27. kolo
03.03.2019 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nantes zahodilo penaltu, z Guingampu tak veze jen bod

Bretaňské derby skončilo zřejmě spravedlivou bezgólovou remízou, nutno však podotknout, že Nantes bylo konečnému vítězství opravdu blízko. Jenže v samotném závěru zápasu neproměnilo penaltu. Guingamp byl málem sražen na kolena, nakonec se však jeho hrdinou stal brankář Marc-Auréle Caillard, jenž zachránil svůj tým od porážky.

Oba celky naposledy vyhrály nad svými soupeři nejtěsnějším možným způsobem, chtěly tak rozhodně v tomhle trendu pokračovat i v nynějším klání. V posledních čtyřech vzájemných střetnutích vždy naplno uspěli Kanárci, na podzim dokonce vyhráli vysoko o pět branek, teď už však EAG svou negativní bilanci se svým lokálním sokem zastavil.

První poločas nebyl na nějaké vytvořené gólové příležitosti vůbec bohatý. V té prakticky největší se ocitl až ve 43. minutě Benezet. Neměl ovšem vůbec jednoduchou pozici, proto z blízkosti pouze přestřelil poté, co míč na něj po prudké střele Pedra Rebocha protečoval Roux. Hosté v podstatě v první pětačtyřicetiminutovce nezahrozili vůbec.

Druhé dějství bylo již přece jenom zajímavější. První střelu mezi tři tyče vyslal Blas, ovšem hostující gólman Tatarusanu balón ve 48. minutě dokázal zkrotit, Nantes poprvé ohrozilo prostor mezi třemi tyčemi v 54. minutě, nicméně Traorého zakončení nebylo ani prudké, ani nemělo potřebný směr, a tak Caillard bez větších problémů zasáhl.

Klíčový moment celého utkání přišel na řadu až v šesté minutě nastavení. Rongier podnikl výpad do vápna, zezadu se ho stíhal Eboa Eboa, který zasáhl do míče rukou. Sudí Buquet nařídil po shlédnutí opakovaných záběrů pokutový kop, k němu se postavil sám Rongier, jenže ten z bílého puntíku nasměroval svou střelu jen do rukavic Caillarda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele