24. kolo
13.02.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Marseille (© AFP)

Marseille urvala tři body v Métách, rozhodl střídající Milik

Marseille využila sobotní porážky Nice na půdě Lyonu a navýšila náskok před OGCN na rozdíl daleko čtyř bodů. Venku se jí zdařilo skolit Méty, rozhodující gól si na své konto zapsal Arkadiusz Milik, a to pohledným, povedeným zakončením osm minut před koncem základní doby druhé půle. Její soupeř tak na vlastním hřišti prohrál potřetí za sebou.

Domácí se jako první dostali do jakési pološance, Boulaya z levé strany centrem hledal na zadní tyčce sbíhajícího si Mafoutu, jenže ten na míč nedosáhl a pouze se srazil s brankářem Pauem Lópezem, oba každopádně vzájemný náraz rozřešili férovým podáním ruky. Ve 21. minutě se již Pau López musel činit, ze střední vzdálenosti totiž ozkoušel svou mušku Traoré.

Ve 26. minutě se poprvé ozvala i Marseille a okamžitě se ujala průběžného vedení. Salibova hlavička sice narazila do bránícího Bronna, meruna nicméně propadla k zemi do cesty dobře postaveného Bakambua, který ji z blízkosti dorazil za záda gólmana Caillarda. Ve 38. minutě se pokoušel vyrovnávat Amadou, hlavou však směroval balón pouze do rukavic Paua Lópeze.

Do přestávky se urodila ještě jedna slušná možnost, vypracovalo si ji OM, Gueye ovšem ve skluzu nedokázal na bližší tyči trefit míč lépe, a tak se jeho pokus došoural do zámezí. Krátce po změně stran došlo nakonec na rovnání účtů, a nutno říci, že Méty si to asi zasloužily. Maïga přihrál doleva na Faliho Candého, ten rychle pobídl svého spoluhráče na hranici brankového území, odkud následně prvně jmenovaný pohotově zacílil. Nerozhodné skóre ale nevydrželo.

Hosté si nakonec přece vzali poslední slovo, a i když v 66. minutě se ještě svého druhého gólu nedočkali, poněvadž Dienga vychytal pozorný Caillard a z dorážky zamířil jen nad bránu Pol Lirola, v 82. minutě již Caillard kapituloval, to když náhradník Kolašinac prodloužil hlavou balón ke svému kolegovi z lavičky Milikovi, jenž se ukázkovými nůžkami trefil přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat
DidusIneptus

Méty ostudy!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele