Ligue 1 - preview 27. kola

02.03.2019, 09:01, aktualizováno 03.03.2019, 08:53
Previews
Šlágrem nedělního programu Ligue 1 je bezesporu večerní souboj Marseille se Saint Etienne, které bojují o Ligu mistrů. To samé platí pro Lyon, jenž hostí Toulouse. Vše ale odstartují už odpoledne duely Guingampu s Nantes, Lille s Dijonem a Nice proti Štrasburku...
EA Guingamp - FC Nantes  (neděle 15:00)
Nantes naposledy proti Bordeaux získalo důležité vítězství a vzdálilo se sestupovému pásmu na rozdíl deseti bodů. Pořád ale nemá úplně vyhráno. I proto by nemělo v bretaňském derby proti poslednímu Guingampu vyloženě propadnout. Zbytečně by totiž mohl svého lokálního rivala, jenž před týdnem mimochodem taktéž naplno uspěl, dostat do hry.

Pro EAG bude zápas druhým v pořadí, v němž změří síly s celkem z Bretaně. Minulou sobotu se mu zadařilo v souboji s Angers, které porazil nejtěsnějším možným způsobem. Rozhodující branka přišla až v nastaveném čase druhé půle. "Vyhráli jsme s dávkou štěstí, kterou jsme mnohdy na naší straně neměli," říkal kouč Jocelyn Gourvennec. "Když vyhrajete takto pozdním gólem, vždy to přinese hodně pozitiv. Obzvláště v tak důležitou chvíli před plným stadionem," dodal guingampský stratég.

Domácí jsou na dně tabulky nepřetržitě již od třetího kola. Výrazně pokazili podzimní část sezóny, nicméně ta jarní naznačuje lepší zítřky. Na devatenáctý Dijon ztrácí Guingamp už jen dva body, dokonce si na konci března zahraje se Štrasburkem o cennou trofej, neboť postoupil nečekaně do finále Coupe de la Ligue.

Gourvennec nebude mít k dispozici zraněného Yeniho N'Gbakota a Christopheho Kerbrata, nejistý je start u Ronnyho Rodelina, vykartovaný je Papy Djilobodji.

Kanárci v minulém kole proti Les Girondins předvedli opravdu velmi dobrý výkon, a i když jim bezpochyby nevoní nevalná čtrnáctá příčka v tabulce, lépe se jim dýchá. Starosti se záchranou totiž nejsou úplně aktuálním tématem. "Připadám si, jako kdybychom sto let nevyhráli. Takže pocity jsou dobré," ulevil si kouč Vahid Halilhodžič. "Mohli jsme proti Bordeaux skórovat víckrát. Trošku mě znepokojuje, že nedokážeme lépe proměňovat šance. Ale vítězství bylo nejdůležitější," dodal Halilhodžič.

Hosté přivítají zpět Andreie Girotta, jemuž už vypršel disciplinární trest, na marodce se jinak nachází pouze jedno jediné jméno, a to dlouhodobě indisponovaný Joris Kayembe Ditu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.06 - 2.57
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Dijon FCO  (neděle 15:00)
Lille dvakrát v řadě jenom remizovalo a první místo se mu vzdálilo už na ohromných sedmnáct bodů. Dogy to však netrápí, severofrancouzský celek se koncentruje na udržení druhé příčky, která zaručuje přímý postup do Ligy mistrů. Pět bodů náskok na třetí Lyon si bude chtít pojistit proti Dijonu, který se propadl už na předposlední místo tabulky.

Dogy dvakrát v řadě remizovaly, i tak ale prodloužily svojí sérii neporazitelnosti už na sedm utkání. Christophe Galtier zatím může být v klidu, vzhledem k porážce Lyonu v Monaku se náskok na druhém místě mírně zvýšil a aktuálně činí už pět bodů.

Remíza s Montpellierem a Štrasburkem ve finále nejsou zas tak špatné výsledky. Montpellier má letos vydařenou sezonu, byť jeho forma postupně odpadala a Štrasburk si na tým, který měl hrát o záchranu vede nadprůměrně dobře. V domácím souboji s Dijonem už to bude chtít tři body, Lille je velkým favoritem, takže jakýkoliv jiný výsledek bude považován za velké překvapení.

Zvláště, když se Dijonu herně i výsledkově trápí. Čtyři porážky v řadě odsunuli Hořčice už na předposlední místo Ligue 1, takže je po zbytek sezony čeká tuhý boj o udržení. Dijon před týdnem padl doma se Saint-Étienne, po jediné brance Nevena Subotiće.

Lille má s Dijonem i lepší vzájemnou bilanci. První letošní utkání vyhrálo 2:1 a s Dijonem padlo jen jednou, v minulé sezoně.

Domácí tým bude postrádat pouze Celika, jinak je jeho kádr pohromadě. Dijon hlásí tři ztráty, zdravotní potíže mají Jeannot, Rosier a Moutou.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Kone, Souamoro, Fonte, Pied - Xeka, Mendes - Bamba, Ikone, Pepe - Leao
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Allain - Chafik, Yambéré, Lautoa, Haddadi - Amalfitano, Abeid, Marié - Sliti - Chang-Hoon, Tavares
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.12 - 6.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Racing Strasbourg  (neděle 15:00)
Po třech venkovních porážkách v řadě přibyly Patricku Vieirovi vrásky na čele a Nice teď potřebuje zabrat doma, aby se hnulo z nelichotivého desátého místa. Doma jsou Les Aiglons o poznání silnějším celkem a Štrasburk by to měl pocítit.

Zvláště když Alsasané už čtyři zápasy v řadě nevyhráli. Štrasburk si sice stále hoví v první polovině tabulky, ale na osmém místě je jen zásluhou lepšího skóre, navíc situace ve středu tabulky je jako obvykle hodně vyrovnaná.

Štrasburk naposledy vybojoval cennou remízu s druhým Lille a s celkovým průběhem sezony může být maximálně spokojen. Totéž se však nedá říci o Nice. Ambiciózní celek z pobřeží francouzské riviéry podává nevyrovnané výkony a jako den a noc se liší zápasy před vlastními nebo hostujícími diváky. Výhra nad Lyonem a porážky s Amiens či Angers jsou toho důkazem.

Štrasburk se na stadionu Allianz Riviera pokusí zopakovat výsledek z října roku 2017, tehdy totiž v Nice překvapivě zvítězil 2:1 a pravda, od té doby ve vzájemných zápasech neprohrál. I v prvním letošním zápase uspěl Štrasburk, když doma vyhrál 2:0.

Patrick Vieira nemůže počítat s Atalem, Sackem a Maolidou, naopak výbornou zprávou je návrat stopera Danteho, který se vrací do sestavy po trestu. Do hry jsou údajně připraveni zasáhnout i mladíčci Pelmard s Pelicanem a v brance se samozřejmě objeví Benítez, který se stal v očích vlastních fanoušků nejlepším hráčem Nice za měsíc únor.

Beze ztrát se neobejde ani druhá strana, Saadi, Grimm, Martin a Carole mají zdravotní potíže, kdežto Martíneze s Aanebou do hry nepustí karetní tresty. Štrasburk překvapil Lille hrou na jednoho útočník, ale teď se předpokládá, že nastoupí se dvěma.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Sarr, Dante, Herelle - Coly, Cyprien, Tameze, Burner - Srarfí, Saint-Maximin, Makengo
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Koné, Mitrović, Caci - Goncalvés, Sissoko, Prcić, Lala - Thomasson - Mothiba, Ajorque
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.05 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Po postupu do semifinále Coupe de France se musí Lyon znovu koncentrovat na domácí soutěž, kde bojuje o umístění v TOP 3 a tedy postupu do Ligy mistrů. Les Gones potřebují zareagovat na poslední porážku s Monakem a doma proti Toulouse získat plný počet bodů. Na případné zaváhání bude netrpělivě čekat velký rival ze Saint-Étienne, který je vzdálen pouhé tři body.

Po výhře nad Caen v Coupe de France zavládla v Lyonu úleva. Les Gones postoupili do semifinále a stále tak mají šanci na nějakou trofej. V domácí soutěži už jsou dávno ze hry o titul, takže se soustředí na udržení v TOP3, které znamená buď přímý postup do Ligy mistrů nebo její kvalifikaci. "V poslední době byla nálada trochu napjatá, především po porážce v Monaku. Tento zápas byl pro nás hodně důležitý, chtěli jsme ukázat naší druhou stránku," řekl po utkání s Caen Maxwel Cornet.

"S výhrou jsme velmi šťastní, bylo důležité, abychom dnes večer zvítězili a nám se to podařilo," pokračoval Pape Cheikh. Jak moc se lyonští hodili do pohody ukáže zápas s Toulouse, aktuálně až patnáctým týmem soutěže. V Toulouse Lyon vyhrát nedokázal, remizoval tam 2:2 a další takový výsledek by byl pro něho velkou ztrátou.

TFC není v kdovíjaké formě, pět kol v řadě už nevyhrálo a naposledy jen remizovalo 1:1 s Caen. Zajímavé je, že hostům se letos daří více na hřištích soupeřů, vyhráli čtyřikrát, zatímco doma slavili jen dvakrát. V Lyonu to však budou mít velmi složité, v novodobé historii tam totiž nikdy nezvítězili.

Trenér Bruno Génésio se musí obejít bez Gouiriho, Rafaela, Morela a Fékira, zatímco TFC nemůže počítat s Moubandjem a nad startem Todiba se vznáší otazník.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Mendy, Denayer, Marcelo, Dubois - Ndombele, Tousart - Terrier, Aouar, Cornet - Dembele
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Reynet - Amian, Shoji, Jullien, Sylla - Cahuzac - Dossevi, García, Sangaré, Gradell - Iseka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.99 - 10.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - AS Saint-Étienne  (neděle 21:00)
Jestli se chce Marseille po tomto kole vecpat na čtvrtou příčku, má k tomu skvělou příležitost. Musí však bezpodmínečně porazit před vlastními fanoušky St. Étienne, které dosud získalo o dva body více. Aktuálně jsou domácí v poměrně dobrém rozpoložení, neprohráli čtyřikrát v řadě, a i proto budou v tomto klání mírným favoritem.

Ještě před pár týdny nepůsobil OM ani zdaleka dobrým dojmem. Výkony jihofrancouzského klubu byly pod požadovanou úrovní, výsledkově se mu vůbec nedařilo. Nicméně marseillská krize, alespoň nyní, je zažehnána. V uplynulých čtyřech kolech vytěžili domácí slušných deseti bodů a vrátili se reálně do bojů o přední příčky. Na třetí Lyon ztrácejí pět bodů.

Jasnou ambicí Marseille bylo před sezónou umístění v top trojce. Jedině tak se totiž může dostat do Ligy mistrů. Tento cíl nyní rozhodně není v nedohlednu, Olympique však musí bezpochyby s pravidelností bodovat, jako se mu to daří v tuto chvíli. Rozhodnout mohou zápasy s přímými konkurenty.

Trenér Rudi Garcia reagoval nedávno na nevalnou situaci změnami v základní jedenáctce a tah se mu docela slušně vyplatil. Dobře do herního systému zapracoval novou posilu Maria Balotelliho, příliš se naopak do hry nezapojili Luiz Gustavo nebo Dimitri Payet. A třeba obvyklý pilíř obranných řad Adil Rami v roce 2019 nezasáhl do jediného utkání.

Naopak stálou stoperskou dvojici utvořil teprve devatenáctiletý Boubacar Kamara spolu s Dujem Čaletou-Carem, ze něhož minulé léto vysolil klub devatenáct miliónů euro rakouskému Salcburku. "Kamara vypadá jako monstrum," říkal o svém spoluhráči záložník Maxime Lopez. "Je působivé, jak je klidný. Pořád má však na čem pracovat."

Celkově bude tenhle souboj 54. měřením sil na Stade Vélodrome. I když v několika posledních letech představuje dominantní sílu ve Francii Paris Saint Germain, jsou to Les Phocéens a Les Verts, které jsou historicky nejúspěšnějšími kluby v zemi. Dohromady posbírali devatenáct ligových titulů, přičemž o jeden víc získalo St. Étienne. Naposledy tomu však bylo v roce 1981.

ASSE věří, že na konci tohoto ročníku může skončit mezi třemi nejlepšími, což se mu podařilo naposledy v roce 1982. Za týden přivítá na vlastním stadionu druhé Lille, čekají ho tedy nyní opravdu dva důležité zápasy, které mohou hodně napovědět o jeho choutkách kvalifikovat se do Ligy mistrů. V lednu mimochodem ve vzájemném měření sil svého nedělního protivníka doma porazil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.80 - 4.63
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SM Caen - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
Bez zraněného Edinsona Cavaniho a Neymara měly být, a možná i budou, uplynulé a následující týdny velkou zkouškou pro PSG. Bez obou útočných es se mu ovšem doteď velmi dobře dařilo, neboť ostatní hráči, kteří možná nedostávají tolik šancí, je velmi dobře zastoupili. Na půdě osmnáctého Caen budou hosté jednoznačnými favority.

Jestli někdo z kádru pařížského celku chytl v roce 2019 velkou formu, je to bezpochyby Ángel Di María. Argentinec už dokázal skórovat šestkrát, dvěma brankami mimochodem pomohl svému týmu v úterním čtvrtfinále Coupe de France k hladké výhře nad Dijonem, a navrch přidal dvě důležité asistence v Lize mistrů proti Manchesteru United.

Příští středu čeká PSG odveta v milionářské soutěži proti anglickému soupeři, a nebylo by tedy záhodno jakkoli narušovat dobrou pohodu v kabině nějakým výsledkovým výpadkem v Caen. V pohárovém klání proti Dijonu odpočívali například Kylian Mbappé, Marquinhos či Dani Alves, kteří by se tentokráte měli v Normandii normálně objevit v základu.

Chybět by přitom neměl ani Di María, jemuž se v pařížském dresu možná nikdy tak dlouhodobě nedařilo. "V roce 2014 vyhrál Ligu mistrů s Realem Madrid. Sledoval jsem tehdy jeho zápasy a byl klíčovým mužem úspěchu," vzpomínal kouč Thomas Tuchel. "Jsem velkým fanouškem jeho kvalit. Je potěšením mít v kádru takového hráče."

Je otázkou, zda Neymar spolu s Cavanim budou k dispozici již pro utkání s Manchesterem United. Zatímco u prvně jmenovaného se návrat na trávníky očekává přece jenom o něco později, u druhého jmenovaného není start v Lize mistrů vyloženě vyloučený. Rozhodně by se však oba neměli představit v Caen. Tuchel však určitě nijak nezoufá.

Může se totiž spolehnout jak na Mbappého, tak na Di Maríu, jenž byl i přes výborné výkony mnohdy ve stínu svého mladšího spoluhráče. "Ángel je mezi prvními na tréninku. Pořád má velkou chuť," dodával pařížský stratég. "Vždy chce zvítězit, má vlastnosti pro dokončení našich útoků. V nepřítomnosti Neymara a Cavaniho či Mbappého je to nutné."

Také Caen v průběhu tohoto týdne absolvovalo čtvrtfinále Francouzského poháru jako PSG, a ačkoli se v téhle soutěži dostalo už poměrně daleko, tak trochu už před zápasem v Lyonu naznačovalo, že tuhle cestu, lidově řečeno, odpíská. "Chtěli bychom jít do semifinále, takhle se však aspoň můžeme plně soustředit na Ligue 1," říkal trenér Fabien Mercadal.

Domácí působí v nejvyšší soutěži už pátým rokem v kuse. Jenže v letošním ročníku prožívají hodně krušné období, nacházejí se na osmnácté barážové pozici a ztrácejí čtyři body na sedmnácté Amiens. V lize od půlky prosince z osmi utkání vytěžili jen tři body. "Proti PSG budeme muset být lepší o několik úrovní," byl si plně vědom Mercadal.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.70 - 7.77 - 1.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Angers SCO - AS Monaco  (sobota 20:00)
Monako se pod trenérem Jardimem nastartovalo a sestupovým pozicím uniká, seč mu síly stačí. Knížecí celek už má k dobru pětibodový náskok a ten bude moci ještě navýšit v souboji s Angers. Domácí mužstvo před nedávnem třikrát v řadě zvítězilo, ale před týdnem senzačně neuspělo na půdě posledního Guingampu, takže mírnějším favoritem budou hosté.

Po výhrách nad Dijonem, Štrasburkem a Nice se obecně očekávalo, že i v Guingampu si Angers poradí za tři body a přidá už čtvrtou výhru v řadě, jenomže všechno nakonec dopadlo jinak. Angers na půdě posledního celku prohrálo, když jedinou branku utkání obstaral ve druhé minutě nastavení Lucas Deaux. Tým na řece Loiře se prozatím zastavil na dvanáctém místě, ovšem bezpečně daleko od sestupových příček.

Angers teď čeká obtížný úkol, porazit doma rozjeté Monako. Knížecí klub po příchodu staronového kouče Jardima ožil a vyhrál tři z posledních čtyř duelů a to výhradně na domácí půdě. Z venčí ještě Jardim tři body nepřivezl, na druhou stranu měl k tomu jen málo příležitostí a bod ze hřiště Montpellieru nebyl zas tolik špatným počinem. Každopádně Monako uteklo sestupovým pozicím už na pět bodů a v minulém kole si připsalo velké vítězství nad favorizovaným Olympiquem Lyon. "Nic není hotového. Z výhry nad Lyonem jsme šťastní, vedeme si teď lépe, jsme v dobré dynamice a musíme tímto tempem pokračovat," prohlásil hostující Ballo-Touré.

"Tento zápas proti Angers bude vyžadovat spoustu energie. Hrajeme proti týmu, který je doma silný, ale jsme schopni je porazit, pokud budeme mít intenzitu," řekl na tiskové konferenci kouč Jardim. Monako v prvním zápase Angers podlehlo, utkání na stadionu Luise II. rozhodl jedinou brankou Stéphane Bahoken. Knížata mají na stadion Jeana-Bouina dobré vzpomínky, při poslední návštěvě tu domácímu týmu nastřílela čtyři branky.

Kouč Les Scoïstes Stéphane Moulin bude postrádat Yoanna Andreu i Pierricka Capella, zbytek kádru je však do zápasu s Monakem připraven zasáhnout. Monako krom dobrých výsledků stíhají i další přívětivé zprávy. Ohromná marodka se totiž zmenšuje a i když stále čítá dostatek jmen, v porovnání s předchozím stavem se jedná o velký pokrok. V Angers ještě nebudou moci hrát Pellegri, N'Doram, Jovetić, Touré, Mboula a potrestaný Jemerson.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Butelle - Thomas, Pavlović, Traoré - Manceau, N'Doye, Santamaría, Bamba -Tait, Bahoken, Reine-Adélaïde
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašić - Sidibe, Glik, Mukinayi, Ballo-Touré - Silva, Fábregas - Martins, Golovin, Lopes - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.39 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - Amiens SC  (sobota 20:00)
Letošní výkony Remeše jsou možná vůbec ty nejpřekvapivější v rámci celé Ligue 1. Klub, který ještě loni hrál druhou nejvyšší soutěž, totiž reálně usiluje o příčky zaručující Evropskou ligu pro příští ročník, a rozhodně nerad by si kazil reputaci před vlastními fanoušky proti Amiens. To naopak bojuje na úplně jiné frontě, konkrétně o záchranu.

Proč jsou domácí tolik úspěšní, odkrývá především statistika jejich dosavadních porážek. Skolit totiž svěřence trenéra Davida Guiona letos dokázalo jen pět celků. Největší výprask Remeš dostala od PSG a trochu paradoxně právě od nenápadného Amiens, od něhož ho nyní v tabulce dělí propastných sedmnáct bodů. V obou případech inkasovala čtyři branky.

Celkových pět bezbodových výsledků je nicméně druhé nejlepší číslo po vedoucí Paříži, jež letos padla jen jednou. Stejný počet proher má už jen druhé Lille. Právě fakt, že Guionovo mužstvo s pravidelností boduje, je důsledek toho, proč je aktuálně na stejné úrovni jako například pátá Marseille. V lize mimochodem neprohrálo už desetkrát v řadě.

Před sezónou chtěla Remeš hlavně udržet prvoligovou příslušnost. Ostatně jako navrátivší se nováček, jenž ovšem na druhou stranu loni bez problémů ovládl Ligue 2, možná ani nechtěl být výrazněji ambiciózní. Najednou však může pokukovat po evropských pohárech. "Jsem pyšný. Dosáhli jsme totiž hlavního cíle, a to záchrany," mluvil skromně Guion.

Amiens vyšly poslední dva domácí duely velmi dobře, porazilo totiž jak Caen, tak před týdnem také Nice, a v tuhle chvíli disponuje solidním čtyřbodovým náskokem na barážovou osmnáctou i přímo sestupující devatenáctou příčku. Venku je ovšem jeho bilance výrazně horší. Svůj poslední bod na cizím hřišti uhráli hosté na konci prosince.

Kouč Christophe Pélissier ví dobře, že jeho Les Licornes čekají ještě krušné chvíle. "Proti Nice jsme v první půli ukázali kvalitu a ve druhé hodně sebeobětování. Bylo hezké sledovat, jako bychom nebyli pod žádným tlakem," těšilo ho po minulé výhře. "Uvědomujeme si, že budeme bojovat do posledního kola. Musíme každopádně zůstat v klidu."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.15 - 4.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain25222177:1468
2.Lille OSC26156543:2351
3.Olympique Lyon26137640:3046
4.AS Saint-Étienne26127736:3143
5.Olympique Marseille26125941:3541
6.Stade Reims261011527:2441
7.Montpellier HSC26911634:2838
8.Racing Strasbourg26910741:3037
9.Stade Rennes26107935:3437
10.OGC Nice26107919:2737
11.Nîmes Olympique261061037:3836
12.Angers SCO2689929:2933
13.Girondins Bordeaux26881025:2732
14.FC Nantes26861231:3430
15.Toulouse FC266101025:3728
16.AS Monaco26671326:4125
17.Amiens SC26731620:4024
18.SM Caen263111221:3420
19.Dijon FCO25551520:3920
20.EA Guingamp26461618:5018
Zbývající zápasy
02.03. 00:00Nîmes Olympique - Stade Rennes (zápas odložen)
05.03. 19:00Girondins Bordeaux - Montpellier HSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Hm............................

Francouzská liga mě nezajímá. Šejkovský PSG ji v posledních letech naprosto zničil!!!

Ale v Lize mistrů PSG jako již tradičně opět vyhoří..................

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt nechápu proč to sem píšeš

Reagovat
Seydou Doumbia

doslova bezpředmětný příspěvek od něj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele