27. kolo
03.03.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Štrasburk stále tápe, o branku prohrál v Nice

Venku Nice prohrálo už třikrát v řadě, přičemž dohromady v těchto tří zápasech inkasovalo osm branek, před vlastními fanoušky ovšem píše úplně jiný příběh. Proti Štrasburku, s nímž mělo před tímto vzájemným kláním shodný počet bodů, urvalo naopak své třetí řadové vítězství doma. O jediný přesný zásah se postaral už ve 20. minutě Youcef Atal.

Jihofrancouzský celek padl naposledy v Angers i na půdě Amiens, potřeboval tedy bezpochyby zažehnat možnou výsledkovou krizi, která by po případném neúspěchu se Štrasburkem mohla započít. Hosté chtěli určitě zanechat lepší dojem v tomhle střetnutí, akorát však prodloužili svou sérii bez ligové výhry na pět utkání za sebou.

OGC byl od úvodních minut aktivnějším mužstvem, už v 5. minutě vyzkoušel své střelecké schopnosti z dálky Saint-Maximin, jeho pokus ovšem nebyl přesný a pouze přeletěl břevno. O čtvrthodiny později již však domácí gólově udeřili. Saint-Maximin na levé straně parádně zapracoval, přetáhl centr na zadní tyč, a odtud Atal pohotově skóroval.

Saint-Maximin byl při chuti i nadále, o pár chvil později zase ohrožoval gólmana Selse, jeho jakýsi počin, patřící mezi střelu či centr, však skončil na soupeřových rukavicích. Ve druhé půli si Les Aiglons svůj náskok poměrně snadno hlídali, Štrasburk směrem dopředu nepředváděl potřebnou kvalitu, aby s negativním výsledkem něco udělal.

Nice naopak mohlo pojistit svoje vedení, další velkou možnost totiž vytvořil stále neúnavný Saint-Maximin, který se elegantně zbavil dvou svých strážců Caciho i Mitroviče, po jeho přihrávce však Danilo Barbosa trestuhodně přestřelil. Hosté zahrozili snad jen jednou, to když z brejku napřáhl Nuno Da Costa, avšak trefil pouze boční síť.

Závěr utkání byl opravdu hodně hektický. Sudí Wattellier neudělil do 89. minuty jedinou žlutou kartu, pak ale musel záhy vytáhnout dvě červené. U střídaček se totiž dostalo do konfliktu hned několik hráčů, mezi nimi byli i domácí záložník Danilo Barbosa a hostující forvard Grandsir, kteří byli za své chování na hrací ploše vyloučeni.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele