moc není

Reagovat
Godwinson

y

Reagovat
.13

V PSG ho zasypu zlatom, tohto borca si nemozu nechat ujst. Ale Barcu by som prekusol ak do 2-3 rokov nevyjde LM s Parizom

Reagovat
smazaný uživatel

Je pred ním veĺká výzva, doviesť PSG k prvému titulu v LM.

Potom samozrejme by mal skúsiť PL alebo LL, ako by mu tam išlo. Bez takejto skúsenosti budú jeho výkony vždy spochybňované...akože slabá liga

Reagovat
andycek1

Viem si ho predstaviť u nás v Juve keď príde ZZ alebo Pep. Ale aj taký Bayern by vedel oňho zabojovať

Reagovat
Seydou Doumbia

Bayern, který nikdy neutratil za jednoho hráče ani třetinu ceny Mbappého? Tomu nevěřím.

Reagovat
Pyroman

Nečekal jsem moc, ale až takovou bídu teda taky ne. Ten tým prostě na top 4 nemá. Gasset se toho 3-5-2 bez klasickýho útočníka bude držet, i kdyby měl wingbacka hrát Ruffier a stopera on sám. Silva i KMP do konce sezóny mimo, Selnaes pryč, ale přizpůsobení tomu neproběhlo naprosto žádný. Marseille si tam na krajích dělala co chtěla, obrana úplně mimo, Debuchy i Subotič už sotva maj na základ, Perrin měl dneska taky výbornej den. Hamouma v útoku nevyřešil snad ani jednu situaci dobře, ale hlavně že byli Diony i Berič na lavičce. Tohle spolíhání se na to, že Khazri něco vymyslí, proti silnějším soupeřům prostě nefunguje. Vzhledem k tomu, že ze šestýho místo se letos do pohárů dost pravděpodobně nepůjde, to klidně může nakonec skončit jako další nic moc sezóna.

OM docela solidní, to 4-4-2 jim sedí, Germain takhle hrál v Monacu a Balo má víc prostoru – když se mu chce, pořád je to vyjma PSG asi nejlepší útočník v lize. Bez Ramiho, Payeta, Strootmana atp hraje Marseille paradoxně líp, lepší týmy jim to pořád rozeberou, ale na 4. místo to stačit bude. Kamara a Caleta-Car na stoperu výborní, zato Sakai je pořád stejný tragéd.

Reagovat
Israha

Nepochopil jsem tu vaši pasivitu v prvním poločase. Sice jak říkáš, bez útočníka se góly dávat moc nedají, ale v druhé půlce jste tím zostřeným presingem a větším pohybem bez míče hodně znepříjemňovali život. Lopez se Sansonem byli najednou jak v míchačce, a pokus zklidnit to Gustavem tedy šeredně nevyšel (jsem teď dost zápasů neviděl a úplně čumím, co za tužku ten chlap najednou hraje). Takhle hrát od začátku, měli byste šanci bodovat.

Reagovat
Pyroman

Podobně to vypadalo i proti PSG nedávno, s tím rozdílem že tam aspoň zahrála obrana, to co tam hlavně v prvním poločase předváděli bylo šílený. Gustavo šel letos hodně dolů, ale to u vás platí pro celou tu starou gardu... Rami, Payet, Rolando, loni klíčoví a teď se sotva vejdou do sestavy.

Reagovat
Israha

Po tom přechodu na 4 2 3 1 jste docela slušně zavřeli kraje, a Thauvin s Ocamposem si pak v podstatě neprdli, to byla Gassetova dobrá reakce. V první půlce lepší Garcia, v druhé právě Gasset. Ale pohlídali jsme si to, naštěstí...

Tak o nespolehlivosti Ramiho jsem ze španělské ligy věděl svoje, tam mě spíš šokovalo, jak mu to loni šlo . Ale u Payeta a toho Gustava mě to nemile šokovalo, to byli vždy držáci. Nicméně tohle 4 4 2 funguje. Proti silnějším tam místo Lopeze/Sansona dát Strootmana, a může to být v pohodě. Jsem nečekal, že zrovna konzerva Rudi se k takové razantní změně odhodlá, ale zatím mu to vychází...

Reagovat
Pyroman

Funguje vám to díky Balotellimu, asi hlavně kvůli němu se Garcia k té změně dokopal. Kdyby tam v tomhle systému s Germainem pořád běhal Mitroglou, skončí to dneska 0:0. Právě ten střed vám podle mě proti silnějším bude hořet, co jsem letos viděl Strootmana tak to žádný zázrak nebyl... PSG vám to příště otestuje. Ale proti většině soupeřů to asi bude fungovat, což na 4. místo stačí. Top 4 už podle mě skončí tak, jak je v tabulce teď.

Reagovat
Israha

To bude, no. V tomhle složení průchoďák, a možné zpevnění Gustavem a Strootmanem funguje teoreticky, ale ne vzhledem k jejich momentální formě . Balotelli zapadl dobře, dokonce z něj mám pocit, že přijal roli, která neodpovídá největší hvězdě týmu...očekávám, že to vydrží tak do konce této sezony, no .

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
GEGE

Balotelli nechal Thauvinovi penaltu?

Reagovat
Godwinson

Já nevím, ale skoro bych řekl, že třeba Blanc by s tímhle Lyonem hrál i o titul ...

Reagovat
Langi

tak já bych skoro řekl, že Blanc má bohužel nějaké trénování už uplně u prdele

Reagovat
Godwinson

Tomu se mi moc nechce věřit. Nevím, jak moc mu kariéru ovlivnila ta věc s Aurierem nebo jestli prostě nechce. Je smutný, že práci dostávají sračky jako je Henry a ne on, tím spíš, když Genesio je úplnej hňup.

Reagovat
Pyroman

Nedávno někde právě prohlašoval, že se chce k trénování co nejdřív vrátit. Kdyby Aulas vysázel prachy, v létě ho podle mě máte. Ale tak snadno se Genesia nezbavíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Po sezone mu konci smlouva. Aulas sam musi videt, ze ten tym na na vic nez hrat porad jen o ucast v predkole Ligy mistru.

Reagovat
Seydou Doumbia

Navíc jsem četl něco o tom že Lyon chce do pěti let konkurovat PSG...už jen výměnou trenéra by uhráli daleko více bodů s takovým kádrem než doposud...

Reagovat
Pyroman

Těch šancí vyhodit Genesia už měl dost a vždycky ho podržel. Jestli Lyon letos nakonec skončí 3. a nevyhraje pohár, tak se to možná pohne, ale s Genesiovým štěstím vyřaděj Barcelonu a bude mít místo jistý na další dva roky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele