24. kolo
13.02.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kévin Gameiro (© AFP)

Strasbourg nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Angers

Podařilo se mu tak soupeři oplatit porážku z prvního kola. Racing v současné době zažívá velmi povedené období, které jej po čtyřiadvaceti kolech posunulo na vynikající čtvrtou příčku o čtyři body před páté Rennes. Naopak SCO po třetí porážce v řadě kleslo na třináctou pozici.

Domácím určitě nechyběla snaha, ačkoli si byli dobře vědomí kvalit klubu z města ležícího na francouzsko-německé hranici. Na konci úvodní desetiminutovky to zkusil z přímého kopu Sofiane Boufal. Jeho skákavý pokus by možná Matzi Selsovi nadělal problémy, kdyby se ovšem vešel mezi tři tyče.

Rozhodující moment tak přišel na pořad odpoledne v 11. minutě. Po rohovém kopu zvládnul Gerzino Nyamsi odhlavičkovat pouze ke Kevinu Gameirovi, jehož volej byl naprosto nechytatelný - 0:1. Následně chtěl svého spoluhráče napodobit Sanjin Prcić, jenže si ke škodě Racingu nepočínal ani efektně, ani efektivně.

Až do osmadvacáté minuty měli brankáři klid. Teprve potom musel Sels předvést jeden rutinní zákrok. Zato po uplynutí první půlhodiny reflexivně skvěle vyrazil hlavičku Stéphana Bahokena. Tolik přinesl na Stade Raymond Kopa první poločas. V tom druhém se jako první přihlásil o slovo Guilbert, nicméně pojistku nepřidal.

V 57. minutě střílel opět Boufal a muž v rukavicích stál přesně tam, kde měl. Angelo Fulgini je hráč s vyhlášenou kopací technikou a po hodině hry nechybělo mnoho, aby vymetl šibenici. Potom veškeré snahy o vyrovnání jaksi ustanuly. Tedy pokud pomineme Filův zákrok na Boufala, který dvě minuty před koncem řádné hrací doby zaváněl penaltou. Na dvanácté výhře Strasbourgu se tedy nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele