Ligue 1 - souhrn 24. kola: Vítězství Marseille i Štrasburku

11.02.2022, 22:55, aktualizováno 13.02.2022, 22:43
Komentáře a souhrny
Arkadiusz Milik (© AFP)
Marseille uspělo v Métách a stejně jako Štrasburk po výhře v Angers nahnalo body na Nice. OGC totiž v sobotu prohrálo s Lyonem, který už má poháry na dosah. PSG si doma poradilo s Rennes a na čele tabulky má už šestnáctibodový náskok. Lens zabralo a udrželo vítězství s Bordeaux. Lille v sobotu vyhrálo na půdě Montpellieru, naopak Monaco remizovalo s Lorientem. Další výhru přidalo Saint-Étienne...

FC Metz - Olympique Marseille 1:2

13.02.2022 20:45

Góly: 52. Habib Maïga - 26. Cédric Bakambu, 82. Arkadiusz Milik

Marseille využila sobotní porážky Nice na půdě Lyonu a navýšila náskok před OGCN na rozdíl daleko čtyř bodů. Venku se jí zdařilo skolit Méty, rozhodující gól si na své konto zapsal Arkadiusz Milik, a to pohledným, povedeným zakončením osm minut před koncem základní doby druhé půle. Její soupeř tak na vlastním hřišti prohrál potřetí za sebou.

Domácí se jako první dostali do jakési pološance, Boulaya z levé strany centrem hledal na zadní tyčce sbíhajícího si Mafoutu, jenže ten na míč nedosáhl a pouze se srazil s brankářem Pauem Lópezem, oba každopádně vzájemný náraz rozřešili férovým podáním ruky. Ve 21. minutě se již Pau López musel činit, ze střední vzdálenosti totiž ozkoušel svou mušku Traoré.

Ve 26. minutě se poprvé ozvala i Marseille a okamžitě se ujala průběžného vedení. Salibova hlavička sice narazila do bránícího Bronna, meruna nicméně propadla k zemi do cesty dobře postaveného Bakambua, který ji z blízkosti dorazil za záda gólmana Caillarda. Ve 38. minutě se pokoušel vyrovnávat Amadou, hlavou však směroval balón pouze do rukavic Paua Lópeze.

Do přestávky se urodila ještě jedna slušná možnost, vypracovalo si ji OM, Gueye ovšem ve skluzu nedokázal na bližší tyči trefit míč lépe, a tak se jeho pokus došoural do zámezí. Krátce po změně stran došlo nakonec na rovnání účtů, a nutno říci, že Méty si to asi zasloužily. Maïga přihrál doleva na Faliho Candého, ten rychle pobídl svého spoluhráče na hranici brankového území, odkud následně prvně jmenovaný pohotově zacílil. Nerozhodné skóre ale nevydrželo.

Hosté si nakonec přece vzali poslední slovo, a i když v 66. minutě se ještě svého druhého gólu nedočkali, poněvadž Dienga vychytal pozorný Caillard a z dorážky zamířil jen nad bránu Pol Lirola, v 82. minutě již Caillard kapituloval, to když náhradník Kolašinac prodloužil hlavou balón ke svému kolegovi z lavičky Milikovi, jenž se ukázkovými nůžkami trefil přesně k tyči.

Více informací k zápasu

RC Lens - Girondins Bordeaux 3:2

13.02.2022 17:05

Góly: 10. Arnaud Kalimuendo, 22. Gaël Kakuta (pen.), 26. Seko Fofana - 33. Alberth Elis, 53. Ui-jo Hwang

Jelikož z pěti posledních utkání na lavičce vyhrál Vladimir Petković jediný, musel být odvolán a provizorním řešením se stal bývalý český reprezentant, jenž měl od konce kariéry na starosti rezervní tým Les Girondins, ovšem pracoval i jako asistent trenéra. Teď, v nezáviděníhodné pozici, se posunul na post nejsledovanější, jenže po dvanácté prohře následoval propad na poslední příčku tabulky, zatímco Racing poskočil do její horní poloviny.

I díky tomu, že první gól zaznamenal už v 10. minutě. Gaël Kakuta prostrčil ve vápně mezi dvěma obránci a Arnaud Kalimuendo z voleje po zemi překonal Poussina - 1:0. Pro dvacetiletého útočníka to byla už sedmá branka v sezoně. Další mohl přidat už za necelých 180 sekund, jenže muž v rukavicích byl tentokrát úspěšnější.

Na konci úvodní dvacetiminutovky byl faulován Christopher Wooh. Systém VAR potvrdil, že se tak stalo už v šestnáctce hostujícího výběru, takže Kakuta mohl při exekuci střelou k pravé tyči zvýšit vedení - 2:0. Ve 27. minutě musel být Jaroslav Plašil na lavičce zralý na ručník, protože Massadio Haïdara na levé straně posunul do vápna na Seka Fofanu, jenž si míč zpracoval a bleskurychle jej napálil do sítě - 3:0.

Další trefu měl na kopačce Florian Sotoca, avšak Poussin byl pozorný, takže se se svými spoluhráči mohl za několik okamžiků radovat se snížení. Jean Onana poslal velice kvalitní přihrávku do vápna, kde ji Alberth Elis z první uklidil pod břevno - 3:1. Ve zbývajících minutách atraktivní první půle už více pozoruhodných okamžiků k vidění nebylo.

Po změně stran nejprve zakončoval Rémi Oudin, nicméně gólu se dočkal až za dvě minutky jeho jihokorejský spoluhráč Hwang Ui-jo, když si prostě převzal balon a pravačkou jej umístil po zemi k levé tyči, čímž svůj celkový počet zářezů zaokrouhlil na deset - 3:2. Do konce střetnutí v ten moment bývala dostatečná porce minut.

Jenže Bordeaux jako by spíše nechtělo udělat další chybu. Sotoca za domácí zase nepovažoval za nutné v 78. minutě doběhnout blíže ke gólmanovi, který proto s jeho pokusem z dálky neměl pražádné potíže. Franck Haise věděl, že jedna chybka by mohla jeho družinu připravit o dva body, ale nakonec na ni nedošlo.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Racing Strasbourg 0:1

13.02.2022 15:00

Góly: 11. Kévin Gameiro

Podařilo se mu tak soupeři oplatit porážku z prvního kola. Racing v současné době zažívá velmi povedené období, které jej po čtyřiadvaceti kolech posunulo na vynikající čtvrtou příčku o čtyři body před páté Rennes. Naopak SCO po třetí porážce v řadě kleslo na třináctou pozici.

Domácím určitě nechyběla snaha, ačkoli si byli dobře vědomí kvalit klubu z města ležícího na francouzsko-německé hranici. Na konci úvodní desetiminutovky to zkusil z přímého kopu Sofiane Boufal. Jeho skákavý pokus by možná Matzi Selsovi nadělal problémy, kdyby se ovšem vešel mezi tři tyče.

Rozhodující moment tak přišel na pořad odpoledne v 11. minutě. Po rohovém kopu zvládnul Gerzino Nyamsi odhlavičkovat pouze ke Kevinu Gameirovi, jehož volej byl naprosto nechytatelný - 0:1. Následně chtěl svého spoluhráče napodobit Sanjin Prcić, jenže si ke škodě Racingu nepočínal ani efektně, ani efektivně.

Až do osmadvacáté minuty měli brankáři klid. Teprve potom musel Sels předvést jeden rutinní zákrok. Zato po uplynutí první půlhodiny reflexivně skvěle vyrazil hlavičku Stéphana Bahokena. Tolik přinesl na Stade Raymond Kopa první poločas. V tom druhém se jako první přihlásil o slovo Guilbert, nicméně pojistku nepřidal.

V 57. minutě střílel opět Boufal a muž v rukavicích stál přesně tam, kde měl. Angelo Fulgini je hráč s vyhlášenou kopací technikou a po hodině hry nechybělo mnoho, aby vymetl šibenici. Potom veškeré snahy o vyrovnání jaksi ustanuly. Tedy pokud pomineme Filův zákrok na Boufala, který dvě minuty před koncem řádné hrací doby zaváněl penaltou. Na dvanácté výhře Strasbourgu se tedy nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - ES Troyes 5:1

13.02.2022 15:00

Góly: 7. Martín Satriano, 27. Martín Satriano, 49. Franck Honorat, 67. Franck Honorat, 82. Steve Mounié - 45. Adil Rami

Poslední čtyři utkání Les Pirates skončila 2:0, přičemž pouze jedno bylo vítězné. Tentokrát skvadra Michela Der Zakariana předvedla velmi dobrý výkon, díky kterému připisuje osmou výhru v sezoně. Naopak Estac zůstane i po čtyřiadvacátém kole těsně nad sestupovými vodami.

Pro domácí začal tento zápas výborně, protože už v 7. minutě si Martín Satriano zpracoval ve vápně centr od Youcefa Belaïliho, aby ve skluzu z bezprostřední blízkosti překonal Gauthiera Gallona - 1:0. Ve 26. minutě pálil Franck Honorat a svému brankáři musela vypomoct defenziva. Nicméně hned poté posunul právě Honorat před bránu na zcela neobsazeného Satriana a uruguayský fotbalista, který ve Francii hostuje z Interu Milán, měl před sebou mimořádně snadnou úlohu - 2:0.

Když už to vypadalo, že tým ze Stade Francis-Le Blé půjde do šaten s dvoubrankovým náskokem, připomněl se Adil Rami, jehož hlavičku po výborném Kouamého centru lapil Marco Bizot až těsně za brankovou čárou - 2:1. Jenže pět minut po startu druhého dějství už bylo zase všechno jinak, k radosti většinu z 10 600 diváků.

Franck Honorat převzal míč od Jeana-Kevina Duverneho a tvrdou ranou zvýšil na 3:1. Po hodině hry odmítnul skvělým zákrokem snížení Bizot. Díky tomu mohl Honorat v osmašedesáté minutě udeřit podruhé v tomto klání. Naběhnul si na Del Castillovu přihrávku a když už se nacházel v pokutovém území, poslal pravačkou balon k protilehlé (levé) tyči - 4:1.

Rodák z Toulonu byl při chuti, avšak svůj další pokus mezi tři tyče nenasměroval. V 79. minutě chtěl kouči Der Zakarianovi předvést Steve Mounié, že by si býval zasloužil základní sestavu, leč jeho hlavička mířila nad. Dočkal se až sedm minut před koncem řádného hrací doby, jelikož z hranice malého čtverce uklidil na místo určení Lasneho pěkný centr z levé strany - 5:1.

V ten moment už byla defenziva Troyes dosti nekoncentrovaná, a tak si jistě i trenér Bruno Irles dosti oddychnul, že se rozhodčí Florent Batta rozhodnul tohle trápení dále neprotahovat a nenastavil jedinou minutu. Jasnou výhrou povzbuzení Les Pirates za týden zavítají do Remeše, kdežto Estac míří do Bretaně, konkrétně do Rennes.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - AS Saint-Étienne 1:2

13.02.2022 15:00

Góly: 39. Cédric Hountondji - 71. Mahdi Camara, 82. Timothée Kolodziejczak

Tým Pascala Gastiena poslední dva duely zvládnul na výbornou a v domácím prostředí se čekalo, že trápícího se soupeře dokáže přehrát. Tím spíše, že na konci ledna v Coupe de France Les Verts nestačili na amatérský Bergerac Périgord FC.

Kdo ví, jak by to celé na Stade Gabriel Montpied dopadlo, kdyby Mohamed Bayo už ve 3. minutě nezahodil svoji stoprocentní šanci! Necelých dvacet minut poté se účastník letošního Afrického poháru národů v dresu Guineje opřel do balonu znovu, Paul Bernardoni vyrážel bez větších potíží do bezpečí.

Následně byl krvavě zraněn Vital N’Simba, leč utkání dohrál. Skóre se poprvé pohnulo ve 39. minutě, kdy od rohového praporku Jason Berthomier neomylně nacentroval na hlavu Cédrica Hountondjiho - 1:0. Záhy po rozehrávce si naběhnul na dlouhou pobídku za obranu Bayo, nicméně jenom potvrdil, že neměl svůj den.

Les Lanciers se postarali také o další šanci. Jmenovitě to byl trenérův syn Johan, kdo to zkusil zpoza vápna, avšak docela nepřesně. Po sedmdesáti minutách hry si Mahdi Camara počínal o poznání lépe. Sada Thioub mu servíroval přihrávku na hranici malého vápna, do které stačilo třiadvacetiletému záložníkovi pouze nastavit nohu - 1:1.

Za pět minut hodlal otočit misky vah střídající Adil Aouchiche. Bernardoni se překonat nenechal. Zato jeho protějšek Ouparine Djoco inkasoval druhý zářez na začátku závěrečné desetiminutovky. Romain Hamouma centroval od rohového praporku na hlavu Timothéeho Kolodziejczaka a to byla pro Clermont veliká nepříjemnost - 1:2. Tím spíše, že do závěrečného hvizdu už stihnul Arial Mendy vystřelit pouze nad břevno.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Reims 1:0

13.02.2022 15:00

Góly: 17. Moses Simon

Les Canaris ve čtvrtek po gólech Ludovica Blase a Randala Kolo Muaniho porazili Bastii a proklouzli do semifinále Coupe de France, kde na ně čeká Monaco. V Ligue 1 si po jubilejní desáté výhře, na kterou mělo vliv i brzké vyloučení Yunise Abdelhamida, také polepší. Kdežto Les Rouges et Blancs nedokázali navázat na minulý víkend, kdy rozdrtili Bordeaux 5:0.

Hned v 1. minutě střílel Andrei Girotto, ale Predrag Rajković zasahovat nemusel. Během úvodní čtvrt hodiny se hrál spíše bojovnější fotbal, což potvrdil Abdelhamidův nevybíravý faul na Fábia, za který inkasoval od rozhodčího Johana Hamela rovnou červenou kartu. Místo přestupku se nacházelo skoro na hranici vápna.

Rozehrávky přímého kopu se chopil Moses Simon a pravačkou se trefil k levé tyči. Tedy do míst, které si měl srbský gólman určitě lépe pohlídat - 1:0. Deset minut před koncem prvního dějství musel Alban Lafont zasahovat proti střele z větší vzdálenosti. Nepřekvapivě mu potíže nenadělala. Do odchodu do šaten se už nic zvláštního nepřihodilo. I proto, že Blas na míč v potencionálně dobré pozici nedosáhnul.

Šest minut po startu druhé půle hlavičkoval nad Randal Kolo Muani. V 73. minutě se zkusil hlavou prosadit Nathanaël Mbuku, ale jenom podtrhnul střeleckou nemohoucnost. V závěrečné desetiminutovce jej napodobil domácí Willem Geubbels. A poté už se dohrávalo víceméně pouze z povinnosti.

Kanárci tak těsným vítězstvím nechali vzpomenout na dobu, kdy na lavičce seděl současný kouč Brestu, tedy Michel Der Zakarian, jehož skvadra se příště utká právě s Remeší. Celkově hráči klubu ze Stade de la Beaujoire zaznamenali v letošní sezoně už jednatřicet branek. O další se budou snažit za týden proti PSG, které se jim před rokem podařilo slavně porazit.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Lorient 0:0

13.02.2022 13:00

Góly: -

I proto, že nejlepší střelec soutěže Wissam Ben Yedder podruhé za sebou neskóroval. Jeho zaměstnavatel má však pohárové příčky na dosah. Naopak v případě Les Merlus se nic nemění na tom, že jsou nadále výrazně namočení do hry o setrvání mezi elitou.

Zřejmě největší příležitost této partie byla k vidění už v její 4. minutě. Po centru z levé strany hlavičkoval v ideálním prostoru se nacházející Brazilec Vanderson. Bohužel pro knížecí klub cílil vedle levé tyčky. Quentin Boisgard pak prověřil pozornost Alexandera Nübela, která byla ovšem k nelibosti příznivců a příznivkyň bretaňského celku naprosto bezchybná.

V závěru úvodní desetiminutovky přispěchal se svou trochou do mlýna Houboulang Mendes, jenže mu scházela přesnost. Pokus Jeana Lucas možná mohl Dreyera mezi třemi tyčemi pozlobit, kdyby ovšem nebyl cestou sražen do bezpečí. V závěru první půl hodiny se dostal ze všech nejvýše Aurélien Tchouaméni. Bohužel ani jeho hlavička nebyla gólová.

Následně se připomněl Ben Yedder, neseřídil si ale optimálně mířidla. Do konce počátečního dějství už se na trávníku nic pozoruhodného nestalo. Tedy snad s výjimkou žluté karty pro Caio Henriqueho, jenž si z ní vůbec nic nedělal. Po změně stran se pro ten či onen mančaft rovnalo ohrožení soupeřovi svatyně v podstatě Mission: Impossible. Až v 82 minutě hlavičkoval z hranice vápna Wissam Ben Yedder a muž v rukavicích zachránil famózním reflexem svému týmu bod.

V nastaveném čase ještě zkusil štěstí Aleksandr Golovin, nicméně balon skončil vedle tyčky. Skvadra Philippa Clementa má nadále minimální ztrátu na poháry a není pochyb, že ji bude chtít smazat za týden proti poslednímu Girondins Bordeaux. FC Lorient přivítá v domácím stánku Montpellier, což je při současné formě jistě hratelný protivník.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice 2:0

12.02.2022 21:00

Góly: 8. Moussa Dembélé (pen.), 52. Karl Toko Ekambi

Olympique Lyon zabral a ve šlágru kola porazil OGC Nice s přehledem 2:0. Svěřenci trenéra Petera Bosze měli utkání po celou dobu plně pod kontrolou a zaslouženě získali tři body. Do vedení poslal Les Gones na druhý pokus proměněnou penaltou Moussa Dembélé a na začátku druhého dějství pečetil výsledek Karl Toko Ekambi.

V Lyonu vydržel bezbrankový stav jen pár minut. Po Kluivertově ruce v pokutovém území následovala penalta pro Olympique, ale domácí jí v prvním případě nezahráli dobře. Dembélého střelu musel dorážet do sítě až Paquetá, nicméně sudí jí nakonec nechal opakovat a na druhý pokus už Moussa Dembélé nezaváhal.

Pro Nice to nebyl zrovna povedený začátek a v prvním poločase mohlo být hůře. Přesně po půlhodině hry pálil v jasné šanci Karl Toko Ekambi a Benítez předvedl skvělý zákrok. Před utkáním se objevovaly zprávy, že Benítez do něho nezasáhne, ale opak byl nakonec pravdou.

Také Nice se dožadovalo penalty po zákroku na Thurama, ale sudí Millot zůstal neoblomný. Ve 41. minutě už to mohlo být 2:0 pro Lyon, ale překvapivou hlavičku Mendese zastavil na brankové čáře Gouiri.

Druhý poločas začali domácí Les Gones ve stejném duchu a další rychlou brankou odskočili na rozdíl dvou gólů. Pohlednou akci zakončil před brankou Karl Toko Ekambi.

Hosté neměli na co čekat, ale Lyon hrál obezřetně a náskok si v poklidu hlídal. Postupně mohl definitivně rozhodnout i třetí trefou, ale nebezpečné situace v šestnáctce Nice řešil špatně. V nastavení pohrdl definitivní jistotou i Paquetá, který nechal vyniknout výborného Beníteze. Nice se sice sympaticky chtělo tlačit dopředu, ale čas byť jen na kosmetickou úpravu výsledku nestačil.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Lille OSC 0:1

12.02.2022 17:00

Góly: 77. Xeka

Ani jeden z těchto výběrů nebyl v optimálním rozmaru po nedávných nevalných výkonech, a tak ve vzájemném klání hledaly potřebnou vzpruhu. Tu nakonec na svou stranu získalo Lille, které si díky jediné trefě Xeky napravilo reputaci po minulém debaklu s PSG. Montpellier naopak utrpěl již pátou porážku z posledních šesti utkání, a to včetně Francouzského poháru.

Oba celky si vytvořily v prvním poločase po dvou slibných příležitostech. Domácí se snažili o změnu bezgólového stavu již ve 4. minutě, to když se na zadní tyči objevil Savanier, nicméně jeho dělovku pravačku zlikvidoval brankář Léo Jardim. Ve 43. minutě zahrozili hosté, Tiago Djaló se propracoval ze slušné pozice k nebezpečné hlavičce, ale gólmana Omlina nepřelstil.

Ani ve druhém dějství nebyl k vidění zápas plný gólových šancí, v 69. minutě se opět ozval Savanier, jeho pokus byl ovšem zablokovaný bránícím Andrém, a o pár chvil později MHSC neuspělo v koncovce ještě jednou, jelikož Ferriho pumelice, kterou asi velmi jemně tečoval Tiago Djaló, skončila pouze nad břevnem. A osudu tohoto duelu tak rozhodla až 77. minuta.

Pro Montpellier se jednalo o poměrně nešťastnou situaci, střelu Andrého nedokázal zastavit napevno stoper Sakho, míč se tak odrazil do cesty Xeky, který z blízkosti neměl potíže dostat ho do brány. Lille si těsný náskok pohlídalo, v závěru dokonce mohlo vítězství ještě stvrdit zásluhou Yilmaze, ovšem jeho oblouček nebyl zdárný, neboť ho jednoruč zlikvidoval Omlin.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 1:0

11.02.2022 21:00

Góly: 90+3. Kylian Mbappé

Hráči pařížského celku dobře věděli, že je nečeká nic snadného. Vždyť při říjnovém klání se soupeřem z Bretaně prohráli. Tentokrát se už schylovalo k dělbě bodů, když opět zaúřadovali Mbappé s Messim. Díky jejich akci si lídr tabulky dále udržuje komfortní náskok, kdežto Les Rouges et Noirs to mají s pohárovými příčkami po čtyřiadvacátém kole stále na hraně.

V 7. minutě pořádně zahrozil Benjamin Bourigeaud, třebaže se mu zakončení vlastně nepovedlo podle představ. Keylor Navas stačil zasáhnout. V závěru úvodní čtvrt hodiny se osmělil Baptiste Santamaría a mnoho nechybělo, aby počáteční aktivitu svého týmu korunoval vedoucí brankou. Následně se do balonu opřel Martin Terrier, leč pálilvysoko nad.

Až v minutě pětatřicáté o sobě dal poprvé vědět Kylian Mbappé. Se svým pokusem však zatím nepochodil. Do konce poločasu stihla francouzská hvězda ještě jedno technické zakončení, při kterém trefila tyč. Dorážka Xaviho Simonse pak neprošla obranným valem. První půle rozhodně nebyla hrou na jednu svatyni.

Také hned po změně stran mohli hosté skórovat jako první, kdyby dokázal Santamaría lépe zamířit. Další šance patřila Gaëtanu Labordemu, nicméně při ní hlavou mířil vedle. Po hodině hry Mbappé nejprve minul, ale poté už obešel Alemdara a skóroval. Opakované záběry jej usvědčily z ofsajdu, takže se dále hrálo za nerozhodného stavu.

Závěrečnou desetiminutovku víceméně tradičně rozkouskovala čestná střídání. Přesto si svěřenci Mauricia Pochettina dokázali vytvořit ještě jednu příležitost ke skórování. V nastaveném čase Messi rychle posunul do vápna na Mbappého, který si kulatý předmět v prakticky totožné pozici, ze které předtím cílil do brankové konstrukce, zpracoval a přízemní střelou obstřelil jak Warmeda Omariho, tak gólmana Alemdara, přestože ten si na balon sáhnul - 3:1. Šťastný střelec se prosadil potřinácté v sezoně, zatímco jeho argentinský parťák zaznamenal šestou asistenci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain24185152:1959
2.Olympique Marseille24137438:2146
3.OGC Nice24134736:2142
4.Racing Strasbourg24125746:2941
5.Stade Rennes24114943:2237
6.AS Monaco24107737:2637
7.Olympique Lyon24108633:3037
8.RC Lens24106839:3536
9.FC Nantes24105931:2835
10.Lille OSC2498732:3535
11.Montpellier HSC241041038:3434
12.Stade Brestois2487933:3631
13.Angers SCO2478930:3529
14.Stade Reims2469927:2827
15.Clermont Foot24661224:4124
16.ES Troyes24561321:3621
17.FC Lorient24491120:3821
18.AS Saint-Étienne24561324:4521
19.FC Metz24481225:4520
20.Girondins Bordeaux24481236:6120
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Israha

Těch nepříliš dobrých výkonů má PSG letos pořád dost, ale naučili se hrát až do konce a dotláčet tam góly individuální kvalitou. Letos 13 bodů získaných góly v posledních 15 minutách zápasů, což je plus minus ten rozdíl, o který letos vedou před Galtierem. Minimálně tady Pochettino dělá dobrou práci, kterou navíc může zúročit i v LM. Týmy, které jsou schopny zlomit zápas v závěru gólem z ničeho, bývají úspěšné...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Seydou Doumbia

Popises zápas? Jak se oba celky prezentovali ?

Reagovat
Israha

Rennes zkusili klasickou "anti-PSG" taktiku, takže aktivní, ale hluboký blok, a brejky. Týmový výkon bez nějakých výraznějších individuálních explozí. Fungovalo to solidně, měli po většinu zápasu i více střel (ale nevybavuju si žádnou tutovku), za PSG se pouze párkrát individuálně uvolnil Mbappé, dal tyčku a gól z ofsajdu. Messi dobře pokrytý, krajní beci aktivní, ale taky toho svými náběhy moc nevytvořili. Do koncovky se tlačil ten mladý Xavi Simons, ale spíše v ní selhával. Gól padl po ztrátě Martina ve středu pole, Paredes získal míč a přihrál Messimu do brejku, zatímco byl napravo vytažený Traoré, takže do jeho prostoru naběhl Mbappé a zakončil Messiho přihrávku. Měl jsem pocit, jakoby se Rennes tímto posledním útokem nechali unést a vzadu to bezděčně povolili. PSG se celkem evidentně šetřili na LM a tři body brali spíš jako bonus než nutnost, Rennes to brali podobně, přijeli si pro remízu a na konci v klíčové chvíli polevili.

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky za info, Škoda čekal jsem neprohru Rennes.

Reagovat
Pharrell

PSG ale včera nic moc no. S takovou budou mít obrovské problémy s Realem Madrid. A ani Neymar jim moc nepomůže.

Reagovat
eder

Overhype superskřet to přeci zařídí...

Reagovat
jsemdement

brečing ? mrzing ? smoling ? chris smalling ? fuha dobry body hh

Reagovat
eder

Jsi dement...

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejlepší výkon v sezoně od nás. Hráli jsme aktivně, neustále se všichni hráči nabízeli do kombinace, nabíhali jsme si do volných prostorů, chodili konečně i průnikové přihrávky, paráda. Ndombele i Faivre dobré debuty v základní sestavě, dnes asi nelze nikomu nic vyčíst. Mendes na stoperu super, překvapil. Čekal jsem po prvním poločase, kde jsme měli vést o 2-3 goly klasické prosrani zápasu a otočku hostů, ale tenhle zápas to byla naprosto poklidná výhra. Na nás dost neobvyklý. Hodně rychle jsme se oklepali po žalostém utkání s Monacem.

Nice v obraně hrozný, střed hřiště jím taky nefungoval. Naše díry na krajích obrany v prvním poločase se smazali a ve druhém Nice nemělo opravdu nic.

Reagovat
Israha

Galtier asi jede na výhru v CdF, protože jinak nechápu, proč přesně dneska Nice zahrálo tak otřesně, když v týdnu jim tam proti nám spadlo úplně všechno a museli mít sebevědomí na hodně vysoké vlně. Kluivert ve středu vypadal jako top hráč ligy a dneska se tam motal jak hadr v kejblu; Delort s Gouirim po středečních wondergólech dnes neexistovali. Kde je nějaká kontinuita?

Reagovat
Seydou Doumbia

Ta ve Francii někdy byla? I když zrovna u Galtiera ano. Neviděl jsem pohárový zápas, ale podle výsledku asi pěkná show.

Reagovat
Israha

Pusť si ty góly. To jsem už dlouho neviděl, z jakých situací jim to tam napadalo . Sólíčko, dva brejky skoro na jeden dotek (a jeden zakončený nereálným lobem z voleje) a herda pod víko z kroko zpoza vápna. To by ses posral, fandit týmu, co tohle schytá .

Reagovat
Seydou Doumbia

pěkně bizarní branky, to většinou vyjde na celé kolo L1 tolik zajímavých branek škoda že jsem to neviděl teda

Reagovat
Israha

A ten úvodní gól OM byl taky slušný bizár . Jakkoliv nemám rád v průběhu zápasu takové to rezignovaně-frustrované šklebení se, když je ještě o co hrát, tady jsem se těm hráčům nedivil .

Reagovat
smazaný uživatel

Bosz si včera namazal Galtiera na chleba, jakkoliv nepravděpodobně to zní. Lyon byl úplně někde jinde, s Ndombelem v záloze se obávám, že půjdou nahoru, ale od Nice to byl žalostnej výkon. Hlavně ta jejich neschopnost dostat se z napadání Lyonu byla úplně očividná, moc nechápu, co si Galtier sliboval od Schneiderlina na středu. Ten než se otočil s míčem, měl kolem sebe pět hráčů soupeře. Asi hrála roli i únava z poháru, přece jenom pauzu měli docela krátkou, ale i tak bych čekal výrazně lepší výkon.

Reagovat
Israha

Proti Clermontu před týdnem prý byli podobně bídní (takže jenom zlepšeným Lyonem to taky nebylo), naopak v poháru jim vyšlo úplně všechno krom toho inkasovaného vlastence. Si skoro říkám, jestli tomu nakonec nešel naproti Sampaoli tím šíleným rozestavením bez DMka a se stopery na krajích obrany, a ve skutečnosti jsou Nice po reprepauze v poklesu formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Z poháru jsem viděl jen sestřih, ale dokážu si představit, že proti OM ta Galtierova brejková taktika fungovala, zvlášť když měl Kluivert náhodou den. Včera jim to rychle položila ta penalta a byli bezradní, pressing Lyonu je totálně rozebral. Předpokládám, že se z toho rychle oklepou a budou dál bojovat o 2. místo, ale minimálně včera ukázali, že ten tým není tak vyspělý, jak jsme si možná mysleli.

Reagovat
Israha

V Lille to Galtierovi taky rok a něco trvalo. Podle mě ten tým zdaleka není na vrcholu sil a vyladěnosti. Příští rok budou ještě nebezpečnější.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně tam po tom rumunovi a Vieirovi udělal pořádek a už ted odvedl práce, kterou většina trenéru v lize udělá za 2,3 roky. Věřím že díky movitému majiteli a vyšším ambicim je schopný z Nice udělat stroj, daleko vykonnější než u Lille.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Seydou Doumbia

Strasburg čekal jsem je v první polovině tabulky, ale zatím opravdu nad očekavání...proti Angers druhý poločas sice žádná sláva, ale tři body mají

Reagovat
Israha

Payet (ale pro něj jeden z mála mizerných výkonů letos budiž), Lirola (ten je z formy jak cyp, okamžitě s ním na lavičku) a Dienga bych za to sobčení taky zdrbal na dvě doby, místo aby nachystal Bakambuovi hattrick, tak spálí tři šance a pak tak leda z vděku leštit kopačky Milikovi, že to za něj rozsekl. Bakambu btw top útočnický výkon, obligátně výborný Guendouzi a vcelku se mi po střídání líbil i Kolašinac. Týmově nakonec celkem slušný výkon, i když málem pohřbený individuálním tragédstvím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Milik pěkný zakončení, já to zapl až jak Méty vyrovnali

Reagovat
Israha

Od začátku 2. půle do nějaké cca 65. minuty byly Méty lepší, ale v kontextu celého zápasu z toho mám spíš pozitivní pocity. Bakambu byl dvakrát sám před prázdnou a Dieng mu to nepřihrál, pak ještě udělal gólovku pro Gueyeho těsně před poločasem. Milik skvělý gól, hráčem zápasu do ofenzivy je však pro mě právě Bakambu.

Reagovat
El Fáňos

Já viděl jen kousek, bohužel Dieng hraje hodně na sebe a to samé under jinak Guendouzi je skvelej,a těší mě, že jsem to čekal a od ohlášení jeho přestupu jsem nadsenej, protože jsem mu nikdy neprestal věřit

Reagovat
Israha

Ünder má ale kvalitnější koncovku, lépe proměňuje šance a dívá se kolem sebe. Diengovi fandím a je super, že i v tomhle věku a v první pořádné sezoně v Ligue 1 má takové sebevědomí, ale musí se u toho fotbalu naučit přemýšlet. Tah na bránu a instinkt střelce není vše.

Reagovat
El Fáňos

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Milik 115 minut na gól

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele