24. kolo
13.02.2022 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes potvrdilo povedený týden vítězstvím nad Remeší

Les Canaris ve čtvrtek po gólech Ludovica Blase a Randala Kolo Muaniho porazili Bastii a proklouzli do semifinále Coupe de France, kde na ně čeká Monaco. V Ligue 1 si po jubilejní desáté výhře, na kterou mělo vliv i brzké vyloučení Yunise Abdelhamida, také polepší. Kdežto Les Rouges et Blancs nedokázali navázat na minulý víkend, kdy rozdrtili Bordeaux 5:0.

Hned v 1. minutě střílel Andrei Girotto, ale Predrag Rajković zasahovat nemusel. Během úvodní čtvrt hodiny se hrál spíše bojovnější fotbal, což potvrdil Abdelhamidův nevybíravý faul na Fábia, za který inkasoval od rozhodčího Johana Hamela rovnou červenou kartu. Místo přestupku se nacházelo skoro na hranici vápna.

Rozehrávky přímého kopu se chopil Moses Simon a pravačkou se trefil k levé tyči. Tedy do míst, které si měl srbský gólman určitě lépe pohlídat - 1:0. Deset minut před koncem prvního dějství musel Alban Lafont zasahovat proti střele z větší vzdálenosti. Nepřekvapivě mu potíže nenadělala. Do odchodu do šaten se už nic zvláštního nepřihodilo. I proto, že Blas na míč v potencionálně dobré pozici nedosáhnul.

Šest minut po startu druhé půle hlavičkoval nad Randal Kolo Muani. V 73. minutě se zkusil hlavou prosadit Nathanaël Mbuku, ale jenom podtrhnul střeleckou nemohoucnost. V závěrečné desetiminutovce jej napodobil domácí Willem Geubbels. A poté už se dohrávalo víceméně pouze z povinnosti.

Kanárci tak těsným vítězstvím nechali vzpomenout na dobu, kdy na lavičce seděl současný kouč Brestu, tedy Michel Der Zakarian, jehož skvadra se příště utká právě s Remeší. Celkově hráči klubu ze Stade de la Beaujoire zaznamenali v letošní sezoně už jednatřicet branek. O další se budou snažit za týden proti PSG, které se jim před rokem podařilo slavně porazit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele