27. kolo
03.03.2019 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Marseille porazila St. Étienne a v tabulce je už čtvrtá

Marseille potvrdila, že je aktuálně ve velmi dobrém rozpoložení, urvala již své čtvrté vítězství z posledních pěti ligových kol a díky skalpu St. Étienne se posunula už na čtvrté místo průběžného pořadí Ligue 1. Rozhodující branku zaznamenal Mario Balotelli, nová zimní akvizice, krátce po něm se na střeleckou listinu zapsal také Florian Thauvin.

Byl to souboj dvou přímých konkurentů, jež spolu soupeří o příčky zajišťující pro příští sezónu evropské poháry. A protože hostům vůbec nevyšel první poločas, spadli na úkor svého protivníka o jedno patro v tabulce níže. Domácí naopak předvedli kompaktní výkon, a to především v defenzivních řadách, a zisk tří bodů si ve finále zasloužili.

Do utkání vstoupil Olympique doslova jako uragán, ujal se brzkého vedení, na nějž Les Verts nenašli ani jednu gólovou odpověď. Už v 6. minutě mohl zaúřadovat Balotelli. Thauvin svou kolmicí uvolnil Lopeze, ten ihned adresoval přihrávku zprava do vápna, kde byl úplně osamocený italský forvard, jenže ten zakončil pouze do brankáře Ruffiera.

Ve 12. minutě již však Balotelli rozvášnil marseillské fanoušky, neboť po rohovém kopu Thauvina akrobaticky usměrnil míč parádně do sítě. Velmi originální přitom byla jeho následná oslava. Zaběhl totiž k reklamním panelům, vzal si svůj telefon a spolu se svými spoluhráči vysílal celou celebraci živě na svém účtu na Instagramu.

O devět minut později Olympique zahrával pokutový kop poté, co Ocampos trefil v šestnáctce ruku Debuchyho, a Thauvin z bílého puntíku usměrnil balón do protipohybu Ruffiera. V závěru dějství prvního se ještě snažil skórovat po Thauvinově standardce Germain, ovšem jeho hlavička neměla potřebnou razanci, a tak jí Ruffier hravě polapil.

ASSE působil vlastně i ve druhé půli docela bezradným dojmem. Střídající Berič sice malinko oživil ofenzivní pojetí, jenže ke kýženému úspěchu ani tahle změna nevedla. Slovinec se ocitl v největší možnosti po Dionyho centru, avšak u míče byl nakonec dříve gólman Mandanda. V 68. minutě mohl snížit rovněž Hamouma, Ocampos ale jeho pokus zablokoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele