27. kolo
02.03.2019 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Další senzační představení Mbappého! Zařídil výhru PSG v Caen

Šlo to poměrně ztuha. Jasný favorit tohoto klání z Paříže musel bojovat do posledních minut, aby urval všechny body z Caen. Soupeř kladl PSG nečekaně velký odpor a byl blízko velmi cennému bodovému zisku, jenže hosty, kteří nastoupili bez zraněných Neymara a Edinsona Cavaniho, zachránil Kylian Mbappé. Ten dvěma góly odpověděl na prvotní trefu Casimira Ningy.

Generálka před odvetou Ligy mistrů proti Manchesteru United vyšla svěřencům Thomase Tuchela nakonec výsledkově dobře. Znovu se přitom zřejmě bude dost mluvit o Mbappém, stále teprve dvacetiletém Francouzi, jenž už nastřílel v Ligue 1 v jedenadvaceti zápasech čtyřiadvacet gólů. Už poněkolikáté se stal klíčovým mužem utkání.

Opravdu dlouho se Pařížané v Caen nemohli prosadit, v prvním poločase neproměnili několik dobrých příležitostí. Hned třikrát přitom rozezvonili brankovou konstrukci. Nejprve napálil ve 3. minutě břevno z blízkosti Kurzawa, o půlhodiny později měl smůlu v koncovce taktéž Marquinhos, který nasměroval míč do spojnice.

Slušně se v prvním dějství prezentoval rovněž Di María, jenž mimochodem nabral v uplynulých týdnech hodně slušnou formu. Rozvlnit síť se Argentincovi podařilo ve 23. minutě, jenže jeho gól nebyl uznán pro ofsajd, a devět minut před obrátkou napálil míč do tyče, přičemž následnou dorážku mu stačil zablokovat vracející se Gradit.

Caen nepůsobilo na hřišti tak bezradným dojmem, jak by se možná dalo předem očekávat, a dokázalo si v utkání vytvořit několik příležitostí. Už v první půli byl blízko vstřelené brance Crivelli, jenže protečoval balón pouze do břevna. A v 56. minutě se již domácí ujali nečekaného vedení, to když pařížská obrana školácky zaspala.

Fajr rozehrál standardku do volného prostoru na rozběhnutého Ningu, k němuž v podstatě ve vápně nikdo důrazně nepřistoupil, a po zpracování reprezentant Čadu zamířil ke vzdálenější tyči. Jenže celek z Normandie se neradoval z jednobrankového náskoku dlouho. Jen o dvě minuty později totiž zahrál rukou ve vlastním pokutovém území Zahary. K nařízené penaltě se postavil Mbappé a s přehledem ji proměnil.

Francouzský forvard si vzal také poslední slovo v 87. minutě a zajistil PSG očekávané vítězství. Kurzawův centr zleva dopadl k zadní tyči, odkud Meunier vystřelil na bránu, obránci Graditovi se podařilo míč zastavit ještě před brankovou čárou, ovšem Mbappému ve skórování již nezamezil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele