27. kolo
03.03.2019 17:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Lyon si proti Toulouse s chutí zastřílel, vyhrál 5:1

Porážka od Monaka z minulého týdne je definitivně zapomenuta. Lyon už v týdnu přešel přes Caen do semifinále francouzského poháru a v lize dokonce rozstřílel Toulouse pěti brankami. Les Gones si vypracovali náskok už v prvním poločase a ve druhém přidal další dvě branky muž zápasu Moussa Dembélé.

Lyon se do svého soupeře pořádně zakousl a brankář Reynet měl plné ruce práce se střelou Tousarta, kterou musel vyrážet. V 10.minutě už se Olympique ujal vedení, Memphis Depay si na straně vápna zahrál na kličkovanou a pak technickým obstřelem dokázal překonat Reyneta. Toulouse dokázalo brzy vyrovnat, Mendyho zaváhání využil Mathieu Dossevi, ale vyrovnávací branka byla ze strany Téfécé jediná. Následně už se prosazoval jenom domácí Lyon.

Po půlhodině hry centroval do šestnáctky Bertrand Traoré a i když se zdálo, že Dembélé balón ještě lehce tečoval, ve skutečnosti se ho nedotkl, čímž pravděpodobně zmátl Reyneta, který podruhé inkasoval. O čtyři minuty později podrazil Jullien Nabila Fékira a nařízenou penaltu proměnil sám postižený, takže OL vedl už 3:1.

Les Gones měli do konce poločasu ještě další šance, ale Reynet prozatím žádný další balón nepropustil. Génésiovi svěřenci po přestávce kontrolovali hru, nešťastné Toulouse se do ničeho nedostávalo. V 67.minutě vlétl po individuální akci do šestnáctky Moussa Dembélé a čtvrtou brankou utkání definitivně rozhodl. Moussa Dembélé se prosadil ještě jednou, když mu z levé strany naservíroval přesný pas Fékir.

Frustraci z výsledku předvedl deset minut před koncem Yannick Cahuzac, když za faul ze zadu uviděl červenou kartu. Utkání už tak jako tak bylo rozhodnuté, Olympique Lyon nasázel Téféce pět branek.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele