24. kolo
13.02.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Saint-Étienne (© AFP)

ASSE podruhé za sebou vyhrálo, tentokrát porazilo Clermont

Tým Pascala Gastiena poslední dva duely zvládnul na výbornou a v domácím prostředí se čekalo, že trápícího se soupeře dokáže přehrát. Tím spíše, že na konci ledna v Coupe de France Les Verts nestačili na amatérský Bergerac Périgord FC.

Kdo ví, jak by to celé na Stade Gabriel Montpied dopadlo, kdyby Mohamed Bayo už ve 3. minutě nezahodil svoji stoprocentní šanci! Necelých dvacet minut poté se účastník letošního Afrického poháru národů v dresu Guineje opřel do balonu znovu, Paul Bernardoni vyrážel bez větších potíží do bezpečí.

Následně byl krvavě zraněn Vital N’Simba, leč utkání dohrál. Skóre se poprvé pohnulo ve 39. minutě, kdy od rohového praporku Jason Berthomier neomylně nacentroval na hlavu Cédrica Hountondjiho - 1:0. Záhy po rozehrávce si naběhnul na dlouhou pobídku za obranu Bayo, nicméně jenom potvrdil, že neměl svůj den.

Les Lanciers se postarali také o další šanci. Jmenovitě to byl trenérův syn Johan, kdo to zkusil zpoza vápna, avšak docela nepřesně. Po sedmdesáti minutách hry si Mahdi Camara počínal o poznání lépe. Sada Thioub mu servíroval přihrávku na hranici malého vápna, do které stačilo třiadvacetiletému záložníkovi pouze nastavit nohu - 1:1.

Za pět minut hodlal otočit misky vah střídající Adil Aouchiche. Bernardoni se překonat nenechal. Zato jeho protějšek Ouparine Djoco inkasoval druhý zářez na začátku závěrečné desetiminutovky. Romain Hamouma centroval od rohového praporku na hlavu Timothéeho Kolodziejczaka a to byla pro Clermont veliká nepříjemnost - 1:2. Tím spíše, že do závěrečného hvizdu už stihnul Arial Mendy vystřelit pouze nad břevno.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele