24. kolo
11.02.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG na poslední chvíli urvalo v duelu s Rennes všechny tři body

Hráči pařížského celku dobře věděli, že je nečeká nic snadného. Vždyť při říjnovém klání se soupeřem z Bretaně prohráli. Tentokrát se už schylovalo k dělbě bodů, když opět zaúřadovali Mbappé s Messim. Díky jejich akci si lídr tabulky dále udržuje komfortní náskok, kdežto Les Rouges et Noirs to mají s pohárovými příčkami po čtyřiadvacátém kole stále na hraně.

V 7. minutě pořádně zahrozil Benjamin Bourigeaud, třebaže se mu zakončení vlastně nepovedlo podle představ. Keylor Navas stačil zasáhnout. V závěru úvodní čtvrt hodiny se osmělil Baptiste Santamaría a mnoho nechybělo, aby počáteční aktivitu svého týmu korunoval vedoucí brankou. Následně se do balonu opřel Martin Terrier, leč pálilvysoko nad.

Až v minutě pětatřicáté o sobě dal poprvé vědět Kylian Mbappé. Se svým pokusem však zatím nepochodil. Do konce poločasu stihla francouzská hvězda ještě jedno technické zakončení, při kterém trefila tyč. Dorážka Xaviho Simonse pak neprošla obranným valem. První půle rozhodně nebyla hrou na jednu svatyni.

Také hned po změně stran mohli hosté skórovat jako první, kdyby dokázal Santamaría lépe zamířit. Další šance patřila Gaëtanu Labordemu, nicméně při ní hlavou mířil vedle. Po hodině hry Mbappé nejprve minul, ale poté už obešel Alemdara a skóroval. Opakované záběry jej usvědčily z ofsajdu, takže se dále hrálo za nerozhodného stavu.

Závěrečnou desetiminutovku víceméně tradičně rozkouskovala čestná střídání. Přesto si svěřenci Mauricia Pochettina dokázali vytvořit ještě jednu příležitost ke skórování. V nastaveném čase Messi rychle posunul do vápna na Mbappého, který si kulatý předmět v prakticky totožné pozici, ze které předtím cílil do brankové konstrukce, zpracoval a přízemní střelou obstřelil jak Warmeda Omariho, tak gólmana Alemdara, přestože ten si na balon sáhnul - 3:1. Šťastný střelec se prosadil potřinácté v sezoně, zatímco jeho argentinský parťák zaznamenal šestou asistenci.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už ted se děsím toho , co nám předvede PSG ve 26. kole .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele