24. kolo
13.02.2022 17:05 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Seko Fofana (© AFP)

Plašil v roli hlavního kouče Bordeaux v úvodním zápase neuspěl, Lens bylo o gól lepší

Jelikož z pěti posledních utkání na lavičce vyhrál Vladimir Petković jediný, musel být odvolán a provizorním řešením se stal bývalý český reprezentant, jenž měl od konce kariéry na starosti rezervní tým Les Girondins, ovšem pracoval i jako asistent trenéra. Teď, v nezáviděníhodné pozici, se posunul na post nejsledovanější, jenže po dvanácté prohře následoval propad na poslední příčku tabulky, zatímco Racing poskočil do její horní poloviny.

I díky tomu, že první gól zaznamenal už v 10. minutě. Gaël Kakuta prostrčil ve vápně mezi dvěma obránci a Arnaud Kalimuendo z voleje po zemi překonal Poussina - 1:0. Pro dvacetiletého útočníka to byla už sedmá branka v sezoně. Další mohl přidat už za necelých 180 sekund, jenže muž v rukavicích byl tentokrát úspěšnější.

Na konci úvodní dvacetiminutovky byl faulován Christopher Wooh. Systém VAR potvrdil, že se tak stalo už v šestnáctce hostujícího výběru, takže Kakuta mohl při exekuci střelou k pravé tyči zvýšit vedení - 2:0. Ve 27. minutě musel být Jaroslav Plašil na lavičce zralý na ručník, protože Massadio Haïdara na levé straně posunul do vápna na Seka Fofanu, jenž si míč zpracoval a bleskurychle jej napálil do sítě - 3:0.

Další trefu měl na kopačce Florian Sotoca, avšak Poussin byl pozorný, takže se se svými spoluhráči mohl za několik okamžiků radovat se snížení. Jean Onana poslal velice kvalitní přihrávku do vápna, kde ji Alberth Elis z první uklidil pod břevno - 3:1. Ve zbývajících minutách atraktivní první půle už více pozoruhodných okamžiků k vidění nebylo.

Po změně stran nejprve zakončoval Rémi Oudin, nicméně gólu se dočkal až za dvě minutky jeho jihokorejský spoluhráč Hwang Ui-jo, když si prostě převzal balon a pravačkou jej umístil po zemi k levé tyči, čímž svůj celkový počet zářezů zaokrouhlil na deset - 3:2. Do konce střetnutí v ten moment bývala dostatečná porce minut.

Jenže Bordeaux jako by spíše nechtělo udělat další chybu. Sotoca za domácí zase nepovažoval za nutné v 78. minutě doběhnout blíže ke gólmanovi, který proto s jeho pokusem z dálky neměl pražádné potíže. Franck Haise věděl, že jedna chybka by mohla jeho družinu připravit o dva body, ale nakonec na ni nedošlo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele