24. kolo
13.02.2022 15:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Franck Honorat (© AFP)

Brest nečekaně snadno přehrálo Troyes

Poslední čtyři utkání Les Pirates skončila 2:0, přičemž pouze jedno bylo vítězné. Tentokrát skvadra Michela Der Zakariana předvedla velmi dobrý výkon, díky kterému připisuje osmou výhru v sezoně. Naopak Estac zůstane i po čtyřiadvacátém kole těsně nad sestupovými vodami.

Pro domácí začal tento zápas výborně, protože už v 7. minutě si Martín Satriano zpracoval ve vápně centr od Youcefa Belaïliho, aby ve skluzu z bezprostřední blízkosti překonal Gauthiera Gallona - 1:0. Ve 26. minutě pálil Franck Honorat a svému brankáři musela vypomoct defenziva. Nicméně hned poté posunul právě Honorat před bránu na zcela neobsazeného Satriana a uruguayský fotbalista, který ve Francii hostuje z Interu Milán, měl před sebou mimořádně snadnou úlohu - 2:0.

Když už to vypadalo, že tým ze Stade Francis-Le Blé půjde do šaten s dvoubrankovým náskokem, připomněl se Adil Rami, jehož hlavičku po výborném Kouamého centru lapil Marco Bizot až těsně za brankovou čárou - 2:1. Jenže pět minut po startu druhého dějství už bylo zase všechno jinak, k radosti většinu z 10 600 diváků.

Franck Honorat převzal míč od Jeana-Kevina Duverneho a tvrdou ranou zvýšil na 3:1. Po hodině hry odmítnul skvělým zákrokem snížení Bizot. Díky tomu mohl Honorat v osmašedesáté minutě udeřit podruhé v tomto klání. Naběhnul si na Del Castillovu přihrávku a když už se nacházel v pokutovém území, poslal pravačkou balon k protilehlé (levé) tyči - 4:1.

Rodák z Toulonu byl při chuti, avšak svůj další pokus mezi tři tyče nenasměroval. V 79. minutě chtěl kouči Der Zakarianovi předvést Steve Mounié, že by si býval zasloužil základní sestavu, leč jeho hlavička mířila nad. Dočkal se až sedm minut před koncem řádného hrací doby, jelikož z hranice malého čtverce uklidil na místo určení Lasneho pěkný centr z levé strany - 5:1.

V ten moment už byla defenziva Troyes dosti nekoncentrovaná, a tak si jistě i trenér Bruno Irles dosti oddychnul, že se rozhodčí Florent Batta rozhodnul tohle trápení dále neprotahovat a nenastavil jedinou minutu. Jasnou výhrou povzbuzení Les Pirates za týden zavítají do Remeše, kdežto Estac míří do Bretaně, konkrétně do Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele