24. kolo
12.02.2022 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Xeka (© AFP)

Xeka přisoudil Lille tříbodový zisk z půdy Montpellieru

Ani jeden z těchto výběrů nebyl v optimálním rozmaru po nedávných nevalných výkonech, a tak ve vzájemném klání hledaly potřebnou vzpruhu. Tu nakonec na svou stranu získalo Lille, které si díky jediné trefě Xeky napravilo reputaci po minulém debaklu s PSG. Montpellier naopak utrpěl již pátou porážku z posledních šesti utkání, a to včetně Francouzského poháru.

Oba celky si vytvořily v prvním poločase po dvou slibných příležitostech. Domácí se snažili o změnu bezgólového stavu již ve 4. minutě, to když se na zadní tyči objevil Savanier, nicméně jeho dělovku pravačku zlikvidoval brankář Léo Jardim. Ve 43. minutě zahrozili hosté, Tiago Djaló se propracoval ze slušné pozice k nebezpečné hlavičce, ale gólmana Omlina nepřelstil.

Ani ve druhém dějství nebyl k vidění zápas plný gólových šancí, v 69. minutě se opět ozval Savanier, jeho pokus byl ovšem zablokovaný bránícím Andrém, a o pár chvil později MHSC neuspělo v koncovce ještě jednou, jelikož Ferriho pumelice, kterou asi velmi jemně tečoval Tiago Djaló, skončila pouze nad břevnem. A osudu tohoto duelu tak rozhodla až 77. minuta.

Pro Montpellier se jednalo o poměrně nešťastnou situaci, střelu Andrého nedokázal zastavit napevno stoper Sakho, míč se tak odrazil do cesty Xeky, který z blízkosti neměl potíže dostat ho do brány. Lille si těsný náskok pohlídalo, v závěru dokonce mohlo vítězství ještě stvrdit zásluhou Yilmaze, ovšem jeho oblouček nebyl zdárný, neboť ho jednoruč zlikvidoval Omlin.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele